İnşallah canım bebeğine kavuşursun. Allah isteyen herkese versin. 4 yıla bir sürü tedavi sığdırdım. Ama maalesef kavuşamadım. Allah inşallah ilk önce sana sonra bizlere verir. Güzel haberlerini bekliyoruz. :))
kızlar sabah idrar testi yaptım negatifffffff.11.gün çıkmaz mı yoksa yine negatif midir:26:
gelinim senin fsh çok güzel düşmüştü yanlış hatırlamıyorsam.doktora gittinmi hiç ?yumurtalıklar nasıldı?
kızler selam.
sanırm tam da aradığım konuyu buldum..3 kere bebeğimi kaybettim. dr benden anti-mullerıan hormonu baktırmamı istedi. sonucu yazıyorum size
ANTI-MULLERIAN HORMON 0.42 ng/mL
SI 3.00 pmol/L
0.42 çok azalmış dedi dr ve tüp bebek önerdi, ben çok kolay hamile kalıyorum,9 ayda 3 hamilelik yaşadım ama sanırım sağlıklı kalamıyorum... önerilere ihtiyacım var sizce ara verip tekrar kendim mi deneyeyim? 26 yaşındayım,tüp bebek zor bi tedavi süreci,gözüm korkuyo... dr bana erken menopoz riskim oldugunu söyledi ayrıca da çok korkuyorumyorumlarınızı merak ediyorum..
Tatlım öncelikle en azından kendiliğinden hamile kalabildiğin için çok şanslısın...Amh benim 0,2...Eğer fsh değerinde çok yüksek değilse vakit kaybetmeden önce genetik tahlillerini yaptırarak bir tüp bebek merkezine başvur derim..Önce 3 gebeliğinin neden sonlandığı belli olsunn..Belki kan pıhtılaşması falan vardır..Ama kesinlikle tüp için araştır derimm.
canım sen kaçkere yaptırdın.merak ettim.maddi manevi gücümüz yetene kadar devam edeceğim.zaten istesemde 2-3 yıl sonra olmayacak.ne yapalım.allah bizede sığınacak bir güç verir inşallah.
cnm evet bende kan pıhtılaşması var, ama pıhtılaşmayı ilkinden sonra öğrendik diğerlerinde iğne kullandığım halde sonuç aynı oldu.2.yi trizomi16 nedeniyle kaybettim 3.nün nedeni belli diil... dr un dediği yumurtalık rezervin azaldığı için sağlıklı yumurta oluşmuyo olabilir dedi... bu yazdığım değer hakkında bilginiz varmı? fsh bakılmadı bana...
Canım ben 7 kere tedavi yaptırdım. ilk 4 tanesinin ilk denememiz Bursa Jinemed te idi. Murat Erdemir di doktorumuz. 7 yumurta vardı. 4 embriyo oluştu. Sonuç negatif. 2. ve 3. denemelerimiz İstanbul Gayrettepe Florance Nightıngale de oldu. Doktorumuz Emre Karatekelioğlu idi. 2. denemede 3 yumurta ve 3 embriyo sonuç negatif. 3. de 1 yumurta oluştu. Döllendi ama gelişimi durduğu için transfer yapılamadı. 4.de Bursa Pembe Mavi Tüp Bebek Kliniğinde oldu. Doktorumuz Nevin hanım dı. 1 yumurta ve embriyo oluştu. Sonuç pozitifti. 6 haftalıkken düşükle sonuçlandı. Son 3 tanesinide Fulya Bahçeci Kliniğinde yaptırdık. Doktorumuz Mustafa bahçeci idi. Valla ne diyeyim son 3 tedavide yumurtaların toplanmasını bile göremedik. takip edilen yumurtalar 2 ile 4 arasında idi toplama işleminde hemen önce çatladılar. Birtürlü sonuç alamadık. İlkinde hadi neyse nadirde olsa görülebilir dediler. Ama 2. ve 3. denemelerde de yumurtaların çatlamasını engelleyemediler. Habire bizde hayret ettik dediler. Zor vakasınız dediler. Son tedavide yumurta toplan madan 2 gün önce ovitrellanın vurulacağı gün pazar idi. kontrole çağırdılar. baktılar ki yumurtalar çatlamış. Çok entresan bir durum bende şaşırdım dedi. Hocamız sizi arayacak dedi. Ama 1 aydan fazla oldu ne arayan var ne soran. Türkiye nin en iyilerinden biri olarak gördüğümüz bu klinik meğerse düşündüğümüz gibi değilmiş. Şu anda dinleniyorum. Düşünmemeye çalışıyorum. Her şeyin hayırlı ne diyelim.
