eşini bu siteye davet ediyoruz o halde .burayı bir okusun neler var neler :)canım aynı fikirdeyim ama ben eşimi ikna edemiyorum söylemek için anneme söylemek için bile ne kadar uğraştım en son izin verdi ama benim haberim yokmuş gibi davran annen benim ona söylediğimni bildiğimi bilmesin diye. bana kalsa söylerim önümü açmak için ama eşimi ikna edemiyorum..
Tamam hocam söz ☺ yürüyüş hareket güzel bende ama su yok. Aklıma gelmiyor hiç zorlamam lazım kendimi. Senin havuz mu yapıldı canım
canım aynı fikirdeyim ama ben eşimi ikna edemiyorum söylemek için anneme söylemek için bile ne kadar uğraştım en son izin verdi ama benim haberim yokmuş gibi davran annen benim ona söylediğimni bildiğimi bilmesin diye. bana kalsa söylerim önümü açmak için ama eşimi ikna edemiyorum..
önce tedaviye engel kist falan var mı yumurta folükülü görünüyor mu tedavi için uygun musun diye bakacak .bazı doktorlar aynı gün hormona bakar bazıları 5.gün falan e2 hormonuna bakıyorlar .adet olduktan sonra normalde o değerin gün geçtikçe yükselmesi gerekir.hormon testi bu yumurtaların içinin doluluğunu öngörebilmek için yapılan test.sana ilaç verecekler yumurtalar büyüycek sonra onları toplayacaklar .senden yumurta alındığı gün eşinde sperm verecek ertesi gün bilgi verecekler sana.Arkadaşler birde şunu merak ediyorum. Yarın ilk deneme için ilaçlarımı almaya başlayacağım. Sanırım önce bir muayene olacak. Peki hormon testlerinide yapıyorlarmı yeniden. O ayki durumu değerlendirmek için?
haklısın canım ama eşim çok zor bir insan deniycem amaiş yerindekilere durumu söylesen eşinin haberi olur mu? yani ben ilk müdürüme söylediğimde eşime söylediğimi söylemedim. Yani tabiki herşeyin doğrusunu söylemek en iyisi ancak bu farklı bir konu. Kendime hareket alanı açmam için çalıştığım müdürüme bunu söylemem lazımdı. Ben rahatlayınca eşimde rahatladı. Bu senin ileride eşinle olan ilişkini bile bence sağlamlaştırabilir çünkü ondan kaynaklı bazı tedaviler yapılamazsa sen ilerde gerçekten tedavi şansını kaybettiğinde ne düşünürsün bunuda düşünmen lazım.
haklısın canım ama eşim çok zor bir insan deniycem ama
inşaallah canım bakalım şimdilik biraz daha bekleyeyim ortamın uygun hale gelmesini bekleyeyim..:)Başarılar diliyorum canım ve inan zaten zor oan bir durumu dahada zorlaştıraları hiç ama hiç anlamıyorum. Doğru olan sensin ve bence buna gmre hareket etmelisin. Üzmeden ama mutlaka ikna ederek. Duygu sömürüsüde olabilir belki birazcık :)
önce tedaviye engel kist falan var mı yumurta folükülü görünüyor mu tedavi için uygun musun diye bakacak .bazı doktorlar aynı gün hormona bakar bazıları 5.gün falan e2 hormonuna bakıyorlar .adet olduktan sonra normalde o değerin gün geçtikçe yükselmesi gerekir.hormon testi bu yumurtaların içinin doluluğunu öngörebilmek için yapılan test.sana ilaç verecekler yumurtalar büyüycek sonra onları toplayacaklar .senden yumurta alındığı gün eşinde sperm verecek ertesi gün bilgi verecekler sana.
