Canım senin başına gelen benimde başıma gelmişti..antibiyotik kesinlikle anladım ki benim erken adetime neden oluyor.hatta antibiyotik kullandığım ay adet söktürücü kullanmasam bile adetim geliyor.yani bu konuda endişe etme..zira ben bu.konu yüzünden 3 tane doktora gitmiş biriyim.yumurta takibine gelince sana tek tavsiyem amh testi yaptirman.bu test sonucu yumurta kaliten rezervin için bişey yapılabilirmi diye size kesin sonuç vericektir.böylece zaman harcamamış olursunn.Ben amh testini yaptırdım.bir kaç doktora gösterdim genelinin fikri asla tüp bebekle zaman kaybetme oldu.umarım biraz yararlı olmuşumdur......

Son düzenleme:

Hayırlısı olsun canım,her nasıl olursa olsun annelik çok güzel bir duygu,allahım hepimize tattırsın inşallah.. haftasonu kardeşimin oğlunun doğum günüydü,4 yaşına bastı durmadan 2 gün oynadık onunla,bir kaç defa bana oyunun heyecanıyla anne dedi o kadar güzel bir duygu ki anlatamam ezanda okunuyor şimdi hastam da geldi demek istediğim mükemmel bir duygu allahım hepimize nasip etsin inşallah

Sevgili breeze uzun süredir yazmak isteyipte yazmadığım birşeyi sizlerler paylaşmak istiyorum,..

Benim eşim sözle hep çocuk istediğini söylüyor... Destek oluyormuş görüntüsüde veriyor...
Ama ne zaman bir deneme için doktora gitsek yada deneme yapsak arıza yapıyor..
Tüp bebek denemeleri sırasında olanları anlatmak istemiyorum..
Ama şu donasyon için gittiğimiz iki ülke ziyaretlerinde sonra veya önce hayatımın en kara günlerini yaşadım...
Donasyonda olasılık yüksek ya çocuk olma olasılığı her iki doktorda yüksek oran söylediğinde ve olma ihtimali yakınlaştığında ilişkiyi bitirmek istiyor..boşanmak..
Tabii buda beni çok kötü yapıyor.. Sperm sorunu onda yumurtamdan vazgeçen benim...araştırıp bulan bu konu hakkında düşünüp kafa yoran... Ama her seferinde ayrılmak isteyen o..
Ayrılacağı var mı yokk..

Peki ben ne yapıyorum.. Konuyu gündemden çıkarıp gündelik hayata dönüyorum...
Ve işimi kariyerimi onca başarılı iken buırakmış olmanın acısını içimde hissediyorum..
5 yıl önce evlatlık almak istedim. Narsizmi kabardı . Kendi yetersizliğinin ayaklı göstergesi olacak diye evlatlığı kabul etmedi. Şimdi yaş geçti..sonra o istedi bende kabul etmedim ona inadımdan.

Anlayacağınız kocaları dinlemek zarar getiriyor..
Ben ne yapacağıma yakında karar veceğim..kafam çok karışıkve sabrım yok her an herşey olabilirmiş gibi geliyor..

Son düzenleme:
kendini yetersiz görüp senin kaderin olmak istemediği için mi boşanmaya kalkıyor acaba??
çünkü benim eşimin çocuğu yok bende yumurtamın işe yaradığını öğrenince aynı şeyi hissettim acaba ayrılıp onun baba olma hakkını engellememem mi lazım hissine kapıldım. allahtan o beni bu konuda inandırdı bizim birlikteliğimiz çocuk yapma amacı üzerine kurulmadı diye.

birde şu geliyor aklıma bu süreçlerde tedaviye başlama araştırma süreçlerinde acaba sen çekilmez olup eziyet mi ediyorsun ona??

başlayınca zaten ilaçların etkisiyle kavga etmeyen yok gibi bişey.

hakkına hayırlısını diliyorum. sanırım sen bulmuşsundur sebebini ama erkekler daha bencil daha komplexli ve daha sabit fikirli (genelllikle)

ama bir gerçek var ki onlarla uğraşırken zaman kaybediyoruz

yumurtamın işe yaramadığını öğrenince olacak yani benim yumurtamla bebeğimizin olmayacağını öğrenince

Aynı yollardan o da geçti konuştuk bende aynı düşünüyorum birliktelik nedeni çocuk değil. Bu bir aşk evliliği..

