istersen embriyo al dediyse karart gözünü o zaman.. ve 33 yas olayını okuduğumda atessn ile aynı şeyi düşündüm.. hem en doğurgan zamanlar hemde 2 doğumu var işte diye.. bu ay olmazsa gelecek regline hazırlnabilirsin... 20liklerde garanti değil ki..

Öalesef beim reglin 3. Gününde ilaç almam gerekliydi . Zamanı kaçırdık.. Galiba

insanların genellikle ilk seçimleri ilk kısmetleri daha hayırlıdır. seç ispanyayı seçtin şimdi kıbrısda hiç bişey içine sinmeyecek. bence bu 33 yaşındaki kadın senin özenli isteklerine göre bulunmuştur lütfen artık erteleme ve bu şansını tepme alttan al eşini ikna et ve yola devam et. inan toparlanman zaman alır yeniden. ne güzeldi geçen haftaki enerjin ilk sayfalardan bu yana ilk kez mutluyum sizleri seviyorum gibi enerji dolu cümleler duydum senden. ne olur sakin ol eşine sarıl ve kaçırma şansını. erkekleri idare eder akıllı kadınlar yöntemi sen bilirsin. uygula bildiklerini lütfen.şahsen ben çok isterdim iki sağlıklı çocuğu olan 33 yaşında bir kadın donörü. iyi düşün ...

Bakın arkadaşlar ben o transfer odasında arada bir perde olmak üzere yatarken yanımda yani perdenin gerisinde esmer bir bayan benimle beraberdi. Ben sarışın o esmer nasıl yumurta donasyonu ise düşüün artık. Hani yumurtaların paylaştırılıyorsa biraz da benzerimiz olsun ya biz sarı onlar esmer oldu mu ya şimdi. Madem oraya gidiyoruz yanımızdaki yatakta yatan hanımlara da bakacağız tabii. Sanki yukarda görmemişim gibi bir de aşağıda nasıl dikkat ettiler bir araya gelmememize üstelik WC çıkışında bile hemşire kapıda bekledi. Ne yaptılar suç mu işlediler bu kadar dikkat. İnsan sormadan edemiyor acaba kocamın spermleriyle döllenmiş embriyo donasyonu muydu onların ki ? Kim beni yargılayabilir ki ben bu koşullarda transferi istedim mi yapacansan zaten rahat bir ortamda yap ve hastayı germe. İşte böyle bunlar da kirli küçük sırlar belki de ama kontrolümüzde mi?

hayatının heryerinde bu kadar kuşkucu bukadar güvensiz bu kadar meraklı bu kadar güvensizsen.senin bu hayatta işin gerçekten çok çok zor. hele bu işde daha da zor. bazen teslim olmak akışa bırakmak daha iyidir. bir derede hep tersine yüzmek okadar yorar ki insanı dere kenarındaki o güzel yeşilliği hiç bi zaman göremezsin. güzelliği göremediğin gibi sadece tersine yüzmeye çalışırken tehlikeyi de göremezsin.
benim sana tavsiyem. olur mu değişir mi bilmem ama biraz bu konuda yardım al. seni çok mu incittiler hayatta çok mu aldattılar bilinçaltındaki güvensizliğin korkunun temelini bulup onu çözmeye çalış .

komşunun evi dışardan çok iyi görünür diye bir laf varya ben buradan seni çok iyi görebiliyorum yada böyle görüyorum ben.
ama insan kendi evini bu kadar net göremiyor içinde olunca.
kızma kırılma ne olur. benim için eleştiri en en değerli şeydir.
umarım senin içinde öyledir değilse eğer kırdımsa çok çok özür dilerim.
yoksay o zaman söylediklerimi.