Canım benim inan yazdıklarını okuyuncaa içim titredii.Rabbim sana çok güzel bir yürekk vermişş belli ki..Sabır doluuu...İnş bu sabrının karşılığını alacaksın canımm.Valla çok içimden gelerek yazıyorummm..İnş en kısa zamanda Rabb sana da mucizeni gönderiri.Rabbim şifanı versin güzelimmmmm..
Sana sormak istediğim,bahçecide Berksoya gittinmi??Vee nu tedavilerde gerek bitkisel gerek ilaç olarak neler kullandınn??Sen bize göre çok daha tecrübelisin canımm..
Canım biz Mustafa Bahçeci nin Türkiye de bu işin ilklerinden ve enlerinden biri olduğunu duyduğumuz için direkt ona gittik. İlkinde olabilir nadirde olsa görülür dedi bizde hiç ummadığımız halde makul karşıladık. Yanlız benim anlamadığım 2. ve 3. seferlerde soruna yönelik birşey yapmadılar. İlkinin aynı tedaviyi uyguladılar. Sadece 3. de ilaç dozunu arttırdılar. kendi çapımızda yaptığımız araştırmalarda bu erken çatlama olayının uzman ellerde olmaması gerektiğiydi. Şaşırdık kaldık. Bitkisel olarak ilk 4 denememde DHEA kullandım. Sonralarında arı sütü, polen kullandım. İlaç olarak Bahçecideki ilk tedavide menepur, 2.de menegon ve merionel, 3.de ise puregon ve menegon kullandık. Baskılayıcı olarak cetrotide kullandık.
Anladım canımmm.bende bahçecinin anadolu yakasındaki merkezine Umut tüpe gidiyorum..Kasım ayında tüp bebek tedavisine başladım ama sağda sadece 4 tane olan foliküllerimm famera + gonal-f 225 e rağmen tıkkk olmadııı..Çünkü muhtemelen fsh çok yüksekkti.Nasib tabiiki..tedavi iptall olduu.Onun öncesinde 2 aşılama serüvenimde erken çatlama yüzünden iptall olduu..Evde menegon cetrotide iğnelerimin hepsi beklemede..Gonal-f 5 kutu idi ama 2 kutusu kaldıı.Ben devletten rapor alldım tüp için ve ilaç için..Artık mecburen gonla-f için para verip alıcazz.
Demek sende dhea kullandınn..Mustafa Beyin hep çok yoğun olduğunu söyleyen arkadaşları okudumm.Dr lar çok şey bilen hastalardan hoşlanmıyorlar,konuşturmuyorlar ama bazen bizleri dinlemeleri de gerekebiliyorrrr..Cetrotide rağmen çatladı demek yumutalarınn.Acaba nasıl bir yol izlenmesi gerekliymişş.
tatlım ama benim adetimde filan da herhangi bi sorun yoktu,21 günde bir düzenli adet oluyorum bu olanlara anlam veremiyorum...yumurtlama da sorun olsaydı hamile kalmam sorun olmazmıydı? 3 hamileliğimde de çok kolay hamile kaldım diyebilirim..bilmiyorum belki yeni öğrendiğim için kabul etmek istemiyorum, dr yumurtanın kalitesinin düşmüş olabileceğini gebeliklerin bu yüzden sonlanmış olabileceğinide düşünüyo,yeni yeni araştırıyorum daha kolay bi yol düşünüyorum tüp bebek süreç olarak ve maddi olarak zor bi tedaviCanım amh yumurtalık rezervini gösteren ve yumurtalıklarda üretilen bir hormon..Maalesef düşük çıkmışş.Ama inan 0,01 ile uğraşan arkadaşlarım varrr..Benim gibi 0,2 olup 2. tüpü deneyen arkadaşım varrr..Rabbim nasib edecek önce ama biz de elimizden geleni yapıcazz tabiiki..Az olan yumurtalarımızı kaliteli hale getirmemiz gerekiyorr.Bunun için bana dhea adlı bir ek vitamin gibi bir ilaç verildi.Günde 3 tane onu alıyorumm.4. kutudayımmm.Günde 1 tane folik asit içiyorum.Sabah akşam bal arısütüpolen karışımı yiyorum ve İbrahim saraçoğlu ile irtibattayımm.Kürler satın aldım onları yapıyorumm..Ama benim fsh çok yüksekk.4 ay önce bu durumla karşılaştımm..Aslında 4,5 senedir erkek infertilitesi yüzünden drlarda geziniyordukkk.Bende sol tüpte sıvı birikimi oldu laparoskopi oldum ve sol tüp alındı..2 sene önce hsg yani rahim filminde herşey süperdi ama oldu iştee.Ve şimdi erken menopoz ve erken yumurta yetmezliği ile uğraşıyorum..şİMDİYE KADAR 1 AY İLAÇ İLE DİĞER AY KENDİLİĞİMDEN ADET GÖRDÜMM.En son bu ay fsh 57 lerdeydii.Şimdi yediğim içtiklerim akupunkturlar yaradımı bakalım göreceğizz.Önümüzdeki ay bakalım adet olabilecekmiyim..Böyle iştee canımm..
