Bende hem anne,hem baba tarafından İskeçe'liyim.
Yunanistan göçmeni olmakla gurur duyuyorum.
bende selanikliyim..yani Istanbul dogma buyume ama..babamlar ilk catalcaya yerlesmis kutuk orasi yani..
Çatalca nın içine mi yoksa köylerinemi yerleşmişler canım. Bende eşimde Çatalca lıyızda ondan sordum.
Ayrıca babaannemde Mubadil göçmeni 1923.
Selanik- Osanisa'dan gelmişler.
Pomak tı babaannem ayrıca.
Sevgiler,
selmlar bende mubadil torunuyum zaten siteye de sizin yazılarınızı okuyunca üye oldum.Kan çekti galiba :))))) benimde dedem ve babaannem yunanistan dramadanmış Alipaşa nın torunlarındanmış.dedem çok büyük bir hasretle anlatırdı oraları,dramadan dedemin yanına akrabaları gelirdi.aadedemin büyüdüğü toprakları çok görmek istiyorum.
Mubadil torunlari nerelerdesiniz :)
ben silivri dogumluyum dedem - babaannem yunanistandan goçmuş mubadele zamanı, bize patriyot derler..
selmlar bende mubadil torunuyum zaten siteye de sizin yazılarınızı okuyunca üye oldum.Kan çekti galiba :))))) benimde dedem ve babaannem yunanistan dramadanmış Alipaşa nın torunlarındanmış.dedem çok büyük bir hasretle anlatırdı oraları,dramadan dedemin yanına akrabaları gelirdi.aadedemin büyüdüğü toprakları çok görmek istiyorum.
Eşimin ailesi ve benim ailem Yunanistan göçmeniyiz :)
Hatta teyzemler Yunanistan İskeçede yaşıyorlar
Ben hiç görmedim oraları ama ilerde oraya gitmeyi ailemin eskiden kaldıkları yerleri,gittikleri okulları görmeyi istiyorum :))
,araştırdım ama vize işlemleri çok zor küçük çocuğum olduğu içinde bir türlü uğraşamadım.Dedemlerin oarada tarihi bir çeşme yaptırmışlar.Ali paşa sülalesi derlermiş.Hatta büyük dedemiz resüloba köyü kurmuş inanın insan köklerini çok araştırmak istiyor ama dediğim gibi biraz sanırım yabancı dilimiz de yok çekigenlik oluyor.Saygılarımlahoşgeldin canım aramızaaa evet bencede oraları görmeniz lazımm okadar güzel yerler varkii neleri bırakmışızz(( maalesefff şiddetle tavsiye ediyorumm
canım merhaba bizde iskeçe deniz yani annem babam hatta abimde orada doğmuş 1974 yılında bu kıbrıs olaylarından dolayı buraya gelmek zorunda kalmışlar.İSKEÇE nin BEYKÖYündeniz biz bütün akrabalarımız orda anneannemler babaannemler teyzemler dayımlar falan filann gidip geliyoruzz gerçi iş hayatına atılınca gitmek zor oluyor ama çook özledim oralarını okadar güzel kii burnumda tütüyor allah kısmet ederse eşimle gitmek istiyoruzz inş.siz iskeçenin hangi köyündensiniz belki tanıdık çıkarız ne dersinn Şeniz:sm_cool:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?