Efsuncuğum erkekler dolambaçlı yollardan hiç hoşlanmazlar,onlara kısa kestirme yol..Sen eşinin olmazlarına bence çok kulak asma, Herşeyi sen ayarla ve ona sadece ne yapılacağını söyle, böylece seni germez....... Bence önümüzdeki regl dönemine her şey hallolmuş olur, sadece 20 veya 30 gün geç olur ne olacak ki?

canım sen gelişmelerini yazdıkça ben mutlu oluyorum...bi zamanlar çok çıkmazlardaydınya o zamanlarda çok dua ediyodum inşallah hayırlı vicdanlı birini bulur diye...şuan emin ellerde ilerliyosun... inşallah masalında güzel bitcekk:))

ilahi durugen:))))) çok güldüm:))) valla doğruyu yazayım.4 tane embriyo istiycem diye kendimi şartlandırdım ama Allahın izniyle evladım 1 tane olsun,saglıklı olsun vicdanlı olsun..başkada bi isteğim yok..

canım bencede takma zaten taksakda elden bişey gelmiyo.....ben kendim için söyleyim.benim yumurta bağışı...boyumuz aynı,yaş benden 10 yaş küçük,kilo 15 kilo fark var arada....bende kilosuna taktım,o boya göre çok zayıf biri olmalı...gözümde bişey canlandırmaya çalışıyorumm:)))

efsune ben seni sperm donasyonu yaptırcak sanıyodum,çünkü hep okudugumda eşin hep bir geri adımdaydı,yada benim aldığım izlenim tüm sorumluluğu sana bırakmasıyla,sperm donasyonunu istemiyo sanıyodum...

oysa durum çok farklıymış,zaten sen en zor kararı veriyosun,karşındaki adamdanda destek bekliyosun....ve haliyle destek bekliyo insan..benim eşimde öyleydi ilk ve son tüp denememizde diyim senin şu durumunu yaşadım inan...adama ulaşılamıyor uçakta...doktor bi taraftan sıkıştırıyo...kendim zaten iyce bunalmışım...bi karar vercem ama tabiri belki abest olcak ama iki ucu....misali kalakalmıştım...kararı verdim (iyikide vermişim olmaycaksa zaten olmuyomuş)yine suçlu ben oldum...BENİM İZLENİMİM ARKADAŞIM SENİN EŞİNİN TAVRI SENİ YIPRATIYOR..O ANDA İÇ SESİNLE VERDİĞİN KARAR EN DOĞRU OLANDIR...ALLAH YARDIMCIN OLSUN....

Efsune bu yaş konusuna gelince ben 32 yaşındayım ama yumurtalıklar bitmiş ve nerdeyse 10 gün önce,hastanede tüp bebek bölümünde histeroskopi için kayıt yaptırırken,hemşirenin 38 kişilik listesine baktım benide yazdı ve (zaten hemşire defteri bırakıp gitdi bende kalktım inceledim)22 ile 34 yaş arası bayan isimleri vardı,özellikle yaşlara baktım o anda o dikkatimi.çekti..
yani demek istediğim yaş önemli değil heleki bu bizim durumumuzda ve donasyon için önceden doğurganlık önemliymiş...
birde şuda var (bunu zaten hissetdinki içine sinmediki işlemi iptal etdin) dönorun yaşı 33 dediler sen olmaz diyince 1 saatde belkide o 33 yaşındaki bayanın yaşını küçültdüler...
efsune hep diyoruzya iç sesimiz bize doğruyu gösteriyor...
inşallah seninde hakkındaki hayırlı yer iç sesinle gelir...

merhaba bence üzülme altarnatifin çok .

atina yida düşün bence .

klinikler çok iyi ileri teknoloji kullanıyorlar benim gittiğim klinikle de görüş başka kliniklerlede .

ben klinikten memnunum ama üzülme lütfen gideceğin yer çok once görüş atinayla sonra seçersin .