Çekilmez olmaya gelince hormon aldığım dönemde hararet seviyem yüksek oluyor ama ben farkındalık üzerine ciddi profesyonel yardım aldım. Canım yandığında ona saldırmamayı iyi öğrendim.
.artık denemek istiyorum.. Ama o böyle yaptığı için az bile çıksa kendi yumurtam ile deneyeceğim. Onun. Deneme sırasında yaptığı şeyleri ona gösterip farkındalık oluşturacağım sonra donasyon galiba.
Bu adam armut piş ağzıma düş yapıyor artık veren ve idare eden olmak istemiyorum...

bu sana zarar inan bana. bunu tecrübelerime dayanarak söylüyorum ilk evliliğim 13 yıl sürdü. bir insana yaptıklarının ne kadar acıttığını aynı şekilde sende ona yaparak göstersende inan bana anlamıyor tam 13 yıl her yolu denedim anlamayınca anlamıyor. geriye dönünce sorunları konuşarak anlattım olmadı bende ona yaparak anlattım olmadı ağlayarak bağırarak güzellikle söve söve yok olmadı. son bir yıl zaten birlikte ama yalnız modundaydık ve ayrıldım. olmayınca olmaz....
bu süre, inatlaşma ve ona yaşatma süreci sadece beni daha çok acıttı ve zaman kaybettirdi.

bir insan neyse o. temelinde derin bir aşk varsa ve sevgiye dönüşmüşse artık olduğu gibi kabul edip günahıyla sevabıyla sevmek lazım...benim vardı ama tükendi bitti
ve herşey bitti (allaha şükür ki)

haa bu arada sen de bitir demiyorum eğer sevgi ve aşk bitmediyse hayat onunla nasıl akıyorsa (onun yöntemini artık biliyorsundur sen) hayatı akıtmak lazım. şimdi sen bebek istiyorsan o da istiyorsa yumurta kaliteli ise evet spermi al devam et. ama yumurta ile de ilgili kaygın varsa embriyo al devam et. zaman kaybetme. inan en önemlisi zaman. insan her aya her yıla yanıyor geriye dönünce
ben ikinci evliliğimde salak salak nasılsa olur diye korundum 3 yıl boyunca. anneyim ama inan daha yumurtlama günü nedir onu bile bilmiyormuşum .. geçen seneye kadar. takii spiral çıktı 3 ay bebek olmadı. ben hızla öğrendim biçok şeyi.

ve geldiğim noktada benim daha da hızlı olmam lazım zira yaş 45.

yaşadıklarım doğrultusunda önerim böyle zora koşma olurunu sağla akıllı bir kadınsın oldurma sürecinde ne yağpacağını iyi bilirsin mutlaka aksi takdirde ona yaptıklarını anlatayım hissettireyim derken yine umutlar kırılacak yine paralar uçacak yine toparlanma süreci ve yine başa dönüş .....tecrübelerimiz dilerim birbirimize ışık tutar.

istediğin neyse nasılsa ona karar ver ve bu yoldaki herşeyi herkesi isteklerine göre yoğur derim ben efsune cim senin sözünü de çok seviyorum hakkımıza hayırlısı...

Normalde adet olmam gerekirdi Lukrin depot vurulduktan sonra adette gecikme olduğunu duydum geçici menepoza sokuyormuş peki ne kadar beklemeliyim söktürücü kullanmak için ya da kullanmalı mıyım? kasık ağrısı şişkinlik yaşıyorum tık yok :))

Arkadaşlar merhaba ben de kıbrısta 3. yumurta donasyon denememi yapacağım.Firdevs hanım hakkında yorumlarınız var mı?1. de dünyaya 2. de hit'e gittim..Firdevs hanım nasıl acaba??Fikirlerinizi bekliyorum.

