- 27 Şubat 2018
- 3.666
- 5.472
- 158
En iyisi kıbrısa gidip dönerken kıbrıstan, dutyfreeden içki almak.Bizimkiler arayıp soruyorlar ne istiyorsunuz diye. Ya da sormadan taşıyorlar bazen. Burada alkollü içecek alırken iki tane de devlet babaya ısmarlıyoruz çünkü. Gelen gidenler bunun farkında oldukları için kurye gibi taşıyorlar.
Bu kadar büyük dertse sizin için getiremiyorum deyin olsun bitsin. Gerilmenin anlamı yok.
Annem buraya geldiğinde cok yakın olmadigi bir tanidigi aninda 3 parça sey siralamisti.Su da varmis orda,buda iyiymis vs. tabiki almadik ama yuz versen pacani kurtaramazsın iyisimi gecistirmek..Meraba hanımlar..Hepinize iyi hafta sonlari❤ Türkiye'ye ailemi ziyarete gelmek istiyorum.Gel gelelimki kimle konuşsak "yaaee orda alkol uygun bana 1 sise viski,1 şişe şarap 1 şişe...getirsene diye millet isteklerini sıralıyor..Yurt dışından gelene neden içki kuryesi gözüyle bakılıyor.Hic demiyorlar uzun zamandır Avrupa'da evlerde kapalı kaldı bunlar, parası var mı yok mu,bu kiz ailesinin yanina geliyor ordan ailesine getireceği şeyler vardır bagajında yer var mı yok mu neden düşünmüyor insanlar..Artık arkadaşlarımın tutumlarından eşimden utanıyorum.Bu defa haber vermiyorum bilerek gelince illa paylaşınca aa gelmişsin önceden hic haber vermiyorsun..Ya ben gelecegimi ilan etmek zorunda miyim insanlar neden bu kadar anlayissiz?Yurt dışında yaşayan arkadaşlar bu duruma çözümünüz nedir ben gerçekten bu durumdan sıkıldım artık
yooo direk sok lafı gitsin 30 kilo bagaj hakkımı bayramda seyranda gördügüm biri icin harcayamam de bitsin gitsin sen bana ne aldın ki ben sala alıyım de bitsin gitsin bana gram faydası olmıcak ben ona sakız getirmem beMeraba hanımlar..Hepinize iyi hafta sonlari❤ Türkiye'ye ailemi ziyarete gelmek istiyorum.Gel gelelimki kimle konuşsak "yaaee orda alkol uygun bana 1 sise viski,1 şişe şarap 1 şişe...getirsene diye millet isteklerini sıralıyor..Yurt dışından gelene neden içki kuryesi gözüyle bakılıyor.Hic demiyorlar uzun zamandır Avrupa'da evlerde kapalı kaldı bunlar, parası var mı yok mu,bu kiz ailesinin yanina geliyor ordan ailesine getireceği şeyler vardır bagajında yer var mı yok mu neden düşünmüyor insanlar..Artık arkadaşlarımın tutumlarından eşimden utanıyorum.Bu defa haber vermiyorum bilerek gelince illa paylaşınca aa gelmişsin önceden hic haber vermiyorsun..Ya ben gelecegimi ilan etmek zorunda miyim insanlar neden bu kadar anlayissiz?Yurt dışında yaşayan arkadaşlar bu duruma çözümünüz nedir ben gerçekten bu durumdan sıkıldım artık
Meraba hanımlar..Hepinize iyi hafta sonlari❤ Türkiye'ye ailemi ziyarete gelmek istiyorum.Gel gelelimki kimle konuşsak "yaaee orda alkol uygun bana 1 sise viski,1 şişe şarap 1 şişe...getirsene diye millet isteklerini sıralıyor..Yurt dışından gelene neden içki kuryesi gözüyle bakılıyor.Hic demiyorlar uzun zamandır Avrupa'da evlerde kapalı kaldı bunlar, parası var mı yok mu,bu kiz ailesinin yanina geliyor ordan ailesine getireceği şeyler vardır bagajında yer var mı yok mu neden düşünmüyor insanlar..Artık arkadaşlarımın tutumlarından eşimden utanıyorum.Bu defa haber vermiyorum bilerek gelince illa paylaşınca aa gelmişsin önceden hic haber vermiyorsun..Ya ben gelecegimi ilan etmek zorunda miyim insanlar neden bu kadar anlayissiz?Yurt dışında yaşayan arkadaşlar bu duruma çözümünüz nedir ben gerçekten bu durumdan sıkıldım artık
Muhtemelen çok yakını, hayır diyemiyor ama bir yandan da zoruna gidiyor.Zaten getirebileceğiniz içkinin bir sınırı var... eğer çok özel bişey değilse vereceğiniz para da bi şişeye 10-15 euro, yakınım istiyorsa getiririm getirmek istemiyorsam da bagaj almadım, bagajda yer yok veya xxx istedi ona aldım taşıma hakkım bitti derim. Niye bu kadar tribe girip abarttınız ki?