Atessn şimdi öyle bir cevap yazmışsın ki bana yani sanki donasyona gözü kapalı girmeliyiz. Benim burada sizlerle içtenlikle paylaştığım gözlemlerim sonucunda bende oluşan düşüncelerdi ki bunlarda durup dururken olmadı. Hatta ayrıntılı bazı şeyleri paylaştım ki bazen orda sus pus olup konuşmamak insana nasıl gerilim veriyor bilin diye. Başkasının da başına gelmesin diye. Yoksa güven de güvensizlik te insan da birden oluşan bir kavram olamaz birtakım deneyim ve birikimlerimize dayanır bana zaten baştan donör hakkında bilgi verileceği(uyruğu yaşı kilosu göz saç ve ten rengi) söylenilip ilaç kullanıp oraya gittikten sonra yaşı dahi hiç bilgi verilmemesi değil sadece beni burada kim olursa olsun herkesi gerer ve güveni de sorgulatırdı. Yoksa Allah'a şükürler olsun tevekkülü de biliriz. Doğru yanlış ve eksiklerimizi de. Ama bunlar senin başından geçseydi bu donörün yaşı vb durumlar beklediğin ve önce konuşulanlar gibi çıkmasaydı nasıl tepki verirdin ben de merak ediyorum doğrusu. Ha unutmadan flory arkadaşımız da orda denemiş geçmiş yazıları okuyorum ordan buldum. 3 kere üstelik. Olmamış sonuç düşük. Tabii ki araştırırım herkes gibi nedenlerini. Bir de daha önceden aynı donörü kullanıp o donörün düşükleri olduğunu bilerek bu işi yapan da varmış bana bizzat bir merkezden diğerine giden birinin dr u söyledi. Onun için işte başarılı doğum yapmış bayanlardan almak daha sağlıklı.
Papatya arkadaşımız da heriki tarafta yeşil gözlü olmasına rağmen mesela güzel bebişinin kara gözlü olduğundan sözetmişti. Ben de olsam acaba dedikleri gibi kullandılar mı diye sorardım kendimi biraz yüksek sesle düşünüp burada sizle paylaştığımda eğer güvensiz şüpheci her taşın altında bir şey arayan biri olarak sen de bir izlenim uyandırsam kusura bakma ama bunda mesleğimin değil ama direk olarak gözlemlerimin etkisi var. Bu arada tabii ki eleştiri kabul ederim sana da saygım var. Kaderdaşlarım la bir aile olduk hatta bazı zamanlar birbirimizi en iyi biz anladık. Acılarımızla sevinçlerimizle yere düşüp tekrar kalkacak her türlü duyguyu da yaşayacağız ve doğal olarak paylaşacağız.

Belki faydası olur hatırladığım birşeyi sizinle paylaşayım. transferimin 8. ve 9. günlerinde yalnızca tek tarafımda rahim kasılması olmuştu hatta o zaman bunun acaba çoğul gebelik mi diye korkusu basmıştı çünkü o sırada çoğul gebeliklerden de sitede bahsediliyordu. Ama tek taraflı sancı dış gebelik te de olabiliyormuş nitekim benim ki kimyasal gebelik ve düşükle sonuçlandı. Erken rahim kasılmaları düşükle sonuçlanıyor sonradan öğrendim. Buna da şükür hani derler ya para gitsin can gitmesin önemli olan da o zaten. Tamam bebek istiyoruz umarım hepimizin dileği olur ve kucaklarımızı doldururlar ama önce biz iyi olalım ve kalanını Allah'tan isteyelim :)

ne olur kızma kırılma
demek istediğim buralarda ki işleyiş de çaresiziz. ne deseler inanmaktan başka çaremiz yok. yazılı kağıt vermiyorlar ki elimize bilgileri. bu yüzden rahat olmaya fazla irdeleyip sinir harbi yaşamamaya çalışalım demek istedim.
sen kuşkulandıkça tüm kötü şeyler gelip seni bulsun istemediğimden söylediklerim.

ama herkesin başka bir hikayesi var.
ona buna bakıp üzme kendini.

paylaşımlarımız tabiki çok değerli zaten bu kanıya paylaşımlardan vardım bende gördümki irdelemeyen rahat olan güvenen hamile kalıyor sonunda.

