mikroenjeksiyonla tüp bebekte spermin hareketinin bi önemi yoktur bence canım.zaten yumurtanın içine sokuyolar spermi,hareket etmesine gerek var mı ki?olumlu düşün bence olurmu?Merhaba arkadaşlar benim eşimde azospermi var çok şükür micro tese ameliyatında sperm bulundu ama spermlerimiz yeterli kalidede değil çok hareketsizmiş 20 tane yumurtam toplandı sizce hareketsiz spermler ile gebelik oluşurmu lütfen beni bilgilendirin.
Merhaba arkadaşlar benim eşimde azospermi var çok şükür micro tese ameliyatında sperm bulundu ama spermlerimiz yeterli kalidede değil çok hareketsizmiş 20 tane yumurtam toplandı sizce hareketsiz spermler ile gebelik oluşurmu lütfen beni bilgilendirin.
herkese merhabalar..
dün sabah yumurta toplama işlemi yapıldı. 2 tane yumurta aldılar. kolay geçti, sonrasında biraz lekelenmelerim ve az ağrım oldu, yatıp dinlendim. hatta akşam markete bile gittik iyiydim yani... korkacak bişey yok...
bugün aradılar ikisi de döllenmiş, yarın sabah transfer edecekler ikisini de.
yumurtaların az sayıda olması ilk anda beni şok etti. anestezinin de etkisiyle ağladım üzüldüm ama şimdi iyiyim. hayırlısı olsun. olacağı varsa, bu dünyada yiyecek ekmeği varsa tek yumurta ile de tutar. yeter ki Rabbim istesin dünyaya gelmesini..
şu an moral olarak sakinim, inşallah böyle gider, çok endişe ve stres yapıyorum.. bir anda moralim bozulabiliyor..
yarın akşam eşimin yeğenlerinin sünnet düğünü var, bu düğüne çok hazırlandık aylar önceden. bu tüp bebek işi bir anda oluverdi, demekki herşeyin vakti saati var... inşallah sağlıkla dünyaya gelir bebeğimiz..
ben eğer kendimi iyi hissedersem, yarın akşamki düğüne de katılmak istiyorum, doktorum yatıp dinlen diyor ama yarım saat de olsa gidip oturup eve dönmeyi istiyorum, bu bana iyi gelecek moral olarak.. ne yapmalıyım sizce ?
cnim bencer sunneti filan senin icin bu cok onemli benim ilk ve daha tedavileri yapiyorum ama burdan okuduklarimin kadariyla riski cokmis ilk12 saat yatip dinnenmen gerekliymis bence sen evinde dinnen egerki cok olmak isityorsan canim msn ac ordan izle nedersin biraz seni guldurmek icinde hersey olur biter sonra sen zorluk cekersin yorma kendini derim canim birsey soracaktim hani innelere baslayinca ilk ultrasyona gidiyorsunya peki ondan sonra nezaman toplama ismemi gerceklesiyor transferfilan ben biraz sabirsizimda birde esin micro tese ameliyatimi oldu yani sperm arama mi yaptilar
arkadaşlar hayırlısıysa cumartesi günü yumurta toplanacak bu akşam çatlatma iğnesini vurdum kendime inşaallah güzel olur:)
doktorum bana badem-ceviz-fındık ye falan dedi o zamana kadar ve bundan sorası için de...
kabız olmaman gerekiyor dedi. kabız olmam pek ama bu iğnelerden sonra biraz da olsa etkilendi metobolizmam... korkuyorum birazcık.
şimdi bütü sayfaları okuyamadım bilen varsa lütfen kabız olmamak için naptığını yazarsa çok iyi olur bilgilenirim.
ben kayısı yiycez diye biliyorum ama kayısıdan da tiksiniyorum resmen :) ama mecbursa yerim yani, no problem:)
Merhaba arkadaşlar.
Bende 2 kez yumurta toplama işlemi yaşadım.
İlk 23 yumoşum toplandı,hiç ağrım sızım olmamıştı,hatta işlemden 40.dk.sonra fıldır fıldır dolanıp hast.işlemlerimizi yaptım.(eşimde ameliyatlıydı)
2.Transferimde 4.ay önceydi.Bunda 17 yumoşum toplandı.
Ama bu sefer çok ağrım oldu.Kasıklarım şişti sanki,gaz sancısı oldu,nefesimi kesti sanki gaz sancısı,tuvalete çıkmaktan çok zorlandım ağrıdan.o gece çok zordu ama ertesi günü daha hafifledi ve bu şekilde 4 günden sonra iyileştim.
Bunları yazıyorum ki sizinde başınıza gelirse benim gibi korkmayın,geçici bir olay.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?