hadi hayırlı olsun heycanlı sürecin başlamış seni ilgiyle ve heycanla takip ediyorum senin durumun burada bir ilk olucak.çok heycanlı inşallah sende burdan senin durumunda olanlara umut olursunn..rahat ol arkadaşım iğnelerin sancı yapacağını sanmıyorum.çalışmaya devam edersen kafan dağılmış olur.

Arkadaşlar merhaba ben de kıbrısta 3. yumurta donasyon denememi yapacağım.Firdevs hanım hakkında yorumlarınız var mı?1. de dünyaya 2. de hit'e gittim..Firdevs hanım nasıl acaba??Fikirlerinizi bekliyorum.

arkadaşım seni ve sürecini başka bir formda ilgiyle takip etmiştim.başarısız olmana üzüldüm.yeniden deneme kararınada çok sevindim.hitte donmuşların varmı arkadaşım varsa son kez orada denemek istemez misin.halil bey ikinci kez denediğin için daha iyi ilgilenmez mi..halil beyin işinde çok hırslı olduğunu okudum yazanlardan bu formdada halil beye gidip başarılı olan arkadaşlarımız çok fazla..tabi kafa karışıklığın ve acabaların varsa o da ayrı.firdevs hanıma gelince çok samimi ve sıcak kanlı bir doktor olduğunu hep gidenlerden okuyoruz.karar tabi senin arkadaşım umarım bu sefer başarıya ulaşırsınn:)))

efsuna merhaba. forma üye oldum ama şuan mayısı beklediğim için yazdıklarınızı okuyorum.şu sözün varya kocaları dinlemek zarar getiriyo diye.çok haklıısn.ben kendi hayatımı kısaca özetleyim ve o kadar çok yalnışım ve hep verici olmuşluğum var çok geç oldu ama anladım.şuan 33 yaşındayım ve bu 33 yaşın 4 de 1 ni kocamla evlenmek için bekledim...
o lise mezunu benim ünv mezunu olmamı istemedi,ben o istiyor diye ünv. 2 sınıfta okulu bıraktım(çok iyi bi ünv. iyi bi bölümdü).kısa bi süre oldu evleneli hep fedakar ben oldum,türkiyede olduğu süre çok kısa diye 15 gün içinde yüzük takıldı ve o zaman durumu yok diye düğün yapamam dedi.nikaha tamam dedim.cocuk istedik ilk doktora gitdik hemen 15 günde tüp yapıldı...ne ilaç kullandırdılar oluşun tek embriyo kaç günlüktü hiçbişey bilmeden tamam dedik.tutmadı negatif sonucunu tek başıma gitdim öğrendim, o uzakta oldugundan sonucu telden söyledim,destek beklerken telde bana kızdı o doktoru sen buldun diye.ama çevrede,milletin yanında sessiz sakin herşeyiyle yanımda tavri beni öldürüyo...içim içimi yiye yiye bunca yıl herşeyine tamam diye diye en sonunda yumurtalıklarımı çürütdüm,ben buna inanıyorum,strese girdikçe fsh değerim uçtu..bunca yıl onu bekledim... bi doktor bana erken evlenseydin dedi. bende erken evlenmeyi isterdim kim 8 yıl birini beklemek isterki...... benden önce 1 evliliği olmuş oda ve 5yıl kadar sürmüş..aklımdan geçirdiğim ondan çocugu olmamış..bendende olmayınca akrabaları sorunu onda sancak diye donasyona tamam dedi.yoksa yaptırmazdı biliyorum..şuan donasyon denemek için maddi durumda var..ama ben nedense aklımda mayısı oluşturdum..eşimede söyledim oda tamam dedi....bu donasyon öncesinde tahlil leri yaptırcam fakat kendimi psikolojik olarakta rahat hissetmek istiyorum ve psikolojik tedavi almayı düşünüyorum.....çok sinirli ve herşeyi içime atan,her söylenen tamam diyen biriyim buda bana zarar olarak dönüyo farkındayım ama bişey yapamıyorum...efsune bana yardım edermisin ....senin hayata bakışını çok begendim.kendinden eminsin. sözlerine ihtiyacım var...

Son düzenleme:

Baharım selam,
Soluksuz okudum tüm aarkadaşların hikayelerini. Ve seninkinide..
Ve ne kadar ortak yaşanmışlık varmış şaştım kaldım..

