tress insanın içi sızlıyor aslında onun adı tam kıskanmak değil bence bizlerin hissettikleri neden bizde olmuyor iç ses kıyaslama umutsuzluk üzüntü hepsi bir araya geliyor kıskanmaktan başka birşey oluyoryarın güzel haberlerini bekliyoruz sağlıklı bir yada iki tane keseni görüp biraz daha rahatlarsın inşallahhh
Arkadaslar su son hafta ailede yasadigimiz uzucu haberlerden sonra insallah allah bugun bizi sevindirir.... Doktordayim birazdan ultrason oyle heyecan varki anlatamam :) bir tanecik veya tabii iki olursa dahada sevinirim kese gozukur insallah :)
Bu heyecani allahim cocuk isteyenlere hep yasatsin... Haberdar ederim size sonra...
Sevgili atessn,bizler belli bir yaşa gelmiş kişileriz az çok karşı tarafın bize nasıl davrandığını anlayabiliyoruz gerçekten bazen can ciğer arkadaşımız dahi olsa ben bilmeden yapıldığını düşünmüyorum bizi yaralayabiliyor bazense gerçekten can ciğer arkadaşımız güzel olayı paylaşmak istiyor hiç art niyet gözetmeden,bunu bence hepimiz anlayabiliyoruz,ben hastalarımla bebek meselesini sık sık konuşuyorum içlerinde bir kaç tanesi benim deneme döneminde bir kaç tanesi hamilelik döneminde bazısıda düşürdüğüm dönemde hamile kaldı ama gerçekten yaklaşımları çok doğaldı paylaşımları çok güzeldi hiç biri hamilelikleri boyunca beni üzmedi bana hava atmadı ama bir iki de hastam var öyle canımı yakıyorlar ki ay kocası ceket atsa hamile kalıyormuş,ay adet görürken bile hamile kalmış,dr demiş nasıl yumurta bunlar bugün doğursan ikiz olur hep:)) yani kafayı yedirtiyorlar
geçen sene tüp ilk tüp bebek denemesine karar verdik eşimle sevine sevine döndük can ciğer bir arkadaşım bizi yemeğe çağırdı bir kızı var,biz bebek denemesini anlattık ve bana bir dakika ben hemen sana bebeğin olacak mı olmayacak mı fal bakayım dedi yok istemiyorum negatif yüklenmemeliyim desemde koşarak bir kolye buldu geldi bileğimde kolyeyi tuttu kolye sallanmamış ve bana senin hiç çocuğun olmayacak bu test çok gerçek bak istersen eşinde deneyeyim dedi eşimin bir oğlu var kolye güya erkek gösterdi bak bu onun oğlu dur birde kendi eşimde deneyeyim dedi kolye bir oğlan bir kız gösterdi sonra kendi bileğinde denedi gene bir oğlan bir kızmış ve hızını alamadı 5 yaşındaki kızının bileğinde de denedi:)) bu ne sizce yaralamaktan başka,hala aklımdan çıkmıyor,bu sene ben donasyonla o ise erkek bebek denemesiyle 1 gün arayla hamile kaldık
ben herşeye dikkat ediyordum o ise hava atarcasına ay ben de tuttu mu tutuyor hiç bişeyi sakınmaya gerek yok falan filan peş peşe düşürdük:))
selam arkadaşlar,
iki gündür foruma bakamadım. yine hastaneler, testler...
bu sefer de sorun kanımın az olmasında. aslında demir hapları kullanıyorum ama ona rağmen çok fazla düşmüş. bu şekilde doğum yapamazsın diyip hematolojiye sevk ettiler beni. hematologda bir yığın test istedi. nedenini bulup ona göre tedavi uygulayacakmış. sonuçlar haftaya çıkacak.
genel olarak iyiyim. sorduğun için teşekkürler nil.
yusufzilan, rüyamda seni gördüm. sen beni arıyorsun. yarın şu saatte şu duayı okur musun diyorsun.transferin varmış. ben de tabii ki diyorum ama duanın ne olduğunu anlamıyorum. sonra ne istediğini anlamak için ben seni görüntülü arıyorum. karşıma pusette bir kız bebek çıkıyor. bembeyaz, tombalak, çoook tatlı bir kız. senin kızınmış. inşallah gerçek olur.
