Yurt dışından gelen kuzenlerim

onlar bizden para isteyecekler daha o kadar cimriler biz de mutfak malzemesi kalmadı evde almadık bakalım

aslında otelde kalsalar onlar için daha iyi yani lüks yaşam seviyorlar bizim ev o kadar lüks değil neden gitmiyorlar otele biz de anlamadık
Tatil için 5 kuruş harcamadıklari için olabilir mi?
Otele verecekleri parayı,eminim kendilerine alışveriş yapmak için harcıyorlardır.

Kendi evleri varken bizim evde kalmalarını istemezdim ve bunu söylerdim şahsen.
Yardımcı falan olsalar neyse de bunlar tam kanserlikmiş...

Annenize "olsuuuun" deseydiniz. Ortamda ayip eden birileri var zaten.

Sizin yerinizde olsam havlularin fotolarini cekip "bunlari kimin kaldiracagini dusunuyorsunuz?" yazip whatsapp dan yollardim. Cidden yani arkalarini birileri topluyor belli, bunu akil edememeleri mumkun degil.

Canım çok sıkıntılı bir süreç. Durumda açıkca konuşulmaz ki. Bilemedim yani. Ama boş bir yatak varsa tatil bölgesi, bedava internet ve klima bende geliversem. :))

aha süper keşke bunu yazıp whatsapptan yollayabilseydim keşke

geçen tatilde 3 gün falan teyzemlerde kalmışlardı hadi kahvaltı hazır kalk diye bağırdı diye kuzenim kavga edip toparlanıp bize geldi başka kimseleri de kalmadı türkiyede bir şey demek istemiyoruz
Olsun sizde söyleyin. O zaman anlarlar ki gerçekten bizde bir sıkıntı var. Biraz sorgularlar neden herkes bize karşı böyle??? Gidecek yerleri olmadığı için size ses çıkartmazlar. Ama siz böyle susarsanız ohoooo evin tapusunu da alırlar. Valla biz annemlere toplandığımızda gelin kız kardeşim ben var isek kimse el atmaz ise bağırırım. kalkın gelin biriniz şunu yapın biriniz bunu. Hepside yapıyor. Kimse de kötü olmadı şuanada kadar.

Gunaydin. Tabiki de sizi ozledikleri icin gelmiyorlar. Ve yaptiklari seyler kabul edilir degil aslinda her turlu kovalanmayi hakediyorlar ama siz bunu yapmayacaksiniz, masraflar icin katki da isteyemeyeceksiniz. Mizaciniz yatkin degil galiba. Gerci pratik yaparak gelistirebilirsiniz ama su an size hizli cozum lazim. Diger arkadaslarin dedigi gibi ise her seyi kisarak ve daginikliklarini toplamayarak baslayin. Babaniz da onlar da biraz sicagi hakediyor. Klima tamiri yapan bir yerle gorusun hangi parcayi cikarirsaniz klimayi bozmadan calismaz hale getirilebileceginizi ogrenin ya da isterseniz direkt bozun.

Yalniz cok da umitlenmeyin. Acikca gelme demediginiz surece bu insanlar hala gelebilir cunku bir kere bedavaciliga alismislar. Zorlansalar da kalirlar. Diger teyzenize kusup oradan ayrilmalari sizi aldatmasin cunku hala baska bir secenek mevcuttu (sizin ev).

aynen bu dedikleriniz doğru biz bir şey diyemeyiz ayıp olur diye ama mutfak masrafları ve dağınıklık toplamama kısmını yapacağım bakalım nasıl olacak.

Ya ben hala inanamiyorum da gercekten 1 ay kalip erzak alisverisi de mi yamiyorlar haftalik? Ya da kaldiklari sure icin masraflara hic mi destek olmuyorlar. "ya suyu da biz odeyelim" gibi?
aynen bu dedikleriniz doğru biz bir şey diyemeyiz ayıp olur diye ama mutfak masrafları ve dağınıklık toplamama kısmını yapacağım bakalım nasıl olacak.

Ya ben hala inanamiyorum da gercekten 1 ay kalip erzak alisverisi de mi yamiyorlar haftalik? Ya da kaldiklari sure icin masraflara hic mi destek olmuyorlar. "ya suyu da biz odeyelim" gibi?
hayır kesinlikle ama yalan olmasın 1-2 kere dışarıdan yemek söylediler

Bence diger kardeslerin kabul etmemesinin nedeni de bu gibi davranislari... misafir de olsa sorumluligunu bilmeli. Bir ay ayni evee yasayacaksaniz ev sahibini de dusunmeliler... Ben olsam bi bahane bulur bende kabul etme. 3-5 gun neyse ama bir ay cekilmez...

Burası Otelde değil Pansiyonda değil demelisiniz madem 1 ay bizimle yatıp kalkıp yeyip içeceksiniz herşeyi yapacaksınnız wc temizlik ev mutfak vs temizliği malum mutfak masrafları ödeyeceksiniz aksi takdirde bizimle değilsıniz diye sert etkili konuşun derim kolay gelsin

ooo çok sert :)

Bu insanlar kesinlikle misafir degil. Misafir baska bir sey. Kendimi gectim ben annemin bu sekilde enayi yerine konmasini ve etinden sutunden faydalanilmasini kabul edemezdim. Buyuk bir sorun var ortada. Duzeltilmeli. Gerekirse annenizi karsiniza almalisiniz. Annenizle tartismak hos degil elbette ama bu sekilde kullanilmasina musaade etmek cok cok daha kotu. Biraz kardesinize de aciklayin durumu baska size yardimci olabilecek kimse yok cunku. Is sizde bitecek.

Benim halam bize iki gunlugune gelse elleri kollari dolu alisveris yapar bir de borek baklava yapip gelir.
Iki gunden fazla da kalmaz zaten duzenimiz bozulmasin diye. Tum akrabalarim boyle degil ama ornek vermek icin soyluyorum. Misafir boyle olmali. Ne kadar yakin olsa da saygiyi korumali ve sorumluluk almali.

hayır kesinlikle ama yalan olmasın 1-2 kere dışarıdan yemek söylediler

doğru paraları da var aslında yani bol bol alabilirler onların bir şeyine ihtiyacımız yokta hizmetçisiymişiz gibi ya da otel görevlisiymişiz gibi davranmasalar yeter

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…