Selam somtik,
Sürecini burada paylaşmanı rica ediyorum. Özellikle hukuksal süreç. Ve seçim sırasındaki kriterler gibi..
Sonuçta yumurta donasyonu eşittir embryo iken evlatlık edinmek))

somtik çok mutlu oldum..umarım herşey yolunda gider...ve evinize neşe getirecek bir bebeğe sahip olursun..
bende eşime teklif ettim..donasyondansa evlat edinelim diye...ama kabul etmedi..o yüzden yumurta donasyonu yapacağız..

umarım bu forumdaki herkes annelik duygusunu yaşar..içimizdeki bebek hasreti biter...evet Bebek; 2013 bizim- bu forumdaki kadınların- yılı olur umarım..

tamam canım sizinle bütün süreci paylaşacağım ilgin için teşekkür ederim.senin içinde hakkında hayırlısını dilerim.

efsune yazdıkların ne kadar pozitif..sanki forumun psikolojik danışmanı gibisin..senin yazdıklarını her okuyuşumda farklı bir şey görüyorum..sanırım sen farkındalığımızı artırıyorsun...hep böyle kal..teşekkürler...

bizdede ben donasyon isterken eşim evlatlık istiyor razı geldim ne yapabilirimki.3 kere o yollara götürdüm adamı artık pes etti.bende tabi . olmadı ne yapalım 5kez 6 kez deneyenlere helalolsun.iyi dayanıyorlar hem maddi hem manevi çok zor bir süreç

evlatlıkda güzel olur bence somtik..evinize bir neşe gelecek..hayata tutunmak için bir neden..

ne yapalım bizim yumurtalarımızla bu iş olmuyor..ben 3 defa tüp bebek denedim..tutmadı tutanlada düşük yaptım..kürtaj oldum..yapacak bir şey yok..etrafımda herkes hamile..herkesin bebeği var..iş yerinde..akrabalarda..bizim imtihanımızda bu..

bende nefret ediyorum hamile olanlardan her kez hamile kalıyor biz hariç.her hamile haberinde sabahlara kadar ağlardım.şimdi öyle değilim.ilaç kullanıyorum ama hala isyan etmiyor değilim.bizde bu dünyada bunları çekecekmişiz arkadaşım...

Somtik arkadaşım hakkında hayırlısı olsun! Eşinle beraberce karar vererek bu adımı atacaksınız ve artık hayat ağacınızın dalı da bu yavrucak olacaksa ikinizin de istemesi güzel ve anlamlı olur. İçimizde ne yaşadığımızı yine biz biliriz değil mi? O halde en güzel kararları da vermen dileklerimle canım sevgiyle ve dilediğince güzel bebekle kal!

Aslında pes etmedi..
Belkide öyle kırıldıki her negatifte her umut ertelenişinde belkide olgunlukla kabullendi ve sindirdi daha zor bir yolu seçti evlat edinmeyi..
Umarım içine atmıyordur birşeyleri.. Bu konu çözüme ulaşmadıkça hep yarım bir hissediş var o bunu ortadan kaldırmak istiyor.. Eşini saygıyal karşılıyorum ve kutluyorum...
Diğer taraftanda sana rağmen dominat bir karar almış olmasıda gözümden kaçmadı)

arkadaşım kendimi yavaş yavaş alıştırmaya calışıyorum.ama bebiş verirlerse bize onu çok seveceğimize inanıyorum.sonuçta bize gelecek.sağol yorumların iyidileklerin için

beni çok iyi özetledin hatta eşim ve beni.her zamanki gibi harikasın.bende yardımlar alarak bu hale geldim.aslında dominat olan bendim.bu konuda öyle üzüldümki eşimde gördü bu kararı aldı.bizim de kısmetimizde bu varmış ne yapalım.sağol arkadaşım.

