Hope'dan alıntı
"potakal biraz kafam karisiti bu yöntemle. benim dondurulmus yumiler Almanya'da. bunlari peki ben nasil yanimda götürecegim transfer icin baska bir yere. dönör yumileri ile ayni anda mi transfer olmali yoksa farkli farkli zamanlarda mi yapiyorlar. sanki biraz karisik gibi. bana da sana oldugu gibi kimse donasyon demiyor. FSH degeri düsük gerci AMH de düsük ama az olsa da ayda 1-2 yumi üretiyoruz ama ben kaliteleri konusunda emin degilim. gerci 4 aydir sigara da icmiyorum belki bir faydasi olur. hayirlisi bakalim. bu arada beni bu denli cabuk araniza alip bilgi yagmuruna tuttugunuz icin cok tesekürlerrrrrrr"
Dondurulmuş yumiler azot tankı ile transfer edilebiliyor. Bu yumiler sağlıklı çözünürse bildiğim kadarıyla donör ile aynı anda transfer edilebiliyor.Ben yumiler toplandıktan sonra emriyo 1. kalite olursa bunu talep edeceğim belki destek için donör yumiside kullanılabilir ancak kalitesiz olursa zaten donör yumurtalarından elden edilen embriyo kulanılır. Bu yöntemi tercih etmekte ki amacım ben artık manevi olarak tüp bebek denemek ve başarısız olmak istemiyorum. Fakat kafamdaki acaba kendi yumimle olur muydu sorusunu da cevapsız bırakmak istemiyorum.
Aslında çok karışık değil ama en doğru kararı sen verirsin. Amacım sana bir alternatif sunmaktı karar senin.
micro derken tüp bebeği kastedtim yani tüp bebekle kendi yumurtasıyla olmayan donasyona karar verdiyse onca para verecekse bence kendi yumurtasının işe yaramadığı gerçeğini kabul etmeli. ve onu karıştırmamalı
başlangıçta benim eşim buna sıcak bakmıştı biliyorsunuz istemiyor. benim yumurtada hala var her ay 1 iki tane karışsın en azından dedi.ama berk bey kesinlikle önermiyorum hatta yapmıyorum dedi. diğerleri de bir klinik yaparız dese bile bence kabul etmeyin dedi. ve bana da haklı göründü anlattıkları. yani 4 sağlıklı yumurta almak yerine 2 sağlıklı alacaksın bizim yumurtalar işe yarasa zaten olurdu diye düşünüyorum ben.
ama illaki öyle istiyorum derseniz para benim değilmi riski alıyorum derseniz tabiki onlar herşeyi yapar. bana uzun uzun anlattılar neden yapmak istemediklerini ve ben ikna oldum acıkçası.
kendi yumurtama güveniyorum bir sorun yok hissi varsa ...bence sadece kendi yumurtalarınla 3 kez daha denemek o zaman daha mantıklı. hem bir donasyona verilen para ile de aynı hesap..
sadece kendi yumurtamızla ilaçsız mini tüp bebek denemesi yapmak lazım. zira ilaç masrafı yok burada zaten... ben tam 4000 liralık gonal f falan filan uzun protokol ilaç kullandım yine tek bir yumurta çıktı. ilaçsızda aynıydı. ilaçsız deneme 3000 tl falan ..
ama donasyona nerdeyse 15 bin tl verip yarısını kendi yumurtanla riske atmak bana mantıklı gelmiyor zaten bizim yumurta ile olsa o kadar denemede olurdu çünkü. birde başarılı donasyon için yumurtayı baskılama yapılıyor eeee bu defa kendi yumurtan için yumurtayı besleme yapılacak vucut iyice karışacak ayrıca donörün tarihi sizin tarih yani doktorlar anlattı bi sürü risk var.
ama isteyene ısrar edene mutlaka yapar onlar aldığı paraya bakar sonuçta. yani iki yumurta toplama olacak extra maliyet onlara extra gelir olacak. sonuç kimin umurunda?????
Rabbim bu mübarek gecede bütün dertlerimizi, sıkıntılarımızı,acılarımızı,kırgınlıklarımızı son buldursun inşallahhh...isteyeyn herkese hayırlı ve sağlıklı evlatlar nasip etsin...
Selamlar,
İşlemin ücreti 4500 euro değil miydi? Ve de artı konaklama ve uçak giderleri. 15.000 TL çok fazla değil mi? Öngörülmeyen masraflarda mı sözkonusu oluyor merak ettim.
Rüzgarselin canim..bir sorum var..su clexane igenelerinden cok aci cekiyorum ben..sen ne zamana kadar kullanicaksin ve kan pihtilasmasi ciktmi sende? bende kan pihtilismasi yok ama bir kez düsük yaptigim icin doktor önerdi...cok agri yapiyor bana..acaba biraksammi diyorum...
Arkadaslarim benim
öncelikle kandiliniz mübarek olsun, Allah bu gece herkesin tüm dualarini kabul etsin....
Biliyorsunuz Firdevs Hanimda donasyon yaptirdim, gebelik cikti, ultrason da 1.5 kese gözükmüstü gecen hafta :)
bu sabah uyandigimda kanamam olmustu, az da olsa, cok korktum, doktora gittik, ultrasonla bakti..dikkatli olman gerek dedi..hep yatmam lazim önümüzdeki günler..insallah bebegime birsey olmaz..ultrasonda 1. kese nin icinde embyro gözükdü 2.4 mm :))) ve sok olduk kalp atisi da masallah gözükdühala saskinliklar icindeyiz
2. kese de büyümüstü, digerinden biraz kücük, icinde tam embyro falan gözükmedi..bakalim birdahaki ultrasonda neler gözükecek..ve insallah su kanamam kesilir..cok korkuyorum tabii
kizlar bunulari size yazmamim sebebei de, ne olur umutlarinizi yikmayin, ne olur!!! ben cok umutsuzdum kac kez denedik, yasim 42ye gelmis, yani inanin cok ama cok aci cekiyordum bende...Allah insallah bunlari hepinize yasatsin ve hepimizie de tamamini erdirsin!!!!
verdiğin linke teşekkürler breze hemen inceliyorum..
hadi bizde adımızı yazdıralım tarihe ...!
gerçi benim olursa çevre gazetelere haber olacak..
ayıptır söylemesi azıcık meşhurumda :)
ay inşallah arkadaşım.. teşekkür bölümüme sevgili diş doktorum diyede yazarım :)
yazıyı okuyorum gerçekten umut verici..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?