Fsh 23.14,
lh 26.16
e2-estradiol 198.0

sevgili nil benimde yumurta rezerv yetmezliği var.29 yaşımda tanı konuldu.tanıyı ultrasonda follikül sayıma bakıldı(adetin 2. günü) ve antimüllerian hormonuma bakılarak konuldu.amh değerim 1,3 çıkmıştı.3 kez tüp bebek denedim.biri tuttu o da 8. haftada düşükle sonlandı.şimdi yumurta donasyonu için gün sayıyorum..yani salt fsh pek anlamlı değilmiş rezerv azlığını göstermede..sen tüp bebek denemişmiydin???

Arkadaşlar merhaba ben de kıbrısta 3. yumurta donasyon denememi yapacağım.Firdevs hanım hakkında yorumlarınız var mı?1. de dünyaya 2. de hit'e gittim..Firdevs hanım nasıl acaba??Fikirlerinizi bekliyorum.

iyi aksamlar nowaa,
ben dr. firdevs hanima gittim..2. ocak transfer oldu, gebe kaldim, daha cok erken ama neticede kaldim gebe. dr. firdevs hanim hakkinda ve dogus merkezi hakkinda kibrisa gittigimde cok detayli burdan yazdim..biraz arka taraflara bak forumda bulursun benim yazdiklarimi. ama sunu söyleyebilirimki biz gittigimiz aksam vazgeciyorduk donasyondan, dr. firdevs hanimla görüsleim tekrar ona göre karar verelim dedik..ve firdevs hanima karar verdik, kendisi cok nazik, ince düsünceli ve sempatik biri. isini benim görüsümce cok iyi yapiyor. tavsiye ederim ben

durugen ben de lucrinin geciktirdiğini duydum..aa doktorum bana lucrin vurulduktan sonra yaklaşık 1 hafta sonra regl olunur demişti...sen ne zaman vurdun?

Bu cümleni tekrar yazdımda bununla ilgili aldığın yardımla ilgili banada biraz anlatırmısın ben normalde çok sinirliyim de onun için farkındalık yazısı ilgimi çektide biraz anlatırsan sevinirim nasıl yardım aldın bizede anlatırsan hayatı kolaylaştıabiliriz.
Çekilmez olmaya gelince hormon aldığım dönemde hararet seviyem yüksek oluyor ama ben farkındalık üzerine ciddi profesyonel yardım aldım. Canım yandığında ona saldırmamayı iyi öğrendim.

Teşekkürler canım..Sana da hayırlı olsun Allah'ım sağlıkla kucağına almayı nasip etsin...Senin hikayeni okudum..Bilmiyorum kararsız kaldım ben de aslında çok iyi insanlar gibi..Ama işlerini iyi yapsınlar yeter ....Donörü nasıl seçtiniz canım???

Son düzenleme:
leptopum arızalanmıştı bu akşam çalışıyor hayret. giremediğim günlerde epey hareketlilik olmuş.

BEBEK sevgili arkadaşım sevincin sevincimdir. acı bir kayıp yaşamışsın sabır dilerim..
Allahım acını unutturacak başka bir acı vermesin. Sen bizim yeğenlerimize odaklan, onların şimdi senin moraline ihtiyacı var.

NİL arabanıza üzüldüm. bende her şerde bir hayır olduğunu düşünürüm. son paylaşımından sonra yumurta rezervini kontrol ettirmeni düşündüm bende. belkide donasyona ihtiyaın kalmaz .allahh ne harika olur :)

SOMTİK Evlat edinme girişiminizi okudum. umarım herşey gönlünce ilerler. hayırlısı nasılsa tez zamanda kavuşursun.