CAnım benim eşim kadar zor değildir eminim. Bana ne çektirdi anlatamam , anlatmayım da zaten :) Ama ben hiç umursamadım biliyor musun. Hatta boşanmayı düşündüm ama o zaman bile öncelikli olan benim için evlilik değil bebekti. Burdan sanki çok hırs yapmış gibi farklı bir algıda oluşmasın ama öyle hissettim işte ne yapayım. Bana ilk kötü rezerv, erken menopoz gibi laflar edildiğinde doktorlarında yönlendirmesiyle hiç düşünmeden aynı gün benim kontrollerim başlamıştı. Daha ilk tedavim başlarken 40 yaşlarında bir kadın vardı hastanede. Anlatamam sana ne ağladı hastanede biliyormusun. Maddi imkanı varken tedaviyi ertelemiş hem de eşi istemiş bu ertelemiş, sonra durumu kötü olunca devlet hastanesini beğenmemiş gelmemiş, yıllarını böyle geçirmiş en son 40 yaşına gelmiş ve kendi istemiş kocası istememiş ama kocayı ikna edip tedaviye başlamış bu sefer devlette rapor hakkı bitmiş. Değerleri çok kötü olmasına rağmen doktorlar sırf hakkı bitiyor diye bu kadına iki ay ne uğraşmışlardı ama yumurta gelişmedi. Öyle dokundu ki bana hayatım boyunca da unutumam heralde. Bana doktorumun söylediği ne olursa olsun sen diğer hastalar gibi değilsin her ay geleceksin demişti bana. İşlerim çok yoğun benim ona rağmen girdim başkana söyledim böyle böyle dedim gerekirse rapor alıcam ama ben bu tedaviyi olucam dedim insanlar o kadar vicdansız değil bişey diyemedi adam haliyle. Eşim dersen bulduğum duyduğum kürü vitamini gittim aldım yiyeceksin dedim yedi mecbur. Kaynana dersen düşman başına zaten bişey söylemedim ailesine, kendi aileme zaten üzülürler diye hiç birşey söylemedim tek başıma savaştım psikolojik olarak da çok çok yıprandım hala da sonucunu görmedim ama pişman değilim. Ertelemenin pişmanlığını yaşamak eminim daha ağır olurdu. O yüzden madden manen çok yorulacaksın ama bu günlerin geri gelmeyecekhaklısın canım ama eşim çok zor bir insan deniycem ama
canım zor biri derken Allah razı olsun hep yanımda destekçi ama kimse bilsin istemiyo evde ne yaşarsak yaşayalım hiç kimse bilsin istemiyo ben ilk bu durumumu öğrendiğimde yeni evliydik ablama söyledim durumumu ona ağladım içimi boşalttım çok kızdı bana bidaha kimse bişey bilmeyecek dedi 5-6 ay tek başıma yaşadım hüznümü ki ben bütün sıkıntılarımı birileriyle paylaşarak atlatan biriyim. bu kadar ağır bir sıkıntıyı kimseye demeden içimde yaşadım sonra yalvar yakar anneme ve onun annesine anlattık. bunu dışında hep yanımda ama birileri bilmeden de teadavi olmuyo malesef. örneğin kadın doğum doktorlarına gidiyoruz orda sakın durumumuzu anlatma tüp bebek yaptığımızı söyleme şunu söyleme bunu söyleme her doktordan çıktığımızda kavga dövüşle çıkıyoruz. o yüzden doktorlara da kendimi anlatamıyorum. durum bundan ibaret hala kabullenemedi herhalde. biraz daha düzeldi gibi son zamanlarda daha rahat ama yavaş yavaş olacak sanırım.CAnım benim eşim kadar zor değildir eminim. Bana ne çektirdi anlatamam , anlatmayım da zaten :) Ama ben hiç umursamadım biliyor musun. Hatta boşanmayı düşündüm ama o zaman bile öncelikli olan benim için evlilik değil bebekti. Burdan sanki çok hırs yapmış gibi farklı bir algıda oluşmasın ama öyle hissettim işte ne yapayım. Bana ilk kötü rezerv, erken menopoz gibi laflar edildiğinde doktorlarında yönlendirmesiyle hiç düşünmeden aynı gün benim kontrollerim başlamıştı. Daha ilk tedavim başlarken 40 yaşlarında bir kadın vardı hastanede. Anlatamam sana ne ağladı hastanede biliyormusun. Maddi imkanı varken tedaviyi ertelemiş hem de eşi istemiş bu ertelemiş, sonra durumu kötü olunca devlet hastanesini beğenmemiş gelmemiş, yıllarını böyle geçirmiş en son 40 yaşına gelmiş ve kendi istemiş kocası istememiş ama kocayı ikna edip tedaviye başlamış bu sefer devlette