Popüler Konu Yumurtalık Rezervinde Azalma Olupta Tüp Bebekte Başarılı Olanlar

35 yaşındayım canım. Zekai tahir burak kadın hastanesi var ankarada oraya gidiyorum uzun zamandır. Aslında aynı değerlerle geçen ay gittğimde bu ay başlanacak tedaviye denildi ama ultrasonda bi tarafta hiç bişey göremedi ama 1-2 belki dedi diğer tarafta da 2-3 folikul belki var dedi. Burada tüm tedavi boyunca her gün her hasta konseye giriyor. Kızların hep 10lu 15li folikul sayıları çıktı konsey d bni eledi ensucum :)

Rezerv kesinlikle zamanla azalıyor ama fsh her ay değişen bir şey mi bilmiyorum. İnşallah öyledir inşallah önümüzdeki aya değerlerim düşer kullandığım şeyler işe yararda yumurta görünür

Geçmiş olsun canım inşallah bugün daha iyisidir

kızlar güne yaşanmış güzel bir alıntı ile başlayalım :) netde gezinirken gördüm içime huzur çöktü. size de yollayım dedimm

''Merhaba,
Ocak ayında FSH 30 du ve ultrasonda hiç folikül görünmemişti ve ben o ay hamile kaldım şu anda 18 haftalık hamileyim :)) FSH'i unut , stres yapma, kafandan bebek fikrini çıkart (söylemesi kolay yapması zor gibi görünse de bende işe yaradı), her akşam hayıt tohumunu tazeden bir fincan sıcak suda 10 dk.bekletip suyunu süz ve iç fsh düşürmeye birebir. Allah isteyen herkese bebek versin...''

yaaa bende gata da tedavi oldum.konseyede girdim.tabiki az dı yumurta sayım.ancak eleme falan olmadı.demek orada başka türlü işleyiş var.aksine bana hemen rapor çıktı.
inşallah o yiyip içtiklerin şifa olur.o 2-3 tane folikül üzerinden gitmesi onları geliştiricek iğne yada ilaç vermesi gerekirdi.
ve 15 altı fsh her türlü olur tedavi en azından.

evet tatlım fsh dalgalı bir değer... stresle bile çarçabuk yükselebiliyor.... ama amh daha sabit... o da genel de yani yıllar içinde düşüşe geçiyor genelde artmıyor....

Gördüğümüz folikullerin çok kaliteli olmadığını düşünüyoruz dedi canım ondan bana gelecek ay tekrar bakalım dediler. Ama ben tedavimi orda olmak istediğim için beni gelecek aya çağırmış olabilirler rapor alıp başka yere gitmek isteyenlere zaten rapor veriyorlar bu hastanın durumu tüp bebeklik diye.

evet tatlım fsh dalgalı bir değer... stresle bile çarçabuk yükselebiliyor.... ama amh daha sabit... o da genel de yani yıllar içinde düşüşe geçiyor genelde artmıyor....

Ben sürekli FSH diyorum ama mesela bir önceki aya göre benim E2 43'den 31e düşmüş LH yükselmiş 9,73 olmuş TSH düşmemiş aksine free t4 yükselmiş 1,14 olmuş .

Doktor TSH düşük sebebi dedi 1,5 yada 2 altı(tam hatırlamıyorum hangisiydi) olması lazım dedi

Sonra LH'ın 7nin altı olması gerekiyor dedi

ne güzel ya,banada umut oldu ...peki folikül olmadan nasıl kalınır ki hamile?yani folikül ün oluşma zamanı ile mi ilgili.

evet aynen öyle... tedavi öncesi mutlaka bakılmalı...

cnm herkezin yaşı, rahatsızlığı yumurta rezervi farklı oluyor.. konsey neye göre karar verdi bilmiyorum ama zaten senin amh değerine göre ortalama 5 tane yumurtan ancak olur.. buda çok güzel bi değer.. yazdığına görede ortalama 4-5 tane görülmüş keşke başlasalardı.. bundan sonra hiçbizaman rezervin 10-15 tane olmazki.. zaten biz yaşlar içinde 4-6 arası çok iyi rakam yumurta sayısı olarak.. umarım biran önce başlarlar..
benimde iki yıl önce hep 4-5 arası olurdu şimdi 1-2 tane oluyor..
fsh her ay değişiyo cnm ama bi kez yükselmeye başlayınca hep takibini yapmak gerekiyomuş.. onu bende yeni öğreniyorum:))

İnşallah canım kullandığım zerzavat işe yarar da gelecek ay değerler düşer tedavi başlar, bana da normal yolla hiç olmayacakmış gibi geliyor

Kızlar ankarada erken yumurta yetmezliğiyle ilgili tavsiye edebileceğiniz bir doktor var mı

Kızlar ankarada erken yumurta yetmezliğiyle ilgili tavsiye edebileceğiniz bir doktor var mı
daha öncede konuştuk ama şimdi mesela kendi dr.um temel hoca var.özellikle 2. tedavimde opuya 2 yumurta ile girdim 6 ile çıktım.5 i döllendi. ancak kısmet olmadı.
benim onda 2. denememdi.artık benim için onun tedavi yöntemi kalamadı gibi hissediyorum.tüp bebek ekip işi.embriyologda çok önemli.sürekli takip gerekiyor.
ben artık nova art düşünüyorum.orfa ikiz prof. kardeşler var.mehmet ve ahmet erdem.
birde anatolyada hakan hoca var.3. gün transferi ile şu anda arkadaşım 7 haftalık hamile.onunla 2. tedaviye aynı anda başlamıştık.o çok şükür gebe kaldı.

Ben dışardaki tüp bebek merkezlerini hiç araştırmadım. Miyom sırasında ankarada çok hastanede doktor gezdim ve hemen hepsi olumsuz tecrübelerdi. Ama şimdi de FSH yüksek deyip tedaviye hiç başlanmaması moralimi bozdu sanki FSHım hiç düşmezse ne olacak peki modundayım

Kizlar bu fsh olayini anlamadim kizlar. Sekerpancari senin masallah 5 yumurtan dollenmis gayette guzel rakam. Neden olmadi peki? Ben yumurtamiz oldugu surece hamile kalabiliriz diye dusunmustum ki simdi yumurta olsada baska problemlerin olacagi ortaya cikiyor. Ben de 1 yumurtam oldu diye seviniyorum. Nasil olcak bu is anlamadim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…