DOGUSTA doktorum sefket bey nasil bir doktor hic giden arkadasimiz varmi ?
DOGUSTA doktorum sefket bey nasil bir doktor hic giden arkadasimiz varmi ?
progynex iğne var türkiye de söylediğin bu heralde değil mi
slm kibrisa gittikten sonra ve transfer yapildiktan sonra hangi ilaclari kullaniyoruz? benimde iki kez tup bebek denemem oldu avusturyada artik 3 kezde aglamak istemiyorum ...lutfen yardimci olun aspirin ne ise yariyor ne zaman alinacak ?
Gunaydin arkadaslarim,
cok tesekkuer ederim beni dusundugunuz icin....sagolun...esim ve gorumcen gittiler tuerkiyeye...ben gitmedim bu ortamdan uzak kalmam icin, kaldiramiyorum ve bebgimizi dusunmem gerekiyor....bir kac arkadasin sorularina yanit vereyim, kusura bakmayin simdi kim ne sordu aklimda degil ama hepinize oyle yazayim bende:
Ben iyiyim, dune kadar aksamlari ve sabahlari migdem cok bulaniyordu, bugun yok bulanti..insan hemen merak ediyor tabii. Ama insallah hersey iyidir.
Benim hcg ve progesteron degerlerini normal burda tup bebek merkezinde doktorumdan aldim, tam gebelik ultrasondada kalp atisiyla belli olduktan sonra normal kadin doktoruna sevk edicek beni. Ben bugun 4+2 hamileyim, yani 5. hafta. Almanyadaki merkez essen de
Kullandigimmilaclar: ass aspirin bi arkadas sormustu, kan pihtilasmasi icin ve en ince damarlardan bile rahimde kan dolassin diye, buda embyronun gelismesi icin cok ama cok onemli.
Coraspin 1 tane, 9 ay boyunca
Folik asit balik yagi 1 tane
Estroferm hap gunde 4 tane(sabah, ogle,aksam,gece) ilk 3 ay
Progesteron vajinal kapsul 4 tane gunde sabah, ogle, aksam, gece
Clexane ignesi gunde 1 kez, bir kez dusuk yaptigim icin onlem aliyorlar doktorlar, bu thrombose ye karsi
Haftada iki kez progesteron depot ignesi 500 mg liklardan
Kibrisa giden arkadas kusura bakma nick adini unuttum, sana BOL SANSLAR canim!!! Bir tavsiyem sana: progesteron depot ignelerini bana dogus 4 kezdi sanirim yeter denildi. Ben o yuzden fazla igne getirmedim. Lutfen sen fazla ak kendine!! Burda igneler bir tanesi 30 euro, kibrisda 4 euro. Eczaci erol bey den al mutlaka faza!!
Donasyon yaptiranlarda progesteron degeri basta cok dusuk olurmus, o yuzden bu igneler hatta sanirim 12 haftaya kadar gerekebilir. Progesteron da gebeligin ilerlemesi icin cok ama cok onemliymis.
Simdilik sorularinizi sanirim cevapladim.. Unuttuysam bagislayins tekrar yazin okurum.
Kalin saglicakla, bebek
Gunaydin arkadaslarim,
cok tesekkuer ederim beni dusundugunuz icin....sagolun...esim ve gorumcen gittiler tuerkiyeye...ben gitmedim bu ortamdan uzak kalmam icin, kaldiramiyorum ve bebgimizi dusunmem gerekiyor....bir kac arkadasin sorularina yanit vereyim, kusura bakmayin simdi kim ne sordu aklimda degil ama hepinize oyle yazayim bende:
Ben iyiyim, dune kadar aksamlari ve sabahlari migdem cok bulaniyordu, bugun yok bulanti..insan hemen merak ediyor tabii. Ama insallah hersey iyidir.
Benim hcg ve progesteron degerlerini normal burda tup bebek merkezinde doktorumdan aldim, tam gebelik ultrasondada kalp atisiyla belli olduktan sonra normal kadin doktoruna sevk edicek beni. Ben bugun 4+2 hamileyim, yani 5. hafta. Almanyadaki merkez essen de
Kullandigimmilaclar: ass aspirin bi arkadas sormustu, kan pihtilasmasi icin ve en ince damarlardan bile rahimde kan dolassin diye, buda embyronun gelismesi icin cok ama cok onemli.