Canım ben 7 kere tedavi yaptırdım. ilk 4 tanesinin ilk denememiz Bursa Jinemed te idi. Murat Erdemir di doktorumuz. 7 yumurta vardı. 4 embriyo oluştu. Sonuç negatif. 2. ve 3. denemelerimiz İstanbul Gayrettepe Florance Nightıngale de oldu. Doktorumuz Emre Karatekelioğlu idi. 2. denemede 3 yumurta ve 3 embriyo sonuç negatif. 3. de 1 yumurta oluştu. Döllendi ama gelişimi durduğu için transfer yapılamadı. 4.de Bursa Pembe Mavi Tüp Bebek Kliniğinde oldu. Doktorumuz Nevin hanım dı. 1 yumurta ve embriyo oluştu. Sonuç pozitifti. 6 haftalıkken düşükle sonuçlandı. Son 3 tanesinide Fulya Bahçeci Kliniğinde yaptırdık. Doktorumuz Mustafa bahçeci idi. Valla ne diyeyim son 3 tedavide yumurtaların toplanmasını bile göremedik. takip edilen yumurtalar 2 ile 4 arasında idi toplama işleminde hemen önce çatladılar. Birtürlü sonuç alamadık. İlkinde hadi neyse nadirde olsa görülebilir dediler. Ama 2. ve 3. denemelerde de yumurtaların çatlamasını engelleyemediler. Habire bizde hayret ettik dediler. Zor vakasınız dediler. Son tedavide yumurta toplan madan 2 gün önce ovitrellanın vurulacağı gün pazar idi. kontrole çağırdılar. baktılar ki yumurtalar çatlamış. Çok entresan bir durum bende şaşırdım dedi. Hocamız sizi arayacak dedi. Ama 1 aydan fazla oldu ne arayan var ne soran. Türkiye nin en iyilerinden biri olarak gördüğümüz bu klinik meğerse düşündüğümüz gibi değilmiş. Şu anda dinleniyorum. Düşünmemeye çalışıyorum. Her şeyin hayırlı ne diyelim.
Canım yaa çok şey yaşamışın. Benimde 2. denemem. Dün Kadiköy Acıbadem'de yumurtalarım toplandı. Dr. kendisinin gireceğini söylediği halde başkası topladı yumurtaları. Üstelik çok zorlanmış. Hepimiz çok zor süreçlerdne geçiyoruz. Dahası, aldığımız hormon ilaçları ruh sağlığımızı alt üst ediyor. Hastaları sağılacak inek gibi görüyorlar. Teste 2 değerim yüksek çıkmasına rağmen iki gündür dr.a telefonla ulaşamıyorum. Seri üretim gibi hasta bakıyorlar. Bir saat beklettikleir oluyor. Birçok merkez hakkında bilgim var. Hepsinin ayrı negatif özelliği var. Kiminde süreçler işlemiyor, kiminde dr.lara ulaşamıyorsun. Çoğu zaman paranla rezil oluyorsun..Girdik bir yola sonumuz hayır ola..
evet canım maşallah benim fsh geçen ay yaptırdığım testte 9.15 çıktı
ben de inanamadım.çünkü fsh 105 çıkmıştı benim..doktora değerlerimi ilettim.çok çok iyi dedi.ancak doktora gitmedim.çünkü tüp bebek süreci beni inanılmaz yıpratmıştı.tekrar o strese hazır hissetmiyorum kendimi.üstelik o süreçte 19 kilo aldım.şu an 95 kiloyum.bu kiloyla hamile kalmakta beni korkutuyor.Allah hayırlısını versin diyorum.2010 ekimden beri hiç ilgilenmedim bu konuyla.AMH <0.01 çıkmıştı.o derecede kötüydü yani.ben de yapacak bir şeyim olmadığı için tamamen kafamdan atmaya çalıştım.geçen ay merak ettim ne durumdayım diye.adetin 2.günü bir baktırayım dedim ve inanamadım :)
darısı herkesin başına inşallah..doktorum genç yaşlarda geri dönüş olabiliyor demişti.umarım böyle devam eder.inşallah sağlıkla bebişlerimize kavuşuruz
canım inşaallah bu bi geri dönüştür ve böyle devam eder.
peki ilaçlamı adet oluyorsun yoksa kendiliğinden mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?