- 12 Ağustos 2014
- 5.223
- 9.015
- 248
- 43
anladım canım olabilir kızamık hasar vermiş olabilir.Hem anne tarafım hem baba tarafımdan kalabalık bir aileyiz. Ailemde akrabalarımda hatta gelinlerimizde bile erken menopoz yok :) Bebek tedavisi gören yada çocuğu olmayan da yok. Kardeşlerim ikiz, hepimiz de arka arkaya olmuşuz, annem hala adet görüyor yakın zamana kadar bile korkuyordu hamile kalırsam diye
Ama benim 10 yıl önceki FSH değerim bile 12. Tabi yakın zamana kadar o değerlerle işim olmadığı için bana sıkıntı olacakları hiç aklıma gelmediğinden öylece ölçtürmüşüm kalmış bir köşede. Şimdi tüp bebek için geçmiş tüm tahlillerinizi getirin dediklerinde gördüm sorun sadece bendeymiş diye. GEçirdiğim hastalıkları düşündüm sonra. çocukken neredeyse hiç hastalanmamışım. İlk defada lise sonda ilaç içmiştim. Ağır bi kızamık geçirmiştim onda da ilaçları hiç içemiyordum. Şimdi aklıma o geliyor. Acaba diyorum tam ergenlik döneminde o kızamık mı benim yumurtacıklarıma zarar verdi.
Evet zaten geçen hafta çarşamba negatif i aldım birkaç ay dinlenelim bi kafamizi dağıtalim çok yıprandik hem beden olarak hem ruh olarak. Inşallah dua mız normal yoldan olmasi Veren Allah sonuçta o ol derse olur belki nasibimizde vardır ınnnsalllahhhcanımcım 30 yaş altında istaistiklere göre %5-20 arasında spontane gebelik olabilirmiş.
ancak zaman kaybı olmasın diye ve bu ay bulduğumuz yumurtayı önümüzdeki ay bulup bulamayacağımız belli olmadığından dr.lar hemen tedaviyi öneriyorlar.
benimde amh ile ultrason görüntüs uymuyor.amh düşük reglin 2. günü yumurta görülüyor ancak kalite olarak düşük.
zaten bir dinlenme süreci olacak 2-3 ay.
o arada da doğal denersiniz.
Bende matematikciyim ama bende çözemedim bu işin matematiğini. :)) Kızlar bizim gibi olup normal yoldan gebe kalan var mıdır acaba ya biz bu ilk normal yoldan deneyecek. Morale ihtiyacım var iyi haberlere ihtiyacım var ve işin garip yani olacağına inanıyorum içimde öyle bir his var
Ne kullanıyorsun canım bende kullanayim suan adetliyim. Hayıt hapı kullanıyorum iki gündür bide incir kürü yapmayı düşünüyorum benİnşallah olur canım. Bu ay benim de tedavi olmayacağından içimde o normal yollardan olacakmış hissi var ama piyango çıkar mı gibi bir his :) Çaylarıma, vitaminlerime, macunlarıma devam :) O minnacık 2 3 folikulum belki bu ay benim surpriz yumurtalarım olur.
Melatonin ne canım.Günaydın :)
bende dr un önerdiği dhea, melatonin ve koenzim q10 e başlıycam.en az 45 gün kullanmak lazımmış.zaten 6 aydan fazla da kulanılmıyormuş.
ayrıca yeni hasat arı sütü bal polen ile de desteklicem.
haziranda tekrar dr.a gitmek düşüncesindeyim.birde histereskopi olmak istiyorum. embriyonun daha iyi tutunması için çizik atıyorlarmış.(scratching sanırım)
bu süreçte fsh falan ölçtürüp moralde bozmıcam.nede olsa tedavi yok. tedavi olacağı zaman bakarız.
transfer sonrası en az 2 regli geçsinde hem maddi hem manevi toparlanmalıyım.
Allah hepimizin yardımcısı olsun.
Ne kullanıyorsun canım bende kullanayim suan adetliyim. Hayıt hapı kullanıyorum iki gündür bide incir kürü yapmayı düşünüyorum ben
Canim fsh ile e2 ters orantılı. Ama şu anki e2 değerin iyi. 50 nin altında olması lazım diye biliyorumKızlar FSH'ım 14,5'da kalmış ama Estradiol benim 43'den 31'e düşmüş. Yani E2 sanırım.
İyi mi olmuş kötü mü olmuş :) Engin bilgilerinizi benimle paylaşırmısınız şekerler
Maşallah kuzum.supersin :)SAbah akşam istanbul baharatta yaptırdığım Çay ve Macunum var. Hayıt tohumu bu çayımın içinde var. Ama bu çayı adet döneminde içmiyorum. İsterseniz çay karışımını size yazayım.
