arkadaşlar formda genelde donasyon yaptıranlar ileri yaş olan yumurta rezervi azalan yada çok fazla düşük yapanlar var gibi geldii..biliyorsunuz ben erken menepozum.formda hiç erken menepoz olup başaran yok sanırım tüm sayfaları okumaya çalıştım belki denk gelmedim.erken menepoza giren bir bayanla düzenli adet gören bayanın rahim durumu aynı olabilir mi acaba sonuçta hiç adet görememek rahimin kalitesini bozabilir. off benim şansım az mı acaba düzenli adet görenlerden kafamda bunlar dönüyorr.
merhaba Tresscim,
Testlerin sonuclari formatlari farkli sekilde aciklandigi icin eksiksiz yorum yapacagimdan emin degilim. Ancak anladigim (sende tahlil sonucu ile benim yorumlarimi birlestir) mthfr 1298 homozigot normal yazmissin yani homozigot mutasyon yok. Ancak ayni gende heterezigot var. Benim de aynen. Yani pihtilasma unsurunda tasiyicisin (heterezigot) Homozigot ise aileden gelen pihtilasma demek. Homozigotta cift gen oldugu icin pihtilasma daha fazla oluyor.
mthfr 677 de heterizigot yazmissin . Yani yorum ayni.
Ancak mt/mt hemozigot mutant (mutasyonu her iki alelde taşıyor) bunu tam anlamadim.
Kan da pihtilasma unsuru tasiyorsun. Ancak hic problem degil. Doktorunun verecegi Transfer gunu ile baslayan kan sulandirici igneyi hergun kullanirsan saglikli bir sekilde hamilelik gecirebilirsin ins. Bu testi yaptirman cok onemliydi. Tum tahlilleri yaptirarak ve dr a yorumlatarak yeni bir tedaviye baslamak basariyi artiracaktir. Ben ilk denemede hicbir tahlil yapmadan gitmistim. Hatta rahim kalinligina bile bakilmamisti. Maille gelen ilac programini uygulamistim olmadi. Savas bey in onerdigi prof.a` hicbir sorun olmadigi halde histereskopi oldum. Bir sorun cikmadi sukur.Ilac programini prof yapti. Kibris hic karismadi bu sefer. Bende rezerv azligi var.
Simdi ise idrar tahlilinde bol bakteri cikti. Prof. idrar kulturu istedi. Yarin sonucu alip dr.a gosterecegim. Ins onemli bir enfeksiyon gecirmiyorumdur.
Bebekcim bendede kanda pıhtılaşma sorunu varmış tahlilerimi bir doktor arkadaşım yorumladı.sanırım sendede bu sorun vardı.pıhtılaşma için kullanıcağın ilacın yada iğnenin dozajını firdevs hanım mı ayarladı yoksa seni hazırlayan doktorun mu canım.birde sen peregnolmüydü tam hatırlamadım bağışıklık için ilaç kallandın mı...bir iğneden bahsetmiştin çok önemli diye hatırlatırsan çok sevinirim benim gitmeme az kaldı böyle elim ayağım dolaştı...lütfen bana yardım ett
Canım ben şubat sonu inşallah gidicem....heycanlıyım.. proluton depot muydu ismi iğnenin türkiyede bulamyız mı iğneyi.daha önce hic tüp denemem olmadığı için bana isimler çok yabancı geliyor.Ben kıbrısta Donasyon olup aynı gün dönücem.
ewt canım aynı şeyleri yaşamışık.senin kistlerin çikolata kistimiydi?donasyonu kaç yaşında denedin birde rahimde problem varmıydı iki kez donasyon denemişsin olmamış ya bendede olumsuz olursa diye korkuyorum benimde ilk ve son şansım olucak heralde çok paralar gidiyo.ben bursada oturuyorum benim burdaki dr um dünya tüp bebeği önerdi bana orası iyi dedi bilmiyorum bakalım.şu an belim çok arıyo kistlerden dolayı heralde sendede oluyomuydu bel ağrısı kasıklarım ağrıyo yapışıklık da olabilir heralde laporoskopi olmam lazım ama korkuyorum olumsuzluklardan artık.
Arkadaşlar benmim takiplerimi başından beri eşimin kadın doğum uzmanı bir arkadaşı yapıyor.başkada eşim donasyonu konuşmak istemediği için hiç başka doktora gitmedik.acaba bu kez hazırlık rahim kalınlığı takibi için bir tüp bebek uzmanına mı gitsem diyorum. Ama kime gitmeliyim bilemiyorum donasyon olduğunu söylesem nasıl davranırlar onuda bilemiyorum.söylemesem muayenede hemen anlıyorlar erken yumurta yetmezliğiniz var diye biliyorlar..ankarada gidebiliceğim tüp bebek uzmanı özelime yazar mısınız
teşekkür ederim ilgine canım.inan ilk defa bu tahlilleri falan duyuyorum hiç bir bilgimde yoktu bu işlerde çok acemiyim hiç tüp denemem olmadığı için .... bu güne kadar sadece standart hormon tahlilleri ytapıldı.pıhtılaşmada bu iki faktöre bakılması gerekiyor diye okumuştum bir yerde bende bunları yaptırdım.off ne zor işlermiş bunlar arkadaşım ..
malum az paralar gitmiyor donasyona bende kendimce gitmeden rixsleri minumuma indirmeye çalışıyorum.tek eksiğim sanırım iyi bir tüp bebek doktoru lazım bana.
4ekim merhaba sanırım sende sperm donasyonu düşünuyosun.Geçmiş sayfaları okudum biraz ama eşin bu konuda biraz hassas galiba. Ben araştırıp eşime onerdim ama olumlu yaklaştı. Erkekler bizden biraz daha hassas bu konuda.Ama sonucta biz yetistiricez o cocuğu inşallah olursa tabii. Sen 6 kez denemişsin ben 3 kez denedim. Ama beni maddi olarakta manevi olarakta cok yıprattı. Özellikle manevi olarak çok zor bi süreç. O yüzden bu sefer donasyon denemeye karar verdik. Umarım hepimiz icin hayırlı olur...
öncelikle gecmis olsun canim. merak etme insallah iyi gider hersey.
transferden iki gün sonra olduysa bu olay, kacinci gün transferi yaptirmistin sen? yani embyrolar kac günlükdü - 3 mü yoksa 5 mi?
ve kan in rengi ve mitkari nasildi?
sana bol sanslar canim. yüce rabbim "ol" derse oluyor biliyorsun!!! hic üzme kendini!!!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?