Canım seni çok merak etmiştim..durumuna çok üzüldüm geçmiş olsun..hamile kalabilmenede çok sevindim..bu senin donasyondada genç yumurtada alınca hamilelik şansının çok yüksek olduğunu gösterir.bence zaman kaybetme Tekrar kendi yumurtalarınla dene yada hemen Donasyon ....diyorum sevgiyle kal bir an önce toparlan sen olmadan form eksik

Evet dr bey önermiyor 4 embriyoyu redüksiyon yaptıracaksınız taşıyamazsınız bu büyük bir risk diyor üstelik yasalarda izin vermez hayatınız tehlikeye girer diyor bir tıkırtı geliyor titreyen kolumdaki saat çantama çarpıyor yan çizecek gibi oluyorum. Korkuyorum ya tamam itiraf ediyorum. Ama benden önceki arkadaşlarım geliyor aklıma 3 alıp tutmayanlar bu sefer neden 4 konmadı sanki diye tutturabileceğimi düşünüyorum. Veya dördüz olurmuş işte o zaman da belamı bulurum diye aklımdan geöiriyorum yine titriyorum burası çok soğuk mu ne?

bana 5 embriyo verilmisti ama olmadi fazla olunca tutacak diye birsey yokmus durugencim

Papatya ve aysevi siz hep yanımaydınız zaten. Sağolsun papatya arkadaşım sorularımı endişelerimi paniklerimi anladı ve bana hep relaks mesajları verdi. Benim gibi bir kadın nasıl relaks olursa öyle olmaya çalıştım ben de tilki uykusunda tabi :) Çok uzun yazıştım yazdıklarım gitti ama sizlerle paylaşmak istediğim şeyler var İyi ki hepiniz varsınız benzer arzularda hedeflerde insanlarla hayata bakmak insanı daha güçlü kılıyor.

Eşim sperm verdi vermesine de ses seda yok klinikten. Hayır arıyorum açılmıyor. Uçağının kalkmasına birkaç saat kalmış eşim derin bir sessizlikte gözünü kaçırıyor benden. Garibim galba kendinde bir kusur aramaya başladı. Aklıma papatyanın eşinin spermleri bir kılıç gibi hücreleri bölmeli ikiye dörde sözü geliyor. Acaba bizim % 2 lik spermoşlardan samuray çıkmamışmıdır diye aklımdan geçiriveriyorum. Dayanamıyor tekrar arıyorum yine ses yok neyse yarım saat sonra hemşire ardından embriyolog arıyorlar 10 yumurta döllenmiş ertesi güne 9 tane kalıyor hemen 5. güne kaç tane kalır hesabı yapıyorum birer ikişer giderlerse diye. Samurayların güçlü olmasını diliyorum :)

Yarışı 9 kardeş tamamlıyorlar. Bu seferde hangilerini koyacaklarını merak ediyorum. Diğerlerine ne olacak vicdanım sızlıyor. Çöpe atılacağı gerçeğini insan bedenine sıkışıp kalmış aklım kabul edemiyor ben de doğaya karıştıklarını hayal ediyorum.Ve büyük gün gelip çatıyor. Bana söyledikleri saatten 1 saat önce geliyorum kliniğe suyu orda içerim diye. Size söylememişmiydim eyvah ben öyle idrarım sıkışık hiç duramam. Wc ye gidip gelirim azıcık olsa bile.

eveeett 1000. sayfalarda inşallah bol bol hamişlik haberleri okuyacağız. doğumlar arka arkaya olacak allahaımın izniyle

atesn düşüğe üzüldüm ama bardağın dolu tarafını gördüğüne sevindim. ne güzel bak gebelik stajı yaptın.:) rahim alıştı donasyonda şansın çoğalır. özlemiştik seni kaybolma bi yere

durugen seni dinliyorum bende ...

