Canım kalp atışlarını duyunca nasıl duygulandım anlatamam.ben asla redüksiyon istemiyorum.Fakat Ben zaten çok zayıf ve ufak yapılıyım.Doktorum asla taşıyamazsın,çok rixsi var hepsini kaybedebilirsin diyor.reduksiyondada diğerlerinin zarar görme ihtimalide varmış tabii.ense kalınlıkları ölçülüp rixsli olan gelişimi iyi olmayan tercih edilecekmiş.Allak bullağım yani anlıycan.üçünüde doğurmayı çok ama çok isterim.Ama doktorlarıda dinlemek lazım sanırım.
duam sana gitsin bugece cnm ,özelden yazi gönderdim.
tüm annelere gönderiyorum ,dualrim hep kabul olur rabbim sükrediyorum hep.te kardelenkarafilimin sansizligi oldu inslalah ikincisinde olacak.rabbim demekki günü gelemdigi icin dyie düsünüyorum her seyin zamani yeri-günü var ..
seninde isnallah o günün gelmistir cnm.
duam senin icin.burda kutlamak paylasmak icn insallah
sevgilerimle.
Sevgili Bebekcim çok bilgili değilim ama sanırım senin ağrıların nedeni bebeklerin artık sığamamalarından:) e minicik yerdeler annesi,az daha sabır,bu arada sitede ikiz bebekeler var,2 yaş civarındalar,yabancılar onun için konuşamıyorum ,şuan havuzdalar nasıl güzel gülüyorlar bir görseniz:)) allahım inşallah hepimize bu güzelliği tattırsın:)
LUCRİN DEPOT, 3.75 mg Kullanıma Hazır 1 Aylık Enjektör kutusunda, iğne ile birlikte bir adet önceden doldurulmuş iki hazneli kullanıma hazır enjektör, bir adet piston ve iki adet alkollü kağıt bulunmaktadır.
LUCRİN DEPOT, adale içine veya cilt altına zerkedilerek kullanılan steril liyofilize toz haldeki mikrokürelerden oluşmuştur.
LUCRİN Depot'un etkin maddesi olan leuprolide asetat, vücutta doğal olarak var olan gonadotropin serbestleştirici hormonun (GnRH veya LH-RH) sentetik bir eşdeğeridir. Doğal hormondan daha güçlü bir etki yapar.
LUCRİN DEPOT aşağıdaki durumlarda kullanılır:
a. Prostat Kanseri: LUCRİN Depot, ilerlemiş prostat kanserinin tedavisinde hastalığın etkilerini hafifletmek üzere kullanılır.
b. Endometriozis: LUCRİN Depot, 6 ay süre ile endometriyozis tedavisinde kullanılır. LUCRİN Depot tek başına veya cerrahi müdahaleye ek olarak kullanılabilir.
c. Rahim Miyomu: LUCRİN Depot rahimde bulunan miyomun tedavisinde 6 aya kadar kullanılır. Tedavi miyomun ameliyatla alınması veya rahimin alınmasından önce uygulanabilir; ameliyat olmak istemeyen menopoz dönemine yaklaşmakta olan kadınlarda görülen belirtilerde iyileşme sağlar.
d. Meme Kanseri: LUCRİN Depot, hormon tedavisine uygun (östrojen ve/veya progesteron reseptörü pozitif) menopoz öncesi ve menopoz sırasındaki kadınlarda görülen meme kanserinin tedavisinde kullanılır.
e. Gerçek erken gelişen ergenlik (Santral Püberte Prekoks): LUCRİN Depot gerçek erken gelişen ergenlik döneminin görüldüğü çocukların tedavisinde kullanılır.
hangisi sence bize uygun ben de pek anlamış değilim.
Arkadaşlar bugün kontrolüm vardï.kalp atımlarını duyduk.çook mutluyum..
Yalnızz kalp atışı üç taneydi.yani keselerin üçüde canlanmış.doktor yüzde kırk bir tanesi gidebilir dedi.gimezse müdehale edilicekmiş.işin can sıkıcı tarafı müdehaleden sonraa diğer ikisininde Azda olsa tehlikeye girme durumu varmış.