Ben zaten yakın arkadaşlarımaBizimkiler arayıp soruyorlar ne istiyorsunuz diye. Ya da sormadan taşıyorlar bazen. Burada alkollü içecek alırken iki tane de devlet babaya ısmarlıyoruz çünkü. Gelen gidenler bunun farkında oldukları için kurye gibi taşıyorlar.
Bu kadar büyük dertse sizin için getiremiyorum deyin olsun bitsin. Gerilmenin anlamı yok.
Keske öyle olsa bir de tavır yapma hakkı buluyorlar kendilerinde..Almaya güçleri yoksa içmeyecekler sonuçta acil bir ihtiyaç degilBizimkiler arayıp soruyorlar ne istiyorsunuz diye. Ya da sormadan taşıyorlar bazen. Burada alkollü içecek alırken iki tane de devlet babaya ısmarlıyoruz çünkü. Gelen gidenler bunun farkında oldukları için kurye gibi taşıyorlar.
Tam tersi seneye bile unutmayip benim viskiyi unutmadın dimi geçen sene getirmediğin hanı diyebiliyorlar:)Bu kadar dert edip gerilecek bir durum göremiyorum ben. Bagajımda yer kalmıyor diyin geçin. Bir iki almayinca siparişe son verirler zaten.
Evet öyle diyeceğim artik..Yakın arkadaşlarıma zaten hediyeler getiriyorum ama hiç alakam olmadığı insanlarin bile sürekli sipariş vermeleri hoş değilAsla almayın benim çok yakın arkadaşım gelecek hiç bir şey istemedim. Kuzenleri parfüm istemiş arkalarından “nasıl istiyorlar utanmazlar” dedi iyi ki istememişim. Siz hamal değilsiniz kıysınlar paralarına alsınlar sakın almayın unuttum deyin uçak ağırlığı kabul etmedi diyin
Calismiyorum ama eşimden de x arkadaşım viski istiyor diye para alamam bunu düşünmeleri lazimYa istemiyorsanız getirmezsiniz çok dert edilecek bir şey değil ki. Siz şimdi kalkıp 'parası var mı yok mu' muhabbetine girerseniz 1 euro 10 lira denkleminde yaşayan insanlar sizi linçler elbette.
Benim bir ara istediğim bir ayakkabı modeli vardı, burada bile pahalılığına ağladığım için yurtdışında daha ucuz diye bir üye yardımcı olmak istemişti sağ olsun getirme teklifinde bulunmuştu
Hiç birimizin almaya gücü yok artık. Genelde evde yapıyoruz. Ama tabi ihtiyaç değil. Biz kimiz ki ara sıra keyif yapmak isteyelim, kadeh tokuşturmak isteyelim falan. Neyimize bizim içki içmek. Çay neyimize yetmiyorBen zaten yakın arkadaşlarıma
Keske öyle olsa bir de tavır yapma hakkı buluyorlar kendilerinde..Almaya güçleri yoksa içmeyecekler sonuçta acil bir ihtiyaç degil
Kesinlikle çok mantıklı Teşekkür ederimÇözüm gayet basit:
İnsanlar yurtdışından sipariş vermesin diye çok ağır sınırlamalar getirdiler, çok az getirebiliyoruz. Eskiden böyle miydi ah ahhhh, diyin bir de bizim gümrüğü talep edene şikayet edin. Kötü polis gümrük siz melekGetirebilirsek haber veririz diyin.
(Bu arada bu dediğim kelimesi kelimesine doğru, hele ki bavulu şişelerle doldurursanız mümkün değil giriş yapamazsınız)
Sonra siz hastalandığınızda bir zahmet sizi arayıp soracak olanlara kotanızı kullanırsınız.
Hic aklıma gelmemişti kullanırım bunu ben,Teşekkür ederimUygun olduğu için bagajsiz uçuş aldım. Getiremem. Bitti gitti. Uçakta karşılamaya gelecek değiller herhalde.
Zaten sürekli soruyorlar iphone ne kadar ordaBenden Iphone isteyen oldu zamanindaBen kibarca hayir diyorum. Sizde hayir deyin. O kadar yük kim tasimak ister ki
Yakın arkadaşlarım ayri,Ama bana bir çöpü geçmemiş insanlara da sise sise alkol tasiyamamvalla bana yurtdışından özellikle çocuğuma minikte olsa hediye getirmeyen yakınıma ben de hediye almıyorum.kinciyimdir bu konuda.
Çünkü çalışmıyorum eşimden de isteyemem x arkadaşım viski istiyor diye..Dolayısıyla zor durumda kalıyorum..Zaten çok yakın arkadaşlarımıza hediyeler alıyoruzZaten getirebileceğiniz içkinin bir sınırı var... eğer çok özel bişey değilse vereceğiniz para da bi şişeye 10-15 euro, yakınım istiyorsa getiririm getirmek istemiyorsam da bagaj almadım, bagajda yer yok veya xxx istedi ona aldım taşıma hakkım bitti derim. Niye bu kadar tribe girip abarttınız ki?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?