geçmiş olsun atessn gerçekten herşeyin hayırlısı. erken gebelik dönemindeki kayıpların büyük çoğunluğu, özellikle 35 yaşından sonra kromozom anomalisi oluyo. merak etme gebelik sağlıklı olsaydı öyle titreşimle falan gelişim durmazdı. benim de geçen hafta gelişim olmadığı için gebelik sonlandırılmıştı. üstelik ben gebeliğin ilk 6 günü ilaç kullanmıştım. ilaç yüzünden mi dedim doktora o da ihtimal vermiyorum, bu kayıpların çoğu kromozom anomalisinden olur dedi. ayrıca kan pıhtılaşması da 8., 9. haftadan sonra düşüklere neden oluyo senin kaç haftalıktı? inşallah en kısa zamanda yeniden hamile kalırsın.

Spor kıyafetle kliniğe girdim. Nasılsa 1 saat daha var diye rahatım oradaki çiftler hepsi eşiyle gelmiş bir ben tek başımayım transfer sonrası eşlerinin ellerini tutmalarından söz ediyor iki kadın. Embriyolog transfer sonrası eşlerle görüşüyor. Birden hemşire onunla aşağı inmemi söylüyor hazır olmadığımı söylüyorum öyle ya ben orada suyumu içecektim. Neyse aşağıya iniyorum üstüm kalıyor altımı çıkarıyor önlük giyiyorum. Bir sürahi dolusu suyla geliyor hemşire. İç diyor. Hayır rüya değil gerçek normalde de fazla su içmeyen ben o bir sürahi dolusu suyu 8 bardakran az değildi bu arada içiyor bir taraftan da nesaneye inmesi için turluyorum. idrar torbası doluyor 15 dakikada ve operasyon odasına giriyorum. Hemşire pozizyon veriyor. Ayaklarımı kaldırmama yardım ediyor.Ama çok rahatsız bir pozisyon üstelik dolu idrar torbasıyla durumum pek iç açıcı gözükmüyor.

Durucum
hadi geçmiş olsun Güle güle gel inşallah bebişlerinle. Çok gezme ya da ilk 2 gün çok gezme bol bol dinlen güzel bir mevsim hava çok sıcak olduğundan benimkinde tansiyon trioid tavan yapmıştı. Çrpınıtdan ölmüştüm neyse bekliyoruz bebek haberlerini.

Denciğim ve ateşsın arkadaşlarım

Aynen bizde somtik gibi bu süreci 3 kez yaşadık Kendi yumi ve spermleriizle. Hatta en sonunda bizim adam kendini o kadar suçlu hissetti ki veya ( tedavi sırasında öğrendik sperm morfolojisinin kötü olduğunu o kadar yoruldu ki ) donasyonda embriyo aldık. Ama kesinlikle geçiyor Ateşsin için söylüyorum Geçmesi için kabullenmeniz gerek KENDİ YUMİLERİNİ BIRAKIR MISIN ?? EŞİNİ DE İKNA ET TEKRAR ACI ÇEKME YETER ARTIK.KIZIM BENDEN DAHA ZEKİ İŞTE HERŞEYİN HAYIRLISI. Den arkadaşım zamanı varmış demek ki ama ben Nişantaşında çokkk lux ve ünlü bir dr a gittim tamam burada yapılıyor ama inanmayın başıma geldi cinsiyet seçimi için bir çifte yaptılar 2 erkekden sonra 3. de erkek oldu dedi. Donasyon için durumu bilemiyorum ama Kıbrıs arık işi otomatiğe bağlamış o kadar deneyimliler ki onlara teslim olmak en iyisi bence. Bir de bu işler kısmet kader Her ne kadar inanmazsanız da açıklanamayan şeyler var bu alanda bunlardan birisi elden bir şey gelmiyor. Düşünsenize tıbbın dediği herşey yapılıyor herşey yolunda gidiyor ama sonuç ya olumlu ya olumsuz . Kime bağlı neye bağlı ???

