Popüler Konu Yumurtalık Rezervinde Azalma Olupta Tüp Bebekte Başarılı Olanlar

benim geçen ay rahmime ince demişti, şimdi iyi dedi, artık başlama zamanı bana kaldı, benimde kasımda reglim bayrama denk gelecek. biraz karıştı planlarım.
dün senin fsh ına tekrar baktı mı.

tünaydın.Ben adetliyken gitmediğim için bu ay fsh baktıramadım.Önümüzdeki ay baktıracağım.Zaten bu ay fsh baktırmadığım için karambole önümüzdeki ay başlamayalım dedi dr.Bir de bayrama denk geliyor onun stresinede girmek istemedim.Aralıktada başlayacağımız kesin değil.O ayki yumurta durumuna bağlı açıkçası.Sadece fsh değil bir çok test istedi.Bu sefer acele etmek istemiyorum.En uygun zaman ne zaman derse dr o zaman başlayacağım.Dr güveniyorum.Topraksu başkentin laboratuvarı konusudaki kaygıların nedir ?Bana da açıklar mısın? Biliyorum hastane lüks değil. Ama sonuçta bir üniversite hastanesi ve laboratuvarı.Demek istediğim üniversite hastaneleri sadece hasta bakmıyor ayrıca araştırmalarda yapılıyor .Bu yüzden laboratuvarlarını yeni teknoloji uygulamaları için sürekli yenilemeleri gerekir diye düşünyorum.

yeterciğim her cuma hiç atlamıyorsun ve güzel dua dilek yazıyorsun. bu yanını sveiyorum çok gzüel birşey. senin gönlünden ne geçiyosa inşallah en kısa zamanda Allah sana nasip eder. öptüm.

merhaba arkadaşlar ben 15 gün önce tekrar yazmıştım. ben antalyada ali fuat beyin hastasıydım. benim 5 yumurta toplandı. bunun 2si bebek oluştu. 2 emriyor transfer edildi. dün sonucu aldım sonuç nefatif çok üzüldüm. hala atlamadım. anne olma fikrine o kadar alışmıştım ki. ama hayırlısı olsun 2-3 ay sonra tekrar deneyecez ancak maddi sorun var. 1. denememize 6500 TL para harcadık. fsh değerim 12-13 arasında biryerlerde. yaşım 23. ikincide şansım nasıl bilmiyorum. doktorum %40 şans vermişti. birisi 2. kalite birisi 3. kalite idi. ancak 2. kalite olan 1. kaliteye yakınlıkta demişti.

benimde aksine yeni teknolojileri ne kadar kullanılyorlar yönünde tereddütlerim var.kadın doğumcu ne kadar iyi olursa olsun sana çok iyi bir tedavi uygular çok iyi kaliteli yumurtalar elde eder ama bundan sonrasında özellikle erkek konsunda ve dölleme işlemi gibi konularda kadın doğumcu değil labaratuvar ekip ve teknik önemli oluyor. şimdi diyebilirisn kısmette varsa yer bahane evet öyle kısmette varsa heryerde her şekilde olur, burada da çok gördük imkansız denilenlerin normal yolla bile kaldığını, istersen süper teknolojilerle donatılmış bir merkeze git kısmet değilse hamile kalamıyorsun.
eğer bir yer içime tamamen sinmezse çok huzursuz bir tedavi süreci geçiriyorum. zaten stresli bir süreç böylelikle stresimi kat kat arttırıyorum kaafama takıyorum acabalarla dolu bir tedavi süreci geçiriyorum pozitif olamıyorum bu da doğal olarak süreci tedaviyi olumsuz etkiliyor. bu da benim kendimle ilgili bir sıkıntı işte.

Merhaba arkadaşlar,

Uzun süre bende sizlerin arasındaydım beni hatırlayanlar olur Sonra biraz uzat kalmak ve bu düşünceden kurtulmak için uzun süre uğramadım buraya açıkcası.B ende geçen şubat ayında amh değerimin 0,2 olduğunu öğrendim .33 yaşındayım ve 1 yıllık eviliyim.Doktor çok umutsuz konuştu ve hemen apar topar tüp bebek denedik , negatif  2 ay sonra yeniden denedik farklı bir tedavi ile oda negatif . Tabi bu süreç içerisinde çok üzüldüm , çok yoruldum ki benim hayatımda en çok korktugum şeyin başında iğne gelir günde 4 kere iğne olduğum günler oldu. Sonra dedim ki ben şöyle 6-7 ay hiçbir şey yapmayacağım tüp bebek çalışması adına ne zaman kendimi hazır hissedersem o zaman . Tabi doktorum beni çok uyardı senin zamanın yok , sen kendini hazır hissettiğinde yumurtan olmayabilir diye çok da haklıydı aslında . Biz hiç çocuk düşünmemiştik amh testinin sonucunu öğrene kadar, o yüzden hiç normal yoldan denemedik . bende normal yoldan denemeye karar verdim bir süre.