Ay kızım senin bilgilerine ihtiyacım var sen nerede yaptırdınn.hangisine müdehale edilmesi gerektiğine nasıl karar veriyorlar.işlem basık yapılıyor.bana yardımcı olursan sevinirim.
Kızlar ben bugün doğum yaptım. Sabah kontrolüm vardı tansiyonum baya yüksekti suyumda azalmış doktorum hiç riske atmayalım hemen almamız lazım dedi ve öğleden sonra aldı. Şuanda bebeğimde bende gayet iyiyiz . Daha sonra tekrar yazarım :)
Kızlar ben bugün doğum yaptım. Sabah kontrolüm vardı tansiyonum baya yüksekti suyumda azalmış doktorum hiç riske atmayalım hemen almamız lazım dedi ve öğleden sonra aldı. Şuanda bebeğimde bende gayet iyiyiz . Daha sonra tekrar yazarım :)
Canım lucrinle ilgili güzel bilgi vermişşin teşekkürler. Doktorum banada verdi. 15 temmuzda kullanacağım. Henüz almadığım için detaylı bilgim yoktu.
Sanırım benim kullanma nedenim, Endometriozizdeki gibi. Doktorumda öyle söylemişti. Yumurta üreten hormonu baskılayıp geçici menapoza sokmak için. Böylelikle adetten sonra hormonlarım baskılandığı için E2 değerim düşük çıkacak ve inşallah ağustosta da başlayacağım.
Sebebi ne olursa olsun inşallah hepimiz için umut olur.
Canım sen hangi merkeze gidiyordun. Daha öncelerini zaman zaman okumama rağmen bazen kişileri karıştırabiliyorum. unutabiliyorum.
Sanırım aynı zamanlarda kıbrısta olucağız . Ben HİTe gidiyorum.
İnşallah hepimiz için hayırlı olur. Sanada şimdiden bol şans dikiyorum canım.
Arkadaslar oğlumla beraber 2. Günümüz . Allah herkese nasip etsin inşallah o kadar güzel o kadar küçük o kadar mis kokuyorki anlatamam . İnanılmaz bir duygu, kucağıma aldığımda kafasını göğsüme gömüp hemen uyuyor çok huzurlu :)
Bu arada efsune kime benziyor diye sormuş çok küçük olduğundan henüz pek kimseye ben benzetemesemde ziyarete gelenler banada babasınada hatta dayısına yani ağbime benzetiyorlar :) biraz sanırım toparlanınca tam olarak kime benzediğini göreceğiz. Şuanda bebek odasında olduğu için rahat rahat yazabiliyorum işitme testi ve bazı kan testleri yapılıp doktor kontrol edecekmiş. Loğusa olarak dua ediyorum ki hamile kalmaya çalışan , hamile olan herkes sağlıklı evlat sahibi olsunlar ve kucaklarına alsınlar inşallah . Tekrar ilk fırsatta yazacağım arkadaslar :)
Arkadaslar oğlumla beraber 2. Günümüz . Allah herkese nasip etsin inşallah o kadar güzel o kadar küçük o kadar mis kokuyorki anlatamam . İnanılmaz bir duygu, kucağıma aldığımda kafasını göğsüme gömüp hemen uyuyor çok huzurlu :)
Bu arada efsune kime benziyor diye sormuş çok küçük olduğundan henüz pek kimseye ben benzetemesemde ziyarete gelenler banada babasınada hatta dayısına yani ağbime benzetiyorlar :) biraz sanırım toparlanınca tam olarak kime benzediğini göreceğiz. Şuanda bebek odasında olduğu için rahat rahat yazabiliyorum işitme testi ve bazı kan testleri yapılıp doktor kontrol edecekmiş. Loğusa olarak dua ediyorum ki hamile kalmaya çalışan , hamile olan herkes sağlıklı evlat sahibi olsunlar ve kucaklarına alsınlar inşallah . Tekrar ilk fırsatta yazacağım arkadaslar :)
merhaba canım,
firdevs hanıma gideceğim bir aksilik olmazsa ben lucrin depotu 250 tl ye aldım.14 temmuzda kullanacağım.
