- 2 Haziran 2010
- 673
- 279
- 123
Evet benimde eşimin de hayatımız boyunca birşeyleri hep zor elde edenlerdeniz sürekli bir ımtihan içindeyiz çoğu insan gibi şanslı değiliz malesef. Rabbim gunahlarimiza Kefaret etsin sikintilarimizi inşallah. .
Ensucum sen nasilsin?tedaviye basladinmi?duzene girer cnm sikma canini dene bakalim birsey kaybetmezsinki..
merhaba bende hayut suyu akdım bugün suyla yasa meyve suyuyla karıştırın dediler olurmu?ne kadar içmeliyim süre olarak iğneleri olurkende içilirmi opu zamanı filanBen suyunu içtim günde 3 defa ama herkese faydası değişir tabi
senin opu vardı bugün,nasıl geçtiBen cok defa duydum arkadaslar sorun sadece yumurta reservse kesinlikle hamile kalinir biraz bitkisel kurlerle.Maalesef benim tuplerim alindigi icin böyle sansim yok.
senin opu vardı bugün,nasıl geçti
Merhaba ben tedaviden 1 ay önce başlıyordum su ile karıştırıp. Tedaviye başladığım zaman bırakıp adaçayı ve aslanpençesi içiyordum e2 yükselsin diye. Ama tabi bunlar bana iyi geldi, herkese iyi gelir diye bişey yok. Tavsiye ederken birazda çekiniyorum açıkçası.. Umarım size de iyi gelir.merhaba bende hayut suyu akdım bugün suyla yasa meyve suyuyla karıştırın dediler olurmu?ne kadar içmeliyim süre olarak iğneleri olurkende içilirmi opu zamanı filan
Inşallah canım :)Devrim82 pes etme yok.yola devam.Bu arada yeni evlisiniz tadini cikar. Tup bebek sonrasi beraber olup hamile olan cok var
Sağol canimm güzel bir program hazırlamaya çalışacağım kendime. Bende aktara karışım yaptirmistim polen bal tarçın çörek otu bu sürü şey var içinde. Ama 20 gun sonra tedaviye başladığım için bıraktım. Benim Dr da ilaçlarla kullanma dedi. Kur olarak değil ama hergün 3 4 incir ve ceviz tüketim. Kur yapınca daha mı faydali acaba canımD devrim82 hayırlısı olsun arkadaşım. Üzülme sakin. Ama vazgecmede. Çok fazla ara vermeyin bence. Zaten doktorunuzla uygun bir plan yaparsınız. Bende tüp bebeğe başlamadan önce yani 1 sene önce, soğan kürü incir kürü keçi boynuzu, hayıt, testere dişli aslan pençesi hepsini denedim. Arı sütü bal polen 1 senedir kullanıyorum. Benim doktorum tedavi başladığında içme ilaçlarla etkileşimini bilemeyiz dedi ve bütün bitkisel çayları bıraktım. Ama incir kurunu yapmanızı tavsiye ederim. Mutlaka etkisini görürsünüz. Bol bol cevizde yiyin.
25 mg sabah ogle aksam tok karnınaKaç mg canım
tesadüfen okudum yazini.elonva ben dede hic etki etmedi. türkiyede görüstügüm 3 doktor bana bu ignenin cok yeni oldugunu ve rezerv azligi olanlarda kullanilmamasini söyledi. 2. de kullandigim ilac MENOGON HP. yüksek dosaj basladik günde 300 mg yani 4 ampül. sonra 225 e düsürdük. baska sorun varsa sor. rabbim hepimizin yüzünü güldrsün insallahmerhabalar özellikle spring2014 rumuzlu arkadaşım ben de elonva iğnesini kullandım yumurtalıklara hiç etkisi olmadı 2. tedavinde hamile kalmışsın sanırım tedavi nerde gördün ve hangi ilaçları kullandın cevap verirsen sevinirim
Doktorun çok doğru söylemiş canım malesef yumurtalar en fazla 1-2 artıyor... Benim ilk denememde fsh 20 gibiydi 3. Kalite bi embriyo idi ve kimyasal oldu hatta beta 15 ti kümyasal bile sayılmaz...Ama ne ağladım! Sandımki hemen ilk denemede olacak...
