Durucum Ben iki ay önce düzen başta olmak üzere Ankarada 4,5 tane laboratura sordum maalesef yok dediler.üniversitede hastanelerinde yapılıyor.
1 ay kadar önce Ankara düzen lab. na sordum tel. de hemde uzman dr.una da sordum yapılıyor dediler fiyatını bile söylediler.
Kızlar, sizden dr. mu istedi benim gibi araştırmalarınız mı sonuca götürdü?
Ben bir tek bundan şüphelendiğim için firdevs hn a daha öncede ist. da bir prof sormuştum (kıbrıstan önerilen dr.lardan)
Malesef cd56 tesli pozitif bile çıksa yapacak çok fazla bir şey yok dendi
%98 i kanda bulunurken sadece % 2 si rahimde olabiliyormuş
bir bağışıklık sistemi sorunu birde
lupus geçmiş ya da yatkınlığı olan bireylerde sıkıntıymış
firdevs hn benim için gerek yok dedi zaten ben sende varmış gibi tedavi vericem demişti
kii tek çaresi kortizon!!! onuda max düzeyde verdi

Tresciğim speklum takılmadan sağlıklı bir transfer olmaz zaten.. Dikkatli takılırsa hiç bir şey olmaz, ama kimisinde rahim ağzı dar olursa biraz kanama oluyor diye biliyorum. Fakat bu kanama rahim ağzında, içinde değil,yani embrioların konduğu yerle alakası yok.. Zaten antibiyotik de veriliyor... Transfer sonrası ilişki de yasak... Bu durumda rahim ağzı kanasa bile sorun yapmaya gerek yok...

Arkadaşlar başka bir faydalı destek ürünü de buğday ruşeymi.... Kepek gibi...
Kanın akıcılığını artırıyor,pıhtılaşmayı önlüyor ve kısırlıkta kullanılıyor (E vitamini deposu).. Daha bir sürü faydası var, araştırın... Ben günde 2 tatlı kaşığı tüketiyorum..İsteyen daha fazla tüketsin...
Açıkta satılanı almayın. Cam kavanozda emniyet kilitli olanını alın ve tüketirken buzdolabında koruyun..
ÇÖLYAKLILAR KULLANAMAZ!

Şu an solgar female multıple kullanıyorum.. Daha önceden aldığım için devam ediyorum...
Ama transferimle beraber ELEVİT kullanacağım. Çünkü Elevit pronatal vitamin, güvenli... Daha önceki tedavilerimde 15 gün önce verilmişti ve transferden sonra da devam etmem istenmişti..
Bilginize...

Arkadaşlar sizlere bişey sorucam adet olmak için geçen ay clımen diye bi ilaca başladım arada 21gün ilacı kullanıyorsun 7gün ara veriyosun o 7gün içinde adet olman gerekiyo 7gün arada bitti dün ilaca başladım ama hala adet olamadım sizce normalmi geçte olsa olurmuyum.çok canım sıkkın donasyondada böyle olursa kötü olur.

elevit i ne için kullanacaksın canım?

Lalita neden doktorunu aramadın??? Bu ilacı kim yazdıysa ona sormalısın??
Çünkü kanamam gekn süre 7 gündü 6. Gün keşke arasaydın.
Yapacak bir şey yok doktorunu ara ve ne yapman gerektiğini öğren ve bizlede paylaş çünkü bunu ilk defa duydum!!!

bebek geçmiş olsun. iyi olduğuna çok sevindim. gestaso için ne dediler? öyle bir riskin var mı? işten çıktın mı?

Rüzgarselin, simdi gördüm canim. son 10 sayfayi geri okudum simdi..sagol canim..dedigim gibi Allah a sükür gestose degilmis...isten de insallah yakinda cikarim...artik katlanamiyorum :)

2.deneme
yumurta
firdevs hanımda deniyecek stop
ve ikiz olacak stopppppp
sevgiler stopppp

yusufdeniz canim benim........INSALLAH TÜM DILEKLERIN KABUL OLUR VE SENIN DE IKIZ BEBEKLERIN OLUR - burda hep beraber yakinda kutlariz canim

bilginisa canim...dualarimizi eksik etmiyoruz..insallah insallah olumlu not alirsin...