Bize hep başımız kıçımız ağrısa doktaıra gidileceği öğretildi ama ruhumuzdaki yaralar için ne yapacağımız öğretilmedi..(
Artık hiç çekinmiyorum ben uzun bir psikoterpi süreci geçirdim çocuk sorunu nedeniyle yola çıktım ama asıl sorunun ben olduğunu öğrendim. Hakkını koruyamıyan, verici, kendini yok eden bir ben çıktı. Sonra onlar düzeldikçe haaytım çok değişti..kötü arkadaşlar ve akrabaları azalttım. Yeni bir yaşam şekli kurdum. Ben değiştikçe eşim değişti. ( çocuk konusu hala çok hassas ama )))
İtiraf etmeliyim güzelleşti.

Tüm bu ortak paydalar ile ilgili bir özet analiz geçecğim hepimize çok faydası olur. Biraz zamana ihtiyacım var..
Kişilik özellikleri ilişki şeklimiz ve sorumluluk alışımızla ilgili...
Sevgiyle kalın

11 gün önce vuruldum artık bekliyeceğim.

bir önceki adetinin 21. günü oldun sanırım lucrini değil mi? adet periyodun 30 gün desek daha 2 gün gecikmiş. bu normal sanırım herkesde 4 5 gün gecikme olmuştu.

sanırım bir iki güne adet olursun diyelim ki 18 ocakta oldu. bu durumda 1 2 3 ocak gibi oradasın ve 5 yada 6 ocak gibi transferin olacak veeee sevgililer gününde hamile olduğunu öğreneceksin :))) zamanlama harika olmuşş.....

ayyyyy ben bile heyecanlandım valla hadi hayırlısı inşallah durugencim

nill canım bencede birkaç ay takip yapılması uygun olur.bakarsın bir yumurtan oluşur,daha yaşın çok genç...ben erken menapoz değilim hatta hala çok düzgün adet oluyorum.o yüzden ben hiçbir test yaptırmadım.benim sorunum kromozom bozukluğu.yani kendi yumurtamlarımla çok hamile kaldım hepsi düştü.3 tüp bebek denemeside düşünce donasyona karar verdik
gerçi doktorunun sana önerdiği kromozom testi,optimum hastalıklar içi testlerin menapozla ilgisi yok.onlar tüp bebek öncesi istenen testler.hatta düşük yapmışsan istenen testler.bu özel merkezde bence biraz para için böyle konuşmuş.her ay takip yapacaklar bir tane yumurta görürlerse hemen tüp bebek yapacaklar.bence bu takip işini devlet hastanelerinde yaptır.eğer folikül görürlerse hemen ilaçlara başlarsın..

:::::Herkes kendini bir izlesin bu konuda ::::::

Ben yaklaşık 6-8 haftadır gulutensiz besleniyorum. (Yani buğday , yulaf ve çavdar unu ile yapılmış hiçbirşey yemiyorum) bir kaç ke bozdum ayrı konu.

Regl durumum, ben 21-23 günde regl olan veya sinirli bir ay ise 17 güne kadar düşen bir şekli vardı. Son dönemse çok az kanıyordum. Rezerv azlığından galiba..birde tüp bebek denemelerinde başarısızlığın bir nedenide regl süresi kısa olduğundan yumurta olgunlaşması hızlı oluyor ve ilaç ile dahada uyarıldığından boş folokül çıkıyordu.

Peki son iki aydır durum ne??? Bilmiyorum ne etkili oldu ama??? Ben gulutensiz beslenmek diyorum..
Regl sürem 28 -30 güne çıktı. Daha çok kanıyorum ve bu ay pıhtımı yakaladım. Yani yumurtladım..
Bu arada 3 kiloda verdim bonusu oldu..

Taş zamanı diyetinde zaten pasta börek ekmek yok. ( şeker, un, tuz))
Eskiden insanlar avlanmaya giderken pastaneye uğrayıp poğoça almıyordu) guluten aslında yaşlandıran birşey aynı zamanda.
2 ay denemekten bir zarar görmez kimse üstelik kabızlığınızın geçtiğini, şişliğiniizn gittiğini ve sabahları daha dinç kalktığınızı göreceksiniz..
İnternette bir sürü sayfa var gulutensiz beslenme ile ilgili...

