işte bu..! temelimdeki bu sorunu bir süre önce çözdüm. bak sende aynı noktayı işaretledin.
herkes farkına varsın diye burdan anlatayım neler çözdüğümü.
ben daha ilkokuldayken annem kardeşlerimi üstüme yıktı (ki hiç kıskanmadım hep sahiplendim kardeşlerimi) daha ilkokuldayken yemek yapmayı öğrendim ben ve çocuk bakmayı daha 8 yaşındaydım en küçük kardeşimin altını almaya başladığımda.
kardeşlerimi okul derslerine çalıştıranda bendim sınıfta kaldıklarında dayak yiyende ben.
biliyomusunuz 2 kardeşim beni yıllarca anneleri sandılar kendileri söylediler bunu.
babam başka bir kadına çekip gittiğinde annemi toplayıp ona bakmaktta bana düştü.
yurtdışına çekip giden kimseye hayrı olmayan abim annemin en kıymetli evladıır biliyomusunuz.
ben henüz çocuk iken bir anne edasıyla yaşıyorum. evdeki çocukların sorumluluğu, ev işi vs.
eee beyin yıllarca kadınlığı yaşadıktan sonra elbette menopoza girecek. henüz 17 yaşındaydım.
sonuç itibariyle bilincim daha çocuklukta çocuk bakmaktan bıkıyor, bitkin yorgun düşüyor.
beyin bu bedenin bir çocuk daha taşıyamayacığını düşünüp kendini menapoza alıyor..
işte bu sevgili ailemin bana yükledikleri ve ödediğim bedel kendi bedenimin zamansızlığı..
peki tutunursa sendenmi donördenmi olduğunu nasıl anlayacaksın?..
ne güzel söylemiş bilginisa cocukluğunda ve gençliğinde yığınlarca sorunla stresle uğraşınca menepoza gişriyor insan;
bizde 3 kız kardeşiz annemle babamın gecimi hiç olmadı ben kendimi bildim bileli süreklikavga ve huzursuzluk vardı evin içinde 2 side birbirinden huysuz özellikleri yanları vardır ama ikisininde en büyük özelliği bencilliği 2 ablam zaten evde ev işi yapıp bana baksınlar diye okuldan alınmışlar okutulmamışlar evlendikten sonra kendi çabaları ile dışardan lise ve birride suanda halen universitede okuyor bense içlerinde okuyabilen tek kişiyim 2 ablamda erken evlendi onlar evlendikten 10 sene kadar daha ben annem ve babamla yaşadım ablalarımın üzerinde olan bütün sorumluluk bana kaldı okuldan eve gel sabahtan akşama kadar yenen tüm bulaşıklar mutfakta seni bekler hatta yatak yorgan sonra onları toparla evi toparla yemek yap vaktin ve halin kalırsa tabi kalkıp ders yap birde bunlar yetmezmiş gibi evin içerisinde sürekli kavga birsey kırılsa bozulsa sen yaptın o evde bende başka iş yapan yokki başkasının kırp bozmasınada bir şans yok 1 bayram hatırlamam ben evimizde huzrla gecen 29 yaşındayım bir bayram bilmek kavga olmuştur annem hasta olup yatmıştır babamda içip eve gelip saçma sapan konuşuyordur..evlendim ilk 1 aylıkken annem babamla kavga etmiş bana gelecekmiş kalmaya bencilliği düşünebiliyormusunuz ben eşime nasıl derim böyle birşey ki hayatımın bu yönünden cok az haberdar sonrada erken menepoza girince allah allah neden olduki öyle büyük leylerde yaşanmadı ablanlarda yaşadı o evde onların cocukları var iyide ablamlar evlendiğinde biri 18 biride 20 yaşındaydı ben 29 yaşında evlendim birde hepimizde farklı farklı sağlık sorunları cıktı demekki benim şansımada cıkan bu hı tabikide cok daha kötü şartlarda hayatlarını sürdüren ve cok iyi yerlere gelip her konuda başarı sağlamış insanlarda var ama siz yazınca bende paylaşmak istedim
Bunu bilmemin bir önemi yok hangisi tutunursa tutunsun benim olacak.
