Anne olmak hiç bir erkeğin yapamayacağı kadar zormuş , kendini unutmak çoğu zaman yüzünü yıkamaya üstünü değiştirmeye bile fırsat bulamamakmış. Yemek öğünlerini bebeğinin uyku periyotlarına sığdırmak yemek yerken 10 kere başına gidip bakmak ve yemeği hiç bir zaman sıcak yiyememekmiş. Anne olmak herkes uyurken gecenin bir yarısı bebeğin omuzunda gaz çıkartmaya çalışmak , biri gelse de bende bir tuvalete gidebilsem demekmiş. Günlerce saçının taranmaması rastgele toplanmış bir şekilde yatıp kalkmak omuzlarında bebeğinin kusmuklarıyla gezmekmiş. Sosyal hayata dışarıya çıkmaya hasret kalmakmış. Ve bunları hiç şikayet etmeden yapmakmış yani anne olmak yinede çoookkkk güzelmiş :)
kızlar merhaba acil bi konuda yardıma ihtiyacım var yumurtalıkların boş çıkması ne demek bide tedavisi nasıl oluyo bebek sahibi olunabiliyor mu böyle olan varsa yardımcı olabilir misiniz acil.....
Canim merhaba... Oncelikle iyi şanslar sana. Bende HİT hastasiyim. Uc kere denedik onunla. Aynı seyleri bende yasadım. İlk görüşmeye gittiğimizde hemen ilaçlara başladık. Erken menopoza girmiştim ama Rahmime güveniyordum dogrusu,cunku yasım cok gencti. İlk transferim 7,6 lerde oldu. Canim cok sıkılmıştı. Cunku formlarda en alt sınır 8, en üst siniri 16 diye okumuştum. Sonuc negatif çıktı. İkinci de yine aynı sekilde başladık ilaçlara. Eh haliyle ben dedim ki bu sekilde rahmim kalinlasmamisti,farkli bir doz uygulamamız gerekmez mı? Onlarda sistemlerinin bu olduğunu söylediler. İste canim insan bişeyi yasayacaksa basireti bağlanıyor resmen. Sonra ikincide 7,2 Yı zor gördük. Banada fizyoterapi verdi. Sonuc dis gebelik. Ama en azından tuttu. Burda bir tup bebek uzmanı buldum ve herseyi anlattım. Sen kendini bana bırak dedi,güvendim sonuna kadar. Üçüncüde 14 mm ile transfer oldu. Ustelik daha az ilaç kullanarak. Sonuc pozitif. Simdi on gunluk çiçeği burnunda anneyim.
Fizyoterapinin kesinlikle faydası oluyor canim. Zaten en önemlisi orda taze kan bulunması. Benim ikinci cok ince olmasına rağmen fizyoterapi ile. Tutmuştu. Sadece şanssızlık biraz, yanlış yere tutunmuştu. İcini rahat tut ve dua et. İyi haberlerini bekliyoruz burda.
İyi dileklerin ve önerilerin için teşekkür ediyorum canım sağ ol. İnsanın böyle bir durumda karşıdan gelen güzel bir söz, öneri hoşuna gidiyor. Kendini daha iyi hissediyor.
Canım benim işlemim Hİt te yapıldı. Kaç embriyo olacağına onlar karar verdi. Neden iki diye sorduğumda zaten bu embriyolar blast (5. gün) ve iyi kalite dediler. 10 tanesini de iki yıl ücretsiz dondurdular. Ve bana toplanan yumurtalar, oluşan embriyolar ve transfer edinilenlerin kalitesini gösteren resmi bir evrak verdiler. Geçen sene bana Doğuşta bu konuda benim ısrarlarıma rağmen net bir bilgi vermemişlerdi.
Canım transferin hayırlı olsun inşallah sana sımsıkı tutunurlar hit bütün hastalarına ftr öneriyormuş çünkü kızkardeşi ftr uzmanıymış diye formda aysevi arkadaşımızdan duymuştum.ondada kalınlaşma sorunu vardı sen ilk denemende kalınlaşma sorunu yaşamışmıydın bide canım 10 tane dondurulmuş ücretsiz yapmaları çok iyi dondurulmuşların transfer ücreti ne kadar canım normalde hit en pahalı yapan dr biliyorum sanırım ilk denemeyi 5000 euroya yapıyordu.
