benim sabah 10:35 transferim oldu 2 tane a kalite 1 tane normal 5.gün toplam 3 tane
sana 4 tane veremeyiz taşıyamazssın dedi bir gülüştük kızlarrrr firdevs hanımla
hayırlısı bakalım
Kızlar negüzel dilekler mesajlar ALLAHIM SANKİ HAMİLEYİMDE TEBRİK YAĞIYOR GİBİ SİZLERİ ÇOK SEVİYORUM
SİZ BENİM İÇİN NE NİYET ETTİYSENİZ ALLAHIM SİZE BİN KATINI HAYIRLISINDAN NASİP EDER İNŞALLAHB
FBLİ CANIM BENİM HAYIRLI UĞURLU OLSUN KELEBEKLERİN :))))))))
BEN TRANSFERİM YAPILIRKEN ULTUROSONDAN RESMİNİ GÖRDÜM UMUT DOLDU İÇİM İNŞALLAH SENİNDE İÇİN UMUT DOLDUN ARKADAŞIM

ATEŞSN BEBEK BİLGİNSA RÜZGARSELİN BAHARIM1980 LARAX EFSUNE mormenekse212172 KIZLAR AKLIMA GELEN GELMEYEN HERKESDEN ALLAH RAZI OLSUN
HEPİNİZİ ÇOK SEVİYORUM

Denizciğim hayırlı olsun transferin ve meleklerin sana uçarak gelsin..
Demek 10.30 da transferin oldu. Hiç ses vermedin yalnız ne zaman ve nerede olduğunda ilgili.. Benim transferim olduğunda sen hala klinikteydin o zaman. Oda numaran kaçtı?

Son düzenleme:
Enerjin adadan taşıp türkiyeye oradan almanyaya geçti valla.
İnsanın umudu olunca sevgiside enerjiside fazla oluyor..

Çok mutluyum bugün için bende ne güzel fblı a 4 sana 3 embryo transferi.
Olasılık yüksek.. Kaliteler mükemmel..

İnşallah 12 gün sonra zilleri takıp biz oyanayacağız valla;))

Son düzenleme:
Şişliğinin geçmemesini anlayamaıyorum?? Neden??
Çünkü son aylarda şişlik olur diye biliyorum.
Ağrılar konusunda laraxa katılıyorum bence kliniğe yatmalısın senin şansa bırakıp risk alman bu zor hamilelik için bence uygun değil.
Yarın git derim kontrolden zarar gelmez;))

Umudum iilk sayfadaki listeye bakarsan yaşına yakın hamile kalıp doğuranlar var.
Bunla ilgili ilk yazdığında hepimiz deneyimlerimize dayanarak cevap vermiştik,
Onları okudunmu?

Rahim beslemediyse nedeni yaşınmı yoksa kan dolaşımı doktorra sordunmu?
Pıhtılaşma faktorü ile ilgii çok şey yazıldı sabırla okumanı tavsiye ederim,
2. Yi tabii ki denemelisin????
Emrkezini iyi seç ve yoluna devam..

bir kere daha denemek istiyorum. insallah olur.teşekkürler...

bebek kayıplarının çok fazla sebebi olabilir doktorlar da kesin bişey demezler çünkü çok azla sebebi var hatta sebebpsiz bile olabilir bence doktorlar size sadecwe ileri yaşta ki gebeliklerde yaşanabilecek sorunlarla ilgili fikir yürüttüler o yüzden çok takılma derim bence denemelisin Allah kısmet ettikten sonra neden olmasın 55 yaşında doğuranlar var.ve rahim zaten en geç yaşlanan organlardan biri bence hemen doktoruna danış ve başla

klinikle görüştüm bir daha deneyeceğim. teşekkürler...

Selam arkadaslar,
tesekkür ederim yazdiklariniz icin...Larax dedigin gibi sanirim kendime biraz daha iyi bakmam lazim ve tansiyon, ates dir falan ölcmem gerek. Agrilarim gitti en azindan simdilik.
Biriniz kac kilo aldigimi sormustu, simdiye kadar 5.5 kilo almisim hamile olduktan buyana, yani fazla da degil ama iste benim kilom bastan fazlaydi. ayak sismeye gelince, evet normalde hamileligin sonuna dogru oluyor, benimki artik sürekli sisiyor. doktor diyor, ikiz oldugu icin. ayaklarimi cogu zaman yukariya dogru kaldirip uzaniyorum artik. ama inanin öyle bir agri yapiyorki yürüdükce. ama olsun dayanacagim mecburen. önemlisi bebeklerin iyi olmasi.
Sevgiler