Bir kaç ay negatif sonuçları aldım , aldıkça üzüldüm .Ama bir gün olacağına hep inandım . İncir kürünü duymuştum ve bir arkadaşım onun sayesinde hamile kaldı onuda denemeye karar verdim . 20+20 sabah akşam incir kürü içtim . Bu süre içinde açıkçası incirlerin hikmeti(günde10-12 incir normaldir)2-3 kiloda aldım . preseed ve ovulasyon tesleri aldım ve takip ettim . sonra baktım ki sonuçlar hep negatif bıraktım kürü filan hatta rejime girdim sıkı sıkı aldığım 3 kiloyu geri verdim . Çokda fazla düşünmedim bu ay konuyu . 2 gün önce bir arkadaşım bana beni rüyasında gördüğünü ve hamile olarak gördüğünü söyledi. Bende öylesine bir test yaptım ki daha adetime 2 gün vardı. Test ilk defa çift çizgiyi gösterdi . İnanmadım , testin ucuz ve adi olduğunu düşündüm . ertesi sabah bir test daha aldım oda çift çizgiydi. İşte o zaman kalp atışım hızlandı ve kan testi yaptım .Sonucum 347 ve gerçekten hamileyim . Hep başkalarının mucizelerini okudum bir gün benim de başıma gelebileceğinin hayalini kurdum durdum . Oluyor kaderde kısmette varsa oluyor arkadaşlar. Allah tamamına erdirsin diyorum kendi adıma.

Hepinize de umut olmak istediğim için yazdım . çünkü benim değerim çok düşüktü . doktorlar hiç ilgilenmek bile istemediler zaman zaman direk donör dediler .onuda düşündüm açıkcası , olmasa gelecek yaz düşünüyordum yani. Sizde hiç umudunuzu kesmeyin ve şu incir kürünü mutlaka bir deneyin lütfen . Allah en kısa zamanda sizlerinde yüzünü güldürsün arkadaşlar.

Bende 34 yasındayım ve amh 0,2 . hikayelerimiz benziyor. umut oldun bana. Rezerv azlığının sebebi neydi? Benimki operasyon

Heysem gerçekten hikayen bize umut oldu.Mucizen gerçekleşmiş.Bizde doğal için uğraşıyoruz.Bu ay kimyasal gebelik oldu.Ben de kaliteli bir yumurta çıktığında bu işin olacağına inanıyorum.Aralıkta tüp düşünürken şimdi biraz daha sonraya düşünür oldum.Hikayeni paylaştığın için teşekkürler..Hamilelerin duası kabul olur derler dualarını bekliyorum.Allah tamamına erdirir inşallah...

Bende 34 yasındayım ve amh 0,2 . hikayelerimiz benziyor. umut oldun bana. Rezerv azlığının sebebi neydi? Benimki operasyon

Lale ne ameliyatından sonra düştü amh?Mucizeler gerçekleşiyor bir şekilde.Sayılara çok takılmamak lazım.Zamanı geldiğinde birşekilde gerçekleşiyor mucizeler.Yabancı sitelerde ne kadar yüksek FSH larla gebe kalmışlar.18 yaşındaki kızın hikayesi çok ilginç.Sonrasında 3 tane çocuğu olmuş.

Canım ben endometriozis ameliyatı oldum. He riki overden de çikulata kisti dediğimiz kistler alındı. 4 ay oldu. Kistler lazerle yakılırken yumurtalarda zarar görüyor. İlk tüp bebek denememi deneyeceğim kısmtese haftaya..

Lale347 bende endometriozis kisti nedeniyle opere oldum.Fakat dr yakmayacağını fibringen kullanacağını söyledi.Bende 4-5 ay oldu.Benim soldaydı.İnşallah en kısa zamanda mucizen gelir seninde.Sayılara takılma.Ben kadere inanlardanım.Kaderde varsa oluyor birşekilde.Rahat ve sakin olmaya çalış.Senden güzel haberler bekliyorum...Bol şans...

