- 10 Nisan 2016
- 2.738
- 3.348
- 133
İnşallah devamı gelir bebeginizi kucaginiza sağlıklı alırsınız. Sevindim.merhaba arkadaşlar. tam 33,5 yaşındayım, 5 senedir evliyim ve 1 yıldır hamile kalmaya çalışıyorum. 3 sene öncesine kadar kesinlikle istemiyordum çünkü düğünümüzü falan kendimiz yaptığımız için hala borç içindeydik, kendime bakamıyordum ki çocuğa bakayım. hatta burda konu açmıştım çocuk istemiyorum diye dertleşmek için ama o kadar üzerime gelindi ki admin konuyu kapattı. neyse. okuyan varsa umut olsun diye yazıyorum. bu sene ağustos ayı gibi 6 aydır çocuğum olmayınca doktora gittim. yumurta rezervi azlığından muzdarip olduğumu öğrendim. Acıbadem eskişehirdeki doktorum 3 ay daha denememi, sonra bir aşılama yaptırmamı, yine olmazsa tüp bebek yaptırmamı ve acilen anne olmamı söyledi. çünkü amh 1,51 ve 4 tane orta kalite yumurtam varmış. önünüzde seneleriniz yok dedi. özel hastaneler bazen para tuzağı olduğu için çeşitli hastanelerde test yaptırıp muayene oldum, onlar da aynı şeyi söylediler. Annem 38 yaşında menopoza girmişti, biz stresten zannetmiştik, bana da ondan geçmiş. menopozun ayak sesleri duyulmaya başlamış dedi hatta doktor, ben 33 yaşındayım ama yumurtalığım 43 yaşında gibiymiş. biz de onun dediği gibi 3 ay bekledik ama olmadı, aşılama denemedim çünkü tutma şansı çok az. Tüp bebeğe başlamak için eskişehir acıbademe başvurduk ama istediğim doktor Fatih bey ayrıldığı için başlayamadık. Başkent Üni tüp bebek merkezine başvurduk Ankara'ya gidip. yapılan testlerde amh 1'e düşmüştü. Hulusi bey kilo fazlalığım ve insülin direncim olduğu için beni tüp bebeğe başlatmadı. ocak ayı gibi gel ve 10 kg ver dedi. bu sürede yeme bozukluğum da olduğu için çok kötü günler geçirdim. 1 ay spor yaptım ama 1 kg verdim. sonra diyete başladım. 1 aylık diyette 4 kg verebildim. 2 ay içerisinde benim gibi birinin 10 kg vermesi gerçekten çok zordu. herneyse. bundan 4 hafta önce reglim gecikti, asla hamilelik olduğunu düşünmedim çünkü menopoz yaklaşmış demişlerdi. hiç bir doktor bana umutlu konuşmadı çünkü. gebelik testi yaptım pozitif çıktı. Doktoruma gittim, o da biraz şaşırdı sanki. Tüp bebeğe başlamama 20 günden az kalmıştı. parasını falan hazırlamıştık. 10 gündür takibe alındım, 5 haftalık hamileyim ve bugün gördüm bebeğimi. Arkadaşlar umudunuzu kaybetmeyin. yaş 33,5. insülin direncim 10 küsür, amh 1, kilo 90, yeme bozukluğum var ve bebeğimi gördüm. tamam çok erken belki ama yinede normal yollardan kalabildim. diyete başladığımdan 1 hafta sonra kalmışım. ondan önce 1 aylık yoğun spor geçmişim var ve rahim filmi çektirdim.. hangisi neden oldu bilmiyorum ama mutlaka rahim filmi çektirin. tüpleri açtığı için hamile kalma şansınız artıyor. bu şekilde hamile kalan çok okudum burda. herşey herkesin gönlüne göre olur umarım.
Can'ım merhaba bence amh düşük değil 1 in üstünde benimde 1,50 çıktı geçen ay klomen kullandım ama saati kaçırdık bu ay doktor iğne verdi 5 gün istersen doktoruna iğne Öner daha çok yumurta oluşuyormuş benim bir tane oluşmuştu 19 mm ama olmadı birde fsh değerin önemli benim 5,6 çıkmıştı lh da 7 di senin kaçKızlar benim amh 1.18 11 yaşında oğlum var 3 te kaybim devlet bana tüp bebek dedi özel Dr gittim geçen ay klomene başladık bir yumurtam oldu kendisi catladi ama olmadı hastaldim şimdi bu ay ara vericez olmazsa tekrar gidicem yine klomen kullanicam sizce olur mu?
Merhaba, yaşınız kaç? Amh değeriniz düşük görünüyor. Bu da yumurta rezervinizin az olduğunun göstergesi. Ben de Klomen kullandım bir süre ve tüp bebek merkezindeki doktor yumurta rezervi azlığında Klomen'in çözüm olmadığını, boşuna yumurta ve zaman kaybı olduğunu söyledi. Yaşınız da kritik durumdaysa Klomen'le zaman kaybetmeden, tüp bebek merkezine gitmenizi benzer durum başından biri geçmiş hasta olarak öneririm.
bugün ikinci iğnemi oldum bakalım iğne ile kaç tane yumoş oluşucak klomenle arasındaki farkı görücezKızlar benim amh 1.18 11 yaşında oğlum var 3 te kaybim devlet bana tüp bebek dedi özel Dr gittim geçen ay klomene başladık bir yumurtam oldu kendisi catladi ama olmadı hastaldim şimdi bu ay ara vericez olmazsa tekrar gidicem yine klomen kullanicam sizce olur mu?