Şu erkeklerin sperm verme sıkıntılarını anlamyorum ... Bu ne şımarıklık yaa ? Yoksa egoları mı sarsılıyor? Ataerkil yetiştirildiler ya,onların şeyleri çok önemli............ Argo,küfür herşeye onu kullanırlar ama sperm vermeye gelince onu kullnmak sıkıntı oluyor :)) Bizde de durum aynı...Yeniden spermiyogram yaptıralım istiyorum, yok yarın yok öteki gün şimdi çok yoğunum falan filan... En sonunda bastım fırçayı;spermine de sana da çocuğuna da,eeeeeee sıktın ama sen bir odaya girip keyfe keder bir video eşliğinde 2 dakikalık iş yapıyorsun ben nelere katlanıyorum kendine gel dedim. Neyse ki haklısın sen çok sıkıntı yaşıyorsun dedi... Yani işin ucu kendilerine gelince nasıl geriliyorlar yaa... Ayrıca doktor sigarayı bırakmasını ya da azaltmasını söyledi ama maşallah püfür püfür.....Geçen yıl bırakmıştı tedaviler sırasında,3 denemeden sonra baktı bi şey yok adam canım sıkıldı deyip yeniden başladı.
Firdevse dedim ki gittiğimde sperm vıermek sıkıntı,sigarayıbırakmak sıkıntı.... O aynen şöyle söyledi: ' Erkekler olağanüstü yaratıklar,onlar bu gezegenden değil. Hatta onların spermleri de mükemmel olur,hiç kusur olmaz...kusur kadınlara aittir ' şeklinde tiye aldı ve birkaç hasta örneği anlattı. Adamn teki karısıyla tüp bebek için gidiyor. Sorun kadında imiş. Ama adama bakılmamış bile. Spermiyogram isteyince adamın nevri dönmüş, neden ki benim bir sorunum yok diye. Sonuç; adamda tek bir canlı sperm çıkmamış ve tese yaptık dedi....
Bu olağanüstü diğer gezegenli yaratıkları ehilleştirip hayatımıza adapte etmek biz dünyalı sıradan kadınlara düşüyor dostlarım... Mutlu kalın...

arkadaşlar spermogramda 165 milyon sperm sayısı ,hız %60 ,baş anomolisi %80 yazıyor yani ne kadar spermmimiz sağlam ben anlayamadım ne olur yardım edin ..kaan aydosa sonucu yolladım ama hala dönmedi ben bu durumda ımcı yöntemini mi denemeliyim sizce fikirlerinize ihtiyacım varrr...

kızlar kaan hocayla biraz önce telle götüştüm .spermleri yorumladı morfolojimiz %4 deyil %12 dedi ben yanlış okumuşum.. çok ilgili bir doktor bir saat anlattı saolsun beni her gelişmeden haberdar edin dedi.sperm sayınız çok iyi dedi...o yüzden baş anomolisinin fazla olması önemini yitirir dedi.sizlerede habar vermek istedimm

bu sonuçlar gayet iyi sen neden bu konuyla uğraşıp duruyorsun ??

daha önce ne tüp bebek ne de donasyon denemişsin. donasyon düşünüyorsun yumurta donasyonu demişsin. ama sürekli spermle ilgili endişelisin
oysa gayet normal hatta normalden iyi gibi bu sonuçlar .anlayamadım bi sakin anlatır mısın??

Tabii anlatırım canım biz ilk donasyondada eşimin spermlerine baktırmamıştık.eşimin inadı yüzünden..öyle balıklama daldık yani..sonuç negatif olunca bu sefer eşimde birde sigiller çıkmıştı penis bölgesinde. Bizde korktuk hem sperm tahlili için hemde siğiller için Kaan hocaya gittik.sigiller kilo kaynakliymış...tahlile gelince daha önce ysptırmamıştık ve bu konuda hiç bir bilgim yoktu..% 80baş anomolisini gördüm internette hep kötü şeyler okudum
Sonra kaan hocaya sordum gerisinide yazdım biliyosun
Ayrıca endişelendim çünkü eşim sende sorun var bendede sorun çıkarsa asla gitmem dedi.Buda endişelenmem için bence yeterli bir sebeb eşimin kaprisleriyle uğraşmaktan bıktım bana göre eşimde hiç sperm olmasada Anne olmayı her harukarda istiyorum ama bunun için benim gibi düşünen bir eşe ihtiyacım var sanırımmm

anladım canım daha önce denediğini atlamışım.
imsi yapıyorlar zaten sorun olmaz bu konuda rahat ol

sperm donasyonu çok zor gerçekten. erkekler nedense karısı gidip biriyle sevişecekmiş gibi bakıyorlar olaya.
ama annelik ne yüce bir duygu. her zaman daha kıskanç olarak bilinen kadınlar bu olaya sadece anne olma yolunda küçük bir ayrıntı gibi bakıyoruz. bu yüce duyguyu allah bu kadar hakeden buradaki herkese nasip etsin dilerim..