Lalita merhaba canım;
Canım evet, ftz uzmanı kardeşi, aynı binadalar. HİT e giden çoğu kişiden duydum. Epey bir kişiye önermiş. Fizyo terapi rahim kalınlaşmasını sağlamıyor. Sadece akımla ve titreşimle o bölgenin kanlanmasını sağlayıp embriyonun tutunma olasılığını sağlıyormuş. Vallahi son noktaya kadar gelmişiz. Ne öneriyorlarsa biraz mantık süzgecinden geçirip yapmaya çalışıyoruz. Aklımızda kalmasın, bunu da yapsaydık dememek için.
Canım transfer ücreti 5000 eu. Yol ve konaklama 1370 eu verdik. Bizim için oldukça pahalı, ama ne yapalım (bu arada bir kısmını kredi çektik) çocuk için değer diye düşünüyoruz.
İnşallah artık çocuk özlemimiz bitecek diye düşünüyoruz.
Lalita sen beklemede miydin? Klinik konusunda karar verebildin mi?
Ben de İnşallah Hit teyim.Sana bir kaç soru sorabilirmiyim? tecrübenden yararlanmak isterim.
Canım nasılsın, senin transferden sonraki kaçıncı günün? E2 ve progesteron baktırdın mı?
Benim buğun 6. günüm. E2 ve progesteron sonucumu istemişlerdi. Bu gün baktırdım. E2 760, progesteron ise 5.6. Merkezi aradım. Hala beklemedeyim, ne anlama geldiğini kendim araştırdım. Çok sağlıklı bilgi bulmamakla beraber galiba progesteronum çok düşük gibi geldi. Heyecanla onların yorumunu bekliyorum.
Sanırım sende heyecanla gün sayıyorsun. İnşallah canım hepimiz pozitifi görürüz...
öncelikle hoş geldin,
ben iki kez tüp denedim yumurta toplanamadı, ve sonuç olarak bana erken menepoz ve boş yumurta sendromu denildi,
aslında görüştüğüm bir kaç doktor bana boş folikül sendroumu diye bişey yok dedi.
sadece yumurta çatlatma iğnesini zamanında vurmamışsın dediler ya da gereginden fazla ilaç vermişler, yumurta toplanmadan önce yumurtalar kendiliğinden çatlamış, denildi. o yüzden yumurta toplanamıyor,
ama bana tüp uygulanayan 2. doktorum erken menepoz olduğu (yumurta rezerzim düşük olduğu için)ve morfolojik olduğu için olabilir dendi.
neyse arkadaşım sonuç, kendi yumurtan olup olmayışı, ya da yumurtanın kalitesiz olmasından ötürü biz buradayız,
şükür aramızda sorun ne olursa olsun, hamilelik yaşıyıp bebeklerini kucağına alan annelerimiz var,
tedaviyle ilgili bilgiyi sayfanın başında bulabilirsin ve ilerleyen sayfaları okumanı tavsiye ederim. hamile olan arkadaşlarımızın süreçlerini oku derim çok faydalı olacağını düşünüyorum.
hayırlısı ile inşallah seninde hamilelik haberini okuruz. sabırlı ol, lütfen kendinden bahseder misin? kaç yaşındasın, kaç kere denedin vb.
Canım biliyorum seni rahatsız ediyorum ama İnan bu konuda fikir danışıp yardım alacağım kimseleri bulamadım.hatta konuyla ilgili forum bile açtım ama kimse bir şey yazmamış.Ben üçüzlerimle birlikte 9.haftamdayım.önümüzdeki hafta bir doktordan mutlaka randevu almak ve 11.haftamda da işlemi yapmak istiyorum.göbeğim inanılmaz büyüdü.Normalde milyon tipliyim belki de ondan.İşlem ve sonrası beni çok korkutuyor.bebekleri kaybetme korkusu bir yandan ve daha bir çok korku kabus gibi üstüme çöktü.Sen nasılsın.sürekli yatmak mı gerekiyor.çok sancı ve kanama oluyor mu.Konu hakkında yazmak istemezsen anlayışla karşılarım.
