arkadaşlar spermogramda 165 milyon sperm sayısı ,hız %60 ,baş anomolisi %80 yazıyor yani ne kadar spermmimiz sağlam ben anlayamadım ne olur yardım edin ..kaan aydosa sonucu yolladım ama hala dönmedi ben bu durumda ımcı yöntemini mi denemeliyim sizce fikirlerinize ihtiyacım varrr...
Tüzgarselin seni meRaktaydım ama yazmak yerine seni bekliyordum...
Kansızsan lütfen biraz gluten intoleransına yada guluten alerjisine bak. malesef türkiyede çok yaaygın ama insanlar bilmiyor doktorlar bile anlamıyor..
ben yıllarca kabızdım şimdi ise sorun yok bağırsak gazım yok ve değerlerim iyi..En büyük nedenlerinden biri bağırsak emilim yapmadığı için sen iyi beslensende kanın düşük çılkıyor...Doktorlar demir ilaçlarını yazıp duruyorlar bir türlü anlayamıyorlar...
Benimde kansızlığım vardı demir haplarını yutup yutup 50 den 56 çıkınca kestim..
Selam kizlar, bir tane minnacik kese vardi :) yanindada bir tane daha tam belli olmayan vardi. Doktor saka olarak 1,5 kese var dedi :) 7 gun sonra tekrar gitxem[/QUOTE
Bebek, gözünaydın... O 1,5 kese 2 olacak inşallah.... Sağlıkla devam etsinler ve kucağına aldığını da görürsün inşallah........
merhaba arkadaşlar,
konuyu uzaktan takip ediyorum, çoğunuzun sperm analizi ile ilgili kafa karışıklığı olduğunu görünce yardımcı olmak istedim. Dünya Sağlık Örgütü Kriterlerine Göre Standart Semen Analizi dokumanınına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz. ayrıca sperm analizinde olması gereken normal değerleri aynı dokumandan alıp aşağıda resim olarak ekliyorum. çoğu doktor krugere göre morfolojinin en az %14 olması gerektiğini söyler ama bu 1998 kriteridir. sperm analizinde kullanılan cihazlar çok geliştiği için artık daha çok sayıda hasarlı sperm bulunması normaldir ve o nedele de dünya sağlık örgütü 2010 kriterlerinde normal morfoloji değerini %4 e indirmiştir. sizin dikkat etmeniz gereken analizi yaptırdığınız laboratuarın 2010 dünya sağlık örgütü standartlarına uyup uymadığıdır. umarım aydınlatıcı olmuştur.Eki Görüntüle 609374
http://www.turkurolojiseminerleri.com/sayilar/9/1-7.pdf
bebek canım çok sevindim...geç gelince ister istemez bende sıkıntı çökmüştü. ohh güzel haberler verdinn:)). 1 hafta sonra ikizleri görmek nasip olur inşallahh çoookk sevindim.Allahım hayırlısıyla 9 ayı güzelce geçirtip kucagına almayıda nasip eylesin.Selam kizlar, bir tane minnacik kese vardi :) yanindada bir tane daha tam belli olmayan vardi. Doktor saka olarak 1,5 kese var dedi :) 7 gun sonra tekrar gitxem
Böyle dangul dungul bir kadınla neden arkadaş olduğunu kendine sor????
Sınırını aşıp sen hayır dedin halde seni iplemeyen yapıyla ne işin var??? Yada ilişki şeklini değiştir derim. Sınırını çiz ve oradaki hayır demişliğin cehenneminde yaşa.. Bak birşeyler değişecek o zaman
Selam kizlar, bir tane minnacik kese vardi :) yanindada bir tane daha tam belli olmayan vardi. Doktor saka olarak 1,5 kese var dedi :) 7 gun sonra tekrar gitxem
Lucrini vuruldum ama sen misin vurulan tik tak işleyen saatim sekteye uğradı menepoza mı girdim ne? Biletler alındı yerler ayarlandı benden tık çıkmıyor.Eh ne yapalım bari tatil yapayım.