Kuru incir yiyorum. Kür olarak yapmıyorum. Kuru dut, erik, ceviz, hurma da gün içinde atıştırıyorum.
Arı sütü, bal, polen karışımı yiyorum.
Arada yemeklere safran atıyorum
Ananas yiyorum, suyunu içiyorum.
Adaçayı içiyorum
Üzerinde bebek resmi olan Folik Asit, Q10 takviyeli supradyn all day (bunları düzenli içemiyorum bazen midem hepsini almıyor)
Dün Biosterenona başladım günde 3 defa.
Kefire başladım günde bir bardak
Çayı çok çok açık içiyorum azalttım onu da, kahve neredeyse hiç içmiyorum, asit içecekleri madensuyu da dahil içmiyorum. Ayrıca soğuk içecekten de uzak duruyorum.
Nar, nar suyu, maydonozdan uzak duruyorum
şimdilik bu kadar :)
Canim benim.arkadasim 40 fsh ı olduğu ay hamile kaldı. Başarısız tüp bebek denemesi nden sonra hemde. Bence olur. Hiç moral.bozma.calis 2 günde 1 :)Bende matematikciyim ama bende çözemedim bu işin matematiğini. :)) Kızlar bizim gibi olup normal yoldan gebe kalan var mıdır acaba ya biz bu ay ilk normal yoldan deneyecez. Morale ihtiyacım var iyi haberlere ihtiyacım var ve işin garip yani olacağına inanıyorum içimde öyle bir his var
Canim cok tesekkur ederim bunları değerlendirecem inşallah. Bunları adet bittikten sonra mı yapayimSAbah akşam istanbul baharatta yaptırdığım Çay ve Macunum var. Hayıt tohumu bu çayımın içinde var. Ama bu çayı adet döneminde içmiyorum. İsterseniz çay karışımını size yazayım.
Kuru incir yiyorum. Kür olarak yapmıyorum. Kuru dut, erik, ceviz, hurma da gün içinde atıştırıyorum.
Arı sütü, bal, polen karışımı yiyorum.
Arada yemeklere safran atıyorum
Ananas yiyorum, suyunu içiyorum.
Adaçayı içiyorum
Üzerinde bebek resmi olan Folik Asit, Q10 takviyeli supradyn all day (bunları düzenli içemiyorum bazen midem hepsini almıyor)
Dün Biosterenona başladım günde 3 defa.
Kefire başladım günde bir bardak
Çayı çok çok açık içiyorum azalttım onu da, kahve neredeyse hiç içmiyorum, asit içecekleri madensuyu da dahil içmiyorum. Ayrıca soğuk içecekten de uzak duruyorum.
Nar, nar suyu, maydonozdan uzak duruyorum
şimdilik bu kadar :)
Canim cok sagol böyle hikayelere ihtiyacım var :))Canim benim.arkadasim 40 fsh ı olduğu ay hamile kaldı. Başarısız tüp bebek denemesi nden sonra hemde. Bence olur. Hiç moral.bozma.calis 2 günde 1 :)
Canim fsh ile e2 ters orantılı. Ama şu anki e2 değerin iyi. 50 nin altında olması lazım diye biliyorum
Yarın Dr um ne dicek bilmiyorum ama bu ay bende kendim deneyeceğim 2 günde 1 çalışma var kızlar :))Canim cok sagol böyle hikayelere ihtiyacım var :))
Hadi bakalım inşallah bu ay hamis kalırız hepimiz :)Yarın Dr um ne dicek bilmiyorum ama bu ay bende kendim deneyeceğim 2 günde 1 çalışma var kızlar :))
Melatonin gece uyuduğumuz zaman salgılanır.anti aging-yaşlanmayı geciktirici.Melatonin ne canım.
Aynen canim benim e2 110 du fsh 5 di. Dr e2 bu kadar yüksek olmaz fsh ı bastırmis dedi. Sonra fsh im oldu 22 e 2 düştü 45 e :)Belki de tüm bu kullandıklarım E2yi düzeltmiş :)
fsh reglin 2. gününden sonra artışa geçer zaten.en iyi ölçüm.2. ve 3. gün yaplandır.Kızlar FSH'ım 14,5'da kalmış ama Estradiol benim 43'den 31'e düşmüş. Yani E2 sanırım.
İyi mi olmuş kötü mü olmuş :) Engin bilgilerinizi benimle paylaşırmısınız şekerler
Ilac mi bu biesteron gibi mi canım alım bendeMelatonin gece uyuduğumuz zaman salgılanır.anti aging-yaşlanmayı geciktirici.
dolayısıyla yumurtalarıda olumlu etkiliyor.kalite açısından.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?