- 25 Haziran 2013
- 1.780
- 1.361
- 133
Selam bende bahçecideyim ama Güvenç beyde,bende aynı durumdayım,9 aydır her ay gittim ama sadece 1 embriyo elde ettik donduruldu o da ilk ayda geçen şubatta,ondan sonra hep tek yumurta,yada 2 idi büyümedi,3 kez tek yumurtalar boş çıktı,ya anormal döllendi,ya hiç yumurta görülmedi bazı ay ,amh 0,42 geçen yıl,artık bu ay tek embriyomu alıcam 2.gün dondurulmuştu.ne güzel sen başarmışsın hayırlı olsun inşallah.benimde havuz oldu ama başaramadık 2. Yi koymaya yanına.maddi olarakta çok zorlandık,napcamı şaşırdım,herşeyi yaptım bitkisel bir umut.su mutlaka içmelisin kısırlıkta bağırsak sorunları da tetikliyor.içine limon damlat ılık su günce 2-3 litre evet havuz hemde her ay 1 tane 1 tane ilerlerdik :)
Canim bende şu şişesi hediye istiyorum o zaman :) dediklerinizi yapacağım kızlar bol su ☺Devrim merhaba, Ben sanırım bünyem gereği çok fazla su tüketirim. Ancak şunu fakettim kendimde de çalışırkem masama yada evde yakınıma biryere kapaklı su şişesi koyduğumda daha fazla su tüketiyorum. İstersen birde böyle dene. Ben su içemeyen arkadaşlarıma su şişesi hediye ediyorum. Şimdilik iyi gidiyorlar :)
Ne kadar benziyoruz canım ama allahtan umut kesilmez :)kızlar selam,bugün doktorumla ve psikologla konuşmaya gittim tedavimle ilgili,karşımda benim için üzülen bir ABİ gördüm;-))tedavimle ilgili dertleştik Güvenç beyle,lupusu konuştuk,içimdeki karamsarlığı,umutsuzluğu anlattım,gelecek kaygılarımı anlattım,özetle bana dediği şu:çok zor işimiz ama tedavin için elimden geleni yapıyorum,tek embriyonun şansına bir bakalım transfer edip ,olmazda 2.kez denemek istersen bundan farklı uygulayabileceğim bir tedavi yok dedi,çünkü 9 aydır zaten her ay durumuna göre alternatif leri uyguladım dedi,ne vitamin,ne bitkisel,ne beslenme yumurta sayını 1 ken 10 yapmaz,aksini söylersem boşa umut vermiş olurum dedi,ama istersen yok vardır bir yolu dersen farklı doktorda devam edebilirsin dedi,hayır dedim tabiki,ama benle devam etmek istersende elimden geleni fazlasıyla yapacağımdan şüphen olmasın dedi ki zaten yok ...maddi kısmıda zor biliyorum dedi, embriyolarının kalitesini bilmiyoruz daha dedi,epeyce konuştuk ,en kötü donasyon dedi yok dedim,inan opu çıkışı yanına geldiğimde çok üzülüyorum boş çıkınca dedi,ama senin azminede hayranım dedi,çıkan engellerde 2-3 gün yıkılıyosun hemen ardından tekrar ayağa kalkıp devam ediyosun dedi...işte böyle kızlar...yani anlayacağınız hamile kalabilmek benim için çok düşük bir ihtimal gibi görünüyor ama vazgeçmek yok YOLA DEVAM...SEVİYORUM HEPİNİZİ;-))
Suan böyle bir işlem yaptiriliyormu hiç duymadım cnmBu arada kızlar tıp çok ilerliyor.Yumurta hücresi donduruluyor artık ya da dokusu.2/3 yıla yeni gelişmeler olacak düşük rezervli olan hastalara umut ışığı bunlar.Bizde çok geç kalmadan yumurta değil de hücre ya da dokusunu dondurmak istiyoruz..İleri tarihte çocuk sahibi olabilmek adına
Memorialin sayfasında var ama başka hangi merkezler yapıyor bilmiyorum canımSuan böyle bir işlem yaptiriliyormu hiç duymadım cnm
