Canim ya, sasirdim sana iki ay o ilaci kullandirmak istediklerini..sen tekrar bir sorsana, sebebi neymis, nicin kullan diyorlar o kadar uzun zaman?? burda herkesin dedigi gibi sonucta o ilac senin immunsystemini cok düsürüyor, yani tehlikeli olabilir. acaba senin kanini detayli inceleyip, killerzellen falan cok yüksek mi cikti?? birde hangi dozu tavsiye etti - 5mg likmi? benim bildigim tek tük rheuma olanlar var mesela, uzun zaman 5mg lik aliyorlar.
Yani sen 13 kez mi tüp bebek denedin.Sabrına ve gücüne hayran kaldım.yani durum şöyle tabiki istersen dondurmaya değecek kalitede embriyo kalırsa donduruyorlar..
Benim fikrimde şu oralara kadar gidip bir çok şeyi göze alıyoruz .fresh yani taze embriyoyla şansımız tabiki daha fazla.burada çocuğuna kardeş için giden bir sürü arkadaşımız var.
Bir şey sormaya gelmiştim ama önce bunu cevaplayayım. Menopoza girmemiş kadınlarda yumurtlamayı baskılamak için. İster dondurulmuş, ister donasyon olsun bu yol uygulanır.
Benim de sorum şu, 4500 verdiniz, donörden 10 yumurta çıktı hepsi döllendi. Her denemede 3 er embriyo konulsa böylece en az 3 denemeyi sadece 4500 'ya mı yapmış oluyorsunuz. (dondurma ücreti ayrı onu sormuyorum)
canımsen adanadamısın
bebek, canım sanırım efsuneye yazacaktın.. benim mide bulantım falan yokki olmayacak gibime geliyor :)
Bilginisa evet(( aman allahim aklimi koru :) bu gebeligin son donemi beni iYice yoruyor gordugunuz gibi arkadaslar...kusuruma bakmayin :)
Tress - benim bildigim doktorlar genelde hep vajinal bakarlar ilk basta, cünkü karindan dogru dürüst gözükmüyor erken asamada. hic ama hic korkmana gerek, rahim agzina bile degmiyor alet, hic bisey olmaz yani. bana hatta 12./13. haftaya kdar vajinal bakildi, cünkü birazcik kiloluydum o zamanda. ne kadar zayif ise karin bölgen, okadar erkende karindan belli oluyor.
Bilginisa - tress e yazdiginda dikkatimi cekti, as aramak ne demek? benmi yanlis okudum? migde bulantin kesiliyormus yavas yavas, sevindim, ama o ögürtüler devam demek..bazen hala bende bile oluyor, bilhassa sabahlari kahvaltidan önce disimi fircalarsam, mahvoluyorum resmen...aritk o yüzden önce kahvalti ediyorum.......yoksa icim disima cikiyo
Walktrayburg - vallahi isin zor canim....burda kinderwunschzentrumdaki doktor dediyse, sanirim ben olsam o zaman alirim 5mg yüksek doz degil. Bende senin icin biraz simdi arastircam. Merak ettim acikcasi.....Yapacagin testlere gelince:
Schilddrüsenwerte - TSH, FT3 ve FT4 ben bunlari biliyorum. TSH degerin bebek isteyenelrde 1 civari olmasi gerek diyor Endokrinologlar - yani misal 1.5 de olabilir. ama 2 veya 3 mesela iyi degilmis. Diger degerlde tabii normal olsa iyi. Onlara baktir canim. Baska sanirim hepsini yatpridin, histeroskopie, rahim filmi.
Blutgerinnungstest yaptirmismiydin? Kan pihtilasmasi da cok cok önemli. Zaten sanirim sende Coraspin hep kullandin dimi transferden sonra?
işyeri taşınmasından dolayı yaklaşık 1-1,5 haftadır giremiyorum.girsem bile yazılanları anlamakta zorluk çekiyorum.neyse yavaş yavaş başlayacağım artık. sizler nasılsınız? neler yapıyorsunuz?gebelik testi pozitif çıkanlar var mı? varsa hayırlısı olsun.
fotografları irem e dün yollayabildim. tahliller tamam,inşallah bir sorun olmaz ise ağustos ayında orada olacağım.kim ler ağustos ayında orada olacak merak ediyorum.
hepinizi çok özledim.öpüyorum sizleri...
mrb cnm iyim srn nasılsın evet cnm benimde bir kız bier oğlan inşallah18 hafta olduk bile daha dün gibiyidk b,i bakmışsın kucağımızda inşallah cnm : :şimdilik hamilellik iyi cnm ama test sonucu aklımı karıştırdı 4lü test yaptırdım risk çıktı doktorum korkulcak bişi yok diğer bebek işlem yapılan bebk hala senin vücudunda olduğu içi o bir salgı salgılıyor ondan kaynaklı dio ama bakalım işlem yapan doktoruma gidicez tekrar oraya yönlendircek bakalım umarım bişi çıkmaz doktorum çok emin ama işte benim içim içimi yiyo burada böle durumla karşılaşan varmı acaba?