keşke aynı merkezde olsaydık,
inşallah karşılaşırız yine de.
bol şans diliyorum,Allahım isteyen herkese evlat sahibi etsin.Kollarımızı çocuksuz bırakmasın.
tressscim cnm bikaç gündür giremiodum yeni gördüm herzaman yardımcı olurum sana özelden merak ettiklerini yaz ben sana anlatırım burdayım olurmuArkadaşlar bugün kontrolüm vardï.kalp atımlarını duyduk.çook mutluyum..
Yalnızz kalp atışı üç taneydi.yani keselerin üçüde canlanmış.doktor yüzde kırk bir tanesi gidebilir dedi.gimezse müdehale edilicekmiş.işin can sıkıcı tarafı müdehaleden sonraa diğer ikisininde Azda olsa tehlikeye girme durumu varmış.
Ay kızım senin bilgilerine ihtiyacım var sen nerede yaptırdınn.hangisine müdehale edilmesi gerektiğine nasıl karar veriyorlar.işlem basık yapılıyor.bana yardımcı olursan sevinirim.
fbli cnmNİM ÇOK SEVİNDİM ŞÜKÜR BİŞİ ÇIKMADI....BENDE ÖLÇTÜRDÜM AMA SORMADIM ENSE KALINLARINI SADECE NORMAL DEDİLER.BENDE BİKAÇ HAFTAYA PERİNATOLĞA GİDİCEM BİLGİLENDİRİRİM GENE BUURADAN YAZARIM CNMSlm kızlar,
Perşembe perinatolog randevum vardı biliyorsunuz... Dün giremedim foruma birkaç gündür migren gibi baş ağrım var.. Ama bu bilgiyi sizinle paylaşmak adına girdim şu an... Bizim forumda bu konuda paylaşım hiç olmadı bildiğim kadarıyle... Demek ki hamilelik sonrası süreci - en azından tarama ve test sonuçlarımızı veya rahatsızlıklarımızı - paylaşmamız hepimiz için faydacı olacaktır..
Çok şükür ense kalınlığı bu kez farklı çıktı ; 2mm... Daha önceki ölçümde2,8mm ve 2,9 mm ölçülmüştü..
Ayrıca bütün organlarına;kafatası,beyin, burun oluşumu-çok önemli- , yüzdeki organlar, el -ayak, kol ve bacak eklemleri, kalp, kalp kapakları,kalp damarları,göbek kordonundaki damarlar(down lı bebeklerde çift yerine tek akım oluyormuş göbek kordonunda), mide,mesane,bağırsaklar,bebeğin kalp akımı dışında başka bir akım daha var adı ductus venosus.. görülebilen her şeye bakıldı ve bir sorun görülmedi...Ve çok sağlıklı görünüyor dedi perinatolog...
2,5 mm üzeri risk olarak adlandırılıyor... 3mm nin üstü ise patolojik kabul ediliyor...
Doktor için rahat etmezse ileri tetkik yaptırabilirsiniz dedi.. Ama şunu da ekledi, bu değer 2,5 mm altı olduğu için ve
bu bebeğe zor sahip olunduğu için ben olsam bu riske girmezdim dedi . Riskten kastı koryon villus biyopsi ve amniyosentez...
Fakat çok yeni bir testten bahsetti; Türkiyede uygulanmıyormuş... Anneden kan alınıyor ve Almanyaya gönderiliyor ve bir kromozom anomalisi var mı bakılıyormuş. Testin adı Prena Test.. Fakat amniyosentez ve koryon villus biyopsiden daha pahalı...
Ben risk ölçüsünün altında olduğum için ve görsel taramada bir şey çıkmadığı için bu testi yaptırmayı düşünmüyorum ama arada bir yaptırsam mı diye de düşünüyorum, sonra da kurcalama diyorum..
