cevabın için teşekkürler picasso benim de geçen ay oldu bu deneme..ben de ne olduğunu anlayamadım bi anda kendimizi tedaviye başlamış bulduk ben de dr umu değiştirmeye karar verdim yani çok deneme şansım yoksa daha iyi bir yerde denemek istedim bu ay hem bir kontrol hem de görüşme için gitmek istedim çarşamba randevum var hayırlısı..inş bir an önce bebişlerimize kavuşuruz..
bu arada sen hangi şehirdesin?
ewet tatlım benimde öyle oldu normal çocuk istiyoruz bir sorun varmı diye kntrole geldim dedim.....spermdi yumurta rezervesi azlığıydı yani şok şok şok bir anda kendimizi aynı doktorla tüp bebekde buluverdik daha yeni bir hekim.....bilinçsizlik işte madem böyle birşeyle karşı karşıyasın araştır iyi bir doktor bul negatiflikde onda olsunki ters giden neymiş o çıksın aayyyyy bu konuda çok dertliyim :))) susuyum yoksa çok konuşurum :))) ilk tedavim ankara medicana daydı şimdi 2. kısmet olursa ankara anatolia tüp bebek merkesi prof.dk. bülent tıraş çok met ettiler gazi ünüversitesinde öğretim görevlisi aynı zamanda şehir olarakda ewet canım ankaralıyım ve ankarada oturuyorum....
ben de anatolia bülent tıraşla devam edicem inş..bana da orayı önerdiler..hatta yarın randevum var bakalım hayırlısı..
nazenin selam cnm....viola diye haptan bahsetmişsin...bende dhea kullanıyorum...sen dhea kullanmışmıydın....kullandıysan faydası olmuşmuydu....çünkü dhea da yumurta kalitesini artırmak için.....
slm Kızlar,
benim denenme malesef negatif çıktı.bıraz kafamı dağıtıp ne yapacağıma karar vermem lazım.moralim sıfır.dipteyim.oldu 2.deneme.dus un annesi mi vefat etmiş yanlış mı okudum.yazarsanız bana ona göre cevap vereyim.umarım yanlış okumuşumdur.şimdilik hepinize iyi akşamlar.
en iyisini yapmışsın canım :))) çok iyi bir hekim haaa unutmadan bak yumurta takibini başka doktorlar yapıyormuş ilaç dozunu yumurta toplama transfer bunları bülent bey ve muhakkak belirt yumurta toplamadada bülent beyi istiyorum diye çünkü başka doktorlar giriyormuş opa başta belirtseydiniz diyorlarmış sadece bunu belirt çünkü yumurta toplama transfer önemli bu ikisinde muhakkak bülen hoca olmalı.....çok sewindim ama hakikaten adam bu işin uzmanı akademik tablosuna baktınmı inşallah canımbunda yüzümüz güler ben muanemi oldum 2 3 ay bekleyelim dedi 2 ay kafi :)) mart sonunda ordayım ilaçlarımda belirlendi benim......
picasoo öncelikle teşekkür ederim..insanın kendini anlayan biriyle bunları paylaşması çok güzel..inş hepimizin yüzü güler hayırlısıyla sağlıklı bebeklerimiz olur inş..ben de bülent bey olsun tüm işlemlerde isterim..bunu bülent beye mi belirticez sekreterine mi..bir de muayene ücreti nedir?
arkadaşım sen ilkini nerde denedin.merak ettim.bide hrs de tahlil demişsinde hrs bildiğim kadarıylaanlaşması yok herhangi bir kurumla.tamamen özel.yanlış mı biliyorum.bende genetik testlerden yaptıracağım.ne zaman yaptırdın tam olarak?canım ben daha sonradan öğrendim ilk tüp bebek denememizi sadece eşim ve ben biliyorduk hani birde yeni ewli olunca kimse şüphelenmez diye kimseye söylemedik çünkü nekadar çok yorum okadar çok sorun fakat ilki olumsuz gidince ve çok deneyimli olmadığına inanmadığımız doktorla olunca ailelerimiz öğrendi düşün eşim ailenin tek oğlu ben ailenin tek kızı anlarda çok üzüldü ama hiç bize belli etmediler sadece hissetttik ve iyice araştırıldı 6 doktordan elene elene bülent bey çıktı birde ben ozamanlar aslında imkan olacak bu iş için israile gideceksin diye düşünüyordum çünkü adamlar genler konusunda hücreler vsss konusunda dehşet zekiler.... ve bülent hocanında israilde eğitim alması beni dahada cezbetti muane canım 250 orda rapor konusun da 2 bina altında meral hanım var ona gidiyorsun rapor kısmınıda o hallediyor tedavinin ve ilaçların bir kısmını ödüyorsun ama muhakkak ilk muanede 250 sperm testi isterlerse onun içinde 50 birde genetik test isterlerse benden istediler çünkü ilk embriyomuzu bülent beyde pek beğenmedi hani bizden mi labaratuardanmı diye vaktimiz varken hrs kadın doğum hastanesi var oraya yönlendirdi orda bir takım testler olduk sonuç daha çıkmadı zaten 20 gün felan sürüyormuş ondada 900 civarı tutmuştu emekli sandığı kurumumuz kurum karşıladı biz sadece 112 sini verdik..... yani böyle tatlım büyük bir ihtimal senle tedavilerimiz yakın olur hatta düzelteyim inşalllahhhhhhhhh gebeliğimiz yakın olacak :)))
nazencimmmm çok datlusun yaaaaaa..... sende olmasan vallahi nerden bukadar aydınlanacaktık ewet şaka deil vallahi bak önerilerini çok dikkate alıyorum hakikaten araştırmacı bir insansın canım şu zeytin yağınıda düşüneceğim aklımdanda geçmiyor deildi hani....fakat bize faydası olduğunu bilmiyordum.....
