Popüler Konu Yumurtalık Rezervinde Azalma Olupta Tüp Bebekte Başarılı Olanlar

Her prot

Her protokol demek istedim,evet her ay herbirini denedi doktorum.rezerv azdı bende ,tek yumurta bulsak seviniyorduk.
çok zorluklardan geçmişsin..benimde öyle oldu ..önce normal ilaçlarla denendi 3 sefer..1 inde yumurta erken çatlamış dendi iptal..2 ve 3 de yumurta büyümedi iptal..4 ve 5 de önce femara veriyordu 5 gün kullan kontrole gel diyordu gidiyordum yumurta yok..kafayı yicekdim..yıkıldım,üzüldüm,kahroldum...şimdi 1 adet geçdi..dhea, coenzim kullanıyorum..dr değiştircem..ha bide ilk tedavimde kimyasal gebeliğim var

Anladım canım. .benim adetim gecdi yenice..birdahaki adete bakalim bir sorun cikmazsa baslicak gibiyiz..yumurta olmuyordu inşallah bu sefer olur ...
hayırlısı olsun inşallah.. yumurta olur tabi neden olmasın her ay yumurta durumları değişiyor , bunu düşünme stres en önemli faktör ...

Arkadaşlar belki salakça bir soru olacak ama bir kadında sağ sol olmak üzere 2 yumurta yokmu doğal olarak 15-20 yumurta ilaçlarlamı çoğaltılıyor yoksa her ay böyle çok yumurtamı oluyor normal olan birinin kafamda deli sorular :)

Iki yumurta yok canim.. Iki yumurtalik var ve bu yumurtaliklarda bircok yumurta var .. Ancak heray hepsi buyuyup olgunlasamiyor sadece birtanesi kendiliginden gelisiyor.. Doktorlarda sansi arttirmak icin yumurtaliklarinda var olan yumurtalarin hepsini ilaclarla buyutmeye calisiyor

Teşekkürler arkadaşım dhea ,Q enzim,arı sütü polen bir sürü şey allah yardımcımız olsun çoğalsın yumurtalar

Arkadaşlar aranızda dhea bıosteron kullananlar var mı? Faydasını gördümüz mü. hamile kalamlarınız yada hamile kalan tanıdıklarınız var mı??? bende 1 aydır kullanıyorum. dhea kullanan arkadaşlarla sohbet etmek istiyorum

ben yeni başladım cnm kullanmaya..rezervi az olanlara veriyor dr genelde sizde ne vardı sorun ?

Arkadaslar merhaba, ben 3 ay once 1 tane basarısız tup bebek gecırdım. Amh 'ım o zaman 0,2 idi. Sonraki ay 0.3 tü. Yani yakın birbirine. Gecen hafta yaptım yine 0,6 olmuş.
Nasıl oldu anlamadım doktor değişmez dedi ama artmış. Polen bal ve corek otu bal tarcın karısımı yıyorum duzenlı olmasa da yemeye calısıyorum acaba işe yaradı mı ? Basına boyle bırsey gelen oldu mu ?

Amh yumurtalık granulosa hücrelerinden salgılanan bir hormonmuş, foliküllerin büyüme ve tüketim hızını düzenliyormuş. Mantıken aydan aya değişkenlik gösterebilir sanırım. Benim de 0.06 ama farklı değerler çıktığı da oldu yine de doktorlar en düşük değeri geçerli sayıyorlar. Çok doktor gezdim hemen hepsi amh a çare yok boşa zaman kaybetme dedi. Bitkisel kürlere beslenmeye akapunktura nedense boş iş olarak bakıyorlar. Bilimsel olmayan hiçbir şeye sıcak bakmıyorlar. Bu yüzden dhea ve coq10 ve d vitamininden başka takviye öneren yok gibi nerdeyse. Murat Berksoy, Ender Saraç ve Kaan Bozkurt gibi doktorlarsa beslenmenin ve kişiye özel vitaminlerin çok şeyi değiştirebileceğini söylüyor. Pozitif sonuç alan da var hiçbir işe yaramıyor diyen de. Zaman gösterecek benim için de işe yarayıp yaramadığını ama ne olursa olsun zaman kaybetmemek gerek her bir yumurtanın bile kıymeti var bizim durumuzdakilerde. Şu yükselsin bu düşsün öyle yaparım tüp bebeği demek tamamen saçmalık. Her ayı ne şekilde değerlendirebiliyorsak kullanmalıyız diye düşünüyorum. İlk denememi Haziranda yaptım ve çok zaman kaybettim şimdi kaybettiğim aylar için pişmanım bu yüzden böyle düşünüyorum. Bol şanslar.

Evet kesınlıkle cok haklısınız. Ben de sızın gıbı dusunuyorum. Ben azalmasını beklerken artmıs gorunce sasırdım o nedenle yazmak istedim. Ama tabi en dusuk olanı kabul edıyorlar dogru soyluyorsunuz. Ben de 1 tane basarısız tup bebek gecırdım kasım sonunda. Sımdı amelıyat olmam gerrektıgı ortaya cıktı, mart ayında amelıyat olacagım. Ondan 2 ay sonra sanırım tekrar deneyecegım.
Dedıgınız gıbı 1 adet yumurtamız bıle cok cok onemlı ama malesef maddi nedenlerde elimizi kolumuzu baglıyor.biriktire biriktire ilerliyoruz. Umarım herkes emeklerının karsılıgını alır ve mutlu sona ulaşır.

Şöyle de bir durum var ben tüp bebek tedavisi oldum, iğnelerle 2 yumurta gelişebildi, normal takip de yapılsa belki 1 gelişecekti boşa o kadar hormon aldım belki de. Amh çok düşük olanlar yumurta takibi ile femara vs türü ilaçlar deneyerek her ay aşılama veya yumurta toplama ne uygunsa denese daha mantıklı olur gibi geliyor bana artık. Kimseyi zan altında bırakmak istemem ama tüp bebek malum iyi bi sektör haline gelmiş. Doktor seçimi çoook önemli Allah hepimizi vicdanlı doktorlarla karşılaştırsın.

Benım de 7 yumurtam vardı. 3 tanesi cevap verdı. 2 tanenın içi boş çıkmış kaldı 1. Neyseki döllendi de transfer oldu. Ardından negatıf. Sonra rahım filmi cekıldım. Megerse tüpümün biri sıvı doluymus bu sekılde zaten tutması ımkansız gibi birseymiş. O kadar arastırdık iyi doktor olsun prof olsun diye ama bana basta rahım fılmı cekılseydı ben o kadar hormonu bosa almazdım, yada dondurur amelıyat sonrası transfer yapardım. Oyle bir sektor ki artık pek guvenım de kalmadı malesef ne deseler acaba diyorum. 3 farklı doktora gıttım amelıyat meselesi meydana cıkınca fıkır almak için hepsi ayrı birsey soyluyor. O nedenle cok arastırıp gittiğimde iyi çıkmayınca artık umarım bundan sonra iyi doktorlara denk gelirim / geliriz. Resmen rant olmuş bir sektör.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…