merhaba arkadaşlar,

konuyu uzaktan takip ediyorum, çoğunuzun sperm analizi ile ilgili kafa karışıklığı olduğunu görünce yardımcı olmak istedim. Dünya Sağlık Örgütü Kriterlerine Göre Standart Semen Analizi dokumanınına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz. ayrıca sperm analizinde olması gereken normal değerleri aynı dokumandan alıp aşağıda resim olarak ekliyorum. çoğu doktor krugere göre morfolojinin en az %14 olması gerektiğini söyler ama bu 1998 kriteridir. sperm analizinde kullanılan cihazlar çok geliştiği için artık daha çok sayıda hasarlı sperm bulunması normaldir ve o nedele de dünya sağlık örgütü 2010 kriterlerinde normal morfoloji değerini %4 e indirmiştir. sizin dikkat etmeniz gereken analizi yaptırdığınız laboratuarın 2010 dünya sağlık örgütü standartlarına uyup uymadığıdır. umarım aydınlatıcı olmuştur.

http://www.turkurolojiseminerleri.com/sayilar/9/1-7.pdf

Efsune, sabah 6 tüp kan verdim. bir yığın test istedi doktor ama gerçekten de içlerinde glutenle ilgili bir test yok. hastaneye gittiğimde bunu da yaptırayım. teşekkürler.

Selam kizlar, bir tane minnacik kese vardi :) yanindada bir tane daha tam belli olmayan vardi. Doktor saka olarak 1,5 kese var dedi :) 7 gun sonra tekrar gitxem

Aytınlatıcı bilgilerin için çok teşekkür ederim tenarr benimde çok bilgim yoktu bu konuda ilk kez spermogram baktırdık..internettede bazı yerler %4 bazı yerler%14 sınır yazmış aklım karışmıştı.biz ankarada düzen lab.yaptırdık.doktorda. sayımızın iyi olduğunu hızın iyi olduğunu bu durumda baş anomilisinin yüksek olmasının çok önemi yokmuş duyarlılığın için teşekkür edrim:)

Selam kizlar, bir tane minnacik kese vardi :) yanindada bir tane daha tam belli olmayan vardi. Doktor saka olarak 1,5 kese var dedi :) 7 gun sonra tekrar gitxem
bebek canım çok sevindim...geç gelince ister istemez bende sıkıntı çökmüştü. ohh güzel haberler verdinn:)). 1 hafta sonra ikizleri görmek nasip olur inşallahh çoookk sevindim.Allahım hayırlısıyla 9 ayı güzelce geçirtip kucagına almayıda nasip eylesin.

Hadi gözümüz aydın Bende formu açıp göremeyince çok korktum..neyseki herşey yolunda bidakine diğer keseyide görüceksin inşallah

Lucrini vuruldum ama sen misin vurulan tik tak işleyen saatim sekteye uğradı menepoza mı girdim ne? Biletler alındı yerler ayarlandı benden tık çıkmıyor.Eh ne yapalım bari tatil yapayım.

Lucrini vuruldum ama sen misin vurulan tik tak işleyen saatim sekteye uğradı menepoza mı girdim ne? Biletler alındı yerler ayarlandı benden tık çıkmıyor.Eh ne yapalım bari tatil yapayım.

sevgili durugen nasıl yani anlamadım...sen hastalanmadan berk bey tarih vermedi herhalde değil mi?siz kendiniz mi aldınız yerlerinizi...daha hastalanınca estrofem içmeyecekmisin???

tress06 yardımcı olabildiysem çok sevindim. bu konularda bilgi edinmenin zorluğunu, o panikleri telaşları çok iyi bildiğim için elimden geldiğince güvenilir kaynaklardan bulduklarımı paylaşmaya çalışıyorum. çocuk yoldaki herkesin allah yardımcısı olsun. bu arada dünya sağlık örgütünün orjinal kitapçığını da buldum biraz uzun ama :) çok detaylı bilgi sahibi olmak isteyen olursa diye ekliyorum. senin eşinin durumuna da çok sevindim sonuçları çok iyi. 165 milyon sperm ve %4 ü sağlam. zaten daha önce çocuğu da varmış eski yazdıklarından gördüm. korkmanı gerektirecek hiçbişey yok zaten doktorlar da söylemiş.

http://whqlibdoc.who.int/publications/2010/9789241547789_eng.pdf

merhaba somtik,

evlat edinme konusunda kafan karışıksa varsa forumdaki "sümüklü böceğin hikayesini" ve evlat edinme yolundakilerin açtığı konuyu okuyabilirsin. eminim çok duygulanacaksın. kimsesiz bir çocuğa sahip çıkmak en büyük mutluluklardan biri bence. inşallah herşey gönlüne göre olur. sevgiyle kal.