Sonra kendimi bitkilere verdim benim eşimde kardiyolog ve bu bitkilerin bana zararı olmayacağını (aşırıya kaçmazsam) öğrendim. Sonra 2. Denemde fshımı yalan olmasın 18 gibi düşürdüm kimyasal oldu. 3. Deneme fsh 15 malesef dış gebelik... Bu saydığım ilk 3 deneme femara protoklu idi. 4. Denemede hata yapıp memoriala geçtim gonal f kullanıldı ki bu rezerv azlığında tercih edilmezmiş sonuç koca bir sıfır ( başka can sıkıcı olaylarda yaşadım)
5. Deneme fsh 12 4 yumurta toplandı 1i boş diğer 3 ü döllendi 1 i 3. Gün durdu diğer ikisi 5. Gün aa kalite transfer edildi ve 13. Haftama kadar zor da olsa geldim...
Fsh ne kadar düşerse o kadar iyi.. Hayıt suyu buna birebir..
Ayrıca bu dediğimi unutmayın deneme sayısı arttıkça yumurta kalitesi de artıcak o iğnelerin etkisi hemen geçmiyor çünkü.
İnşallah kucağıma alabilirim ne yazıkki riskli bir gebelik benimkisi. Kan pıhtılaşması diyabet tansiyon ne ararsan var ama buna da şükür.
Canim üzülme het dr farklı şey söylüyor malesef ama zaten hayıt en az 6 ay kullanılması lazımmış malesef hemen etki etmiyor bunlarSağlıkla, hayırla, mutlulukla al inşallah kucağına bebeklerini.
Dün doktorum da bana FSH'ın çok önemli olduğunu söyledi, gördüğümüz 2 3 folikul çok da kaliteli olmayabilir dedi. Daha bir ay bitkilerimi, macunlarımı, vitaminlerimi, arı sütlerimi polenlerimi, incirlerimi yemiştim içmiştim. Ama değerler hiç oynamamış
Hayıtı ben tohum halini çay gibi demleyerek içiyordum. Hiç dövmeden. Onun dışında suyu da ayrıca satılıyor mu ? Nasıl kullansam daha etkili olur
Hımmm anladım canım çok ilginç dimi adet oluyoruz ama çocuğumuz olmuyo( gerçi ben hiç denemedim ama doktorlar öyle soyluyo çok acı evlenir evlenmez böyle bir gerçekle karşılaşmak (
ailede varmı erken menopoz öyküsü.Kızlar tavsiye ederim yıllardır telefonumda period tracker kullanıyorum adet takibi için.
Ben de düzenli 28 günde bir adet görüyorum. Hatta üniversiteden mezun olduğumda da sağlıkta çalışmaya başladım o günden beri düzenli ultrason ve kan tahlillerimi yaptırıyorum. FSH 12-14 aralığında gidip gidip gelmiş. Tabi geçen aya kadar amh hiç bakılmamış. Bir de Amh çok düşük gelince dr dedi ki bu değerler erken menopoz belirtisidir, sen normal bireylere göre daha erken menopoza gireceksin dedi. Ben de iki gözüm iki çeşme ağladım. Ben bu yaşıma kadar hiç adet sorunu yaşamadım. Hep gününde oldu hiç aksamadı dedim. Olabilir dedi kadınlar öyle bilir ama adet görerek de menopoza girebilirsin dedi. Yani bu işleri anlayabilene aşkolsun. Kendim mühendisim bu işin matematiğini çözemedim. Dr arkadaşım da benim gibi bebek tedavisi görüyor o da benimle sürekli yeni bilgiler paylaşıyor.
