Yumurtalarımız Toplandıktan Sonra Neler Yaşadık?

mikroenjeksiyonla tüp bebekte spermin hareketinin bi önemi yoktur bence canım.zaten yumurtanın içine sokuyolar spermi,hareket etmesine gerek var mı ki?olumlu düşün bence olurmu?

canim benim esimdede ayni sorun var ve amicro tese meliyati olacak temmuzda ve ben suan tubbebek icin hazirliyor doktorlar beni llutfen beni bilgilendirirseniz sevinirim neler oldu ameliyat nasil gecti buyuk bir ameliyatmiydi ve esin kacgunda ayaga kalkti ve bulunan spermle tupbebek olustumu kusura bakma seni soru yagmuruna tuttum ama burda benim konuya benzeyen kimseye raslamadim suana kadar sizi gorunce sormak istetim ins sizin tubbebek gerceklesmistir

herkese merhabalar..
dün sabah yumurta toplama işlemi yapıldı. 2 tane yumurta aldılar. kolay geçti, sonrasında biraz lekelenmelerim ve az ağrım oldu, yatıp dinlendim. hatta akşam markete bile gittik iyiydim yani... korkacak bişey yok...
bugün aradılar ikisi de döllenmiş, yarın sabah transfer edecekler ikisini de.
yumurtaların az sayıda olması ilk anda beni şok etti. anestezinin de etkisiyle ağladım üzüldüm ama şimdi iyiyim. hayırlısı olsun. olacağı varsa, bu dünyada yiyecek ekmeği varsa tek yumurta ile de tutar. yeter ki Rabbim istesin dünyaya gelmesini..
şu an moral olarak sakinim, inşallah böyle gider, çok endişe ve stres yapıyorum.. bir anda moralim bozulabiliyor..
yarın akşam eşimin yeğenlerinin sünnet düğünü var, bu düğüne çok hazırlandık aylar önceden. bu tüp bebek işi bir anda oluverdi, demekki herşeyin vakti saati var... inşallah sağlıkla dünyaya gelir bebeğimiz..
ben eğer kendimi iyi hissedersem, yarın akşamki düğüne de katılmak istiyorum, doktorum yatıp dinlen diyor ama yarım saat de olsa gidip oturup eve dönmeyi istiyorum, bu bana iyi gelecek moral olarak.. ne yapmalıyım sizce ?

cnim bencer sunneti filan senin icin bu cok onemli benim ilk ve daha tedavileri yapiyorum ama burdan okuduklarimin kadariyla riski cokmis ilk12 saat yatip dinnenmen gerekliymis bence sen evinde dinnen egerki cok olmak isityorsan canim msn ac ordan izle nedersin biraz seni guldurmek icinde hersey olur biter sonra sen zorluk cekersin yorma kendini derim canim birsey soracaktim hani innelere baslayinca ilk ultrasyona gidiyorsunya peki ondan sonra nezaman toplama ismemi gerceklesiyor transferfilan ben biraz sabirsizimda birde esin micro tese ameliyatimi oldu yani sperm arama mi yaptilar

Son düzenleme:

artık çok geç.. sünnete kısacık da olsa gittim, az bişey oturup geldim.. zaten yakın yerdi arabayla yavaş yavaş gittik yatarak... iyiyim şükür, bişeyim yok.. o yüzden tutmayacağını düşünmüyorum ben.. :))

canım, benim 3 haziranda başladı tedavi. 17 haziranda transfer yapıldı. 15 gün sonra yumurta toplandı. 2 tane olduğundan hemen döllendi ve beklemediler. fazla yumurta olunca hepsi döllensin diye bekletiyorlarmış... evet spermleri de seçerek yapmışlar, adı herneyse ondan.. eşimde sperm azlığı ve hareketsizliği vardı..
şimdi 1 haftamız kaldı, bekliyoruz bakalım, ağır bişey yapmıyorum ama yavaş yavaş dışarı çıkmaya başladım, yemek de yapıyorum, iyi hissetmeye çalışıyorum, Rabbim hayırlısını versin, 30 Haziranda kan testi yapmamız gerekiyor.. inşallah tutar...

Arkadaslar moralman sıfırlardayım bnmde dün 16 yumurtam tplandı ve bugun 6 tanesi dollenmiş cok fire vermiş cok kötüyüm zaten bide dondurulucak bi dahaki aya transfer olacak off off 6 tanesndende kac tanesi 5. Güne giderse artık

tedavı asamasında olan tum arkadaslara kolaylık ve basarı dılıyorum.
yumurtalar tahmınen kacıncı gun toplanıyordu.bılıyorum gelısımıne gore ama hemen hemen kacıncı gune tekabul edıyordu.

selam herkese rabbim hepimizin yar ve yardımcısı olsun.
sanırım benim yumurtalarım 3 gün sonra toplanacak..
genelde tedavi başlangıcından sonra gelişmeye bağlı olarak 10- 12 arası sanırım.

kuru erik te yiyebilirsin. kabuklu elma. muz kabız yapıyor. birde sitede doktorların embriyo transferinden sonra duphalac diye bir şurup yazıyorlarmış. doktoruna sor o sana söyler herhalde

özo sağol yardımın için duphalac denen şurupdan hiç bahsetmedi benim doktor özellikle sorayım bari.

yalnız bu transferde zarar verecekse tabii ki içmem:))) öyle olursa da doktor da vermez zaten di mi:))

benimde yumurtalarım toplandı bugün. anestezi ile. uyandıktan sonra epey ağrım oldu. şu anda da sızı şeklinde devam ediyor ALLAHIM KOLAYLIKLAR VERSİN. hiçte kolay şeyler değil bu işlemler.