rapor hakkı bitmiş. Değerleri çok kötü olmasına rağmen doktorlar sırf hakkı bitiyor diye bu kadına iki ay ne uğraşmışlardı ama yumurta gelişmedi. Öyle dokundu ki bana hayatım boyunca da unutumam heralde. Bana doktorumun söylediği ne olursa olsun sen diğer hastalar gibi değilsin her ay geleceksin demişti bana. İşlerim çok yoğun benim ona rağmen girdim başkana söyledim böyle böyle dedim gerekirse rapor alıcam ama ben bu tedaviyi olucam dedim insanlar o kadar vicdansız değil bişey diyemedi adam haliyle. Eşim dersen bulduğum duyduğum kürü vitamini gittim aldım yiyeceksin dedim yedi mecbur. Kaynana dersen düşman başına zaten bişey söylemedim ailesine, kendi aileme zaten üzülürler diye hiç birşey söylemedim tek başıma savaştım psikolojik olarak da çok çok yıprandım hala da sonucunu görmedim ama pişman değilim. Ertelemenin pişmanlığını yaşamak eminim daha ağır olurdu. O yüzden madden manen çok yorulacaksın ama bu günlerin geri gelmeyecek
kız naaptınn ipucu versene;-)))))Arkadaslar Rabbim bana mucizeyi gosterdi. Gecen sene 1 tane yumurtasi olupta onu donduran ben tekrar yumurta toplamak icin Bahceciye gittim. 4 tane yumurtam gorulmustu. Allahima sukur bugun ogrendimki hepsi dondurulmus 4 tane 2.gun yumurtam daha onceden de 1 tane olan benim 5 yumurtayla yola devam edicem Allahin izniyle.Bin kere yuzbin kere sukretsem az.
Inancinizi kaybetmeyin. Allahim hepimizin yanimizda olsun. Bebeklerime kavusmak icin can atiyorum.
kız naaptınn ipucu versene;-)))))
Hayırlısı olsun canım Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin çok mutlu oldum bende mustafa bahçeci hastasıyım ilk denememe başlayacağım kısmetse rezerv sorunum var benimde 10 yumurtayı nekadar sürede elde ettiniz acaba bende her ay opuya gireceğim birde yaşınız kaç acababen 4 yılda 3 kez denedim.13 kere yumurtam toplandı.genelde 1-2 en çok 3 yumurtam oldu.bazen anormal döllendi bazen embiryonun 2.gün gelişmesi durdu ,bazen embiryo oldu ama orta kalite idi.ama yılmadım sürekli yumurta verdim ve gittikçe daha kaliteli yumurta vermeye başladım.sonunda 10 yumurtaya ulaştık 2 si çok iyi idi 4.gün transfer oldu ve tutundu.henüz daha kandan belli keseyi görmeyi allah nasip eder inşallah.
bu arada düşük rezervli biri olduğum için doğal siklusu denedim .şöyle söyliyim çok az doz ilaç ,hormon alarak kaliteli 1 taneye ulaşmaya çalıştık.bence birazda böyle başarılı olduk.çünkü ben çok hormon alsam 2 tane yumurtam gelişiyordu doktorumla dedik ki az dozla 1 tane olsun hem daha ekonomik hem daha sağlıklı embiro olsun.
ben çok iradeli oldum,yağdan kilo verdim,sağlıklı beslendim,aklıma gün içinde olumsuz fikirler geliyordu beynim bana senin çocuğum olmaz ,ben anne olamam gibi olumsuz kodlar gönderiyordu.bunlar aklıma gelince hemen tersini olumlusunu kurdum ve o yıpranmış psikolojiden sıyrıldım.spora başladım kan dolaşımım hızlandı.günde 2.5-3 litre limonlu su içtim.akşam 10.30 gibi uyudum sabahları erken kalktım.tavuk,sucuk,salam ve bunlarla ilgili pizza,hamburger gibi hazır gıda asla tüketmedim.
kendimi ne kadar ihmal ettiğimi gördüm ve bakımlı olmaya çalıştım.
beni üzen kıran insanları sildim kopardım hayatımdan eğer çıkaramayacağım biri ise de bana bu konuda soru sormasını engelledim.
bu bir sınav ve ben dersime bu sefer çok iyi çalışacağım dedim.
4444 kere salahatı tefriciye okuduk yaklaşık 30 kişiye böldük dua ettik allah nasip ederse dedik oldu.
doğal siklus 2600 idi sanırım ilaçlarım da en çok 400 tutuyordu.fulya bahçeci de ilk denememdi mustafa bahçeci gerçekten bu işi biliyor.
biraz uzun yazdım ama tabi yaşadıklarımın inanın ki çok daha fazla idi :)
hepinize bol şans iyi haberlerinizi bekliyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?