bugün ilaçlarım geldi kızlar. heyecanla kullanacağım günü bekliyorum.burdaki arkadaşların çoğunun tüp bebek denemesi olmuştur.iğneleri kullanırken herhangi bi rahatsızlık oluyormu kızlar?ben çalışıyorum ve eğer iğne tedavisi sırasında çok sancı falan oluyorsa izne ayrılmayı düşünüyorum.çok heyecanlıyım inşallah herşey yolunda gider. bu arada benim doktorumda doğuştan verda hanım.bikere gittik kıbrısa görüşme için gerçekten sıcak kanlı bi doktor.yani ilk izlenimlerim öyle.faceden de görüşüyoruz kendisiyle.inşallaah güzel olur herşey hepimiz içinn...
Arkadaşlar merhaba ben de kıbrısta 3. yumurta donasyon denememi yapacağım.Firdevs hanım hakkında yorumlarınız var mı?1. de dünyaya 2. de hit'e gittim..Firdevs hanım nasıl acaba??Fikirlerinizi bekliyorum.
Sevgili breeze uzun süredir yazmak isteyipte yazmadığım birşeyi sizlerler paylaşmak istiyorum,..
Benim eşim sözle hep çocuk istediğini söylüyor... Destek oluyormuş görüntüsüde veriyor...
Ama ne zaman bir deneme için doktora gitsek yada deneme yapsak arıza yapıyor..
Tüp bebek denemeleri sırasında olanları anlatmak istemiyorum..
Ama şu donasyon için gittiğimiz iki ülke ziyaretlerinde sonra veya önce hayatımın en kara günlerini yaşadım...
Donasyonda olasılık yüksek ya çocuk olma olasılığı her iki doktorda yüksek oran söylediğinde ve olma ihtimali yakınlaştığında ilişkiyi bitirmek istiyor..boşanmak..
Tabii buda beni çok kötü yapıyor.. Sperm sorunu onda yumurtamdan vazgeçen benim...araştırıp bulan bu konu hakkında düşünüp kafa yoran... Ama her seferinde ayrılmak isteyen o..
Ayrılacağı var mı yokk..
Peki ben ne yapıyorum.. Konuyu gündemden çıkarıp gündelik hayata dönüyorum...
Ve işimi kariyerimi onca başarılı iken buırakmış olmanın acısını içimde hissediyorum..
5 yıl önce evlatlık almak istedim. Narsizmi kabardı . Kendi yetersizliğinin ayaklı göstergesi olacak diye evlatlığı kabul etmedi. Şimdi yaş geçti..sonra o istedi bende kabul etmedim ona inadımdan.
Anlayacağınız kocaları dinlemek zarar getiriyor..
Ben ne yapacağıma yakında karar veceğim..kafam çok karışıkve sabrım yok her an herşey olabilirmiş gibi geliyor..
efsuna merhaba. forma üye oldum ama şuan mayısı beklediğim için yazdıklarınızı okuyorum.şu sözün varya kocaları dinlemek zarar getiriyo diye.çok haklıısn.ben kendi hayatımı kısaca özetleyim ve o kadar çok yalnışım ve hep verici olmuşluğum var çok geç oldu ama anladım.şuan 33 yaşındayım ve bu 33 yaşın 4 de 1 ni kocamla evlenmek için bekledim...