Sorucam Dr uma iğneyi benim fsh 9.30 çıkmıştıCan'ım merhaba bence amh düşük değil 1 in üstünde benimde 1,50 çıktı geçen ay klomen kullandım ama saati kaçırdık bu ay doktor iğne verdi 5 gün istersen doktoruna iğne Öner daha çok yumurta oluşuyormuş benim bir tane oluşmuştu 19 mm ama olmadı birde fsh değerin önemli benim 5,6 çıkmıştı lh da 7 di senin kaç
Yaşınız kaç acaba? Ben 30 yasindayım. Benimde 1.17 çıktı. Ama 1 üzeri düşük sayılmaz . Sınırda dedi bana doktor ama kötü bi değer değil.Kızlar benim amh 1.18 11 yaşında oğlum var 3 te kaybim devlet bana tüp bebek dedi özel Dr gittim geçen ay klomene başladık bir yumurtam oldu kendisi catladi ama olmadı hastaldim şimdi bu ay ara vericez olmazsa tekrar gidicem yine klomen kullanicam sizce olur mu?
32 canım sen napiyorsun tedavi falanYaşınız kaç acaba? Ben 30 yasindayım. Benimde 1.17 çıktı. Ama 1 üzeri düşük sayılmaz . Sınırda dedi bana doktor ama kötü bi değer değil.
Aşilama yaptırdım 1 kez tutmadı. Önümüzdeki ay tekrar deneyeceğiz. Ama zaten sorun eşimde. Yani morfolojisi düşük çıkıyor. Doktor normal yolla olmaz demedi ama zor dedi . 2 sene oldu bekleyelim artık yoruldum. Aşilama tutmazsa yaza tüp bebek yapıcaz . Allah yardımcımız olsun.32 canım sen napiyorsun tedavi falan
Hakkında hayırlısı olsun canım ins bu ay olurAşilama yaptırdım 1 kez tutmadı. Önümüzdeki ay tekrar deneyeceğiz. Ama zaten sorun eşimde. Yani morfolojisi düşük çıkıyor. Doktor normal yolla olmaz demedi ama zor dedi . 2 sene oldu bekleyelim artık yoruldum. Aşilama tutmazsa yaza tüp bebek yapıcaz . Allah yardımcımız olsun.
Can'ım ben 38 yaşındayım amh 1.50 çıktı dr iyi dedi benimde 12 yaşında kızım var geçen ay başladım tedaviye bu ay iğne verdi göbekten oluyorum tabi benim yaşımda var sen gençsin tedaviyle olur stres yapmaYaşınız kaç acaba? Ben 30 yasindayım. Benimde 1.17 çıktı. Ama 1 üzeri düşük sayılmaz . Sınırda dedi bana doktor ama kötü bi değer değil.
İnşallah canimm 2 yıldır çok yıprandım etrafımda herkesin çocuğu oldu. Sormasin insanlar diye dışarı bile çıkmaz oldum. Puregon igne kullanmıştım bende önümüzdeki ay yine kullanicam. Ah bir de kendiliğinden olsa.... hersey stres işte. .Can'ım ben 38 yaşındayım amh 1.50 çıktı dr iyi dedi benimde 12 yaşında kızım var geçen ay başladım tedaviye bu ay iğne verdi göbekten oluyorum tabi benim yaşımda var sen gençsin tedaviyle olur stres yapma
Merhaba.. daha önce başka bir tedavi gördünüz mü? Yoksa ilk mi olacak?Merhaba arkadaşlar 29 yasindayim ve benimde amh degerim 0,54 ama diger degerlerim normal tedaviye basladim bende yumurta takibi yapiyoruz inşallah hayirli haberler aliriz
Aynı duyguları bende yaşıyorum çok zor Allah isteyen herkese hayırlı evlatlar nasip etsin inşallahİnşallah canimm 2 yıldır çok yıprandım etrafımda herkesin çocuğu oldu. Sormasin insanlar diye dışarı bile çıkmaz oldum. Puregon igne kullanmıştım bende önümüzdeki ay yine kullanicam. Ah bir de kendiliğinden olsa.... hersey stres işte. .allah hepimizı evlat sahibi yapsın insallah
merhabalar arkadaşlar benimde rezerv sorunum var 24 yaşındayım ama rezervimin azaldığını 21 yaşında öğrendim ve başladım tüp bebek tedavisine.. birinci Gaziantep'te oldu 2 yumurta gelişti biri boş biri kalitesiz çıktı
ikinci tedavi ist Bülent Tıraş'ta oldu yine iki yumurta boş kalitesiz
üçüncü tedavi İzmir'de Kaan Bozkurtta oldu 3 yumurta boş kalitesiz
dördüncü tedavi yine Kaan Bey'de 5 yumurta dan 1 tanesi sağlam gibiydi ama döllenmedi
beşinci tedavi yine Gaziantep'te düşük dozla oldu 5 yumurtadan iki tane doluydu ama ikiside döllenmedi..
yani hiç trasfer olmadı hatta hiç embriyo olmadı
Doktor öncde donör demekle birlikte onu hiç düşünmüyoruz deyince doğal siklus deneyelim dedi şimdi adetimi bekliyorum..
fsh 9,94
Tsh 1,4
Lh 1,43
Prolaktin 14,48
estradiol E2 53,78
siz neler yaptınız önereceğiniz birşey var mı ?
Doğal yolla bizim için imkansız derecesinde..Doğal yolla denedin mi yazar mısınız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?