- 22 Eylül 2011
- 949
- 1.233
- 133
Sağol canım :) ben izmirdeyim dr um israel aruh özel bakıyor
Olsun canım gonullerimiz bir dualarimiz bir :) allah bu yolda emek harcayan herkesin yardımcısı olsun bizlere sağlıklı sıhhatli hayırlı evlatlar nasip etsin inşallah :) birbirimizin güzel haberlerini alalım o bile bize yeter :)
canım hayırlı olsun umut oldun bize Allah razı olsun. spor yaptım demişsin canım hangi sporu yaptın acaba merak ettim bende yapmayı düşünüyorumdolaşırken konunuza denk geldım .bende sıızn yolunuzdan gecmiş bırıısyım . o yuzden cok ıyı anlayabılıyorum. sakın caresızlıge kapılmayın arkadaşlar . 2 yıl cocugum olmayınca korktm. tam ıkı yılım dolmadan da doktora gıttım. amh dusuk cıktı . tup bebek denendı. olumsuz oldu . gunlerce agladım . arkasından da hamile kaldım :)bu seferde sevıncten aglaıdm . asla umıtsızlıge kapılmayın . rabbım ol deyınce oluyor...sakın uzulmeyın . rabbım gönlunuze gore versın .
canım benim dualarımdasın Rabbim emeklerini boşa çıkarmasın umudunu kaybetme dua et sadece mübarek aylardayızKızlar aradılar.. 3 yumurtadan 1i döllenmis. Bölünme durumu devam ederse gidişata göre yarın haber verecekler. Umarım bölünmeyle devam eder kızlar korkuyorum
cnm ben oncelıkle ankarada ıyı bır dıyetısyen ayarladım . verılen programı hıc aksatmadım .dıyetısyenın bana dedıgı ılk sey bol su oldu hatta lıstenın basına buyuk harflerle yazdı . 3 5 lt su ıctım gunde. daha sonra walkıng at home dıye bır sıte var (dıyetısten önerisiyle) leslıe dıye bır kadın ısınma hareketlerı yaptırıyor . google da arattır cıkar cnm.45 dk hergun bu kadını hareketlerını yaptıktan sonra uzerıne akşamustu yurusyusunu ekledım 1 saat . bu sekılde verdım cnm .cunku diyetısyen sadece hızlı tempo yuruyusu onerdı. oyle hareket ettım.canım hayırlı olsun umut oldun bize Allah razı olsun. spor yaptım demişsin canım hangi sporu yaptın acaba merak ettim bende yapmayı düşünüyorum
Olsun canım üzülme ama doktorun dediğini dinle :) ben hiç opuya giremedim ya tek yumurtam vardı çatlama riski var diye tedavi iptal edildi hemen aşılama yapıldı, doktor aynı gün ve ondan sonrada 1 hafta gün aşırı ilişki önerdi, sonra paso yatış, az hareket, çok kısa ılık banyo önerdi ve ikizlerim benimleler şimdi. O yüzden bu günleri iyi değerlendir :)Selam kontrolüm vardı. Biri 18 mm ılmuş 10. Gün bugünn riske giremedik bu sefer boş çıkarsa diye. Çatlatma iğnesi verdi yarın için. İlişki önerdi. Transfer sonraki aya kaldı
ne güzel çok şanslısın sen,hayırlı olsun tekrar ,tek yumurtadan mı ikizlere hamilesin sen şimdi?bakalım bende bugün öğlen 12 de vurcam çatlatmayı sonra cuma,pazar dene dedi banada;-))Olsun canım üzülme ama doktorun dediğini dinle :) ben hiç opuya giremedim ya tek yumurtam vardı çatlama riski var diye tedavi iptal edildi hemen aşılama yapıldı, doktor aynı gün ve ondan sonrada 1 hafta gün aşırı ilişki önerdi, sonra paso yatış, az hareket, çok kısa ılık banyo önerdi ve ikizlerim benimleler şimdi. O yüzden bu günleri iyi değerlendir :)
