Merhaba arkadaşlar,ara sıra yazsamda sizleri sürekli takip ediyorum,40 yaş topiğine giren arkadaşlar benim hikayemi bilirler.Sadece fsh 27 çıktı diye senin çocuğun olmaz git donasyonu dene diyen salak bir doktor yüzünden hayatım karardı.Hatta sense yumurta olmaz olsa bile kaliteli olmaz döllenmez dedi yüzüme karşı.Okadar üzüldüm ki anlatamam,onun üzerine Timur Hoca ile tanıştım,bana fshın önemli olmadığını,rezervimin yaşa bağlı azaldığını ama sperm ve bir tane yumurta olsa bile şansımın olduğunu söyledi.Moralim düzeldi,geçen sene aralık ayında tedaviye başladım,zar zor bir tane yumoş oldu,döllendş ve transfer yapıldı,ama tutmadı.Kısmet değilmiş dedim ve yaşıma rağmen ara verdim,temmuzda tekrar öylesine gittiğim kontrolde iki yumoş görüldü,hem de biri 21,diğeri 15 mm.Hemen tpolandı,sadece biri döllendi ve donduruldu.Yine bir ara ve ocak ayında yeniden tedavi,ilk defa az ilaca rağmen vücudum çok çabuk tepki verdi ve bir tane daha yumoş aldılar.Çok şğkür o da döllendi ve dün transferim yapıldı.Bu gün ikinci günüm,yatıyorum hep,ne yapmalıyım,ne yemeliyim,ya da rahat mı olmalıyım bilemiyorum.Ben tedaviye başlamadan dhea kullandım,onun faydasını gördüm aslında,çünkü çok ilaca rağmen geç tepki veriyordum,bu sefer çok çabuk gelişti herşey doktorum dheanın yumurtalıklarımı hareketlendirdiğini söyledi.Reglimin ikinci günü kontrolde 8mm olan yumoş,iki gün sonra 15 mm olmuştu ki bu benim için mucize demek.Şimdi sonucu bekliyorum,bebişlerimle konuşuyorum,inşallah bana sıkı sıkı tutunurlar da bir daha bu stresleri yaşamam.Tabi herşeyin hayırlısı.Transfer sonrası ile ilgili deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim.
semuramus,transferin olmuş hayırlı olsun,inşallah sonucun pozitiftir,rabbim herkesin gönlüne göre versin,hepimizin hakkında hayırlısı,herkese sevgiler....
Merhaba arkadaşlar,ara sıra yazsamda sizleri sürekli takip ediyorum,40 yaş topiğine giren arkadaşlar benim hikayemi bilirler.Sadece fsh 27 çıktı diye senin çocuğun olmaz git donasyonu dene diyen salak bir doktor yüzünden hayatım karardı.Hatta sense yumurta olmaz olsa bile kaliteli olmaz döllenmez dedi yüzüme karşı.Okadar üzüldüm ki anlatamam,onun üzerine Timur Hoca ile tanıştım,bana fshın önemli olmadığını,rezervimin yaşa bağlı azaldığını ama sperm ve bir tane yumurta olsa bile şansımın olduğunu söyledi.Moralim düzeldi,geçen sene aralık ayında tedaviye başladım,zar zor bir tane yumoş oldu,döllendş ve transfer yapıldı,ama tutmadı.Kısmet değilmiş dedim ve yaşıma rağmen ara verdim,temmuzda tekrar öylesine gittiğim kontrolde iki yumoş görüldü,hem de biri 21,diğeri 15 mm.Hemen tpolandı,sadece biri döllendi ve donduruldu.Yine bir ara ve ocak ayında yeniden tedavi,ilk defa az ilaca rağmen vücudum çok çabuk tepki verdi ve bir tane daha yumoş aldılar.Çok şğkür o da döllendi ve dün transferim yapıldı.Bu gün ikinci günüm,yatıyorum hep,ne yapmalıyım,ne yemeliyim,ya da rahat mı olmalıyım bilemiyorum.Ben tedaviye başlamadan dhea kullandım,onun faydasını gördüm aslında,çünkü çok ilaca rağmen geç tepki veriyordum,bu sefer çok çabuk gelişti herşey doktorum dheanın yumurtalıklarımı hareketlendirdiğini söyledi.Reglimin ikinci günü kontrolde 8mm olan yumoş,iki gün sonra 15 mm olmuştu ki bu benim için mucize demek.Şimdi sonucu bekliyorum,bebişlerimle konuşuyorum,inşallah bana sıkı sıkı tutunurlar da bir daha bu stresleri yaşamam.Tabi herşeyin hayırlısı.Transfer sonrası ile ilgili deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim.
