yarın güzel haberlerini bekliyoruz sağlıklı bir yada iki tane keseni görüp biraz daha rahatlarsın inşallahhh
tress insanın içi sızlıyor aslında onun adı tam kıskanmak değil bence bizlerin hissettikleri neden bizde olmuyor iç ses kıyaslama umutsuzluk üzüntü hepsi bir araya geliyor kıskanmaktan başka birşey oluyor

üzülme bu kadar emek veriyoruz allah bizlerede nasip edecek anne olmayı sen yoluna konsantre ol belkide bir ay sonra hayellerine kovuşacaksın ki işallah...
benim bugün amh değerim cıkacak akşam yazarım buraya kaç çıkacak cok merak ediyorum şuanda mini tüp bebek denemesi için ilaç alıyorum akşam eşime dedim ki eğer amh değerim 0 - 1 arasında cıkarsa iptal edelim bence sağlıklı olmayacak dedim bana kızdı ne biliyorsun ki ben denemek istiyorum dedi.. çok dua ediyorum allahım bize yardım etsin bakalım bu işin sonucu ne olacak hayırlısı..

Arkadaslar su son hafta ailede yasadigimiz uzucu haberlerden sonra insallah allah bugun bizi sevindirir.... Doktordayim birazdan ultrason oyle heyecan varki anlatamam :) bir tanecik veya tabii iki olursa dahada sevinirim kese gozukur insallah :)

Bu heyecani allahim cocuk isteyenlere hep yasatsin... Haberdar ederim size sonra...

güzel haberlerini bekliyoruz arkadaşım ..

Bebekcim allahım emeklerini boşa çıkarmasın canım mutlu haberini bekliyoruz.. allahım yardım et güzel annemize

arkadaşlar çok yakın bir arkadaşım benim bebek istediğimi biliyor. ama bu kadar uğraştığımı bilmiyor sadece artık istiyorum diye biliyor.
ve hamişleymiş herkese söylemiş sadece bana söylememiş başkalarından duydum.
çok kızdım çok kırıldım hiç belli etmesem de....
neden söylemiyor acaba kıskanırım diye mi?? nazarım değer gözüm kalır diye mi?? neler neler kurmuştum.

efsune nin dediği gibi bu bizim sorunumuz. deseler kabahat demeseler kabahat :))))

oysa kız üzülürüm diye söylememiş bana sanırım. ama o da battı bana :)

benim bir arkadaşım var onunda bebeği olmuyor. ben gidip ona kaç kere anlattım kürtaj olurken ağlayıp durdum istemiyorum bebek mebek diye.. onun ne hissedeceğini hiç anlamadım hiç düşünmedim bile o yıllarda inanın zerre kadar kötü niyetim yoktu anlatırken. sadece benim için o günlerde gelişen yaşadığım bişeyi arkadaşımla paylaştım. ama hiç empati kurmadım.

peki diyelim ki şimdi benim donasyonla bebeğim oldu.
ben o arkadaşıma söyleyecekmiyim ??? paylaşmamalı mıyım?
nasıl söylemeliyim?? sevinmeden mi ?? sevinerek mi??? darısı sana mı demeliyim??? (donasyon meselesini hiç kimse bilmeyecek)

ne dersem diyeyim o içinde "allahım neden benimde olmuyor "hüznünü yaşayacak ben bu hüzne vesile olacağım.
bilmiyorum doğrusu ne nasıl olmalı davranış fikriniz var mı???

birçok konuda bu böyledir hep
mutlu evliliği olan olmayana hüzün verir
iyi bir işi olan olmayana
parası çok olan olmayana
güzel olan olmayana

adı ne tam olarak bilmiyorum kıskanmak mı? fesatlık mı ?kötülük mü? adını koyamadığım bence literatürde adı olmayan bir his bu ...

