cnm yazdıklarını yeni okudum inan çok üzüldüm evet bazen herşey üst üste geliyorki insanın hali dermanı kalmıo dayanmaya ama iyiki bu forum var bazen olmasa nasıl olurdu ne yapardık die düşünüorumda cidden zor olurdu.seni çok iyi anlıorum cnm gerçekten çok zor ama güçlü ol arkadaşım.Rabbim herşeyi zamanı hgeldiğinde ve hayırlı olduğu zamanda veriyor belki gerçektende bundada hayır vardır ama en kısa zamanda rabbim isteklerine kavuştursun cnm

cnm çok sevindim senin adına bak ne güzel uımmadığın anda bir süpriz çok güzel rabbim o güzel günleri tekrar göstersin

iki tane minnoşun olucakmış ay YARBBİM nasıl mutlu oldum anlatamam sen benim le aynı tertipiz bebek seni model aldım canım bundan sonraki hedef sensin bende 2 tane istiyorum.

veeeeeeeeee ALLAH İZİN VERİRSE FİRDEVS UĞUZ A gidicem gerekli görüşeleri yaptık kısmet ise NİSAN düşünüyoruz.

Waltkrayburg arkadaşım lütfen dik dur dön içinde olanlara bak sadece içindekine hesap ver takma onları söylenenleri ateş topu kucağında olanlar yani biz ancak birbirimizi anlayabiliriz sadece kendine iyi bak ve dinlen.

merhaba Tresscim,

Testlerin sonuclari formatlari farkli sekilde aciklandigi icin eksiksiz yorum yapacagimdan emin degilim. Ancak anladigim (sende tahlil sonucu ile benim yorumlarimi birlestir) mthfr 1298 homozigot normal yazmissin yani homozigot mutasyon yok. Ancak ayni gende heterezigot var. Benim de aynen. Yani pihtilasma unsurunda tasiyicisin (heterezigot) Homozigot ise aileden gelen pihtilasma demek. Homozigotta cift gen oldugu icin pihtilasma daha fazla oluyor.

mthfr 677 de heterizigot yazmissin . Yani yorum ayni.

Ancak mt/mt hemozigot mutant (mutasyonu her iki alelde taşıyor) bunu tam anlamadim.

Kan da pihtilasma unsuru tasiyorsun. Ancak hic problem degil. Doktorunun verecegi Transfer gunu ile baslayan kan sulandirici igneyi hergun kullanirsan saglikli bir sekilde hamilelik gecirebilirsin ins. Bu testi yaptirman cok onemliydi. Tum tahlilleri yaptirarak ve dr a yorumlatarak yeni bir tedaviye baslamak basariyi artiracaktir. Ben ilk denemede hicbir tahlil yapmadan gitmistim. Hatta rahim kalinligina bile bakilmamisti. Maille gelen ilac programini uygulamistim olmadi. Savas bey in onerdigi prof.a` hicbir sorun olmadigi halde histereskopi oldum. Bir sorun cikmadi sukur.Ilac programini prof yapti. Kibris hic karismadi bu sefer. Bende rezerv azligi var.

Simdi ise idrar tahlilinde bol bakteri cikti. Prof. idrar kulturu istedi. Yarin sonucu alip dr.a gosterecegim. Ins onemli bir enfeksiyon gecirmiyorumdur.

Acil şifalar diliyorum.artık salı günü normal bir kadın doğum uzmanına da sorucam cevabın için saol canımmm

canim benim, sevindim adina - hadi nisan ayina ne kaldi surda...Firdevs Hanim a gitmene de cok sevindim. gercekten bence cok iyi bir insan ve önem veriyor isine. hadi hayirlisi!!

Sana dua edicem bol bol Allah sanada ikiz versin saglikli hayirli sekilde :)

yine yazismak üzere - cok uzaklarda kalma ara sira ugra buralara

canim cok tskr edrim ama bizim sigorta esimin yasi dolayisiyla karsilamiyor kadinda 40 yas erkekte 50 yas siniri varmis.ben daha onceki tup bebek denemelrinide hep cebimizden yaptik ama olsun yaptircam bu yola ciktiysak bir test masrafi beni durduramaz..bebeklerinin iyi olmasina cok sevindim canim..

selam aykizim cok saol evet gercektende oyle iyiki var burasi cunku burda derdini ne hissedigini anliyorlar malesef disardaki insan bunu anlamiyor aminnnn canim insallah

selam bende tekrar dogusa gidicem canim..evet bende zaten artik oyle yapiyorum kimseyi duymuyorum insallah seninde ikiz haberini okuruz burdan ALLAH gonlune gore versin.