Merhabalar,
beni buralarda yeni kabul edebilirsiniz. bastan sonra hikayelerinizi okudum kah hüzünlendim kah sizlerle birlikte sevindim. ben henüz daha son raddeye gelmedim. arkamda 2 olumsuz tüp bebek denemesi var olmasina ama daha 2 deneme hakkim daha var sigortama göre. ben Almanya'da yasiyorum ve kisa bir süre önce 40 yasina bastim. iki adet kendi dondurulmus yumurtam var (toplama islemine baslamistik) ama önümüzdeki ay tüp bebek sürecine baslayacagiz. AMH 0.2 FSH 5 ama bence benim yumilerden ne köy olur ne de kasaba. ilk denemede 2 transfer negatif ikinci denemede ise sadece 1 yumi oldu transfer de gerceklesti ama sonuc olumsuz.
5 yillik kalkinma planlari yapmayi cok sevdigim icin simdiden iki tüp denemesi daha hüsran ile sonuclanirsa ne yaparimin arastirmasindayim. donasyon ile hamilelige inanilmaz sicak bakiyorum. esim ilk basta pek sicak bakmamasina ragmen gecenlerde bu konuda arastirma yaptigini söyledi ve bana Cek Cumhuriyetinde bu isi yapan klinikle ilgili internet sayfasini gösterdi. Cek Cumhuriyeti ile ilgili deneyimi olan duymadim aranizda ama belki biriniz bilgi sahibidir diye soruyorum. bana yardimci olabilecek kimse varmi?
bu arada yazi cok uzun oldu ama hepinize ne kadar hayran oldugumu ve benim icin kahramandan öte oldugunuzu söylemek istiyorum. yikilmaz azminiz ve bitmek bilmeyen enerjiniz bana daha da güc verdi. hepinize tesekkürler.
Bugün karanlik olsa dahi yarin yeni bir gün dogacak :)
Sevgilerle,
Z.
Selam potakal senin denemene y
Tandem try diyorlar... Bence iyi ediyorsun... Yolun açık olsun...
bunu kıbrısdakiler pek istemiyor nedense ben de talep ettim bunu. ama başarı oranları düştüğü için pek istemediklerini söylediler.
zira benim yumurta bi işe yarasa zaten micro denemelerde başarı sağlanırdı mantığıyla yaklaşıyorlar.
ve bence haklılar şansını bölmüş azaltmış oluyorsun. zaten karar verdinse bence hiç gerek yok buna.
Willkommen hope73,,,
Forumda jade1 arkadaşımız çek cumhuriyetinde önümüzdeki 2-3 ay içinde bir deneme yapacak.. Ona mail atabilirisn üstelik oda almanayada yaşıyor..
Amh değerim benimde 0.1((
Fsh ve amh arasındaki leri yanlış hatırlamıyorsam 2 hafta önce ya attesn yada fbli yazdı . Geriye dönük oku derim..
Aramıza hoşgeldin hope. Kesinlikle haklısın burdaki tüm kadınlar bir kahraman.
Seni çok iyi anlıyorum hope. Bana da dr.um tüp bebek diye ısrar etmişti. Yumurtan var neden donasyon yaptırıcaksın diye tutturmuştu. Ama ben 4 tüp bebek denemesi yaşadım ve yumilerime güvenemiyorum. Bir taraftan da gördüğüm tüm dr'lar sen donasyonluk değilsin diyorlardı. Kafam çok karışıktı.Neredeyse bir yıl boyunca ne yapsam diye düşündüm. Sonunda dr'umla oturup karar verdik. Biraz önce tıbbi terimini efsuneden öğrendiğim yöntemi deniycez. Adı tandem siklus.Kendi yumurtam ve destek olarak donörün yumilerini kullanıcaz. Senin de yumin varsa ancak ona da güvenemiyorsan bu yöntemi bi araştır istersen.
bunu kıbrısdakiler pek istemiyor nedense ben de talep ettim bunu. ama başarı oranları düştüğü için pek istemediklerini söylediler.
zira benim yumurta bi işe yarasa zaten micro denemelerde başarı sağlanırdı mantığıyla yaklaşıyorlar.
ve bence haklılar şansını bölmüş azaltmış oluyorsun. zaten karar verdinse bence hiç gerek yok buna.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?