- 22 Ocak 2016
- 1.452
- 1.890
- 83
- Konu Sahibi usuyenprenses
-
o siz de baya dertliymişsiniz :)Off siz de saftirik aileler kulubundensiniz galiba bizim gibi.
Biz de yurtdisindayiz bundan bir kac yil once babam memleketimizde guzel bir ev yaptirdi genis ferah (yurtdisinda evler cok kucuk bari turkiyeye gelince rahat edelim diye).
Turkiyeye gelir gelmez o kocaman evin temizligiyle ugrasirdik nerdeyse 1 hafta ve her sey duzenlenince bizim akrabalar da hemen damlarlardi yatili kaliyorlardi kendi evleri dururken bizim ev daha rahat diye.
Annemn cok cok cok yumusak huyludur cok guler yuzlu ve misafirperverdir millet bundan acayip istifade ediyor herkes bize yikilirdi ya. Annemle babam yedirmeyi icirmeyi seven insanlar 4*4luk agirlarlardi ama ben cok bezmistim surat asiyordum hiiic oturamazdim hep mutfakta yemek bulasik cay kahve karpuz supurge vileda offf
Hem yurtdisindaki hem yurticindeki akrabalari agirlardik sanki biz izine gelmemisiz gibi.
Yaz aylari yaklasinca icime bi slklnti gelirdi yine hizmetcilik sezonu geliyor diye.
Bu durum yuzunden biz de hic plan yapamazdik evde misafirler var diye kapimizi kapatip denize menize carsiya gezmeye falan gidemezdik. Koca koca tencerlerde yemek yapilirdi bir ögünde en az 3 sofra kuruldurdu.
Simdi ben evlendim ama annem hala bu duzende devam ediyor. Hatta su anda turkiyede izinde cumartesi gunu gitti, az once aradim izmirden misafirler gelmis 3 aile.
Bence daha fazla yumusak davranmayin cunku sonu yok gitgide abartiyorlar soyleyin evlerine esya alsinlar oraya gecsinler.
Cok doluydum amma yazmisim kusura bakmayin
annem sakın bir şey deme ayıp diyorKabul etmeyin denmiş ama kabul edecek veya etmeyecek olan konu sahibi değil ki, annesi.
dün eve gittiğimizde yoktular duşu alıp çıkmışlar havlular yerde :))Diger ailelerin kabul etmemelerinin bir sebebi var degil mi, o sebep sizde neden gecerli olmuyor. Iyi niyetiyle gelen misafire saygim sonsuz, kapim acik. Ama bunlar sizi baya baya kullaniyorlar. Biz bir gunlugune bir yere gitsek meyveden icecegine cerezine kadar alip gideriz. Bunlar iyi yere postu sermis.
Denize 5 dak değil Allahtan 20 dak :)))Diğerlerinin kabul etmemeleri anlaşıldı.
Valla ben de çekemem sevgi de bir yere kadar.
Yatak,klima,yeme içme sınırsız internet konfor denize de beş dakika da diyelim tam olsun.Beleşçiler valla gitsin evinde kalsın.
Sizin ev çürüyecek bir git bak de yolla.
aslında otelde kalsalar onlar için daha iyi yani lüks yaşam seviyorlar bizim ev o kadar lüks değil neden gitmiyorlar otele biz de anlamadıkSizden büyükler,sizde çalışıyor olduğunuza göre (demekki 20 yaş civarlarındasınız)kendi evlerinde kalabilirler.
Kabul etmeyen etmiyor gayet,siz neden hem çalışıp hem kocaman insanların arkasını toplayacaksınız.?
Söyleyin kendi evinizde daha rahat edersiniz diye.
Ayrıca yılda 2 kere tatil köyüne gidermişçesine misafirlik olmaz ki.
Hemde elini sıcak sudan soğuk suya sokmayacak şekilde. Çok istiyorlarsa ultra herşey dahil oteller var onları tercih etsinler,evi otel niyetine kullanıyorlarmış zaten.
Kabul etmeyin.
Babam kadınlarla yediği için ona para vermediğimizden evdeki hiçbir masrafa karışmıyorbabam elektirik faturası ödemediği için klimayı kapattırmıyor demişsin sanırım ailede masraflar paylaşılıyor, o zaman bence kuzenlerle de paylaşılabilir babayla paylaşılabildiğine göre kuzenlerle hayli hayli...
geçen tatilde 3 gün falan teyzemlerde kalmışlardı hadi kahvaltı hazır kalk diye bağırdı diye kuzenim kavga edip toparlanıp bize geldi başka kimseleri de kalmadı türkiyede bir şey demek istemiyoruzOnların aklı kesmiyorsa temizlik vs. yardım etmeye. Siz diyin sen şunu sen bunu yap. Kalk şunu kaldır falan. Küserse de küssün. Ne olursa olsun hamal değilsiniz ya canım. Baktılar ki istedikleri gibi olmuyor giderler evlerine.
Babam kadınlarla yediği için ona para vermediğimizden evdeki hiçbir masrafa karışmıyor
ne elektrik ne su ne pazar ne market evi otel gibi kullanan bir de o var ama bedava otel :)
o da ayrı bir mesele bizden evde oturduğumuz için kira bile istedi şaka gibi bu insanlar
Almanya gidemem galiba gitsem de asla onlar gibi yapamam :)valla ilginçmiş gerçekten ama bence kuzenlerden elektrik parasına katkı isteyebilirsin, yetişkin insanlar sanırım ayıp olacağını sanmam, nerden geliyorlar sizde onlara tatile gidip aynılarını yapın en iyisi, empati yaparlar böylece :)
Almanya gidemem galiba gitsem de asla onlar gibi yapamam :)
???eniştem bizim diğer evimize kadın atıp babamla birlikte teyzem ve annemi aldatmış yani bu yurt dışındaki teyzemin kocası kadınları o bulmuş o yüzden o adamın olduğu yere gidemem
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?