Cnm benim ,öncelikle rahat olmalisin ,kendine vakit ayir .. bol dinlen .eger migde yanmasi varsa mutlaka isirgan otu cayi icmelisin ,yada sevdigin bitki saylari ..
cnm cok iyi geliyor.ayrica sabah uyandiginda etimekler var kuru tostlardan önce onu ye cnm.haslanmis yumurta yersen biraz engeller. sivi aldikca eksimelerin cogalir.ikiz oldukalri icin hormonalrin iki kat daha cok calisiyor.
aksam agrilar cogalir ,eger dayanamayacak gibi olursan mutlaka hastaneye yat ihmal etme.
soydum ve kaliumun nasildi kan degerinde?
5,5 kilo olamissin iyi güzel cook kilo degil 7.aydan sonra hizli kilo alacaksin unutma..cok kiloya takilma cnm olsun ne kilolular var masallah sira sira doguruyorar..
ayrica tuz dengeni cok iyi koru ..sakin tuzlu seyler yeme
Gebelikte mide yanmasına ne iyi gelir asagida sana netten kopi yapacagim ,hamile arkadaslarimizda okuyarak bilgi alabilirler.
Doktor degilim cnm ama ablamin yaninda büyüdüm ablam dogum uzmani kaldigim yilalrda cok bilgi edindim .cok seyi biliyorum..terzi sökügünü dikemezya kendi isimi bir yapamadim..sormaa hahaha
bende kizimda tam 5 ay istifra ettim 5 kg vermistim 7 aydan sonra bir atak yaptim ..11 kg aldim. 4190.kg dogurdum..masallah deyin bakim ..hamilelik emek ister cnm güzel anne gececk insallah..darisi bizimde basimiza cnm.
ilerde kizimin bebeklik resmini koyacagim..
güzel saglikli haberler almak dilegiyle cnm.
sevgiler saglicakla kal..

******************************************************************************************

Gebelerde mide yanması hormonlar ve karın içinde büyüyen rahim nedeniyle, asit mide içeriğinin yemek borusuna geri kaçmasına bağlı tahriştir.
Erken gebelikte daha çok aşerme ve bulantı-kusmaya bağlı oluşan bu yakınma, gebelik ilerledikçe kabızlık, hazımsızlık ve gaz gibi sorunlarla birlikte giderek artan şidette görülür.

Yemeklerimizi sık ve küçük öğünler halinde yemelisiniz.
Ani hareketlerden ve yemekten sonra yatmak gibi mide yanmasını başlatacak hareketlerden uzak durunuz.
Yemeklerden sonra uzanmayınız bunun yerine arkanıza minder koyarak oturunuz. Fazla çay, kahve, yağlı yiyecekler, kızartma ve baharatlı yemeklerden uzak durunuz. Mide yanması oluşuyorsa yemeklerden sonra kısa yürüyüşler yapmanızda fayda vardır.

Gebelik döneminde çok kilo almayınız ve sebzeleri öğüterek yiyiniz. Sigara kullananların sigarayı bırakmaları önemlidir. Kilolarınızı kontrol etmelisiniz. Yemekleri hızlı yememelisiniz. Gebelik döneminde karın bölgenizi sıkacak ve rahatsız edecek giysi ve iç çamaşırlarından uzak durunuz.

Gece yatmada önce alkol çikolata ve kahve türü içecekler kullanmayınız. Bu tür içecekler geceleri mide asitini çok fazla miktarda artırırlar. Gece boyunca rahat bir uyku sağlaması için yatmadan yarım saat önce 1 bardak ılık az şekerli süt içmek faydalıdır. Yatarken kullandığınız yüksek yastıklar mide yanmasını azaltır. Bu önlemlerden sonra mide yanmanız devam ediyorsa mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Mide ağrılarınıza son verecek sağlıklı ve dost besinler

Karnabahar : Haşlanmış karnabahar, mideyi asit saldırılarından koruyarak tüm sorunları giderebilir. İçeriğinde bulunan gefarnato maddesi ülser ilacının hammadesi olarak kullanılıyor.