Aytınlatıcı bilgilerin için çok teşekkür ederim tenarr benimde çok bilgim yoktu bu konuda ilk kez spermogram baktırdık..internettede bazı yerler %4 bazı yerler%14 sınır yazmış aklım karışmıştı.biz ankarada düzen lab.yaptırdık.doktorda. sayımızın iyi olduğunu hızın iyi olduğunu bu durumda baş anomilisinin yüksek olmasının çok önemi yokmuş duyarlılığın için teşekkür edrim:)
bizdede ben donasyon isterken eşim evlatlık istiyor razı geldim ne yapabilirimki.3 kere o yollara götürdüm adamı artık pes etti.bende tabi . olmadı ne yapalım 5kez 6 kez deneyenlere helalolsun.iyi dayanıyorlar hem maddi hem manevi çok zor bir süreç
selam arkadaşlar,
iki gündür foruma bakamadım. yine hastaneler, testler...
bu sefer de sorun kanımın az olmasında. aslında demir hapları kullanıyorum ama ona rağmen çok fazla düşmüş. bu şekilde doğum yapamazsın diyip hematolojiye sevk ettiler beni. hematologda bir yığın test istedi. nedenini bulup ona göre tedavi uygulayacakmış. sonuçlar haftaya çıkacak.
genel olarak iyiyim. sorduğun için teşekkürler nil.
yusufzilan, rüyamda seni gördüm. sen beni arıyorsun. yarın şu saatte şu duayı okur musun diyorsun.transferin varmış. ben de tabii ki diyorum ama duanın ne olduğunu anlamıyorum. sonra ne istediğini anlamak için ben seni görüntülü arıyorum. karşıma pusette bir kız bebek çıkıyor. bembeyaz, tombalak, çoook tatlı bir kız. senin kızınmış. inşallah gerçek olur.
efsune seni de gördüm. yanımdaydın bu esnada. birşeyler konuşuyorduk ama rüyanın o kısmını net hatırlayamıyorum
can acımalarına gelince, ben de buradan bir kez paylaşmıştım. insanın yarası hem bu kadar derin hem de bu kadar deri üzerinde nasıl olur biliyorum. en ufak dokunmada kabuk kopar ve kanamaya başlar.akan kan dışarıya değil, en derine akar. benim de çook canım yanmıştı. tese sonrası geçmiş olsuna gelen karnı burnunda yakınımla diğeri yaklaşık 2 saat hamileliklerini anlattılar eşimle bana. ama şimdi kendime kızıyorum. neden dur demedim onlara diye. daha hassas olmalarını isteyebilirdim. güçlü görünmek adına sessiz kaldım ve gittiklerinde bağıra bağıra ağladım.imkanınız varsa karşınızdakini rica ederek susturun. acıtmayın kendinizi.
şimdi 'baby on board' , 'coming soon' yazan esprili hamile tişörtlerini dışarıda giyemiyorum. çünkü ben çok özenirdim. eğer karşımdakinin henüz çocuğu yoksa hamilelikten bahsetmiyorum. 5 ay öncesine kadar canımı acıtan şeyleri ben başkalarına yapmıyorum ama bir yandan da düşünüyorum. ben yaşamadığım için bilemediğim ve dolayısıyla canını acıttığım insanlar çok mudur acaba?
buraya kendimle ve kızımla ilgili yazmamın sebebi de hem yaşadıklarımı paylaşmak hem de size umut olmak. görün ve lütfen vazgeçmeyin diye. birgün hepimiz anne olacağız inşallah :) belki kendi yumurta ya da eşimizin spermleriyle tüp bebekle, belki donasyonla, belki evlat edinerek, belki taşıyıcı anneyle... ama bize de anne diyenlerimiz olacak. lütfen inanın ve vazgeçmeyin. vazgeçmeyelim. umudumuz daim olsun.
Selam tenarrr hoşgeldin aramıza)
oh be arkadaşım.şimdi misafirlerim gitti paldır küldür nete oturdum,sabahdan beri haberini bekliyorum.çok ama çok sevindim,allahım tamamına erdirsin 1,5 umuz 2 olsun inşallah yarabbim :) sevgiyle kal sevgili bebek :) hep güzel haberler ver lütfen :)Selam kizlar, bir tane minnacik kese vardi :) yanindada bir tane daha tam belli olmayan vardi. Doktor saka olarak 1,5 kese var dedi :) 7 gun sonra tekrar gitxem
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?