Ayy bunları duyunca umut doluyor içimNormalde gelişen tek yumurtam vardı 18 19 gibi bişeydi, 3 yumurtam vardı yanlış hatırlamıyorsam onlarda da 8 ya da 9 da kalmıştı yani gelişmemişti. Gelişen tek yumurtam olduğu için pazartesiye kadar tek yumurta ikizleri olabileceğini söylüyordu doktorum. Ama pazartesi cinsiyetlerin farklı olduğu belli olunca doktorumun dediğine göre ultrasonlarda ya izlenemeyen bir yumurta daha varmış ya da o gelişmeyen yumişler sürpriz yapmış. Allahın takdiri işte canım. Ben tedavi iptal diye çok ağladım o dönem çok sıkıntılı günlerden geçtim ama olacaksa oluyor. O yüzden benim gibi yapma bu günleri iyi değerlendir :) öyle bi tek cuma yada pazarla da kalma :) 1 haftabelki seninde arkada görülmeyen yumişin vardır benim gibi
Günaydın kızlar adet gördüm maalesef doğalından da gelmedi iğneyle rağmen.bahçeci yolları gözüktü yine...
pes etmek yok,doktorum benden vazgeçip ümidi kesmediği sürece ben o yolları aşındırmaya devam;-))cuma gitcem bakalım,hakkımızda hayırlısıCnm ya ne desem ne soylesem bos. Biz zorlarin kadiniyiz. Allah bu cabalarini gorecek cnm. Sakin pes etme. Ben de reglimi bekliyorum. Kasimin basinda olmam lazim. Ondan sonra tekrar Bahcecinin yollari. o yokus yokmu o yokus stresimi orayi yururken atiyorum
Ben bahçecideyim Güvenç beye gidiyorum.memnunum çokkızlar bahçecide hangi doktora gidiyorsunuz banada erken menopoz teşhisi konuldu. ben 3aydır kendiliğimden adet görüyorum ve her yumurtam oluyor 18 20 mmye kadar kendiliğinden büyüyor. halit fırat erdene giden varmı aranızda kimi önerirsiniz lütfen yardımcı olun
Sen tekrar amh baktıtdınmı belki değerin yükselmiştir.birde hiç ilaç aldınmıkızlar bahçecide hangi doktora gidiyorsunuz banada erken menopoz teşhisi konuldu. ben 3aydır kendiliğimden adet görüyorum ve her yumurtam oluyor 18 20 mmye kadar kendiliğinden büyüyor. halit fırat erdene giden varmı aranızda kimi önerirsiniz lütfen yardımcı olun
daha önce 2 kere baktırmştm 0.01di evet aldım düzenli adet görnek için ama uzun zamandır kullanmıyrm. bana bu teşhis koyuldğu günden beri benm her zmn yumurtm oluyordu ama ozamanki doktorum bnm talihsizliğim oldu hatta düzenli adette görnekteydim bana tüp bebek denemedi bile söylemedide yeni uyandım akıllandımSen tekrar amh baktıtdınmı belki değerin yükselmiştir.birde hiç ilaç aldınmı
canım bende aynı derten muzdaribim şiddetle erbil yağmuru tavsiye ediyorum onun üstüne doktor tanımam.. fulya bahçecide kendisi..bdnim zar zor yumurta büyüyordu bazen hiç yumurtam olmuyordu ama uyguladıüı tedavi sayesinde 3 donmuş emriyom var önce Allahın izni sonra erbil beyin vesilesiyle inş hamişte kalırım..daha önce 2 kere baktırmştm 0.01di evet aldım düzenli adet görnek için ama uzun zamandır kullanmıyrm. bana bu teşhis koyuldğu günden beri benm her zmn yumurtm oluyordu ama ozamanki doktorum bnm talihsizliğim oldu hatta düzenli adette görnekteydim bana tüp bebek denemedi bile söylemedide yeni uyandım akıllandım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?