teşekkür edrim bilginisacım cvbın için evet ben sormuştum.benim burdaki doktor onunla ve berk beyle çalışıyormuş gideceğim zaman diliminde hangisi uygun oluyorsa ona gönderiyorum sizinle daha iyi vakit bulup ilgilensinler diye dedi bende burda duymamıştım berk beyi duydum ama senin gidiş dönemini takip ettim cnm haberine sevinmiştim ki ardından üzücü haberini okudum ama verda hanıma gittiğini bilmiyordum.sakın üzme tatlı canını arkadaşım rabbim en kısa zamanda tekrar bu duyguyu tattırsın sana dualrım buradaki tüm arkadaşlarla.peki cnm önerin nedir daha fazla test yapabilirdi derken?bir doktor seni hazırladımı bulunduğun yerde yoksa verda hanımla direk irtibata geçip omu yol gösterdi yada gitmeden nasıl testler yaptırabilirim kendime yada eşime.

arkadaşım yazılarını okudum şimdide bunlar emin ol herkesin yaşadığı şeyler hepimiz buna eşlerimizde dahil zor zamanlardan geçiyoruz .insan onlardanda bir destek beklio ama bazen göremeyebiliyoruz sen grubun gerçekten güzin ablasısın okadar poziitif okadar güzel enerji veriyorsunki foruma herkes gerçekte senden tecrübelerinden yaralanıyor.Sende üzme kendini lütfen umarım daha sıkı sıkı srılır destek olursunuz bundan sonra.erkek beyni düz mantık efsunecim bununla uğraşmak zor oluyor benimde eşim öyle bazen bana da ilgilenmiyor gibi geliyor ama bazen ağzından kaçıroyor meğersem içinde ne fırtınalar kopoyormuş ama tabi benim gibi dışa vuramıyorüzülüyor oda. hepimiz farklı farklı zorluklardan geçiyoruz cnm rabbim en kısa zamanda üstesinden gelmemizi nasip etsin

mrb somtikcim hayırlı olsun diyorum sana umarım gelen bebiş evine neşe katar mutlu olursunuz.bende sosyal hizmetlerde çalışıyorum öğretmen olarak gerçekten orada çok güzel pırıl pırıl çocuklar var tekradan hayırlı olsun diyorum arkadaşım

sabahın 7 s,nden beri hastanelerdeyim yeni geldim eve randevu aldığım merkeze gittim arkadaşlar muayne ettiler testler için kan aldılar muayne sırasında bugün adetimin 3 günü olduğu için bir sağda 1 solda olmak üzere 2 tane yumurta gördüklerini ve hemen tüp bebek denemesi için ilaca başlatmak istediler kan sonuçlarımın cıkmasını beklemeden ve bunun için aşırı ısrar vardı gercekten artık sinirlerim harap oldu kime inanıp kime güveneceğimi şaşırdım ve yine kendi doktoruma gittim öğleden sonra kan sonuçlarım çıktığında ondan zorla randevu aldım ve ben görmek zorunda olduğunu söyledim durumu izah ettim herşeyi en ince ayrıntısına kadar anlattım başkalarının bir tane yumurta için tüp bebek denemesi yapmak ısrar ettiklerini ama onun muayne için bile çağırmadığını hepsini kafamdaki tüm soru işaretlerini anlattım bugünkü kan sonuçlarım fsh 21 lh 3,06 e2 23 çıktı ve ultrasonla muayne etti oda 2 tane yumurta gördüğünü söyledi bugün serephone diye bir hormon ilacına başlattı pazartesi günü tekrar yumurtanın gelişip gelişmediğini kontrol etmek için muayneye cağırdı eğer yumurtada büyüme gelişme varsa tüp bebek denemesi yapıcaz.acıkca şansımın cok düşük olduğunu söyledi oluşan yumurtanın içinin boş çıkabileceğini kalitesiz yumurta olabileceğini yada gelişmeyebilir dedi ama %10 gibi bir ihtimal vererek sağlıklı bir yumurta oluşabileceğini söyledi ben % 10 da olsa denemek istiyorum eğer yumurtada gelişme büyüme olursa biliyorum cok düşük bir ihtimal ama ya olursa fakirin ekmeğimiş umut bizlerde bebek fakiriyiz :)))) bu arada amh değerim cuma günü çıkacak cıkınca sizinle paylaşacağım dua edin benim için hayırlıysa allah nasip etsin .ayrıca hepinize yorumlarınız ve fikirleriniz için cok teşekkür ediyorum kendinize iyi bakın

arkadaşım güzel haberlerini alırız eğer çıkarsa tabiki denemede fayda var inş. hayırlısı olur arkadaşım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…