senin yazdığınıda cvplıyım cnm benimde aklımı katıştırmıo değil benzeme konusu ama yavaş yavaş yensek iyi olcak aslında.bana mutlaka aileden birine benzer gibi gelio aslında ama bilmiorum cnm sende yapmadığını söle böle bişi yapsam haberiniz olurdu de(ablanlara)şölede düşünmek lazım kendi annesinden ve babasından doğan bile benzemio kimi sapsarı ama anne baba esmer oluo o konuda çomk takılmamak lazım cnm sankim içimden bir ses bir yerden elbette bizede benzetecekler babalarına benzicekler aileden birine benzicekler dio
canim iste benimde kafam bu yuzden karisti firdevs hnm hayir diyo prof kullan diyo ve nedense wels deki drun söyledi´gide bana iyi gibi geldi ama firdevs hnmn hayir demesi bocalamamama neden oluyor biliyorum cnm tsh suan cok sukur kontrl altinda 100 mg kullaniyorum ilaci histeroskopi rahim filmi yaptirdim Temiz cikti kanamamda bitti sukurler olsun..hayirlisiyla bir hamile kalsam cok yoruldum 1 yildir ilaclardan ignelerden testlerden canim yaa herseyin hayirlisi rabbim bu yolda ugrasan herkese yardim etsin ...
Arkadaşlar, translokasyon nedeni ile geçen yıl yumurta donasyonu yaptırdım ve ne yazık ki negatifle sonuçlandı. Embriyo transferinden sonra vücudum sanki embriyoyu dışarı atmak istiyormuş gibi istem dışı tepki vermişti... Böyle bir deneyim yaşayanınız oldu mu merak ediyorum? Yardımcı olursanız sevinirim... Umarım Allah isteyen herkese sağlıklı, hayırlı evlatlar nasip eder...
vücudunun embriyoyu dışarı atmak için tepki verdiğini nasıl anladın,doktorun mu söyledi?bhcg nasıl geldi kanda?donasyon için kime gitmiştin?benim de bhcg değerim düşük seyretti ama pozitifti 2 kez güzel katlandı sonra düşüşe geçti.ben de sebeplerini araştırıyorum.sevgiler
Merhaba Kardelenkaranfil,
Hit 'e gitmistim. Kanda 13 le basladi, yaklasik 2 kati ilerledi. Ama çok düzenli değildi. Bazen 2 katindan fazla bazen biraz az oluyordu. kan testini yaptirdiktan 29 gün sonra değer düşmeye basladi. kese görünmedi. ilaçla düşük yaptım. vücudumun tepkisi garipti. gece çok alakasiz bir rüya görüyor ve orgazm gibi kasilmalar yasiyordum. sonra bir süre kasiklarim ağrıyor ve geçiyordu. 5-6 defa yasadim bunu. her seferinde uyaniyor ve buna engel olamadigim için cok üzülüyor ve endişeleniyordum. vücudumun embriyoyu kabul etmek istemediğini hissettim. Gerçi aldigimiz ilaçlar yüzünden olabilir diye de düşünüyorum... ayni seyi tekrar yasamaktan korkuyorumumarim olmaz... Sen böyle birsey yasadinmi? Sen nerede yapirmistin?
hemen hemen hikayemiz aynı benimde değerler senin gibiydi düzensiz. bende kasılma olmadı ama transfer sonrası 5.ve 6. günlerde şiddetli baş ağrısı oldu ama ben hayatımda böyle baş ağrısı görmedim gece ve gündüz hiç geçmedi,daha sonra olmadı.ilaçlardan mı bilmiyorum özellikle progesteron iğneden şüpheleniyorum bulantım çok oldu,böyle bir halsizlik,sürekli uyuma isteği,elim ayağım titriyordu resmen.bende aynı şeyi tekrar yaşamak istemiyorum canım.peki hangi tahlilleri yaptırmanı istedi ordaki doktorun sebep ne olabilir,çaresi nedir.hit ne dedi bu duruma.birde bir şey sorucam erken menopoz falansan kasılma kalsiyum eksikliğinden de olabilir mi?Merhaba Kardelenkaranfil,
Hit 'e gitmistim. Kanda 13 le basladi, yaklasik 2 kati ilerledi. Ama çok düzenli değildi. Bazen 2 katindan fazla bazen biraz az oluyordu. kan testini yaptirdiktan 29 gün sonra değer düşmeye basladi. kese görünmedi. ilaçla düşük yaptım. vücudumun tepkisi garipti. gece çok alakasiz bir rüya görüyor ve orgazm gibi kasilmalar yasiyordum. sonra bir süre kasiklarim ağrıyor ve geçiyordu. 5-6 defa yasadim bunu. her seferinde uyaniyor ve buna engel olamadigim için cok üzülüyor ve endişeleniyordum. vücudumun embriyoyu kabul etmek istemediğini hissettim. Gerçi aldigimiz ilaçlar yüzünden olabilir diye de düşünüyorum... ayni seyi tekrar yasamaktan korkuyorumumarim olmaz... Sen böyle birsey yasadinmi? Sen nerede yapirmistin?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?