semuramus,transferin olmuş hayırlı olsun,inşallah sonucun pozitiftir,rabbim herkesin gönlüne göre versin,hepimizin hakkında hayırlısı,herkese sevgiler....
canım inşallah sonuç pozitif olur ve sağlıkla kucağına alırsın bebişlerini..
ben transfer aşamasına hiç gelemediğim için sana tavsiyede bulunamayacağım bu konuda ancak stres yapmaman gerektiğini düşünüyorum.
vücudunu rahatlat ki rahmin de stresten kasılmasın ve bebişlerin tutunsunlar inşallah
güzel haberlerini bekliyorum,dualarım seninle :116:
Niye transfer aşamasına gelemiyorsun arkadaşım? hayırdır?
Arkadaşım ilk önce hayırlı olsun transferin. İnşallah iyi haberlerini bekliyorum. Benim pozitif olan tedavimde diğerlerinden farklı yaptığım bol bol ananas ve kabak çekirdeği yedim. Diğerlerinde transferde sonra test gününe kadar kalkmadan yattım. Ama bunda 5.günden sonra gezdim dolaştım. Fazla sıkma kendini rahat ol. Ama benim 6 haftalıkken düştü bebeğim( Nasip değilmiş ne yapalım. Canım senin doktorun Timur bey kim ? Nasıl bir tedavi uyguladı sana?
ben 3 kere tüp denedim..
ilkinde yumurta toplandı tek bir taneydi zaten,kist çıktı folikülden
2.de bir de kist vardı doğal yoldan denedik o ay
3.de de 2 tane yumurta vardı.her gun kontroller..yumurta toplanmadan 2 gün önce kendiliğinden çatladı..ben de zaten sürecin yıpratıcılığından bıkmıştım.üstüne doktor kontrolundeyken yumurta kendiliginden çatşayınca sinir oldum,üzüldüm ve benden bu kadar dedimgeçen sene ekimden beri doktora gitmedim ilgilenmiyorum.yalnızca bu son adetin 2.gününde fsh baktırdım.mucize gibi bir sey 9.15 e düşmüş fshım..üstelik 105lerde geziyordu benim fsh.şimdi dua ediyorum hayırlısıysa bu ay kendiliğinden olsun
Canım cevabın için sağol,bebişin için üzüldüm ama herşeyin hayırlısı,inşallah en kısa sürede yeniden yaşarsın bu mutluluğu,ben gürgan clinikte tedavi oldum,doktorum timur gürgan,Ankarada clinik,ilk denememi anatoliada Bülent Traş ile yaptım,olan bir yumoşu da çatlattılar.Sonra buranın adını duydum,aralıkta burada denedim çok memnun kaldım,yine burada devam ettim.Dhea ,folikasit,coraspin kullandım sadece.Reglimin ikinci günü iki toz bir su menegon kullandım iki kutu,bir tane idi zaten ,toplandı ve üçüncü gün transfer yapıldı.Bu arada co-cültür denen bir yöntem var,onu uygulamışlar.Bu yeni bir yöntem embriyonun tutunmasını kolaylaştırıyormuş.Yumoşu alırken etrafındaki hücreyi de alıp bir sıvıda bekletiyorlarmış,yumoş döllenince o hücrelerin içinde büyümesini sağlıyorlarmış.Buda embriyo rahime bırakılınca yabancılık çekmemesini ve kolay tutunmasını sağlıyormuş.Ayrıca lazerle çizmişler ve embriyo yapıştırıcısı sürmüşler.Doktorum herşey yolunda biz elimizden geleni yaptık dedi.Gerisi rabbime kalmış,bakalım hayırlısı
senin durumun nedir?Tedavi var mı?sevgiler...
Canım benimde son 3 tedavimde yumurtalarım toplamadan 1 gün önce çatladılar. Doktor bu konu ile ilgili ne dedi?
canım inşallah sonuç pozitif olur ve sağlıkla kucağına alırsın bebişlerini..
ben transfer aşamasına hiç gelemediğim için sana tavsiyede bulunamayacağım bu konuda ancak stres yapmaman gerektiğini düşünüyorum.