Bu sayfalarla tanışmam yaklaşık 4 yılı buluyor,hikayem adet olamamakla başlamıştı,oysaki her ay düzenli adet olurdum hiç gecikmem olmazdı başlarda gebelik düşünmediğim için her gecikmede korkardım acaba mı diye? tabi o zamanlar gebe kalmanın bu kadar zor olduğunu bilmiyordum.
Gittiğim ilk dr.sen gebesin dedi bak buda kese diyip ult.görüntüsünü elime verdi emin omak içinde kanına bakalım dedi,kan sonucum kocaman 0 çıktı nasıl olabilirdi böyle birşey ultrasonda kese ,kanda 0 değer.Çok bilmiş süper deneyimli dr.larım(o zamanki dr.larım) bunun polip olduğunu anlayamadılar ve beni hemen rahim filmine ikna etmeye çalıştılar çünkü yapacakları her tetkik kasaya geçen Tl lerdi.
Ben onlara inanıpta çektirmedim film çünkü benim şikayetim gebe kalamamak değil adet olamamaktı,tabi cahilim o zamanlar bunun erken yum.yetmezliği olduğunu bilmiyordum.Bir kaç dr.gezmelerim sonucunda çocuğumun olmayacağına , tüp bebekle bile şansım çok düşük olduğuna karar verildi o sıralar sadece ilaçla adet olabiliyordum.
Çok sıkıntılı zamanlar,bunalımlar geçirdim bebek istemediğim halde bebeğim olmuyor psikolojisine girmiştim bile,zamanla takmamaya,önemsememeye bu sorun yokmuş gibi davranmaya başladım ve başardım takmadım düşünmedim adet olmaya kendiliğinden başladım.
Geçen 1 sene zarfında çocuk konusunu açmadık nasılsa adet olabiliyordum.Derken çocuk hasreti bizide sardı denemelere başladık fakat her ay negatif sonuçlar geliyrdu,asıl bunalımlarımı yaşamaya başlamıştım.Daha önce gittiğim dr.ların dedikleri doğruydu çocuğum olmuyordu belkide olmayacaktı.Yapılan fsh ölçümlerinde 15 çıkıyordu ve bu çok yüksek bir değerdi.Bir arkadaşımın vasıtasıyla amerikan hast.kayhan beye gittim aynı keseyi o da gördü vücudum sürekli kese üretiyordı ,dr.ların sürekli gördükleri keselerin aslında polip olduğunu öğrendik ,akabinde bu poliplerden kurtuldum.Poliplerde gebeliğe engel olurmuş ama direkt etkisi olmazmış.
Dr'um tüp bebek için erken olduğunu halen yumurtladığımı 6 ay kadar denemem gerektiğini söyledi bu arada ilk polip opr.patolojisi temizdi.Devam eden 6 aylık süreçte gebelik olmadı kontrole tekrar gittiğimde yine polip olduğunu gördük dr.um çok şaşırdı bu kadar sürede imkansız dedi ve ben tekrar opr.oldum bu seferki pataoloji sonuçları çok parlak değildi ,dr'um acil tedaviye başlamamız gerektiğini söyledi 2 seçeneğim vardı ya poliplere yönelik hormon tedavisi olacaktım yada tüp bebek .
Ben tüp bebeği seçtim ,tedavide çok kolay geçmiyordu verilen yüksek dozlara rağmen doğru düzgün yumurta olmuyordu,dr'um olacak sabret dedi 3 gün de olmazsa 1 haftadada olsa yumurtan olucak dedi o kadar rahat, güven veren bir hali vardı ki kendimi ona teslim ettim resmen.
Dediği gibi 3 tane yumurtam olmuştu,başkalarının 12-13 tane olurken.Bunada üzlüyordum ama zaten maximum 2 embriyo verecekleri için önemli olan kaliteli olmalarıydı derken yum.toplandı,döllenmeye gönderildi.
Ertesi sabah embryologum aradı tebrikler 2 tane kaliteli emb.oldu dedi sanki tebrikler gebesiniz demiş gibi sevinmiştim,asıl gün 2 gün sonraydı TRANSFER.Az yumurtam olduğu için rikse atmamak için ve embr.lar için en iyi yerin ana rahmi kabul edildiği için 2.gün transfer ettiler oysa benim edindiğim bilgilere göre 4-5 hücreli 2.gün transfer edilen embr.çok fazla şansı yoktu,ama Allah büyük tutacağı varsa 1 tane bile olsa tutardı.Transferden sonra eve geldim yattım 2 gün ananas yedim,kabak çekirdeği çitlettim ,hiç banyo yapmadım ,12 gün bazen ağlamalı bazen sinir krizli bazen umursamaz şekilde geçti ve büyük gün geldi çattı.Sabah eşimde bende ağzımızı açmadan titreyerek hastaneye gittik kanımı verdim bitmek bilmeyen 3 saat 45 dakika işlemeye başladı.10:00 da çıkıcak denen test tam 11:45 de belli oldu,tedavimde benimle ilgilenen melek hemşire aradı,sonucunz 556 tebrikler gebesiniz dedi ben şok olmuş bir şekilde olduğum yere yığıldım ,bu gerçek olamazdı ben gebemiydim şimdi,önce eşimi sonra ailemi aradım haber verdim havalara uçtular,takip eden muayene,ult.kontrollerde ikizlerimiz olacağını öğrendik.İşte o ultrasonda gördüüğüm sıpalarım 4 gün sonra 1.yaşlarına basacaklar.
Bu hikayeyi neden mi yazdım bir çok dr.un senin çocuğun olmaz ,tüp bebekle bile zor yumurtaların bitmiş,menapoz kapıda denilen ben anne oldum.Sizde sakın yılmayın karamsarlığa kapılmayın ,tedavi sürecinde sürekli eve bebeğinizle döneceğinizi,odasını nasıl döşeyeceğinizi ona nasıl bakacağınız düşünün,transferden sonra sürekli onunla konuşun onu sevdiğinizi,onu beklediğinizi söyleyin.İçinizi karamsarlık kapladığında bol bol dua edin gerçekten iyi geliyor.Demem o ki rezervmiş,fsh mış hepsi boş.Yumurtanız olduğu sürece devam edin ,bırakmayın bu işi.Hergün ama hergün dua ediyorum Allah'ım isteyen herkese nasip et,kimsenin kucağını boş bırakma diye,sağlıcakla kalın,tez z
amanda karınlarınız ve kucaklarınız bebeklerle dolsun ,taşsın inşallah.Sevgiler.

