@Bilginisa - ay cok sevindim senin adina......hadi insallah yine tekrar deniyceksin...........insallah. gidersen nerde deniyceksin canim bu defa?
@Waltkrayburg - umarim birazcik olsun iyisindir düne nazaran.........dedigin gibi, inan burasi bir aile gibi oluyor, cünkü hic kimse seni kirmiyor, sana sacma sapan konusmuyor, korkularina karsi - "aman bosver" demiyor.......seni cok iyi anliyorum..zaten bazen maalesef en büyük darbe de aileden geliyor nedense bilemiyorum...........bir ara bende cok kötüydüm aylar önce, burdaya hep icimi dökdüm ve arkadaslar sagolsunlar cok yardimci oldular..benimde o zamanlar ablam beni cok kiriyordu laflariyla - bir defasinda "eh, o kadar tüp bebek denedin de ne oldu, eline ne gecti" demez bin.......artik dünyam yikilmisti..dedim bir abla olarak bana destek vericegine iste aci sözler veriyor..ondan sonra zaten denemek istedigimizi demedik bile aileme..
yani uzun lafin kisasi burda istedigin gibi icini dökebilirsin...her zaman seni anlayan ve dinleyen var............
@diger arkadaslarim - hepinize cok güzel bir hafta sonu diliyorum.
@zeytin - hic haber alamiyoruz senden - arkadaslar, sizin haberiniz varmi zeytin den?? merak ediyorumda
canım aynen benimde tüplerim tıkanmış sucuk gibi şişmişti dr ikinci açık ameliyatta uçlarını kestim dedi banada tüp bebek yaptırırken olaki embriyonun tutunmasını önlemesin diye çünkü hidrosalpenks oluşuyormuş yani tüplerin içinde sıvı buda embriyonun tutunmasını engelliyormuş benim şu an kistlerim yine büyüdü tüp bebek iğnelerinden dolayı şu an donasyon yaptırırsam kistleri aldırmam lazım diye düşünüyorum sen donasyon yaptırırken kistlerin varmıydı?birde tüplerin tamamen mi alındı benim dr un bana dediğine göre tüplerin uçlarını kestim dedi of ya ne zor şeyler bunlar.
ewt canım aynı şeyleri yaşamışık.senin kistlerin çikolata kistimiydi?donasyonu kaç yaşında denedin birde rahimde problem varmıydı iki kez donasyon denemişsin olmamış ya bendede olumsuz olursa diye korkuyorum benimde ilk ve son şansım olucak heralde çok paralar gidiyo.ben bursada oturuyorum benim burdaki dr um dünya tüp bebeği önerdi bana orası iyi dedi bilmiyorum bakalım.şu an belim çok arıyo kistlerden dolayı heralde sendede oluyomuydu bel ağrısı kasıklarım ağrıyo yapışıklık da olabilir heralde laporoskopi olmam lazım ama korkuyorum olumsuzluklardan artık.merhaba ,
benim tüplerin ikisi de tamamen alındı -aynı sana söylenenlerden dolayı akıntı oluyor rahime demişti dr
ya şaka gibi aynı şeyleri yaşamışız senile sen benim genç modelimsin:)10 yaş var aramızda.
ben iki hatta iki buçuk sene önce adetten kesilmeye başlamıştım yani donasyonlardan önce ikinci ameliyatım bile üç dört sene önceydi-hatırlayamıyorum bile artık tarihleri-o kadar uzun uğraş ve tedaviler - donasyon dan önce kistlerimin hepsi temizlenmişti .
yalnız son donasyondan önce dr küçük bir miyom var dedi ama bu hamile kalmaya engel olmaz daha çok hamileyken büyüyebilir demişti belki erken doğuma sebep olur demişti dikkatli gözetim altında olursan onu da kolayca atlatırız demişti .
eşim çocukları çok seviyor vazgeçmiyor bebek alırız deneriz gene donasyondan bıkınca evlatlık alırız dedi.geçen gün yazılanları okuyunca evlatlıkla arada 40 yaş sınırı olduğunu duyunca artık bunun içinde geç olduğu farkına vardım.42 desek yaşıma temmuzda-en az 3 sene beklersek 45 olacak .5 yaşında çocuk verirlermiş.eşime söyledim ben istemiyorum en çok 2 yaşında olsun istiyorum dedim.ses çıkarmadı . kimbilir içinden neler geçiyor. biz artık sonları yaşıyoruz zor zamanlardayız.
şimdi keşke üç sene önce evlatlık için başvursaydım diyorum.
canım bir de sana önerim var, her şeyi düşünmek zorundayız
evlatlık seçeneğini düşün .eşinin istemesi çok önemli tabi. başvurduktan sonra nasıl olsa bekleme süresi uzun.en az 3 -4 sene. o arada bebeğin olursa vazgeçebiliyorsun ama donasyonla olmadığını düşün niye evlatlık şansını da yitiresin benim gibi .37-38 yaşında başvurmak lazım çünkü bekleme süresi dolunca küçük bebek alabilesin.
ama sen şimdilik farklı bir dr la kistleri ve tüpleri konuş. hangi şehirdesin bilimyorum. ankarada benim dr la ist daysan bahçeci kliniğindeki dr larla bu konuları görüş derim.hiçbir şeyden vazgeçme. denemelere devam et.
selamlar.