20 ve 24. haftalar arasında komple organ taraması yapılıyor.. 21.hafta yine aynı perinatoloğa bu taramayı yaptıracağım...
Hepinize önerim;
Doktorunuz çok iyi olsa da bu tarama ve ense kalınlığı ölçümünü İYİ BİR PERİNATOLOG yapsın...
Ayrıca bu testlerde küçük de olsa yanılma payı var..
Paylaşımdan hepinizin faydalanması dileğiyle..
İyi niyet ve dileklerini gönderen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum..
Hamileliği ilerlemiş ve doğum yapmış arkadaşlarda bu konudaki (ense kalınlığı kaç? ve yapılan testler ) tecrübe ve bilgilerini paylaşırsa hepimiz adına mutlu olurum... Bebek, aykız, tunanehir, 4 ekim, rüzgarselin ve şu an hatırlayamadığım arkadaşlar...Eskiler pek uğramıyor zaten..
Hepiniz sağlıklı ve mutlu kalın...
ANİSHACIM YENİ ANNEMİZ TEBRİK ADERİM rABBİM SİZİ BEBİŞİNİZE ONUDA SİZE BAĞIŞLASINKızlar ben bugün doğum yaptım. Sabah kontrolüm vardı tansiyonum baya yüksekti suyumda azalmış doktorum hiç riske atmayalım hemen almamız lazım dedi ve öğleden sonra aldı. Şuanda bebeğimde bende gayet iyiyiz . Daha sonra tekrar yazarım :)
Kizlar bir surprizde benden. Bugun lekelenme geldi apar topar doktora gittik ultrasona girince ceee aaaa iki kese de gayet net gorunuyordu. Doktor herseyin normal ildugunu soyledi. Kesenin biri daha buyuk ve icinde embriyo belli oluyor digeri kucuktu. Hakkimizda hayirlisi olsun. Kizlar dedginiz gibi surpriz yapti ikinci kesemiz :))))
Canım Cepten giriyorum.o yüzden özeli pek yazamıyorum.burdanda yazabilirsin.sende redüksüyon yaptırmıştın beni anlarsın.biraz sıkıntılı günlet geçiriyorum.sen bu işlemj hangi şehirde yaptırdın Ben ankaradayım.bu konuda doktorun deneyimi çok önemliymmiş kime gidiceğimi bilmiyorum.sen reduksüyondan sonra bir sorun yaşadınmı.kaç gün dinlenmek gerekiyor.işlem zormu.cevaplarsan çok sevinirim....
merhaba canim bende firdevs hnmn hastasiyim ayin 19ndada ben lucrin depotumu olacagim sanirim agustos ortalarinda orada olacagim umarim karsilasiriz...BILGINISA ikizlerin hayirli olsun canim Allah kucagina almayida nasip etsin ..TRESS canim benim ücüzüm olsa birtanesine Hayati tehlike yoksa kiymazdim senin kararin...ANISHA oglusun hayirli olsun canim kucuk prens bereketiyle gelmistir insallah tamda ramazani karsiladi adini ne koydunuz ? LARAX canim ablam tedavin hangi asamada kac gundur hastaydim giremedim yatiyordum..fbli prenses beklerken prensmi geliyo? olsun canim saglikli olsunda hic önemli degil göremedigim yeni gelismeler olduysa kusura bakmayin ..BAHARIMM artik gorunmuyorsun malesef sendeKARDELENKARANFIL sen ne asamadasin canim ne Zaman tekrar gitmeyi dusunuyorsun ..BEBÉKCIM suan agrin olmasi ve sertlesmesi cok normL bence buyuduler annesi donuyorlar kipirdiyorlar arada 2 tekme salliyorlar tabi buda senin canini acitiyor az kaldi canim insallah yakinda bunlar cok güzel bir ani olarak kalacak bebislerine ah siz annenize neler cektirdiniz diye gülümseyerek anlatacaksin
?sevgiyle kalin kizlar...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?