arkadaşım sen ilkini nerde denedin.merak ettim.bide hrs de tahlil demişsinde hrs bildiğim kadarıylaanlaşması yok herhangi bir kurumla.tamamen özel.yanlış mı biliyorum.bende genetik testlerden yaptıracağım.ne zaman yaptırdın tam olarak?
kızlarrrr ne güzel yazmışsınızzz :))),
ah bu iş gerçekten insanın ciğerine batan, ateş gibi dağlayan bir iş, bir konu, az evvel kardeşimin eski erkek arkadaşının yeni karısının hamile olduğunu öğrendik, evllik aşamasından ayrılıp bu kızı aldı ve şimdi hamileymiş, yani bazen ilahi adalet var mı yok mu diye bir sarsılıyor insan, biz bir yumurta peşinde yıllarca koşarken kadının teki zırt diye kalıveriyor,
hem kolay hem çokkkk zor bir olay hamile kalmak,
hamile kalanda kasıla kasıla geziniyor eğer istiyorsa anne olmayı hani, birde ayyyy gene kalmışım diyip gidip kürtaj olan da var,
bilemiyorum benim de bazen kafam karışıyor, sorguluyorum ama gerçek cevabı bulmak çok zor vede zaten bulamıyorsun,
benim eşim ailesinin tek erkeği, soyadını yürütecek derlerya hanı olursa bizden yürüyecek soyad, ama olamıyor,eh benim yaş malum , ha hadi yaşı geçtik avutuyoruz bak gençlerde de var diye ,ama yaş önemli bir faktör.
valla kızlar, ben bu kadar sıkıntılı ve acı günler geçirdim annemi kaybettim, aynı anda paraca çookk sıkıntım oldu, tek başınaydım, babamda ölmüştü, aileden kimse yoktu, kardeşim ve hayat asıldık, o acılı günleri atlattık, sonra tanrıma dedim sen çekemiycem dert vermezsin diye, evet ne kadar acı da gelse bize birşekilde katlanıyorsun ve zaman ilaç gibi geliyor,
sonra evlilik hayat banada gülüyor dedim, güzel gidiyo rherşey, şahane bir düğün, eğlenceli günler, keyifli zamanlar, yurt dışları gezemeler, şahane bir ev bahçeli felan,
kısa süre sonra hopppp bu bebek travmaları, ilkinde daha hiç birşey bilmiyorum hamileliğe kalp atışına dair, normal gittim, kalbi duydum ayy ne güzel dedim, haftayada eşimle gidicez doktoruma, o zamanki doktorum normal jınekologumdu, o da cok sevinmişti, eşimle gittik eşime diyorumkı, ay okadar güzelki kalp atışını duydum muhakkak sende duymalısın ,,,
gittik muayene odasındayım, kapı açık eşimde içerde oturuyor, dr onuda alacak içeri hani, aha açtı ultrasonu, bir sessizlik bana diyorki yaa ben kalp atışını alamıyorum, duyamıyorum, aa nedenki dedim , hiç aklıma gelmiyorkı hani teknik bir sorun var duyulmadı sanıyorum , hiç aklımın köşesinde yok böyle birşey, hani evren den çağırmış korkmuş o korkuyla gitmiş panık stress olmusta değilim,
dr maalesef kalbi durmuş deyince, o anki şokkkk anını tarif etmem mumkun değil, eşim içerde o da duyuyor, o da hevesle geldi , ben getirdim gelllll kalbı duycaz diyeee,,
sonra sessizik...... kalktım , ağlamayadım ne yapcaz dedim, hemen almak lazım dedi, bir iki gun dünlenin bana haber verin dedi, arabaya binmekle bir ağlama bir ağlama, yani anlam vereedim, gene isyan ettim, nedennnnnnnnnn dedim ya, neden tam rayına oturdu derken, hersey tamamken nedennnn? neden ben bunları yaşıyorum dedim,
eh o bahara kadar ki bu olay ekimayındaydı, hiç bir şey yapamadım mal gibi yaşadım resmen,
sonra topluyorsun kendini, hadi bir daha, tedavi yarıda kesiliyor, yumurtalam yok, hadi bir daha kist var, hopppp yaza kaldı, yazın nasıl olduysa bir yumurtayı bulduk, gene hamile kaldım,