ailede varmı erken menopoz öyküsü.
en büyük nedeni genetik olması.
onun dışındada immün sistemin yumurtaları baskılaması ve yabancı madde görerek atmak ve azaltmak istemesi.
bende mühendisim ancak 2014 eylülden beri bu işlerle uğraşıyorum.kader böyleymiş.
annemde yok benim. ancak teyzemde 30 da başlamış ve 38 de menopoza girmiş.yani benimki teyze kaynaklı.
erken menopoz evet bebek sahibi olmayı güçleştiriyor.ancak ne yazıkki bunun yanında getirdiği sağlık sorunları da var. (kemikler kalp v.s.)
Bende matematikciyim ama bende çözemedim bu işin matematiğini. :)) Kızlar bizim gibi olup normal yoldan gebe kalan var mıdır acaba ya biz bu ay ilk normal yoldan deneyecez. Morale ihtiyacım var iyi haberlere ihtiyacım var ve işin garip yani olacağına inanıyorum içimde öyle bir his varKızlar tavsiye ederim yıllardır telefonumda period tracker kullanıyorum adet takibi için.
Ben de düzenli 28 günde bir adet görüyorum. Hatta üniversiteden mezun olduğumda da sağlıkta çalışmaya başladım o günden beri düzenli ultrason ve kan tahlillerimi yaptırıyorum. FSH 12-14 aralığında gidip gidip gelmiş. Tabi geçen aya kadar amh hiç bakılmamış. Bir de Amh çok düşük gelince dr dedi ki bu değerler erken menopoz belirtisidir, sen normal bireylere göre daha erken menopoza gireceksin dedi. Ben de iki gözüm iki çeşme ağladım. Ben bu yaşıma kadar hiç adet sorunu yaşamadım. Hep gününde oldu hiç aksamadı dedim. Olabilir dedi kadınlar öyle bilir ama adet görerek de menopoza girebilirsin dedi. Yani bu işleri anlayabilene aşkolsun. Kendim mühendisim bu işin matematiğini çözemedim. Dr arkadaşım da benim gibi bebek tedavisi görüyor o da benimle sürekli yeni bilgiler paylaşıyor.
Benimde alemde hiç yok ilk benim galibaHem anne tarafım hem baba tarafımdan kalabalık bir aileyiz. Ailemde akrabalarımda hatta gelinlerimizde bile erken menopoz yok :) Bebek tedavisi gören yada çocuğu olmayan da yok. Kardeşlerim ikiz, hepimiz de arka arkaya olmuşuz, annem hala adet görüyor yakın zamana kadar bile korkuyordu hamile kalırsam diye
Ama benim 10 yıl önceki FSH değerim bile 12. Tabi yakın zamana kadar o değerlerle işim olmadığı için bana sıkıntı olacakları hiç aklıma gelmediğinden öylece ölçtürmüşüm kalmış bir köşede. Şimdi tüp bebek için geçmiş tüm tahlillerinizi getirin dediklerinde gördüm sorun sadece bendeymiş diye. GEçirdiğim hastalıkları düşündüm sonra. çocukken neredeyse hiç hastalanmamışım. İlk defada lise sonda ilaç içmiştim. Ağır bi kızamık geçirmiştim onda da ilaçları hiç içemiyordum. Şimdi aklıma o geliyor. Acaba diyorum tam ergenlik döneminde o kızamık mı benim yumurtacıklarıma zarar verdi.
canımcım 30 yaş altında istaistiklere göre %5-20 arasında spontane gebelik olabilirmiş.Bende matematikciyim ama bende çözemedim bu işin matematiğini. :)) Kızlar bizim gibi olup normal yoldan gebe kalan var mıdır acaba ya biz bu ilk normal yoldan deneyecek. Morale ihtiyacım var iyi haberlere ihtiyacım var ve işin garip yani olacağına inanıyorum içimde öyle bir his var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?