Son düzenleme:
geçen sene tüp ilk tüp bebek denemesine karar verdik eşimle sevine sevine döndük can ciğer bir arkadaşım bizi yemeğe çağırdı bir kızı var,biz bebek denemesini anlattık ve bana bir dakika ben hemen sana bebeğin olacak mı olmayacak mı fal bakayım dedi yok istemiyorum negatif yüklenmemeliyim desemde koşarak bir kolye buldu geldi bileğimde kolyeyi tuttu kolye sallanmamış ve bana senin hiç çocuğun olmayacak bu test çok gerçek bak istersen eşinde deneyeyim dedi eşimin bir oğlu var kolye güya erkek gösterdi bak bu onun oğlu dur birde kendi eşimde deneyeyim dedi kolye bir oğlan bir kız gösterdi sonra kendi bileğinde denedi gene bir oğlan bir kızmış ve hızını alamadı 5 yaşındaki kızının bileğinde de denedi:)) bu ne sizce yaralamaktan başka,hala aklımdan çıkmıyor,bu sene ben donasyonla o ise erkek bebek denemesiyle 1 gün arayla hamile kaldık
ben herşeye dikkat ediyordum o ise hava atarcasına ay ben de tuttu mu tutuyor hiç bişeyi sakınmaya gerek yok falan filan peş peşe düşürdük:))

şimdi çok şükür beni anlayabiliyor artık benim çocuk sahibi olmamı çok istiyor inşallah ikimizede allah bu sene bebek versin diyebiliyor geçen sene ise ben bir tane daha yapayım onu sana bırakayım diyordu:)

sorun bizde kendimiz sahip olmadığımız için başkalarınınkinide bir tuaf karşılıyoruz işte söylese dert söylemese dert misali daha önce burda paylaşmıştım bir arkadaşım var kafamında uyduğu düzgün bir kızdır aslaında 6 sene onlarında cocukları olmadı sözde korundular bana öyle dedi yatırım yapmak için korunuyoruz falan dediler neyse 6 yılın sonunda hamile kaldı ikizleri olacak ballandıra ballandıra anlatıyor işte doktor demişki sen cok doğurgan bir kadınsın demişte falanda filanda boğasım geldi ogün onu bu anlattıklarından dolayı :)) ama onun ne bende sorun olduğunu nede cocuğumuz olmadığını hiçbirşeyi bilmiyor içinden geldiği gibi doğal bir şekilde anlattı işte sorun bendeydi ben hamile kalamadığım için onun söyledikleri beni rahatsız etti gerci halnede rahatsız ediyor bence cunkü eskisi kadar sık görüşmüyorum onunla dinlemek istemiyorum cünkü anlattıklarını o anlatırken mutlu olsada ben üzülüyorum karşısında kendimizi nasılş iyi hissedeceksen öyle davranmak lazım en güzeli bu bence

selam arkadaşlar,
iki gündür foruma bakamadım. yine hastaneler, testler...
bu sefer de sorun kanımın az olmasında. aslında demir hapları kullanıyorum ama ona rağmen çok fazla düşmüş. bu şekilde doğum yapamazsın diyip hematolojiye sevk ettiler beni. hematologda bir yığın test istedi. nedenini bulup ona göre tedavi uygulayacakmış. sonuçlar haftaya çıkacak.
genel olarak iyiyim. sorduğun için teşekkürler nil.

yusufzilan, rüyamda seni gördüm. sen beni arıyorsun. yarın şu saatte şu duayı okur musun diyorsun.transferin varmış. ben de tabii ki diyorum ama duanın ne olduğunu anlamıyorum. sonra ne istediğini anlamak için ben seni görüntülü arıyorum. karşıma pusette bir kız bebek çıkıyor. bembeyaz, tombalak, çoook tatlı bir kız. senin kızınmış. inşallah gerçek olur.
efsune seni de gördüm. yanımdaydın bu esnada. birşeyler konuşuyorduk ama rüyanın o kısmını net hatırlayamıyorum

can acımalarına gelince, ben de buradan bir kez paylaşmıştım. insanın yarası hem bu kadar derin hem de bu kadar deri üzerinde nasıl olur biliyorum. en ufak dokunmada kabuk kopar ve kanamaya başlar.akan kan dışarıya değil, en derine akar. benim de çook canım yanmıştı. tese sonrası geçmiş olsuna gelen karnı burnunda yakınımla diğeri yaklaşık 2 saat hamileliklerini anlattılar eşimle bana. ama şimdi kendime kızıyorum. neden dur demedim onlara diye. daha hassas olmalarını isteyebilirdim. güçlü görünmek adına sessiz kaldım ve gittiklerinde bağıra bağıra ağladım.imkanınız varsa karşınızdakini rica ederek susturun. acıtmayın kendinizi.