hah bu sefer diyorumki, allahıma ısyandan oldu beni denedi, bu sefer ne dualar hergünn, meditasyonlar, ,ilaçalar iğneler saati saatine,
gittik kalp duymaya, var kalbi ama yavaş atıyor, bir hafta bekleyelim dediler, y ao anki heyecan ve stress ömürden ömür gidiyor , öbür hafta eşim gelemiyor benle ben kendim kardşimle gittim dr a, heyecan dorukta, 9 hafta olmuş, dr baktı nönetci kadın dr bahcecide, aahhh dedi bebek büyümemiş, ölmüş kalbi yok, yaaaa dedım yeter ama neden benle oynuyorsun, madem alacaksın neden hamile kalıyorum o zaman hiç tutmasın bende bunu yaşamayımm,
ordan çıkıp eşimi aramak ona bu haberi vermek, tanrım işte cehennemi ben bu dünyada yaşadım, derlerya cennette cehennemde burada diye, ağla ağla ağlaaaa,
aptal bir durumda döndüm eve, hadi gene kürtaj, tam 2 ay evden dışarı adım atmadım, kimseyle konuşmadım, ama hiççççç, eşime karşı sucluluk duygusu oluştu, her sabah uyanıyorum ağlıyorum, gun içinde ağlıyorum, eşim gel bir psıkologa gidelim istersen dedi, hayır dedim istemem, vercek hapı uyu dur hayır, nerde dedim ilahı adalet hani, neden ıkı kez hani ders alacaksam bir kez neden yeterli değil dedim?, ama bunla tabi birşey ifade etmıyorrrrrrrrrr, sonra 4 ay felan sonra ancak, bir arkadaşım bir tarotcuya ve enerji çalışması yapan bir hanıma götürdü, 10 soru hakkın var sor bakalım kartlar ne cevap verecek dedi, ilk soru, tanrım beni unuttun mu? çıkan kart Tanrı kartı, 2.ci kart sabır kartı,bir anda tüylerim diken dken oldu orda, giden bebeklerin 2 side erkekmiş, tanrı senin yanında, senin ruhunun tekamulu için bu sınavları geçmen gerekiyor yorumları çıktı, sonraki sorularımda, gelen kartlar , içine dön, içindeki benle yüzleş, ruhunu maneviyatını yükselt, gibi kartlar, adaletin dengesi ve baş melek mikail in kartı çıkarak benim yalnız olmadığımın mesajını verdiler,
bunları niye soyledim, hakikaten ben bu çalışmadan sonra, enerji ve meditasyon çalışmaları yaptım, halen de yapıyorum, sufizm ve tasavvufla ilgilendim, mevlanayı mesneviyi okudum halende, şu anda kabaladaki ruhun tekamülünü okuyorum, ve bunların gerçekten, Tanrının bizi ayırt ettiği, cezalandırdığı için değil, yalnız bırakmak için değil, iç ruhumuzun yükselmesi ve tanrısal ışığa yaklaşması için verilcek dersler ve sınavlar olduğunu kavrıyorum. bu maneviyat kısmı, bunu böyle görünce, hayata yeniden dönüyorsun, bak bana donör dediler, bı an eyvah dedım , ama sonra umurum olmadı, kist var olmaz dediler, umurum olmadı, ben de eşimle zaman zaman keyifsiz ve isteksiz anlar ( sevişmeler ) yaşadım o çokk normal, ama şimdi, ya bırda da bir hayat var bunu da yaşamak gerekiyor dedim, o yüzden an dan ve bugunden keyif almaya da bakıyorum, evi dekore etcem şimdi boya rengi bakıyorum, işlerime daha odaklandım, hafta sonu keyifli arkadaşarımla zaman geçiriyorum, kayaga gidiyorum, nisanda bir yurt dışı yapıcam plan yapıyorum , planlamak bile hoş oluyor , inanınnnnnn,
yani uzun oldu bugun ama vazgeçmek yokkkkkkkkkkkk, başbakan gibi yola devamm:))))))
ve iyiki burası varmış bulmuşum, iyi sizleri tanıdım sanal da olsa çok dostum oldu burda sizleri seviyorummmmmm, :))))))))))))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?