o lise mezunu benim ünv mezunu olmamı istemedi,ben o istiyor diye ünv. 2 sınıfta okulu bıraktım(çok iyi bi ünv. iyi bi bölümdü).kısa bi süre oldu evleneli hep fedakar ben oldum,türkiyede olduğu süre çok kısa diye 15 gün içinde yüzük takıldı ve o zaman durumu yok diye düğün yapamam dedi.nikaha tamam dedim.cocuk istedik ilk doktora gitdik hemen 15 günde tüp yapıldı...ne ilaç kullandırdılar oluşun tek embriyo kaç günlüktü hiçbişey bilmeden tamam dedik.tutmadı negatif sonucunu tek başıma gitdim öğrendim, o uzakta oldugundan sonucu telden söyledim,destek beklerken telde bana kızdı o doktoru sen buldun diye.ama çevrede,milletin yanında sessiz sakin herşeyiyle yanımda tavri beni öldürüyo...içim içimi yiye yiye bunca yıl herşeyine tamam diye diye en sonunda yumurtalıklarımı çürütdüm,ben buna inanıyorum,strese girdikçe fsh değerim uçtu..bunca yıl onu bekledim... bi doktor bana erken evlenseydin dedi. bende erken evlenmeyi isterdim kim 8 yıl birini beklemek isterki...... benden önce 1 evliliği olmuş oda ve 5yıl kadar sürmüş..aklımdan geçirdiğim ondan çocugu olmamış..bendende olmayınca akrabaları sorunu onda sancak diye donasyona tamam dedi.yoksa yaptırmazdı biliyorum..şuan donasyon denemek için maddi durumda var..ama ben nedense aklımda mayısı oluşturdum..eşimede söyledim oda tamam dedi....bu donasyon öncesinde tahlil leri yaptırcam fakat kendimi psikolojik olarakta rahat hissetmek istiyorum ve psikolojik tedavi almayı düşünüyorum.....çok sinirli ve herşeyi içime atan,her söylenen tamam diyen biriyim buda bana zarar olarak dönüyo farkındayım ama bişey yapamıyorum...efsune bana yardım edermisin ....senin hayata bakışını çok begendim.kendinden eminsin. sözlerine ihtiyacım var...
11 gün önce vuruldum artık bekliyeceğim.
nill canım bencede birkaç ay takip yapılması uygun olur.bakarsın bir yumurtan oluşur,daha yaşın çok genç...ben erken menapoz değilim hatta hala çok düzgün adet oluyorum.o yüzden ben hiçbir test yaptırmadım.benim sorunum kromozom bozukluğu.yani kendi yumurtamlarımla çok hamile kaldım hepsi düştü.3 tüp bebek denemeside düşünce donasyona karar verdikben son 2 haftadır hummalı bir araştırmanın içerisindeyim kafam çok hemde cok fazla karıştı aysevi efsune tres ve diğer arkadaşlar fikirlerinize ihtiyacım var lütfen yazımı kim okursa ve bu konuda fikir sahibi ise bir şeyler yazsın..biliyorsunuz ki 30 yaşındayım 29 yaşımda erken menepoz teshisi konuldu fsh yüksekliğinden dolayı ve hiçbir şekilde cocuk sahibi olamıyacağım söylendi cyclo kullanıyorum adet olbilmek için gecen ay aralık 11 de regli oldum ve norman herzamnki adetim gibi geldi daha sonra grip oldum ve antibiotik kullanmaya başladım antibiotik kullanırken cyccloyu kullanıyordum zaten herzamanki gibi rutin aralığın 26 da tekrar adet oldum doktorumu aradım ve ilacı kesmemi söyledi normal kanama yaşansın sonra tekrar başla dedi ben iğleşemedim gripten ve doktor bana antibiotiğin üzerine 12 tane antibiotikli iğne verdi onları kullanırken cyclo başlamadım tekrar ve dün 14.01.13 te tekrar adet oldum bir anormallik olduğunu düşünmeye başladım artık eşimle konuştum doktora gitmem lazım muayne etsin yada hormon testlerime baksın falan dedim eşimde s,nirlendi bunu kendisi söylemesi gerekmiyormu ne ilgisiz bir doktor falan dedi başka bir infilite uzmanına görünsekmi acaba farklı bir göz mü görmeli miincelemelimi derken başka bir doktora daha gitmeye karar