Efsune yazını şimdi okudum ve inan bana şimdi ilaca başlamamana sevindim. Belki tamamen saçmalık, belki değil bilmiyorum ama bugünler cidden bir tuhaf. Havanın etkisi mi? Astrolojik bi durum mudur onu da bilemiyorum ama şu son günler hakikaten bi garip geçiyor. Trip atmak nedir pek bilmeyen ben kaç gündür triplerdeyim. Dün akşam boşu boşuna 3 saat kadar ağladım. İnanılmaz hoşgörülü kocamın tersliği tuttu körükledi. Bugün işyerinde patronuyla kavga etmiş. Çevremdeki insanlarda bisürü aksilik, tartışma,kavga. Sen hep bize ne dersin? Hayrına olacak olan olsun dersin. Bence bunda mutlaka bi hayır vardır. Bu birkaç gün geçsin, sakince düşün kararını ver bence. Kıbrısta Embriyo donasyonu neden olmasın ki? Çok mantıklı. Spermde zaten sorun var diyordun. Eşin de bunun kapısını açmış. Ya da önümüzdeki ay içine sinerse ispanya. Biz hep yanındayız. Zamanı değilmiş diyoruz veee önümüzdeki aya daha güzel bi başlangıçla ilaçlara başlamanı temenni ediyoruz. Biz seni çok seviyoruz efsune. Kal sağlıcakla...

Gerçekten gittikçe buranın değerini daha iyi anlıyorum...aslında bilmeme rağmen her deneyimde pekişiyor.

İspanya iptal. !!!
Bir nedende son anda ilacı ve donorü yazarak bir emirvaki yapmaları. Ve 4 ay arayıp 33 lük bulmaları birdee emaillere cevabın geç gelmesi..daha onalara bildirmedim ama doktorun son mailinde beni azalamadığı kalmış. Buda tüy dikti.
Hiç test istemediler!! tiroid değerimde ve şekerde sorun var her ikisinide es geçtiler hayırlı değilimiş ne dşyeyim. Yordu tüm olanlar.

Bugün firdevs hanımı aradım tüm bilgileri gönderdim. Aradı ve testleri istedi trioid için doktora gitmemi şeker içinde 3 aylık şekeri gösteren bir test istedi ve yarın içinde ilaca başlıyorum. Donorede bakıyor .. Eşimede anlattım . çok zorlandık. ama iletişim yolu bulundu. ve kıbrıs konusunda sesini çıkarmayıp üstüne düşeni yapacak. ama ben artık çok beklemeyeceğim.
Ve ben donor bıulunmadan ilaca başladım. Görün artık:))
Firdevs hn ikimizin resmini yakınlaştırıp bakmış uygun donore bakıyor. Bu ay ilacı kullanıp rahimi hazılayalım dedi..
Haber bekliyorum artık...

Spermde sorun var ama sıfırda değil. 5milyonda morfoloji sıfır ama10 adet bulunuyor . Benim ise yumurtam az. Tüp bebekte başarı oranıın düşürüyor.
Aynı şeyi bende düşündüm 29 luk olursa ve tutmazsa sen seçtin yada çocukta bür hastalık çıkarsa sen seçtin bunu diyecek diye korktum. Tek başınma sorumluluk istemiyorum. Zaten donasyona zor ikna oldu..
Her adım birlikte olsunki sonra huzursuzluk çıkmasın diye. Ve bence iyi oldu. Bak tiroid değerim için hap almam gerekiyormuş..
Allah yardımcımız olsun ama en büyük destek burası baharım)

Merhaba Efsune hemen B planını uygulamaya sokmana çok sevindim Burda tandem siklus yöntemini uygulayacağımı söylediğimde sen bana çok destek olmuştun Sadece bana değil bir çok kişiye destek oldun Artık biz sana destek olmak ve teyze olacağımız haberini almak istiyoruz Bu nedenle de sabırsızız En kısa sürede güzel haberlerini bekliyoruz

Efsuneeee! Çooook sevindimmmm :)) içimden sürekli kıbrıs olacaksa firdevs olsun diyordum :))) haydi bakalım hayırlısı o zaman :))

Ben donör konusunda taleplerimi mail ile bildirdikten sonra oturup düşündüm Bu bilgilerin doğru olduğunu nerden ve nasıl bilecektim nasıl güvenecektim Asla bu bilgiye sahip olmayacaktım Bu nedenle beni donör konusunda bilgilendirmek için aradıklarında bana hiçbir bilgi vermemelerini rica ettim Olacaksa olacaktı Ben ameliyathanede iken eşim kısıtlı donör bilgilerini almış Eşime 21 yaşında demişler ama 34 olmadığını bilemeyiz 34 olduğunu söyleselerdi bende acaba derdim herhalde Bu nedenle dürüst olmadığı sürece ne kadar az bilgi o kadar huzur diyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…