şimdi 'baby on board' , 'coming soon' yazan esprili hamile tişörtlerini dışarıda giyemiyorum. çünkü ben çok özenirdim. eğer karşımdakinin henüz çocuğu yoksa hamilelikten bahsetmiyorum. 5 ay öncesine kadar canımı acıtan şeyleri ben başkalarına yapmıyorum ama bir yandan da düşünüyorum. ben yaşamadığım için bilemediğim ve dolayısıyla canını acıttığım insanlar çok mudur acaba?

buraya kendimle ve kızımla ilgili yazmamın sebebi de hem yaşadıklarımı paylaşmak hem de size umut olmak. görün ve lütfen vazgeçmeyin diye. birgün hepimiz anne olacağız inşallah :) belki kendi yumurta ya da eşimizin spermleriyle tüp bebekle, belki donasyonla, belki evlat edinerek, belki taşıyıcı anneyle... ama bize de anne diyenlerimiz olacak. lütfen inanın ve vazgeçmeyin. vazgeçmeyelim. umudumuz daim olsun.

Böyle dangul dungul bir kadınla neden arkadaş olduğunu kendine sor????

Sınırını aşıp sen hayır dedin halde seni iplemeyen yapıyla ne işin var??? Yada ilişki şeklini değiştir derim. Sınırını çiz ve oradaki hayır demişliğin cehenneminde yaşa.. Bak birşeyler değişecek o zaman

kızlar mrhb.yazacak bişeyim olmayınca bende yazılarınızı okuyorum,bende mayısta Allah nasip ederse kıbrısı düşünüyorum.aslında ben şunuda yazmayı istedim,kendi açımdanda böyle olcak kesin,Allah nasip ederde yumurta donasyonuyla hamile kalırsam ben ve eşim bilcez başka kimse bilmiycek diye(aileden ve akrabadan anlamında).ama dünn annemle konuşurken(annem mevlüde gitmişti orda akrabası ablayı görünce konuyu açtı) bende bunu sizinlede paylaşmayı istedim,annemin akrabası bu abla genç kızlığından beri hiç adet görmemiş ve uzun yıllardırda evli.eşiyle yurt dışında yaşıyo,16 yıl çocukları olmamış,ve doktorlar donasyonla olur demişler bi ara kız kardeşlerine yumurta vericiliğini söylemişti onlarında eşleri izin vermeyince(o zaman herkese garip gelmişti),yurt dışında 8 yıl önce yumurta donasyonuyla 2. denemesinde hamile kaldı bunuda bütün köy biliyoruz,yaşı şuan 44 yaşlarında.annemde geçen mevlütde çocuğu görmüş babaya değil anneye benziyo dedi:) ve bizim akrabalar ve köyde herkes bunu biliyoruz ve bizim köylüler yılda 2 veya 3 kez abla ve oğlunu görüyolar.ve hiçbişey söylenmiyo zamanla sanırım gayet normal karşılandı.ananeyle köyde kalıyor.kızlar ben yapacagım denemeyi söylemiycem bu kesin ama bu aile gayet normal açıkladı.acaba yurt dışında oldukları içinmi rahatlar türkyedeki akrabaları izne geldiklerinde görüyolar...bide başıma gelceni bilmediğimden, annem teyzelerimin çok önce bahsetdiğinde dinleyip bırakmıştım,keşke o zaman nereye gitdi kimde denedi öğrenseymişim....

Son düzenleme:

Tüzgarselin seni meRaktaydım ama yazmak yerine seni bekliyordum...