DR geliyor büyük bir ihtişamla ya ben kendimi o çok rahatsız pozisyonda zor tutuyorum. Sırtım ve belim ağrıyor. İdrar torbam ise imdat çanları çalıyor karnıma da jel sürüyorlar. Ama o da ne diyor dr. Aman Allahım bana bu pozisyonda vereceği kötü habere hazırlıklı olmadığımı düşünüyorum. Rahmin haddinden fazla kalınlaştığını düşünüyorum. Bir de sevgili dr um demez mi idrar torbanız dolmamış diye ben de çok sıkışık durumda olduğumu söylüyorum ama dr um bu seferde dolu olan mideniz olmasın diyor. Heralde masaya birşeyler kaçıracağımı düşünüyor olamaz diye düşünüyorum. Veya dr çok espritüel. Neyse hemşireye sonda takın talimatı verince dayanamıyorum olamaz diyorum benim sondaya alerjim var.İnanın ki doğru sondaya inadım sondaya tepkim sondaya antipatim var. Bak şimdi olacak işi sonda baltalayacak diye kendi kendime söyleniyorum. Dr ama bebek sondası diyor zaten o yavaş ses tonuyla beni ikna ediyor. bir de ameliyat maskesinin ardındaki gözlerle bana embriyolar beklemez diyor ve shirli sözcükleri söylemiş oluyor. Tanrım bu dr çok AKILLI!

Hemşire hanım ban göre zaten dolu olan idrar torbamı dolduruyor. Şiştiğimi hissediyorum. Hani Charlinin Çikolata Fabrikası filminde şişen kız sahnesi vardır ya birazdan öğle olacağımı düşünüyorum. Zavallı ben artık dayanamıyorum bebekler için bile olsa o an tamam bu son dayanma eşiğim tutamayacağım deyip dr u korkutuyorum. Bir de bakıyorum Embriyolog da orda. Dr un ve hemşirelerin bacaklarım açık durumda beni görmesi yetmezmiş gibi bir de ona bu durumda yakalanıveriyorum. O rahatsız durumda bile ağrıyan boynuma inat ekrana bakıyorum son anda dr bana kaç embriyo verdi sayacam aklım sıra ama nerde öyle bir tane ışık hüzmesini rahmime bırakıyorlar. Dr a soruyorum hepsi bu mu nerde benim diğer yavrucuklarım? Sadece 1 tane gördüm oysa 4 tane görmem lazımdı diyorum çok bilmiş ben. Ama ne yapayım Canım Bilginisam sen de yazmıştın öyle beyaz ışıkları saydım diye ben de bi tane görünce dr beni kandırıyor mu diye düşündüm. Dr da demez mi bubble onlar efendim diye. Kabarcık baloncuk yani. Bizim bile göremediğimizi siz nasıl görürsünüz dedi. Buna da peki inanmaktan başka çarem yok nasılsa. Ve hemşire idrar torbamı indiriyor bu sefer de transfer sonrası idrarımı tutabildiğim kadar tutma planlarım suya düşüyor. Çocuğun çğle kolay tutunacağını düşündüğümden olsa gerek