Mesaj kutum boşalmıştır özel de yazabilirsiniz Kıbrısta'yım hepinizi sevgiyle kucaklıyorum.
kızlar hani benim bir desturum var ya: NEFES ALIYORSAM UMUT VAR DEMEKTİR
evvvet umut var umuttt
hani ben tekrar denemeye hiç maddi imkanım yok uzun sürede görünmüyor diyordum ya, dün süper bir havadis aldım
Allahım nasip kısmet ederse bir miktar para beni gelip bulacak :)
gelirse size de anlatacağım. bu 40 yıl düşünsem aklıma gelmeyecek bir şeydi.
yani o para gelirse ben tekrar denemek uçuşa geçebileceğim .. umudun mutluluğu bile yetiyor.
Yüce Allahım çok büyüksün.
buarada leptopum arızalandı yine komşudan giriyorum herkese selamlar
bilginisa cok sevindim arkadasim insallah bu sefer emegin bosa gitmez bebegini hatta bebeklerini kucagina alirsin dualarim seninle....kizlar birsey sormak istiyorum ,,ben biliyorsunuz denedim olmadi negatif ,,2. deneme icin ne kadar beklemek gerekiyor ? hemen yapabiliyormuyuz ? cevaplarsaniz sevinirim...
Canım doktorların dediği iki adet dönemi yeterli oluyormuş..rahim ve vücudun toparlanması açısından.ama bence eksik tahlillerin varsa pıhtılaşma,troid aklıma gelen spermogram,morfoljisi yani yaptırmamışsaN hepsini yapyaptır arkadaşım Acele etme için rahat etsin.iki ay olmaz dört ay olur önemli olan aklına takılan bir şey olmasın....yeniden deneme kararına çok sevindimm...
cok tskr edrim canim..bana hic bir tahlil yapilmadiki,,bu sefer kibrisa gitmeden dr,uma gidip herseyi kontrol ettiricem bir eksigim olmaliki negatif aldim..hos hala negatifin etkisindeyim haklisin canim bir daha uzulmemek icin daha dikkatli olmam lazim
canim morfoljisi nedir hic bir fikrim yok ?
bilginisa cok sevindim arkadasim insallah bu sefer emegin bosa gitmez bebegini hatta bebeklerini kucagina alirsin dualarim seninle....kizlar birsey sormak istiyorum ,,ben biliyorsunuz denedim olmadi negatif ,,2. deneme icin ne kadar beklemek gerekiyor ? hemen yapabiliyormuyuz ? cevaplarsaniz sevinirim...
Waltkrayburg,
senin yerinde olsam, sayet yaptirmadiysan, histereskopi (gebärmutterspiegelung) yaptir. en azindan myom kist falan varmi diye tam rahmin icine bakiyorlar. sosyal sigortalar bunu kesinlikle ödüyorlar, bir tüp bebek merkezinde yaptirsan en iyisi.
ondan haric kaninda pihtilasma varmi diye onu da yaptir.
guatir: kan degerlerine kesinlikle baktir ve ayrica - bu cok önemli - benim 4 defa basarisiz tüp denemesinden sonra yaptilar, ki benim aklima da maalesef gelmemisti - guatir ina ultrasonla baktir, sadece kan degerleri bazen yetmiyor. bende mesela guatirda dügümler bulundu - önemli sey degil, cogu insanlarda bilhassa kadinlarda oluyormus, ama önemlisi onlarin iste büyüdükce hormon degerlerini degistiriyor. ve guatir hormonu da gebelik konusunda cok cok önemli
trescim ne telaşelisin ya hu :)
ben varım.sanırım burda en erken menapoza girmiş olan benim (17 yaşımda)
biliyorsun donasyon benim ilk denememdi ve ilkinde tutmuştu sonra keybetmek ayrı mevzu ama gebelik oluşmuştu.
hem kendini kimseyle kıyaslama her birimizin durumu farklı.
sanırım burda 3 kategoriyiz
1. erken menapoz olanlar
2. yumurta rezervi az olanlar
3. sperm donasyonu
herbirimizin yapısı ayrı sorunu ayrı birbirimize benzer yönlerimiz var elbette ama kimseyle kıyaslamayalım.
aynı durumda olan birinin tutmaz diğerinin tutabilir . bir çok faktör var biliyorsun.
senin bu kadar uğraşların elbet bir gün olumlu sonuçlanacaktır arkadaşım sters yapma canım
canım ben senin daha önce tüp denemelerin var gibi hatırladım çok afedersin atlamışım...bak şimdi umut doldum.evet canım bebeğini kaybetsende hamile kalabildin.bu çok önemli.bilginisacım sen de benim gibi hap ile mi edet oluyordun...
bunlarin hic birini bilmiyordum canim yaptirmadimda.tamam not aldim hausarzt a gittigimde hepsini soyluycem,,,keske bastan bilseydim ama gozumu karartip gittim..cok cok tskr ederim bebekcim,,bebislerin nasil ? kanaman varmi hala ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?