Kansızsan lütfen biraz gluten intoleransına yada guluten alerjisine bak. malesef türkiyede çok yaaygın ama insanlar bilmiyor doktorlar bile anlamıyor..
ben yıllarca kabızdım şimdi ise sorun yok bağırsak gazım yok ve değerlerim iyi..En büyük nedenlerinden biri bağırsak emilim yapmadığı için sen iyi beslensende kanın düşük çılkıyor...Doktorlar demir ilaçlarını yazıp duruyorlar bir türlü anlayamıyorlar...
Benimde kansızlığım vardı demir haplarını yutup yutup 50 den 56 çıkınca kestim..

bu glutene karşı alerjenmiyiz değilmiyiz diye yapılan bir testmiş. artık birçok devlet hastanesinde ücretsiz yapılıyormuş.
benimde yıllardır kansızlığım ve kabızlığım var yaptırmayı düşünüyorum.

birde york testi varmış bu sadece ingilterede yapılıyormuş şu an için diyete rağmen kilo veremeyen bir arkadaşım yaptırdı istanbuldaki laboratuarlar aracı oluyıor kanını yurtdışına gönderiyorlar senin bişeye karşı vücudun savunma geliştiriyormuş onu yediğin sürece vücut mekanizman bozuluyormuş. arkadaşımda maya çıktı maya da salçada bile varmış şimdi olabildiğince dikkat ediyor ve kilo vermeye başladı.
bir çocukta büyüme geriliği varmış onada yapılmış york testi ve yumurta çıkmış. şimdi bir yıl yumurta yemeyecekmiş vucut geliştirdiği o savunmayı unutuyormuş bir yıl sonunda herşey normale dönüyormuş ama bir yıl hiç yememesi lazımmış.

glutensiz ekmek bulamıyorum ben marketlerdeki mısır ekmeği sanırım karışık ama glutensiz un var kendim yapıp denemeyi düşünüyorum.
örneğin laktozsuz süt içersem şişkinlik yapmıyor probiyotik yoğurt yersem daha iyiyim galiba var bende glutene karşı bişey

Tüm dediklerine katılıyorum...
Laktozsuz sütü bu gün doktorumda önerdi hatta bu sütten evde yoğurt yap dedi..
Nohut unu, Kestane unu, soya unu, mısır unu ve patataes unu ve karabuğday unu glutensiz unlardır

Guarkern mehl yada guar gum ise alışık olduğumuz tür pasta börek ve ekmek yapmamaıza yardım ediyor malesef türkiyede yok almanyadan alıyorum...

Keçi boynuzu unuda pastalarda iyi oluyyor bunlar öyle sağlıklı şeylerki...öneririm..

bebek hala forma gelmemişsinn...inşallah güzel haberlerini okurumm....

Arkadaşlar,

Merak ettiğim bir konu var. Donöre AMH testi yapılıyor mu Kıbrıs'ta. Bildiğim kadarıyla çok pahalı bir test değil ve yumurta kalitesi ve rezervini ortaya koyuyor bu test. Bilgisini olan varsa, yazarsa çok sevinirim.

mutlu kalın

donöre amh yapılmıyor zaten gerek yok yapılmasına çünkü zaten çok folikül var ki ilaçla uyarılınca 16 /20 yumurta toplanıyor. onlar genellikle çok çok gençler
ama yumurta kalitelimi diye bir test yapılsa iyi olur o da kromozom testi mi acaba?? eğer hiç doğum yapmadıysa bunu yapsalar iyi olur. bir forumda okuyorum burada 15 20 yumurta toplanıyor pkolu bazıları ama hamilelik yıllardır olmuyor. onlara da bir test yapılmıyor nedense sürekli deneyip duruyorlar. yumurta kalitemi bunun testi var mı bilmiyorum. zira benim denememde doktora göre birinci kalite embriyo oluşmuştu ama olmadı. yumurtanın kalitesini anlamak galiba mümkün değil

amh yapılmıyordur bundan eminim zaten buna gerek yok
ama fsh ve diğer hormonlar bakılıyor mu acaba??
yada bakılmalı mı??

acaba neyse bu extraysa maliyeti onu ödesek bakılsamı ???
baktık deseler nerden bileceğiz doğrumu??

neyse yine karıştırmayalım kafaları

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…