Zeytin arkadaşım bu arada en sevdiğim ağaçtır. Bir kere ağzımdan geliyorum çıkmış illa giderim de adeti denk getiremedim işte. Adet gelmiyor diye programımı altüst etmiyeyim onun yerine Kıbrıs'ın altını üstüne getireyim dedim. Lukrin vurulanlar Allah rızası için şu gecikmelerini bir yazsalar da bundan sonrakilere en azından örnek olur. Her tarafım şişti yüzük parmağım bile ama yavru vatanla şöyle bir kucaklaşacağım. Ee bu kadar sevgime karşın bana birşey veremezse umarım ben ondan birşey alabilirim :))) Bir öpücük mesela! Neyse şaka bi yana ben Kıbrıs ta aylarca kalır hatta oraya yerleşir mişim :)))

rüzgarselin yazdıklarını ağlayarak okudum. benim de iş yerinde bir arkadaşım gel sana oğlumun fotoğraflarını göstereyim dediğinde (durumumu biliyor) "hayır lütfen gösterme kötü etkileniyorum" dedim ve çok da iyi ettiğimi düşünüyorum. söylenenler sizi incitiyorsa size zarar vermesine izin vermeden hemen durdurun. çocuk özlemi çekmeyen insanlar bilerek ya da bilmeyerek sizi incitebilir ama engel olmak bizim elimizde. ayrıca bu, ben çocuk sahibi oldum da sanki uzaya roket gönderdim havaları da maalesef orta üst sınıfın yeni modası. kübiklere boy boy fotoğraflar asmalar, çocuklarının fotolarından takvimler yaptırmalar, milyon tane hamilelik ürünü vs. hep toplumu tüketime yönlendirmenin sonucu gelişen şeyler. bizim annelerimiz hamile kaldıklarında ya da çocukları olduklarında bugünkiler gibi evrenin ve yaşamın varlığının sırlarını ben çözdüm havalarında dolaştıklarını hiç sanmıyorum.

Son düzenleme:
oh be arkadaşım.şimdi misafirlerim gitti paldır küldür nete oturdum,sabahdan beri haberini bekliyorum.çok ama çok sevindim,allahım tamamına erdirsin 1,5 umuz 2 olsun inşallah yarabbim :) sevgiyle kal sevgili bebek :) hep güzel haberler ver lütfen :)

Son düzenleme:
Diyordum gönlüme göre olmuş.

Gelelim senin sağlık durumuna okudum yazını ay gözden kaçırma yapılması gerekenleri kansızlıkda böyle zırt diye çıkmış oy allahım!!! Allah seni ve kızını eşini korusun inşallah canım arkadaşım bebek de ulturasonyaptırmış rabbim onada çok sevindim.sen ne zamandır yazmıyorsun merak ediyordum seni ay çok mutlu oldum rüyadan ha bu arada rüzgarselin allah kısmet ederse tekrar karar verdik denemeye bu defa firdevs hanımda denicem görüşmelere başladım
mart nisan gibi. Pıhtılaşma testini yaptırıcam.

Ayrıca bu istediği testler nerde yapılıyor ne kadar fiyatı aç yada tok mu birde nekadar zamanda sonuç alınıyor
ve tahlil sonucu nasıl olmalı .
Ay ne kadar çok soru deme rüzgarselin.beni yeniden heyecan sardı kuş gibi uçuyorum mutlulukdan rüyan çıktı canım işte benden haber aldın.

Kızlar yukardaki yazdığım pıhtılaşma ile igili yardımcı olursanız sevinirim.

Canım benim allah gönlüne göre versin seni tebrik ediyorum.
Ay bir 7 daha bekleriz allah kaç tane bebeğin varsa eşinşe sana bağışlasın inşallah.
Dilerim rabbimden beraber yaşlanırsınız.

Bende allah izin verirse tekrar denemeye karar verdik.
Firdevs hanımda görüştüm.irem çok tatlı ya....!!!!
Pıhtılaşma testi istedi
nasıl bir test acaba? Yapanlar varsa yardımcı olurmusunuz?

Allah sizinde gönlünüze göre versin inşallah
bende aralık da denedim negatifi görmüştüm
allah kısmet ederse tekrar denemeye karar verdik allah sizinde bizimde yardımcımız olsun inşallah.

Hepiniz hoşgeldiniz ve kucağınız dolu gidersiniz inşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…