Operasyon masasından sedyeye sonradan da yatağa transfer oluyorum. Ama hala sıkışığım sen misin içen bir sürahi suyu. Ama kadınlığa toz kondurmuyor ve yarım saat yatakta direniyorum. Ben den hemen sonra transfer olan 10 dakka dayanabiliyor. Kafamdan hala geçen yumurtaların bu hanımla paylaştırıldığı düşüncesi. Veya Eşimin spermleriyle döllenmiş geri kalan embriyoları ne fenayım değil mi ama siz gelin benim yerimde olun bakın daha neler düşünürsünüz sıcak evinizde ayağınızı uzatıp okumak kolay tabi. O donasyon psikolojisini yaşayan bilir. Tuvalete gittim ama siz nasıl ağrılı çıktığımı anlatamam. Hani soğukta kalırda bir tarfınız tutulmuş çarpılmışsınızdır işte aynen öyle sırtıma bıçak saplıyorlar sanki tam bitti diyorum idrar devam ediyor. Durmuyor. Neyse bitti ve kapıda hemşire bana yardım etti yatağa döndüm. Bir yarım saat daha bir sonraki çişe kadar ancak dayanabildim :) Sonra hemşire klinik görüşleriyle ilgili bir anket ve transfer sonrası yapılacakları listeleyen bir kağıt getirdi. Dr um geldi. nasıl olduğumu sordu eşimi sordu o anda herşey koptu sicim gibi yaşlar döküldü gözümden yanımda işi sebebiyle olamayan eşimi düşündüm. Bir de perdeyle ayrılmış kısımda yumurtaları ortak kulandımızı düşündüğüm bayanın elini tutan ve transfer sonrası onunla konuşan eşini. Dr başarıyla transfer ettik dedi. Teşekkür ettim. Sonra giyindim diğer aile benden önce çıktı. Bana bol şans dileyerek ben de aynı dileklerde bulundum. Dr uma ve personele veda ettim. Otelime döndüm.

Şimdi gebelik belirtisi arıyorum ya bugün midem bulandı hah dedim tutundular. Oysa yediğim deniz ürünleri salatası midemi bozmuş. Ay en heyecanlı yeri atlamışım ya. Dr transfer ederken haykırdım hayırlısıyla olsun Allahım diye. Hayırlısıysa ver diye. Bilmiyorum o an insanın aklına diline herşey gelebilir benim de bu geldi işte. :)) Hepinize hayırlı evlatlar diliyorum arkadaşlar! Rabbim dilediğinizce versin inşallah!

Transferin hayırlı olsun arkadaşım.... Güzel haberlerini bekliyoruz inşallah.... Test günün ne zaman?

hayirli olsun insallah tutunurlar durugen ,,sen hangi klinige gitmistin ? cunku transfer olurken benim karnima jel surmediler,ALLAHIM drumu degistirsemmi yaaa ?

Canım senin doğal yolla bir evladın var.anlamadığım formda rrastlayamadım senin kızın yumurta donasyonu mu sperm mi yoksa embriyo mu..birde papatyacığım sen donasyonundan önce histereskopi yaptırmış mıydın.Ben iki tane doktora gittim bir tanesi prof.diğeride kadın doğum uzmanı..
Prof.doktor başarısız denemelerde histereskopi şart dedi.rahim filmim var.diğer doktorda rahim filminde sorun yok.bence histereskopiye gerek yok dedi..iki arada kaldım..acaba rahime zararı olur mu.bu konuda deneyimli bir arkadaşımız olarak senin fikrini merak ediyorum.birde bir soru dahaaa donasyonu 3 kez mi dene miştiniz bunu bilmiyordum canım

Son düzenleme:
canım durugencim sanada aynı şeyi söyleyeceğim belirti arama pozitif düşün geleceği güzel güzel hayal et .. dua ediyorum sıkı sıkı tutunsunlar bebişler.
yazdıklarını okurken her aşamada benimde orda yaşadıklarım gözümün önüne geldi ne güzeldi yaa o anlar

ve durugenin anlattıklarını okuyan donasyana henüz gitmemiş arkadaşlar ;
bakmayın siz bizim pıtırcığımıza fazlasıyla titiz ve detaycıdır durugenimiz:)
siz o kadar stres yapmayın hele ki şu idrara sıkışma ve boşlatma mevzusu herkesde farklı işler

hepimiz biliyoruz ki stres ve gerginlik bize zarar verir mümkün mertebe en aza indirmeli.
merkezde ve otelde gördüğümüz kişilere takılmamalıyız..

ay ben çok rahattım o aşamalarda ya. bu ne sakinlik diyordum kendime :)

cok gecmis olsun arkadasim..ALLAH hayirlisinini nasip etsin....BEBEKCIMM hamilelik nasil gidiyor? bebislerin nasil ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…