Selam , Canim birsey sorcam tedavi ye gidince Hemen İlk gündemi tüm parayi aliyorlar ???
Arkadaşım sabah kahvemle forma girdim ve mesajını gördüm iyi niyetle transfer sonrası gözlemlerini yazmışsın ve sana tamamen katılıyorum. Ya buradaki tüm arkadaşlar lütfen artık ben dr uma güveniyorum gözü kapalı herşeyi o bilir mantığıyla araştırmadan pat diye transfere girmeyelim. Tamam dr a güven önemli ama dr un da hastasına parayı alıncaya kadar sorumluluğu var da hemen transfer sonrası 5 dakika hem dr hem embriyolog hastayla transfer hakkında konuşmaya zamanı mı yok anlamadım. Hatta bazı arkadaşlar yazmışlar lütfen formun gerideki sayfalarına bakın temizlik görevlisiyle merkezden çıkanlar var. Transfer akşam yapıldığı ve dr da kendisinden önce çıkıp arkasından temizlik görevlisinin kapıyı kapattığı arkadaşlarımız var. Biraz empati yapalım ve hassas olalım bizim başımıza da gelemez mi yani. Öyle dr u saatlerce lüzümsuz oyalayan hastalar için tamam dr u meşgul etmesinler ama transfer öncesi olduğu gibi sonrası da güler yüzle ve bilgilendirilerek klinikten ayrılmak lazım. Artık bu kadarcık şeyi beklemeye de hakkımız olsun değil mi?
Arkadaşım o aldığın kilioların tamamı tedavi öncesi bir hormonlardan olmayabilir, bir kısmı da tiroidin çalışmamasından oalbilir. Tiroid çalışmıyorsa kesinlikle kilo alırsın..Tedaviye başlamışsın,sanırım ilaç kullanıyorsun bir süre sonra kolay kilo verdiğini farkedeceksin...
Neden üç adet belıyeceksın , aklıma takıldı aceba bendemı beklememgerekıyor yada kullanacağımız ılaclar mı sürecde alınacak ??? Senın tedavın nasıl ?
canim ben bekliycem cunku ocak ayinda kibristaydim transfer yapildi..3 ay vucucdumun toparlanmasi icin beklemem gerekiyor..
Arkadaşım o aldığın kilioların tamamı tedavi öncesi bir hormonlardan olmayabilir, bir kısmı da tiroidin çalışmamasından oalbilir. Tiroid çalışmıyorsa kesinlikle kilo alırsın..Tedaviye başlamışsın,sanırım ilaç kullanıyorsun bir süre sonra kolay kilo verdiğini farkedeceksin...
canim ben bekliycem cunku ocak ayinda kibristaydim transfer yapildi..3 ay vucucdumun toparlanmasi icin beklemem gerekiyor..
Anladim , tsk Ederim, Canim .
Senin için çok üzgünüm canım. Benden daha ilk görüşmemde yapmam gereken tüm tahliller istendi ve bunların çok önemli olduğunu söyledi can bey. Bana email olarak liste gönderdi. Hepsini yaptıracağım. inşallah sorun çıkmaz. Anne olmayı çok istiyorum. Neden bilmiyorum ama bu insanlar bana çok sıcak geliyor. Kendimi rahat hissediyorum. Her aradığımda hemen her soruya cevap alabiliyorum. Transferden sonra değişebileceğine inanmıyorum.
Arkadslar tiroid nedir ...???
Ben 168 cm boyunda 33 yasinda almanyada yasayan , kahve Renkli saclarim la saclarim uzun degil boyunuma kadar , balik etli bir bayanim ne cok fazla kılolarım var ne de az .
Ehhh bukadar
Embriyo donasyonu ıcın uğraşıyorum
selam runya33, bildiğim kadarıyla tiroid bi hormon adı.bu hormondan kaynaklanan hastalığa ise guatr deniliyr.Tiroid hızlı çalıştığı zaman kişi kilo veriyor ve yawaş çalıştığı zamanda kilo alıyor yada kilo vermesi zorlaşıyor.Normalden hızlı çalıştığı zaman ise kalbe zarar veriyor.Normal olan nedir bilmiyorum ama ilaç tedavisiyle normale döndürülüyor.ben bu kadarını biliyorum :))
mirandacim ben zaten seni yonlendirmek icin soylemedim icine sindiyse ne guzel insallah ilk seferde tutar bebeklerini alip gelirsin ben sadece nacizane tecrubelerimi paylastim...
selam runya33, bildiğim kadarıyla tiroid bi hormon adı.bu hormondan kaynaklanan hastalığa ise guatr deniliyr.Tiroid hızlı çalıştığı zaman kişi kilo veriyor ve yawaş çalıştığı zamanda kilo alıyor yada kilo vermesi zorlaşıyor.Normalden hızlı çalıştığı zaman ise kalbe zarar veriyor.Normal olan nedir bilmiyorum ama ilaç tedavisiyle normale döndürülüyor.ben bu kadarını biliyorum :))
Evet ınternten buldum
Belkı faydalı olur
TİROİD BEZİ HAKKINDA GENEL BİLGİLER
Tiroid hormonları ve yumurtalık işlevleri birbirleriyle o kadar iç içedirler ki, yumurtalık işlevlerinde sorunların varlığı durumunda tiroid bezi işlevleri tanı aşamasının ilk başlarında değerlendirilir. Kronik bir yumurtlama bozukluğu olan Polikistik Overi (PKO) daha iyi anlayabilmek için her kadının tiroid bezi işlevleri hakkında temel bilgilere sahip olması son derece önemlidır
Vücudun en temel işlevlerini yöneten tiroid bezine ait sorunlar (tiroid hormonlarının az çalışması, fazla çalışması veya bez içinde oluşan kitleler), erkeklerden daha çok kadınlarda görülmektedir. Tiroid bezi sorunları sıklıkla otoimmun tabiyattadır (otoimmun hastalık, vücudun kendi dokularından birine bilinmeyen nedenlerle yabancılaşması ve bu “yabancı” dokuyu bağışıklık sistemiyle vücuttan uzaklaştırmaya yönelik girişimler yapması neticesinde oluşan hastalıktır. Bağışıklık sistemi vücudun aslında kendine ait olan bu dokusunu tahrip ettikçe dokunun işlevleri aksamakta ve buna bağlı sorunlar ortaya çıkmaktadır).
Kadınlarda tiroid bezi sorunlarının sık olması nedeniyle hormonal dengesizlik düşünülen hemen her durumda ve hatta aşağıda anlatılacağı gibi hiçbir şikayeti olmayan bir kadında bile belli aralıklarla tiroid hormon ölçümü yapılması önerilmektedir. Günümüzde henüz belirti ve bulgular ortaya çıkmadan bile tiroid bezi sorunlarını ortaya çıkarabilecek hassas laboratuvar ölçüm yöntemleri geliştirilmiştir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?