Lahana : Lahanayı çiğ olarak yemeyi tercih edin. İnce şeritler halinde doğrayıp salata yapın. Meyve presinde lahananın suyunu sıkıp aynı miktarda elma suyu ile karıştırın ve için. Lahana, ülser ve gastrit ilacı olarak biliniyor. Dörtte bir lahanayı yıkayıp kalın şeritler halinde doğrayın. 1 kerevizi soyup doğrayın. 1 havucu temizleyip dilimleyin. Lahana, kereviz ve havucu katı meyve presinde sıkıp sabah akşam suyunu için.

Patates : Çiğ patates suyu mide yanmasının doğal ilacıdır. Patatesi soyup katı meyve presinde suyunu sıkın. Su,havuç suyu ya da kereviz suyu ile karıştırıp için.

Elma sirkesi : Salatalarda ya da mezelerde elma sirkesi kullanın.

Maden suyu : Mide asidinin büyük bir bölümünü etkisiz hale getiriyor.

Ispanak : Ispanağı buharda pişirin ya da haşlayarak tüketin. Taze yapraklarını salata olarak yiyin.

Zeytinyağı : Çiğ olarak kullanıldığında besinlerin midede kalma süresini azaltıyor ve yağların sindirimi için safra salgısını artırıyor.

Baklagil : Fasulye, bezelye ve mercimekte bulunan bioflavionid maddesi, midenin koruma faktörünü artırıyor.

Muz : Mideyi seven meyvelerin başında geliyor. Ara öğünlerde birer muz yemek, midedeki yanma hissini ortadan kaldırabilir. Muz, mide enzimleri ve hücrelerinin üretimini de artırıyor.

Kızarmış ekmek : Midenin salgıladığı aşırı asidi kurutarak yanma hissini gideriyor.

Meyankökü : Güçlü bir mide koruyucusu.Yapılan son araştırmalara göre midedeki aşırı asitlenmeyi azaltıyor.

GEBELİKTE (HAMİLELİKTE) ELLERDE AYAKLARDA ŞİŞME (ÖDEM)

HAMİLELİKTE ELLERDE AYAKLARDA ŞİŞLİK (ÖDEM)
Hamilelikte sık rastlanan şikayetlerden birisi de özellikle ayaklarda ve ellerde görülen şişliklerdir. Gebeliğin ilk ayında pek rastlanmaz, gebelik ayları ilerledikçe şişliklerin görülme sıklığı da artar. En sıklıkla ayaklarda, ayak bileklerinde oluşur. Ellerde daha nadir görülür. Ayakkabı ve yüzük sıkmaya başlayabilir. Ellerdeki şişlik (ödem) çok şiddetli olduğunda karpan tünel sendromu (sinir sıkışması) görülebilir. Ellerde uyuşma, karıncalanma ve güçsüzlük ile seyreden karpan tünel sendromu hakkında detaylı bilgiye buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Gebelikte şişlikler neden olur? Gebelikte vücutta tutulan su artar, damar içerisindeki kan miktarıda neredeyse %50 oranında artar. Bu nedenle damar dışındaki dokularda ödem oluşabilir. Özellikle ayakta çok duran kişilerde yer çekiminin etkisi ile ayak, ayak bilekleri ve bacaklarda ödem fazla görülür.Aşırı kilolu hamşlelerde şişlikler daha çok görülür, zayıf hamilelerde çok olmaz.

Ödem bazen gebelikte yüksek tansiyon (preeklampsi, gebelik zehirlenemsi) denilen duruma eşlik edebilir. Preeklampsi varlığında sadece ödem olmaz, yüksek tansiyon, idrarda fazla protein atılması gibi bulgular da olur. Her ödem preeklampsi anlamına gelmez ancak fazla ödemi olan (yüzde de şişlikler olmuşsa) ve fazla kilolu olan hamilelerde preeklampsi gelişme riski daha fazla olduğu için dikkatli takip gerekir.

Dikkat: Eğer bacaklarınızda şişliğe eşlik eden kızarıklık, ağrı, ısı artışı gibi belirtiler varsa ve her iki bacak arasında orantısız şişlik varsa damar tıkanıklığı gibi ciddi bir duruma bağlı olabilir. Bu durumda mutlaka doktorunuza başvurun.