Canim biliyorum bende ayni durumdayimya yasimdan dolayi ama bu testleri 40 yas uzeri olsan bile sigorta karsiliyo!!! Sadece tup bebek tedavisini karsilamjyo bizde onlari hep cepden odedik. Butun onceden yapilmasi gereken testleri kesinlikle sigorta oduyor cunku diagnose icin gecerli oldugu icin

Bebekcim bendede kanda pıhtılaşma sorunu varmış tahlilerimi bir doktor arkadaşım yorumladı.sanırım sendede bu sorun vardı.pıhtılaşma için kullanıcağın ilacın yada iğnenin dozajını firdevs hanım mı ayarladı yoksa seni hazırlayan doktorun mu canım.birde sen peregnolmüydü tam hatırlamadım bağışıklık için ilaç kallandın mı...bir iğneden bahsetmiştin çok önemli diye hatırlatırsan çok sevinirim benim gitmeme az kaldı böyle elim ayağım dolaştı...lütfen bana yardım ett

Hepinizi sevgiyle kucaklıyorum. Bebek müjdesi alan arkadaşları kutluyor diğer herkese de dilediklerince hayırlı evlatlar diliyorum. Öyle veya böyle burada sadece arkadaş sırdaş olmadık aile olduk birbirimizin yaralarına merhem, sevinçlerine ortak olduk. Hayat acısıyla ve tatlısıyla paylaştıkça güzel. Efsuneciğim iyi ki böyle bir konu başlatıp bizi buraya toparladın seni özellikle yanaklarından öpüyorum canım. Kardaş ve Kaderdaşlarımız burada bize yalnız olmadığımızı hatırlatıyorlar. Bilginisanın da dediği gibi nefes alıyorsak umut vardır umudun olduğu yerde de hayat vardır!

Arkadaşlar benmim takiplerimi başından beri eşimin kadın doğum uzmanı bir arkadaşı yapıyor.başkada eşim donasyonu konuşmak istemediği için hiç başka doktora gitmedik.acaba bu kez hazırlık rahim kalınlığı takibi için bir tüp bebek uzmanına mı gitsem diyorum. Ama kime gitmeliyim bilemiyorum donasyon olduğunu söylesem nasıl davranırlar onuda bilemiyorum.söylemesem muayenede hemen anlıyorlar erken yumurta yetmezliğiniz var diye biliyorlar..ankarada gidebiliceğim tüp bebek uzmanı özelime yazar mısınız

kıbrıstan döndünüz mü canım ben gitmeden fikirlerini paylaş burada seni heycanla bekliyoruz.ama kısa girip çıkıyosun.umarım kafandaki soruların biraz olsun rahatlamıştır .duygularına içtenlikle katılıyorum.inan bir kişi bile bir kaç gün forma girmese hemen meraklanıyoruz.biz çok güçlü veee kadınlarda oluşan bir aileyiz hepinizi çok seviyorum iyiki sizler varsınızzzz

Yusufdeniz bende seni merak ediyordum belki tekrar denemeye birlikte gideriz. benim bir umudum var da :)

bebek yeğenlerimize iyi bak onlara deki "vakti zamanında sevgiyle bekliyor teyzeleri"

waltkrayburg arkadaşım negatif yazdığını gördüm ama bişey diyemedim boğazım düğümlendi leptopumdada sorun var pek giremiyorum.
umudumuz hiç bitmesin arkadaşım. inanki her şer gördüğümüzde mutlak hayır var ben buna iyice inanır oldum. rabbim imtihanlarıyla sınıyor bizleri. sabredecek azimle didineceğiz gidebildiğimiz kadar.
sen bebeğin dediği tahlilleri yaptır bende daha yaptırcam . bak burda bebeklerine kaç denemeden sonra kavuşan var o sıra bizede gelecek elbette..

forumdaşlarıma sevgilerimle

selam canim...ben de kan pihtilasmasi yokdu, bir kez gecen sana düsük yaptigim icin önlem icin burdaki doktorumda clexane ignesi tavsiye etmisti. firdevs hanima bahsettigimde alabilirsin o igneyi dedi. ben ama simdi clexaneyi biraktim cünkü kanamam olmustu burdaki doktorum birak dedi. ama coraspin varya onu zaten aliyorum, oda iste kani sulandiriyor. sen en iyisi burda bir doktoruna o kan sonuclarini göster ve ne tavsiye ettigini sor. aynisini firdevs hanima da sor bakalim o ne diycek. ama coraspin kesinlikle alirsin zaten.

igneye gelince: sanirim proluton/progesteron ignesi diyorsun. bu igneler haftada iki kez yapiliyor, 8. haftaya kadar. dogus bana sadece 4 kez yaptir yeter demisti. ama donasyondan gebe kalanlarin progesteron degeri hep düsük olurmus, progesteron düsük olursada gebelik bitebiliyormus. o yüzden burdaki doktorlar bana 8. haftaya kadar almami kesinlikle tavsiye etti. sen yani kibrisdayken bir kac tane daha fazla o igneden al, pahali degiller zaten. arti birde zaten prosteron kapsul vajinal olarak kullaniliyor - günde 3 kez, benim kanama oldugu zaman günde 4 keze cikarildi.

baska sorularin var ise, yaz bana canim..ne zaman gidiyordun sen?

Canım ben şubat sonu inşallah gidicem....heycanlıyım.. proluton depot muydu ismi iğnenin türkiyede bulamyız mı iğneyi.daha önce hic tüp denemem olmadığı için bana isimler çok yabancı geliyor.Ben kıbrısta Donasyon olup aynı gün dönücem.

kızlar 1000. sayfaya az kalmış
derim ki; kim rast gelirse güzel hoş bir paylaşım yapalım ondan sonra binlerce sayfamız öyle gitsin :)

Merhaba tress, homozigot normal demek her iki geninin de normal olduğunu yani bir problemin olmadığını gösteriyor. Ama sadece MTHFR 1298 ve MTHFR 677 mi test edildi? Trombofili panelinde farklı genlerin de analizi yapılıyor olmalı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…