ben son 2 haftadır hummalı bir araştırmanın içerisindeyim kafam çok hemde cok fazla karıştı aysevi efsune tres ve diğer arkadaşlar fikirlerinize ihtiyacım var lütfen yazımı kim okursa ve bu konuda fikir sahibi ise bir şeyler yazsın..biliyorsunuz ki 30 yaşındayım 29 yaşımda erken menepoz teshisi konuldu fsh yüksekliğinden dolayı ve hiçbir şekilde cocuk sahibi olamıyacağım söylendi cyclo kullanıyorum adet olbilmek için gecen ay aralık 11 de regli oldum ve norman herzamnki adetim gibi geldi daha sonra grip oldum ve antibiotik kullanmaya başladım antibiotik kullanırken cyccloyu kullanıyordum zaten herzamanki gibi rutin aralığın 26 da tekrar adet oldum doktorumu aradım ve ilacı kesmemi söyledi normal kanama yaşansın sonra tekrar başla dedi ben iğleşemedim gripten ve doktor bana antibiotiğin üzerine 12 tane antibiotikli iğne verdi onları kullanırken cyclo başlamadım tekrar ve dün 14.01.13 te tekrar adet oldum bir anormallik olduğunu düşünmeye başladım artık eşimle konuştum doktora gitmem lazım muayne etsin yada hormon testlerime baksın falan dedim eşimde s,nirlendi bunu kendisi söylemesi gerekmiyormu ne ilgisiz bir doktor falan dedi başka bir infilite uzmanına görünsekmi acaba farklı bir göz mü görmeli miincelemelimi derken başka bir doktora daha gitmeye karar verdik dün aradım ve adetimin 3 günü gelmem çin bana randevu verdiler ve hangi bölüme gideceğim için hekim aradı durumumu anlatmamı istedi ve ona göre sizi hangi birime yinlendireceğime karar vereceğim falan dedi ben durumumu anlattım ve bana sorular yöneltti işte kromozom testi yapıldımı optimum hastalıklar arşatırıldımı rahim filmi cekildimi amh testi yapıldımı bunların hiçbirini benim kendi doktorum yaptırmadı ve istemedide sadece fsh lh t3t4 ve prolaktik testi yapıldı fsh değerim yüksekk olduğu için erken menepoz ve sadece donasyonla anne olabilirsin dedi dün konuştuğumuz doktorda cyclo içerken her ay ovulasyon döneminde yumurtlama takibi yapılması gerektiğini ve 5-6 ay boyunca hiç yurmurtlama olmaz ise ancak bu kadar genç hastaları daha sonrasında donasyona yönlendiriyoruz dedi.karışık olan kafam iyice 5 milyona döndü kızlar bu konuştuğum yer özel bir tüp bebek merkezi acaba para tuzağımı insanların umutları ilemi oynuyorlar kafam o kadar karıştıki acaba bir üniversite hastanesi tüp bebek merkezine mi gitmeliyim sizce ne yapmalıyım ve erken menepozda olan arkadaşlar sizlere bu testler yapıldımı ondan sonra mı bu teshis konuldu yoksa sizede sadece benim gibi hormon testleri yapılıp menepoz mu denildi lütfen bana yardımcı olurmusunuz gerçekten firkirlerinize ve yorumlarınıza ihtiyacım var yarın doktora gitmem gerekiyor adetimin 3 cü günü yardım ederseniz çok memnun olurum.

nilll benim bildiğim fsh 24 le hamile kalan var hemde doğal yolla. ama amh yumurta rezervini gösteren bişey.
daha çok gençsin bence yumurta takibi yaptır bir kaç ay bakalım kaç tane yumurta oluşuyor çapı ne kadar oluyor zamanında çatlıyor mu gibi kontrole git birkaç ay
zaten tüp bebek denemesinde verilen ilaçla yumurta sayısını artırıyorlar.
kromozom testine gelince ailede doğuştan hasta biri varsa ardı ardına düşük yaşanıyorsa yapılıyor.
rahim filmi çektir bence onu kıbrıs her halikarda istiyor.
birde amh testi yaptırabilirsin bu da yumurta rezervinin göstergesi.
bu kadar sık adet olurken ve bu testlerin hiç biri yokken nasıl erken menapoz dediler anlamadım ben.