Normalde gelişen tek yumurtam vardı 18 19 gibi bişeydi, 3 yumurtam vardı yanlış hatırlamıyorsam onlarda da 8 ya da 9 da kalmıştı yani gelişmemişti. Gelişen tek yumurtam olduğu için pazartesiye kadar tek yumurta ikizleri olabileceğini söylüyordu doktorum. Ama pazartesi cinsiyetlerin farklı olduğu belli olunca doktorumun dediğine göre ultrasonlarda ya izlenemeyen bir yumurta daha varmış ya da o gelişmeyen yumişler sürpriz yapmış. Allahın takdiri işte canım. Ben tedavi iptal diye çok ağladım o dönem çok sıkıntılı günlerden geçtim ama olacaksa oluyor. O yüzden benim gibi yapma bu günleri iyi değerlendir :) öyle bi tek cuma yada pazarla da kalma :) 1 haftane güzel çok şanslısın sen,hayırlı olsun tekrar ,tek yumurtadan mı ikizlere hamilesin sen şimdi?bakalım bende bugün öğlen 12 de vurcam çatlatmayı sonra cuma,pazar dene dedi banada;-))
aynen canım benimde bu ay 3 yumurtam vardı 2 si 10,11 de kaldı,3.sü 18 di dün yani 10.günde ama tek olduğundan risk almak istemedim işte ve doğal önerdi dr.bakalım artık kısmet,çok yıprattım kendimi bu süreçte aylardır uğraşıyoum birde uğraştığım tek bu değil başka rahatsızlığımda var benim,hayata küstüm resmen,ama vazgeçmicem sonuna kadar ne olursa olsun.Normalde gelişen tek yumurtam vardı 18 19 gibi bişeydi, 3 yumurtam vardı yanlış hatırlamıyorsam onlarda da 8 ya da 9 da kalmıştı yani gelişmemişti. Gelişen tek yumurtam olduğu için pazartesiye kadar tek yumurta ikizleri olabileceğini söylüyordu doktorum. Ama pazartesi cinsiyetlerin farklı olduğu belli olunca doktorumun dediğine göre ultrasonlarda ya izlenemeyen bir yumurta daha varmış ya da o gelişmeyen yumişler sürpriz yapmış. Allahın takdiri işte canım. Ben tedavi iptal diye çok ağladım o dönem çok sıkıntılı günlerden geçtim ama olacaksa oluyor. O yüzden benim gibi yapma bu günleri iyi değerlendir :) öyle bi tek cuma yada pazarla da kalma :) 1 haftabelki seninde arkada görülmeyen yumişin vardır benim gibi
teşekkür ederim canım verdiğin bilgiler için Rabbim bebeğini korusun. duayla..cnm ben oncelıkle ankarada ıyı bır dıyetısyen ayarladım . verılen programı hıc aksatmadım .dıyetısyenın bana dedıgı ılk sey bol su oldu hatta lıstenın basına buyuk harflerle yazdı . 3 5 lt su ıctım gunde. daha sonra walkıng at home dıye bır sıte var (dıyetısten önerisiyle) leslıe dıye bır kadın ısınma hareketlerı yaptırıyor . google da arattır cıkar cnm.45 dk hergun bu kadını hareketlerını yaptıktan sonra uzerıne akşamustu yurusyusunu ekledım 1 saat . bu sekılde verdım cnm .cunku diyetısyen sadece hızlı tempo yuruyusu onerdı. oyle hareket ettım.
herkes merhaba
ben de fsh ve amh mağduruyum. azalan rezerv durumuyla karşı karşıyayım.
geçen sene ağustosun 26sında başlayan serüvenimde ağırlıklı olarak fsh ile uğraştım. en son nisan ayında
FSH 28,59
LH 9,26
PROLAKTİN 16
E2 24 idi
AMH ise geçen sene Ekim ayında 0,54 çıktı ve bir daha baktırmadım.
ocak ayında 27,35 FSH ile bir denemem oldu 1 yumurta görüldü ilaçla 2 oldu ikisi de döllendi ama kimyasal sonuçlandı. nisan ayında 28,59 FSH ile denemeye başladık ama yumurtalar büyümedi ve iptal oldu. o günden sonra kendimi 1000 km bakımına aldım diyebilirim.