Terescim yazdığın her cümle için teşekkür ederim.Biz İzmitteyiz arkadaşım.ama ailelerimiz İstanbulda.fakat bu işlerden çok anlayan yakınımız yok.İşlemin yapıldığı yerde mi bir gece kalmalıyım yoksa İstanbulda mı.Üç saat nerede dinlendin canım klinikte mi.Teyzemin kızı Prof Recep has ismini verdi.İnternetten baktım bir fikrim yok henüz.buradaki doktorum da bir perinotolog tavsiye etti.İnşallah iyi ellere düşerim canım.yeniden teşekkür ederim.Allah hepimizin bebeklerini korusun.Sevgiyle kalın ...Canım sormak istediklerini sor lütfen.seni çok iyi anlıyorum.bende senin gibi yaptıran birilerini bulup hep konuşmak istiyordum.saolsun bu formda ayyıldız arkadaşımız yaptırmıştı o bayağı yardımcı olmuştu.rüyacım bi kere işlemde asla ağrı acı hissetmiyorsun.Ben inanamadımr o kadar kolaydı yani.zaten önce Karindan iğne vurup uyuşturuyorlar ve hiç hissetmiyorsun.yani işlemi cert etme.önemli olan bu işi gerçektrn deneyimi olan uzman bir doktorun yapması.işlemi bir girişte yapmak çok önemliymiş.o yüzden doktoru çok iyi araştır.Ben Ankarada yaptırdım.doktorum zaten prinatoloji ( riksli gebelik uzmanı)idi.aynı gün bu işlemden altı tane yaptı.işlemden sonra kanamam olmadı suyum gelmedi.zaten bunların olması rixsi artırıyor.doktor o zaman hemen arayın dedi.üç saat dinlendim yola çıktım.senin imkanın varsa bir gece kalabilirsin.iki gün sadece tuvalete ve ywmeğe kalktım..şimdide kendimi çok yormadan normal hayata de am.bugün biraz karnımda kramplar vardı doktora gittim.bebekler iyi dedi.ama yinede iki hatta rixli dönemmiş bekliyoruz şimdilik.sen hangi şehirdesin yaz sana ona göre bizde doktor adı yazalım.burada minasare arkadaşımız var oda yarın dördüx gebeliği için redüksiyon yaptıracak.sanırım Antalyada yaptıracak.canım Allah yardımcımız olsun gerçekten çok zor bir durum hamileliğine bile insan korkudan sevinemiyor..
Terescim yazdığın her cümle için teşekkür ederim.Biz İzmitteyiz arkadaşım.ama ailelerimiz İstanbulda.fakat bu işlerden çok anlayan yakınımız yok.İşlemin yapıldığı yerde mi bir gece kalmalıyım yoksa İstanbulda mı.Üç saat nerede dinlendin canım klinikte mi.Teyzemin kızı Prof Recep has ismini verdi.İnternetten baktım bir fikrim yok henüz.buradaki doktorum da bir perinotolog tavsiye etti.İnşallah iyi ellere düşerim canım.yeniden teşekkür ederim.Allah hepimizin bebeklerini korusun.Sevgiyle kalın ...
Arkadaşlar doktora sormayı unuttum.exrofemi kaçıncı ayınızda bıraktınız.azaltarak mı bırakılıyor.
merhaba bebek Duana Amin.Allah razı olsun.
Allahım ikizlerini sağlıkla eline almanı nasip etsin inşallah.Ben HİT'e karar verip geçen sene muayene için gitmiştim.
Bu eylülde Allah nasip ederse tedavimizi orada yaptırmak istiyoruz.Sizlere danışmak istediğim çok şey var.6 yıl çok uzak kaldım.
selam canım,
sonuç için artık, ben elimden geleni yaptım, Hayırlısı Allahtan artık,
canım inşallah kızında toparlanacak ve biran önce yuvalarına dönecekler, 1 ay demiştin ama daha ne kadar orada kalacaklar ? toparlanmalarına mı bağlı? yoksa 9 ayı tamamlamayı mı bekliyorlar?
oğlun iyi mi? o toparlandı mı?
sen de kendine çok iyi bak, artık bir annesin ve sen iyi olursan, bebeklerine daha da faydalı olursun,
kuvak dolası sevgiler canım,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?