efsune seni de gördüm. yanımdaydın bu esnada. birşeyler konuşuyorduk ama rüyanın o kısmını net hatırlayamıyorum
can acımalarına gelince, ben de buradan bir kez paylaşmıştım. insanın yarası hem bu kadar derin hem de bu kadar deri üzerinde nasıl olur biliyorum. en ufak dokunmada kabuk kopar ve kanamaya başlar.akan kan dışarıya değil, en derine akar. benim de çook canım yanmıştı. tese sonrası geçmiş olsuna gelen karnı burnunda yakınımla diğeri yaklaşık 2 saat hamileliklerini anlattılar eşimle bana. ama şimdi kendime kızıyorum. neden dur demedim onlara diye. daha hassas olmalarını isteyebilirdim. güçlü görünmek adına sessiz kaldım ve gittiklerinde bağıra bağıra ağladım.imkanınız varsa karşınızdakini rica ederek susturun. acıtmayın kendinizi.
şimdi 'baby on board' , 'coming soon' yazan esprili hamile tişörtlerini dışarıda giyemiyorum. çünkü ben çok özenirdim. eğer karşımdakinin henüz çocuğu yoksa hamilelikten bahsetmiyorum. 5 ay öncesine kadar canımı acıtan şeyleri ben başkalarına yapmıyorum ama bir yandan da düşünüyorum. ben yaşamadığım için bilemediğim ve dolayısıyla canını acıttığım insanlar çok mudur acaba?
buraya kendimle ve kızımla ilgili yazmamın sebebi de hem yaşadıklarımı paylaşmak hem de size umut olmak. görün ve lütfen vazgeçmeyin diye. birgün hepimiz anne olacağız inşallah :) belki kendi yumurta ya da eşimizin spermleriyle tüp bebekle, belki donasyonla, belki evlat edinerek, belki taşıyıcı anneyle... ama bize de anne diyenlerimiz olacak. lütfen inanın ve vazgeçmeyin. vazgeçmeyelim. umudumuz daim olsun.
bu glutene karşı alerjenmiyiz değilmiyiz diye yapılan bir testmiş. artık birçok devlet hastanesinde ücretsiz yapılıyormuş.
benimde yıllardır kansızlığım ve kabızlığım var yaptırmayı düşünüyorum.
birde york testi varmış bu sadece ingilterede yapılıyormuş şu an için diyete rağmen kilo veremeyen bir arkadaşım yaptırdı istanbuldaki laboratuarlar aracı oluyıor kanını yurtdışına gönderiyorlar senin bişeye karşı vücudun savunma geliştiriyormuş onu yediğin sürece vücut mekanizman bozuluyormuş. arkadaşımda maya çıktı maya da salçada bile varmış şimdi olabildiğince dikkat ediyor ve kilo vermeye başladı.
bir çocukta büyüme geriliği varmış onada yapılmış york testi ve yumurta çıkmış. şimdi bir yıl yumurta yemeyecekmiş vucut geliştirdiği o savunmayı unutuyormuş bir yıl sonunda herşey normale dönüyormuş ama bir yıl hiç yememesi lazımmış.
glutensiz ekmek bulamıyorum ben marketlerdeki mısır ekmeği sanırım karışık ama glutensiz un var kendim yapıp denemeyi düşünüyorum.
örneğin laktozsuz süt içersem şişkinlik yapmıyor probiyotik yoğurt yersem daha iyiyim galiba var bende glutene karşı bişey
Arkadaslar su son hafta ailede yasadigimiz uzucu haberlerden sonra insallah allah bugun bizi sevindirir.... Doktordayim birazdan ultrason oyle heyecan varki anlatamam :) bir tanecik veya tabii iki olursa dahada sevinirim kese gozukur insallah :)
Bu heyecani allahim cocuk isteyenlere hep yasatsin... Haberdar ederim size sonra...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?