doktorum Omega 3, DHEA, Coenzim Q10 kullanmamı önermişti. ben bunların yanına içeriği bana iyi gelir dediğim ne bulduysam aldım ve denedim. Ayrıca bir de agnucaston tablet aldım ve her sabah kahvaltıdan sonra 1 adet içtim.
bunların dışında aktardan hayıt otu, aslan pençesi, civan perçemi aldım.
sabah kahvaltıdan 1 -2 saat sonra 1 fincan testere dişli aslan pençesi kaynatıp içtim. akşamları 1 fincan hayıt otu kaynatıp içtim. bazı günler canım çay istediğinde de akşam üstü saat 4-5 gibi 1 tane yeşil çayın içine serçe parmak tırnağım kadar civan perçemi atıp içtim. tabletleri uzun süredir kullandım ama çayları 1,5 ay hiç aksatmadan devam ettim.
FSH 9,58
LH 2,80
E2 26,37
olmuştu ve bu benim tedavim için yeterliydi. muayenede 3 yumurta görüldü ilaçla 5 oldu. 3 ü döllendi 2 si transfer oldu 1 i tuttu.
Allahım inşallah devamını görmemi nasip eder. buraya paylaşıyorum çünkü çok ağladım çok yalvardım. sürekli okudum araştırdım. inşallah sizler de şu FSH illetiyle baş edersiniz arkadaşlar. Asla pes etmeyin
Merhaba,
bebeğini sağlıkla kucağına almanı dilerim. Nasıl moral olduğunu ve umudumu yitirmememi sağladığını sende tahmin edebilirsin. Bu yüzden paylaşımın için kendi adıma çok çok teşekkür ederim.
Benim de başka sıkıntılarım oldu, ailemden hiç kimse bilmediği gibi eşimin de hiç bir desteği olmadı. Doğru mu yaptım bilmiyorum ama çok istedim bir bebeğim olmasını Rabbim iki tane verdi. Kendi başıma da olsa uğraştım, internette orda burda ne duyduysam uyguladım doktor ne zaman dediyse gittim hatta tüm günümün hastanede geçtiği günler oldu bebişler tutunduktan sonra da zor günler geçirdim ama geçen yıl şubat ayından bu yana pes etmedim ve bebişlerimde erken doğmazlarsa inşallah şubatta benimle olacaklar. Ben çok istedim Allahım başta kendim ve sizler olmak üzere isteyen herkesi bebişlerine kavuştursunaynen canım benimde bu ay 3 yumurtam vardı 2 si 10,11 de kaldı,3.sü 18 di dün yani 10.günde ama tek olduğundan risk almak istemedim işte ve doğal önerdi dr.bakalım artık kısmet,çok yıprattım kendimi bu süreçte aylardır uğraşıyoum birde uğraştığım tek bu değil başka rahatsızlığımda var benim,hayata küstüm resmen,ama vazgeçmicem sonuna kadar ne olursa olsun.
Benim de başka sıkıntılarım oldu, ailemden hiç kimse bilmediği gibi eşimin de hiç bir desteği olmadı. Doğru mu yaptım bilmiyorum ama çok istedim bir bebeğim olmasını Rabbim iki tane verdi. Kendi başıma da olsa uğraştım, internette orda burda ne duyduysam uyguladım doktor ne zaman dediyse gittim hatta tüm günümün hastanede geçtiği günler oldu bebişler tutunduktan sonra da zor günler geçirdim ama geçen yıl şubat ayından bu yana pes etmedim ve bebişlerimde erken doğmazlarsa inşallah şubatta benimle olacaklar. Ben çok istedim Allahım başta kendim ve sizler olmak üzere isteyen herkesi bebişlerine kavuştursun
Canım şimdi senin mesajını okudum her söylediğini ben de kalbimin en derininde hissettim. Takviminde bebeğinin yaklaşık ağırlığı 8 gr yazıyor ya kendimi tutamadım ağlıyorumAlalh sağlıkla kucağına almayı nasip etsin. ben de ilgisiz bir eşe rağmen devam ettim mücadeleme
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?