verdik dün aradım ve adetimin 3 günü gelmem çin bana randevu verdiler ve hangi bölüme gideceğim için hekim aradı durumumu anlatmamı istedi ve ona göre sizi hangi birime yinlendireceğime karar vereceğim falan dedi ben durumumu anlattım ve bana sorular yöneltti işte kromozom testi yapıldımı optimum hastalıklar arşatırıldımı rahim filmi cekildimi amh testi yapıldımı bunların hiçbirini benim kendi doktorum yaptırmadı ve istemedide sadece fsh lh t3t4 ve prolaktik testi yapıldı fsh değerim yüksekk olduğu için erken menepoz ve sadece donasyonla anne olabilirsin dedi dün konuştuğumuz doktorda cyclo içerken her ay ovulasyon döneminde yumurtlama takibi yapılması gerektiğini ve 5-6 ay boyunca hiç yurmurtlama olmaz ise ancak bu kadar genç hastaları daha sonrasında donasyona yönlendiriyoruz dedi.karışık olan kafam iyice 5 milyona döndü kızlar bu konuştuğum yer özel bir tüp bebek merkezi acaba para tuzağımı insanların umutları ilemi oynuyorlar kafam o kadar karıştıki acaba bir üniversite hastanesi tüp bebek merkezine mi gitmeliyim sizce ne yapmalıyım ve erken menepozda olan arkadaşlar sizlere bu testler yapıldımı ondan sonra mı bu teshis konuldu yoksa sizede sadece benim gibi hormon testleri yapılıp menepoz mu denildi lütfen bana yardımcı olurmusunuz gerçekten firkirlerinize ve yorumlarınıza ihtiyacım var yarın doktora gitmem gerekiyor adetimin 3 cü günü yardım ederseniz çok memnun olurum.
yazdıklarınızı pür dikkat okudum yazılarınızdan burada kim kendine pay çıkarmaz ki...hepimizden bir şeyler var...aslında bizlerin zoruna giden bence donasyon denemek deyil.bu süreç içindeyken eşlerimizinde aynı özen ve sabrı mücadeleyi göstermemeleri.maalesef çok çabuk pes ediyorlar.aslında yükün en ağırını çeken biziz altında kalan onlar mış gibi davranıyorlar .tabii genelinden bahsediyorum..bu bir süreçse neden sitressiz yaşamak yerine olayı süreci bu şekilde yaşamamıza sebeb oluyorlar anlamıyorumm.benim eşimde çok zor bir insan düşüncelerini çok zor değiştiren bir yapısı vardır.benden de size bir örnek eşimin donasyon öncesi sperm tahlili vermesi gerekiyordu.gitmemize çok az kalmıştı. abartısız on gün yalvardım tahlil yaptıralım diye. neyse tahlili yaptırdı evde bir hafta asık bir suratla gezdi.üstüne sonucunuda inadında bana söylemedi.bende aynı hafta rahim filmi çektirdim eve geldim yemeğimi yaptım akşamda misafir ağırladımm.peki soruyorum size eşimde madem çocuk istiyor ben niye bunları yaşıyorum yada bizler..off bu konuda çok doluyum..arkadşlar.birde işin komik yanı benim donasyonu istesem senede bir kere deneyecek kadar maddi durumum var ama eşim beyfendi öyle her sene gidip gelemez miş bu erkeklerin amma kıymetli spemleri var yahu keşke şu kadınlarda sperm üretme olayı gerçekleşsede kurtulsak şu erkeklerin kaprislerindennnn....
geçtiğimiz günlerde bir arkadaşımız Verda hanımı sormuş. Aykız sanırım.
Beni doktorum Verda hanım. burda benden başkasının gittiğini farketmedim.
genel olarak iyiydi. memnundum. Kişiyi rahatlatan sıcak davranışlı bir doktorun. mesleğini oldukça severek yapıyor.
Bana 4 embriyo transfer edilmişti.(yumurta donsyonu) biri tutdu. 8 haftalıkken kalbi durmuştu kürtajla alındı.
Doktorumu suçlamıyorum fakat biraz daha derinlemesine tahlilller isteyebilirdi sanırım.
tedaviye ilk başlarken İletişime geçtiğiniz zaman geri dönüş yapıyor sorularınızı yanıtlıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?