Sevgili Nillll,
Öncelikle geçmiş olsun... Bana bu yeni görüştüğün merkezin söyledikleri mantıklı geldi. Gerçekten de yaşın genç ve donasyona karar vermek için senin yaşında birine daha ileri tetkiklerin yapılması gerekirdi... Başka bir neden belki adet olmana engel oluyor da olabilir.Sen sağlık sektörü içindeydin değil mi? Üniversite hastaneleri elbette ileri araştırmalarda iyiler ve sosyal güvencenle yaptırabilirsin. Ama gideceğin merkez de iyi ise sorun yok. Verecekleri testleri üniversite hastanesinde de yaptırıp götürebilirsin... Ben daha önce kendi jinekoloğumdan şöyle bir şey duymuştum;LH önemli yumurta rezervi anlamında ancak her zaman tek başına belirleyici değil demişti. LH kaçtı? Bazen yükselip bazen düşebiliyor da. Diğer ileri tetkiklerle LH değerlendirilmeli. Bence sana önerilen tetkikleri mutlaka yaptır canım... En azından kafandaki tüm sorulardan arınmış olarak donasyona yürü.... Mutlu kal...

nilll öncelikle geçmiş olsun.benimde yaş 33 ve erken menepozdayım.yukarda yazdığın fsh gercek değeri göstermiyo kesin kistin var ve e2 değerin fshı baya bi baskılamış.benim amh ölçüldü ve değeri 0.1 altında.her ay cyclo kullanıyorum ve adetin 3. günü gidip fsh verdiğimde senin yukardaki fsh değerinin 5 katı daha yüksek çıkıyor.seninde yapman gereken amh ölçtürmek,bende ünv hastanesine gitdim hemen dogum kont hapına başla.adetle tüpe başlıycaz dediler.ama fsh yüksek olduğundan zaten yumurta kaliteli olmuyo,ve normal bölünmesi olmuyo.(bunuda gitdiğim başka bi doktor dedi)biraz karışık yazdım sanırım yapman gereken arkadaşım.ilk önce amh ölçtürmek ve adet 3.günü fsh e2 değerlerine baktırmak.ve adetin 3.günü yumurta takibi yaptırmak.fsh 20 ve altındaysa doktorlar tüpe başlamayı düşünüyo(benim doktorum böyle dedi)ama ümitlenmede dedi.şunuda bilmeni isterim yaş 30 33 civarıysa ve amh hormonu 0.1 altındaysa ve fsh yüksekse devlet ile anlaşmalı özel biyerde tüp denemeni yaptırdığında devlet belli bi yüzdesini karşılıyo.bunu gitdiğin yere özellikle söyle saglık bakanlığıyla görüşüp sana dönerler.benim hakkım var ama yumim olmuyo..olsada fsh yüksekliğinden doktorumda boşuna yıkılma donasyonu dene dedi..bu yüzdenbende bekliyorumm

Sevgili Somtik evlat edinmeye karar vermeniz çok çok güzel,çevremizde oldukça fazla insan bu yolla ebeveyn olmuşlar ve çok mutlular,eşim istese ben birgün bile durmam evlat edinirim ama tabiiki yaş faktöründen dolayı bana bebek vermezler siz o yüzden de şanslısınız.Size cevap yazmamın nedeni evlat edinme süreciniz başlamış bu çok güzel ama diğer süreçlerinde kapandığını bu kadar net düşünmeyin,hepimiz hergün her şekilde değişiyoruz,ben ilk hamile kaldığımda eşim hiç istemedi ağlaya ağlaya mahvoldum,eşim aldıralım istedi ama aldırmaya karar veremeden çocuk düştü,2,hamileliğim hemen arkasından oldu bu sefer tepkimesizdi o da düştü,3 yıl sonra ikimizinde isteğiyle tüp bebek yaptık,2 olumsuz sonuçtan sonra donasyon önerildiğinde eyvah dedim baktm eşim hemen onayladı,bu arada eşimin bir çocuğu var ama artık enaz benim kadar o da çocuğumuz olsun istiyor hatta 2 gün önce belki yumurtan vardır bir taşıyıcı anne bulalım o senin yumurtalarından,sende donörün yumurtasıyla dedi,yani anlayacağın 6 yıl önceki adam nerde bu adam nerde:))
göreceksin seninde yaşamında daha çok kararlar alınacak daha çok yollar denenecek,evlatlık bebeğin üstüne belki de 2 ikizlerin olacak inşallah yarabbim:)

canım sağol iyi dileklerin için doğru söylüyorsun hayatın ne göstereceğini kim bilebilirki.bu arada sosyal hizmetlerden geldi bir bayan.sanırım bizi ve evimizi beğendi beğenmeseydi başka bir eve taşınırdı eşim zaten geçen ay 15000tl masraf yaptık eve.bize 2 tane çocuk eğtimi için kitap önerdi.bunları okuyup bir ay sonra yine görüşecağiz .sizi haberdar edeceğim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…