Şimdi kıbrısta olan arkadaşımız hadi bakalım sağlıcakla bebişlerini al gel yeni umutlar getir bize.

ve tedavilerini sürdüren diğer arkadaşlarım şansınız bol olsun.

Bana gelince bugün eve kapanmaktan vazgeçtim aylar sonra ilk kez sahilde dolaşıp üstümdeki negatifliği biraz olsun attım..

NEFES ALIYORSAM UMUT VAR DEMEKTİR :)

sagol canim...donörü ben secmedim dr. firdevs hanim secti :) ben sadece fiiziksel özelliklerimi verdim, bir kac resim yolladim. kendiside bana uygun olani secti...bende artik güvendim kendisine...

geçtiğimiz günlerde bir arkadaşımız Verda hanımı sormuş. Aykız sanırım.
Beni doktorum Verda hanım. burda benden başkasının gittiğini farketmedim.
genel olarak iyiydi. memnundum. Kişiyi rahatlatan sıcak davranışlı bir doktorun. mesleğini oldukça severek yapıyor.
Bana 4 embriyo transfer edilmişti.(yumurta donsyonu) biri tutdu. 8 haftalıkken kalbi durmuştu kürtajla alındı.
Doktorumu suçlamıyorum fakat biraz daha derinlemesine tahlilller isteyebilirdi sanırım.
tedaviye ilk başlarken İletişime geçtiğiniz zaman geri dönüş yapıyor sorularınızı yanıtlıyor

bugün ilaçlarım geldi kızlar. heyecanla kullanacağım günü bekliyorum.burdaki arkadaşların çoğunun tüp bebek denemesi olmuştur.iğneleri kullanırken herhangi bi rahatsızlık oluyormu kızlar?ben çalışıyorum ve eğer iğne tedavisi sırasında çok sancı falan oluyorsa izne ayrılmayı düşünüyorum.çok heyecanlıyım inşallah herşey yolunda gider. bu arada benim doktorumda doğuştan verda hanım.bikere gittik kıbrısa görüşme için gerçekten sıcak kanlı bi doktor.yani ilk izlenimlerim öyle.faceden de görüşüyoruz kendisiyle.inşallaah güzel olur herşey hepimiz içinn...

yazdıklarınızı pür dikkat okudum yazılarınızdan burada kim kendine pay çıkarmaz ki...hepimizden bir şeyler var...aslında bizlerin zoruna giden bence donasyon denemek deyil.bu süreç içindeyken eşlerimizinde aynı özen ve sabrı mücadeleyi göstermemeleri.maalesef çok çabuk pes ediyorlar.aslında yükün en ağırını çeken biziz altında kalan onlar mış gibi davranıyorlar .tabii genelinden bahsediyorum..bu bir süreçse neden sitressiz yaşamak yerine olayı süreci bu şekilde yaşamamıza sebeb oluyorlar anlamıyorumm.benim eşimde çok zor bir insan düşüncelerini çok zor değiştiren bir yapısı vardır.benden de size bir örnek eşimin donasyon öncesi sperm tahlili vermesi gerekiyordu.gitmemize çok az kalmıştı. abartısız on gün yalvardım tahlil yaptıralım diye. neyse tahlili yaptırdı evde bir hafta asık bir suratla gezdi.üstüne sonucunuda inadında bana söylemedi.bende aynı hafta rahim filmi çektirdim eve geldim yemeğimi yaptım akşamda misafir ağırladımm.peki soruyorum size eşimde madem çocuk istiyor ben niye bunları yaşıyorum yada bizler..off bu konuda çok doluyum..arkadşlar.birde işin komik yanı benim donasyonu istesem senede bir kere deneyecek kadar maddi durumum var ama eşim beyfendi öyle her sene gidip gelemez miş bu erkeklerin amma kıymetli spemleri var yahu keşke şu kadınlarda sperm üretme olayı gerçekleşsede kurtulsak şu erkeklerin kaprislerindennnn....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…