Şişlikleri azaltmak için neler yapmak gerekir:
Şişlikleri azaltmak için en önemli kural ayakta fazla durmamaya özen göstermektir. Zaman zaman uzanmak ve bacakların altına yüksek bir yastık koymak şişlikleri önler. Egzersiz yapanlarda şişlikler daha az görülür. Şişlikler var diye sakın su içmemezlik etmeyin, su içmek şişlikleri arttırmaz tersine azaltır, bol su içmek gebelikte faydalıdır. Şişlikleri önlemek için ideal olan ne tuzu azaltmak ne de fazla tüketmektir, ideal olan normal miktarda tuz tüketimine devam etmektir. Sıkı pantolon ve çoraplar giymeyin, rahat bol kıyafetler giyin. Uzanma imkanı bulamadığınız zamanlarda ayaklarınızı bir taburenin üzerine uzatarak oturun. Bacak bacak üzerine atarak oturmayın.

Canim ya adet sancisi gibi agrilarim var, acaba normal mi sende de oluyormuydu bu donemler ?? Oyle bi sanciki rahat yatamiyorum kivranip duruyorum :( korkuyorum acikcasi. Belki bir tavsiyen vardir

Selam gecmis olsun , kendini telaşa verme normal gıbı , doktoruna sor ? Sana bırşey sorcam sen nezaman ılk Altan ultrasona gırdın yanı transferden sonra ???? Ben gırmeyı korkuyorum !

benim sabah 10:35 transferim oldu 2 tane a kalite 1 tane normal 5.gün toplam 3 tane
sana 4 tane veremeyiz taşıyamazssın dedi bir gülüştük kızlarrrr firdevs hanımla
hayırlısı bakalım
Kızlar negüzel dilekler mesajlar ALLAHIM SANKİ HAMİLEYİMDE TEBRİK YAĞIYOR GİBİ SİZLERİ ÇOK SEVİYORUM
SİZ BENİM İÇİN NE NİYET ETTİYSENİZ ALLAHIM SİZE BİN KATINI HAYIRLISINDAN NASİP EDER İNŞALLAHB
FBLİ CANIM BENİM HAYIRLI UĞURLU OLSUN KELEBEKLERİN :))))))))
BEN TRANSFERİM YAPILIRKEN ULTUROSONDAN RESMİNİ GÖRDÜM UMUT DOLDU İÇİM İNŞALLAH SENİNDE İÇİN UMUT DOLDUN ARKADAŞIM

ATEŞSN BEBEK BİLGİNSA RÜZGARSELİN BAHARIM1980 LARAX EFSUNE mormenekse212172 KIZLAR AKLIMA GELEN GELMEYEN HERKESDEN ALLAH RAZI OLSUN
HEPİNİZİ ÇOK SEVİYORUM

canım hayırlı olsun herşeyin güzel geçmesine çok sevindim..yakında inşallah ikiz yada belkide üçüz haberlerini alıcaz canım .hakkında hayırlısı ve en güzeli olsun.rahat huzurlu bir bekleme dönemi diliyorummm..

transferden 12 gün sonra tahlil yapılmıştı.14.günde yapıldı.ve 2hatfa sonrada kalp atışlarını ve keselerini gördük.yani transferden yaklaşık 28 gün sonra gördük canım. darısı başınıza insAllahhhhhh....

Cok saol canım , bende bıraz erken mı dıye düşündüm benım transferım 1 nısanda gercekleştı ınş benımkıde senınkıler gıbı ıkız olur :-))))))
Allahım hepımızınkı cıfter cıfter nasıp etsınnnnnnnnnnnnn

Selam gecmis olsun , kendini telaşa verme normal gıbı , doktoruna sor ? Sana bırşey sorcam sen nezaman ılk Altan ultrasona gırdın yanı transferden sonra ???? Ben gırmeyı korkuyorum !

canım hamileleiğin ilerliyen aylarında ciddi sorunlar görülme olasılığı çok düşük bir durum.ama genede ihmal etme doktoruna mutlaka görün derim..bazen gaz sancısıda inanılmaz sancılara neden olabiliyor.geçen ay bende kasık ağrılarına dayanamayıp doktora gittim.bana doktorum için gaz dolmuş dedi...ultrasonda gördü yani..belki seninkide böyle birşeydir .Allah şifa versin meleklerini ve seni korusun..sevgiler canımm

Bi arkadaş runyanın test sonucuna göre neden tek dediğimi sormuştu ;) şöyle ki bildiğim kadarıyla runyanın o testi 15. Gün yapılmıştı. 12değil. Benim 14.gün sonucum 500 ün üzerindeydi. Ama bebiş tek. O yüzden öyle tahminde bulunmuştum :)) hayırlısı ne ise o olsun :))

Canım dogru dur benım kan sonucum 15. De çıkmıştı sonuc 722,6 dı
Bugün yıne kan aldırdım doktora ınşallah yarın sonuc çıkarda sıze gelışmeyı yazarım. Inşallah degerlerım yükselmıtır .