vücudunu rahatlat ki rahmin de stresten kasılmasın ve bebişlerin tutunsunlar inşallah
güzel haberlerini bekliyorum,dualarım seninle :116:
Canım cevabın için sağol,bebişin için üzüldüm ama herşeyin hayırlısı,inşallah en kısa sürede yeniden yaşarsın bu mutluluğu,ben gürgan clinikte tedavi oldum,doktorum timur gürgan,Ankarada clinik,ilk denememi anatoliada Bülent Traş ile yaptım,olan bir yumoşu da çatlattılar.Sonra buranın adını duydum,aralıkta burada denedim çok memnun kaldım,yine burada devam ettim.Dhea ,folikasit,coraspin kullandım sadece.Reglimin ikinci günü iki toz bir su menegon kullandım iki kutu,bir tane idi zaten ,toplandı ve üçüncü gün transfer yapıldı.Bu arada co-cültür denen bir yöntem var,onu uygulamışlar.Bu yeni bir yöntem embriyonun tutunmasını kolaylaştırıyormuş.Yumoşu alırken etrafındaki hücreyi de alıp bir sıvıda bekletiyorlarmış,yumoş döllenince o hücrelerin içinde büyümesini sağlıyorlarmış.Buda embriyo rahime bırakılınca yabancılık çekmemesini ve kolay tutunmasını sağlıyormuş.Ayrıca lazerle çizmişler ve embriyo yapıştırıcısı sürmüşler.Doktorum herşey yolunda biz elimizden geleni yaptık dedi.Gerisi rabbime kalmış,bakalım hayırlısı
senin durumun nedir?Tedavi var mı?sevgiler...
Canımmm,seni çok iyi anlıyorum çünkü ben de aynı şeyleri yaşadım ,ilk denemede tonlarca ilaca rağmen hiç yumoş olmadı,ikincisinde bir tane oldu onu da çatlattılar,tedavi son buldu.Bende tamam dedim ama o doktor yüzünden bir hamle daha yaptım ve şimdi bu durumdayım.Benim yaşım 42 ve bu son deneme diye düşünüyorum.Çok yorulduğumu düşünüyorum.Sonuçta elimizden geleni fazlasıyla yaptık,bundada vardır bir hayır diyerek çekileceğim.İnşallah pozitif sonuç alırım da elimiz boşa çıkmaz bunca emek.Bilemiyorum,sizlerin durumunuz nedir,ama yorulduğunuzu hissedene kadar devam edin,inşallah hepimiz dileğimize kavuşuruz,sevgiler
bana o gun kendi doktorum hasta oldugu için klinikteki baska bir doktor bakıp çatladığını söylemişti
ben cok üzüldüm ve daha da fazlası çok kızdım ki bunun doktor hatası olduğunu düşünüyordum ki hala öyle düşünüyorum.
doktora nasıl oluyor da daha 24 saat bile dolmadan kontrol ettiginiz yumurta çatlıyor dedim
rezerv azlığı durumlarında boyle şeyler olması normal dedi
sen nerde tedavi oluyorsun?
Bende o düşük olayından sonra Bahçeci kliniğine gittik. Doktorumuz Mustafa Bahçeci idi. Son 3 tedavim orada oldu. Üçünde de toplanmasına 1 gün kala çatladılar yumurtalar. Hiç başıma gelmemişti. Seninde çatlamış sanırım önceki tedavinde. Bu tedavinde bu soruna yönelik birşeyler yaptınız mı ?
Bende o düşük olayından sonra Bahçeci kliniğine gittik. Doktorumuz Mustafa Bahçeci idi. Son 3 tedavim orada oldu. Üçünde de toplanmasına 1 gün kala çatladılar yumurtalar. Hiç başıma gelmemişti. Seninde çatlamış sanırım önceki tedavinde. Bu tedavinde bu soruna yönelik birşeyler yaptınız mı ?
canım ben de tedavilerimi bahçecide oldum..evet çok iyi bir ortam,ne yaptıklarını biliyorlar diye düşünüyorsun ama öğlen 2 de yumurtayı kontrol ediyor ertesi gün 2 de gidiyorum yumurta çatlamış düşün artık..ve orada kendi doktorunun bir tedavi boyunca seni sürekli takip etmesi genellikle mümkün olmuyor.her kontrolde başka doktor bakabiliyor..bu da ii bir sey değil.
Evet canım kesinlikle katılıyorum sana. Bende tedavini ilk günü gördüm hocayı bir daha da göremedim. Aynı resmi daire gibi. Soğuk bir yer. Önceki tedavilerimi 3 ayrı merkezde yaptırdım. Doktorlar ve de personel çok sıcaktı. bunlar soğuk soğuk sanki bedavaya hayır olsun diye yapıyorlar. Anlamadım tavırlarını ama bir daha asla gitmem ve de tavsiye etmem kimseye. Bu tedavinde sanırım karşılaşmamışsın çatlama olayı ile doğrumu? Bana tavsiye edebileceğin birşeyler var mı ?
yok canım ben tedavi olmuyorum.bahçecide oldum tüm tedavilerimi..yumurtanın kendiliğinden çatladığı tedavi son tedavimdi.bıraktım ekim 2010 dan beri tedavi olmuyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?