Coraspin 1 tane, 9 ay boyunca
Folik asit balik yagi 1 tane
Estroferm hap gunde 4 tane(sabah, ogle,aksam,gece) ilk 3 ay
Progesteron vajinal kapsul 4 tane gunde sabah, ogle, aksam, gece
Clexane ignesi gunde 1 kez, bir kez dusuk yaptigim icin onlem aliyorlar doktorlar, bu thrombose ye karsi
Haftada iki kez progesteron depot ignesi 500 mg liklardan
Kibrisa giden arkadas kusura bakma nick adini unuttum, sana BOL SANSLAR canim!!! Bir tavsiyem sana: progesteron depot ignelerini bana dogus 4 kezdi sanirim yeter denildi. Ben o yuzden fazla igne getirmedim. Lutfen sen fazla ak kendine!! Burda igneler bir tanesi 30 euro, kibrisda 4 euro. Eczaci erol bey den al mutlaka faza!!
Donasyon yaptiranlarda progesteron degeri basta cok dusuk olurmus, o yuzden bu igneler hatta sanirim 12 haftaya kadar gerekebilir. Progesteron da gebeligin ilerlemesi icin cok ama cok onemliymis.
Simdilik sorularinizi sanirim cevapladim.. Unuttuysam bagislayins tekrar yazin okurum.
Kalin saglicakla, bebek
Dogustan can beyi iste canim, Sevket beyin sag koludur. Sana e-maille ilac+ igne+hap kullanimi programli listesini mailler.Tüm detaylar yazilidir.Aspirin kanin incelmesi icin coook önemli günde 100 mg bebe asprini mutlaka almalisin tavsiye ederim.Dogus almayin der ama zarari yoktur.. taedaviden önce alabilirsin taki bebgin dogana kadar hic zarari yok..yinede diegr arkadsalrindan fikir edinebilirsin..benim düsüncem böyledir
sevgiler.
Arkadaslar, cok heyecanliyim......
donörüm bilgilerini aldim....insan bir tuhaf oluyor okuyunca....taa büyük dede, büyük baba-anneanne yaslarini, yasiyorlarmi, sac göz renkleri falan yazilmis..ilginc..sonra benim dönör hakkinda bir kac bilgiler var........ama iste nitekim hersey cok karanlik...ama baska caremiz yok dimi arkadaslar..............yani universite ögrencisi oldugunu biliyorum, boy, kilo, yas, göz ve sac rengi......kan grubu..bu kadar...insan gözünde canlandirmak istiyor ama olmuyo tabii..bilmem sizdede oldumu öyle duygular.....
yüce tanrima siginiyorum artik............icimi ferah tuttsun diye, hayirli kaderimiz olsun diye...............
ach be kizlar........az kaldi bizede sanirim sene sonu gidecegiz kibrisa........kimselere demeden kis ortasi...hayirlisi artik......................
Sağolasın arkadaşım ya Firdevsi seçme nedenlerini anladım çok net sizin için şu şu özellikte donör bulduk diyor zaten gerilimli bir süreci bu şekilde yumuşatıyor ama diğeri donör hakkında size bilgi veremeyiz dedi mi akılda şüphe oluşuyor acaba gerçekten kendi özelliklerimize uygun donör bulabildiler mi diye bence bu çok önemli donasyona rahat girmek açısından. İşin komik yani benim özelliklerimde olan donörlerin bulunduğu bir köyü toplu oraya götürürürdüm gerçeği söylesem uça uça yumurtasını herkes bağışlar ama o zamanda kendi ailemi deşifre ederdim. Yani elinizde herşey var ama sıfır hissediyorsunuz işte o noktadayım. Oğluma kardeş adına geldiğim noktaya bak.
vaginal jel ve iğne arasında ki fark nedir canım arkadaşlarım bazıları iğne kullanıyor bilgi verirseniz sevinirim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?