selam kızlar benimde salı günü yumurtalarım toplandı 5 tane yumurta allaha şükür hiç ağrım sızım hiç bir problemin olmadı keşke olsaymıydı çünkü 5 yumurtamda boş çıktı okadar yıkıldımki anlatamam birde bunun üstüne eşimin spermlerindede bir tane hareketli bulamayınca çok kötü olduk ama neyapalım buda allahtan gelen birşey inş. 3 ay sonra tekrar deneyeceğiz allah isteyen herkeze nasip etsin

Merhaba arakadaşlar benim yumurtalarım cuma günü toplandı. Kasıklarımda ilk tedavime göre daha az ağrı oldu. Ancak yumurta toplama işlemi sonrasında progestan, tetra, prednol gibi ilaçlar kullanmaya başladım ve göğüslerimde aşırı gerginlik ve uçlarında hassasiyet oldu. Sizlerde böyle bir sorunla karşılaştınız mı? Yoksa ters giden bişeylermi var? Yardımcı olursanız sevinirim....

ben (temmuz 2011) daha yeni geçirdim bu aşamaları .. 2. tüp bebek denemem yumurta toplandıktan bir gün sonra kasıklarımda bir sancı ama ölüyorum zannetim. hemen acile gittik. ama tüp bebek tedavisi görüyorum deyince müdahale etmediler.. o sırada ise sabah oldu ve tüp bebek merkezi açıldı.öncesinde ulaşamadık doktor beyefendiye o da ayrı bir sorun ya neyse yumurtalıkta dönme var amaliyata alacaz dediler.ama ben ölüyorum sancıdan.. sonda takıldı.idrar boşaltıldı.. ben biraz rahatladım.. meğerse idrar torbası duyarsızlaşmış. bazen yumurta toplamadan sonra böyle olurmuş..kabus gibiydi ilk denenmemde hiç böle şeyler olmamıştı.. bu olaydan sonra artık doktorlara da tüp bebek merkezlerine de güvenim kalmadı.ki benimki en tanınmış en iyisiydi ! zaten sonuçta negatif çıktı. artık tüp bebek yapmayı kesinlikle düşünmüyorum.yaşı 31 diye tüm tetkikleri yapmadılar.. ne bana ne eşime değişik tetkikler uygulamadılar.yaş 35 den yada 3-4 denemeden sonra çok ayrıntılı testler yapılyrmuş.sanki biz canımızı sokakta bulduk. aldıkları para helal değil inanın..5 bin lira da nakit para verdik..

bunların olması çok normal bünyaden bünyeye değişir ilaçların etkileri bazı ınsanda hiç bişey olmaz benim transfer den 4, 5 gün sonra geçmişti bu uyarılar

yumurta toplanırken baya bi ağrım oldu, ilk 2 gün evdede sancım ağrım çok oldu tuvaletimi yaparken azap çekiyodum resmen hem kabız oldum hemde diğer kısım çıkacakmış gibi ağrıyordu neyseki 3. gün büyük bir kısmı geçti rahatladım.

islem yapilmadan yarim saat oncesi bir ari kesici verdiler yutmam icin, evde yutup gittim hastaneye ,yumurtalar toplanirken fazla bi agri hissetmedim. hemen sonrasinda da agri kesici verdiler agri olursa diye.ertesi gun ise bile gittim. sadece bi giciklanma oldu okadar.cok kisiden duymustum agri oluyor diye allahtan boyle bir aci agri yasamadim.sizde agri kesiciyi mutlaka sorun baya buyuk bir hapti yuttugum.adini suan unuttum.

iyi gunler bende 3 senelık evlıyım ve cocugum olmuyor esımden dolayı ve tup bebek tedavısıne basladık mumkunse bana bıraz anlatabılırmısınız nasıl oluyor neler yasıyoruz ve sızdekı problem neydı ...umarım ozamandan bu zamana kucagına bı evlat rabbım vermıstır kıb aeo saglıcakla kalın

sevgılerımle busra

temmuz 2011'de ilk tüp bebek denemesi yapıldı bana da. yumurrta toplamaya giderken rahat sayılırdım. uygulamanın yapılacağı odaya girdim - anestezi yapacak dr, 1-2 soru sordu. küt uyumuşum. sonra odaya aldılar. bir süre sonra hemşire geldi. uyandırdı. uyandığımda kafam allak bulaktı. karnım da feci adet sancısı çekiyormuşum gibi bir ağrı vardı. sonra dr gelip oturmamı istedi - zorla bir ekmek arası yedim ve meyve suyu içtim. ağrım geçmeyince bir ağrı kesici daha yaptılar. sonra eşimle otele gittik. (biz şehirdışından gelmiştik merkeze) 1-2 saat uyudum. sonra yola çıktık. o gün deli gibi uyudum. ertesi gün ağrım-sızım yoktu. ama kanama oldu biraz 1-2 gün. benden 8 yumurta toplandı. 7 tanesi işleme aldındı. 7 tanesi döllendi. transferimde 2 tanesi kullandı - 5 tanesi donduruldu. kalitesinin iyi olduğunu söylüyorlar.
benim yumurta toplama değil de transfer çok sancılı geçti. idrara sıkışık gelmeni söylüyorlar. ben de abartmışım - 2 büklümdüm transfere girdiğimde. dr bir ara böyle devam edersen "ben devam edemeyeceğm " bile dedi. Salak kafam, ne vardı o kadar sıkışık olacak.
bizim de ilk denemede olmadı ne yazık ki. Allah nasip ederse eylül sonu-ekim başı dondurulmuşlarla tekrar deneyeceğiz. Allahım tüm isteyenlere tez zamanda ikişer - üçer nasip etsin inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…