Cok saol canım , bende bıraz erken mı dıye düşündüm benım transferım 1 nısanda gercekleştı ınş benımkıde senınkıler gıbı ıkız olur :-))))))
Allahım hepımızınkı cıfter cıfter nasıp etsınnnnnnnnnnnnn

canım sana bir şey sormak istiyorum.embriyo kaliten hakkında bilgi vermişmiydiler.kaliteleri nasıldı.umarım dileğin kabul olur runyacım ikizlerinin haberini tez zamanda alırsın..

Saat 12.50 de transferim oldu. 4 a kalite blast aldım..Efsuncuğum tel.dan giriyorum. Bazen bağlantı sorunu oluyormuş o nedenle açık bıraktım , onlineım..Transfer masasından canlı yayın mı yapsaydım yoksa :))) darısı bekleyenlere...

Hayırlı olsun canım herşey gönlünce olsun , eee artıkkkk sayım başladı :-)))

canım sana bir şey sormak istiyorum.embriyo kaliten hakkında bilgi vermişmiydiler.kaliteleri nasıldı.umarım dileğin kabul olur runyacım ikizlerinin haberini tez zamanda alırsın..

Yumurtaların ıyı olduğunu önceden söylemışlerdı yanı tranferden üç gün önce sonra transfere bır gün kala sorduğumda onları rahatsız edemeyız demışlerdı hatta gülmüştüm uyuyorlar dıye yanı anlıcan tam net olarak kalıtesınden bırşey demmediler . Bende fazla sormadım .

Kızlar transfer yapıldığıtarıhınde ıkı haftalık sayılıyormuşuz Internet'ten öyle ögrendım . Sızce nasıl oluyor bu ???

Eger transferden sonra 2 haftalik sayilsaydik 12 gun sonra idrarda da cikmasi lazim gebeligin diye dusunuyorum ama sadece kanda cikiyor bence 2 haftalik olmayabilir.
Ben bisey merak ettim de progesteron ile ilgili hic igne verilmedi bana sadece fitil olarak uyguladigim hap var oysaki progesteron degerim 0.15 gibi bisey yaziyor yanlis bakmiyorsam ve cok dusuk ne olur igne vurulanlar sizin progesteron degeriniz kacti paylasirmisiniz
Bu arada bugun tahlil gunum korkuyorum valla once pozitif cikip ilerleyen gunlerde negatif olan varmis okumustum bu formda sayfanin birinde boyle bisi varmi acaba
Neyse sonucu yazarim dr.sevket beyin hastasiydim hayirlisi vallla...

Eger transferden sonra 2 haftalik sayilsaydik 12 gun sonra idrarda da cikmasi lazim gebeligin diye dusunuyorum ama sadece kanda cikiyor bence 2 haftalik olmayabilir.
Ben bisey merak ettim de progesteron ile ilgili hic igne verilmedi bana sadece fitil olarak uyguladigim hap var oysaki progesteron degerim 0.15 gibi bisey yaziyor yanlis bakmiyorsam ve cok dusuk ne olur igne vurulanlar sizin progesteron degeriniz kacti paylasirmisiniz
Bu arada bugun tahlil gunum korkuyorum valla once pozitif cikip ilerleyen gunlerde negatif olan varmis okumustum bu formda sayfanin birinde boyle bisi varmi acaba
Neyse sonucu yazarim dr.sevket beyin hastasiydim hayirlisi vallla...

canim önce pozitif cikip sonra negatif cikacagini sanmiyorum ocak ayinda bende Sefket beye gittim sonuc negatif oldu simdi tekrar tadeviye basladim kismetse 10 gün sonra 2. Transfer icin bir baska dr a gidiyorum banada progestoren fitil folibol ve estrofem vermisti Sefket bey igne sadece clakene ydi sanirim ismi tam hatirlamiyorum hergun yapilan bir igne vardi..neyse poziitif dusun pozitif olsun insallah guzel haberler alirsin sevgiyle kal....

Back
X