4ekim sagol canim.....evet suyu aslinda cok da icmiyorum sanirim...o iyi fikir siseyi masaya koyup mecburen bitirmek.......deniyim artik bende............

Ben bugün regl OLMADIM.
Yani ilaçtan sonraki 1. Gün pass geçtik.
Yarın baakalım ne olacak?
Fblı senle regl aralığı bayağı açılıyor gibi!!
Yusufdeniz doktorunu söylermisin??

Efsune canim, benim sanirim 4. hatta 5. gün adetim gelmisti...insallah en yakin zamanda adetin gelir...hadi az kaldi - heyecanli dönemler basliyor -------

Larax canim, sagol...hsg birazcik agri oluyor ama insan dayaniyor canim. sanki adet sancisi olurya öyle hissettim ben...hep sürekli bebeklerini kucagina alicagini düsün o anlar, o zaman insan cok iyi dayanabiliyor canim :)) hadi hayirlisi..insallah sonuclar iyi cikicak canim...

Sevgili efsune nundn bir ay kadar önceydi sanrım glutenle ilgili test isimleri vermiştin.Bende kansızlık ve erken yumurta yetmezliği var o yüzden o testler için tıp fak. gittim endokrinlji bölümü beni gastroentrolojiye yönlendirdi.Ancak ben o iki testin bir tansini hatırlıyorum ancak diğerini hatırlıyamdım ve testi sayfları aramam rağmen bulamadım rica etsem tekrar yaza msın?

İlaca yeniden başladıysan nasıl adet olacaksın??? Keşke başlamadan arasaydın doktorunu.. bence hemen ara ve sor arkadaşım..

Asya için. Bir daha tekrar

Nasıl Teşhis Edilir?
Çölyak hastalığından şüphelenildiğinde ayrıntılı bir muayeneden sonra bazı kan ve dışkı testleri istenir.

Kalsiyum, magnezyum, potasyum, protein, kolesterol, B12 vitamini, A vitamini, folik asit ve demir gibi bu hastalıkta vücutta eksilebilecek bazı maddelerin kandaki seviyelerinin ölçülmesi, tam kan sayımının yapılması ve iltihap belirteçlerinin kontrol edilmesi yanında Çölyak hastalığının teşhisinde kullanılan bazı serolojik testlerin de
yapılması gerekir.

Anti-gliadin, anti-endomisiyal ve anti-transglutaminaz antikorlar günümüzde Çölyak hastalığının tanısında yardımcı olan serolojik testlerdir.

Bu testlerin hastalığın tanısındaki değerleri yüksektir (%55-95).

IgA eksikliği olan bireylerde bu testler yanlış negatif çıkabilir. Bu antikorlar Çölyak hastalığı şüphesi olanlarda ve aşağıdaki durumlarda yapılamalıdırlar;
· Uzun sureli ishali olanlar
· Aşırı şişkinliği olanlar
· Akrabalarında bu hastalık olanlar
· Büyüme geriliği gösteren çocuklar
· !!!!!!!!!!!!!!! Açıklanamayan demir eksikliği olan kansız hastalar!!!!!!!!!!!
· Saç dökülmesi olanlar
· İştahsızlığı olanlar
Dermatitis herpetiformisli deri lezyonu olan hastalar
Ağzında ağrılı aftoz lezyonları olan hastalar bu hastalık ile iliskili hastalıkları ( romatoid artrit, tip I diyabet,ulseratif kolit) olanlar

Çölyak hastalığının tanısında mutlaka yapılması gereken bir diğer inceleme ince barsak mukoza biyopsisidir.
Özellikle belirgin kilo kaybı, karın ağrısı, kansızlık, gece terlemeleri ve kanama gibi bulguları olan hastalarda bu
incelemelerin yapılması ve gerektiğinde bilgisayarlı batın tomografisi gibi başka görüntüleme yöntemlerine başvurulması gerekebilir..
Prof. Dr. Yavuz Baykal

Teşekür ederim bu kez daha ayrıntılı vermişsin testleri.Ama benim kafam şu iki test hala meşgul ediyor biri gluten intolarans testi diğeri neydi sevgili efsune?Teşekürler tekrar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…