Darısı hepimizin başına insallah. hormon tedavisi sonrası mı 2-3 yumurta oldu. Öncesind ekaç yum. vardı?

Kistler kaç cm. di? fibringen nedir? Benim 6 ve 4 cm. di. tüpler de kapalıydı.

Benimde 6 cm idi kistim solda tek.Tüplerin açık olduğu söylendi.Fibrinogen yakma yerine onu kullanıyormuş.Hatta ameliyattan sonra ağrım pek olmadı.Ağrı kesici de yaptırmamıştım.

Charlize teşekkürler.Ne güzel mutlu sona ulaşmışsın.Darısı bizim başımıza artık.Bende sürekli olarak söylediğim olacağı varsa oluyor.Gerisi boş.Sayılarda çok anlam ifade etmiyor benim için.Yeterki benim kaderimde yazılmış olsun.Senin gibi çocuğun olmaz denilen kimselerin çocukları olmuş.Bazen insan sabısızlanıyor biran önce olsun istiyor.Bende hamileyim demeyi ve kendi hikayemi burada paylaşmayı istiyorummmmmmmmm.
Bu arada juniorların doğum günlerini şimdiden kutlarım.

allah razı olsun arkadaşım hayırlısıyla kucağınada alırsın inşallah...böyle hikayeler nasıl iyi geliyor anlatamam

senden de allah razı olsun arkadaşım....ikizlerine rabbim hayırlı sağlıklı analı babalı uzun ömürler nasip eysin inşallah

Günaydınlar ve herkese hayırlı cumalar..aminnnnnnnnnnn bu güzel duan için

yeterciğim her cuma hiç atlamıyorsun ve güzel dua dilek yazıyorsun. bu yanını sveiyorum çok gzüel birşey. senin gönlünden ne geçiyosa inşallah en kısa zamanda Allah sana nasip eder. öptüm.

CANLARIM inşşşş rabbim bütün dualrımız kabul eder elimizden birbirmiz için dua etmekten başak bir şey gelmiyor

Arkadaslarmerhaba ben mol gebelık gecırdım ama dusunuyorum tup yapayım dıye sahglıkl olsun dıye ama doktorumla konusmadım daha neler yapmama lazıom ssk var ozel hastaneye gıdıyorum yardım edınnnn tesekkurlerrrrrrrrrrrrrrrrr

charlize77 umarım bizlerde senin gibi mutlu sona biran önce kavuşuruz...

Selam geçmiş olsun canım.Mol gebelikte gebelik için bir süre beklemen gerekiyor.Benim bildiğim 1 yıl.Bu süre içinde eğer yumurtan az ise yumurta toplattırıp dondurabilirsin.Zaten beklemekten başka çaremiz yok.Bizde olması için bekliyoruz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…