• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yurt disindan Turkiyeye gelin gitmek istemiyorum!!

hakkında hayırlısı olsun ama daha düne kadar sevgi aşk bitti mantık devreye girdi ben yapamam oralarda diyordun elinden kayıp gidince de ben onu çok seviyorum yazık ettiler bize diyorsun

bence annesi değilde sizi bu hale getiren senin kararsızlığın ve nişanlına güven vermemen

adam sana kendi demiş benle oyun mu oynuyorsun diye

bir olayda kayınvalideye patlamasın :37:

aaaaaaa nasıl kaynana suçsuzmuş.konu sahibinin sevgisi bitsede oğlunu zorla evlendirip amerikaya göndermeliydi:52:

diğer hiçbir mesajı okumadan direk yorumumu yazmıştım ama son mesajları okuyunca olayların geliştiğini anladım ve tüm yorumumu sildim. mesajımı bu şekilde değiştirdim.

Son düzenleme:
Ailenden uzak olmak istememeni anlayabiliyorum, fakat zorluk dedigin yer türkiyeyse bence türkiyenin durumu eskisi gibi degil.
Bende almanyada dogdum büyüdüm & almanyadaki sartlar ortada cok rahat, cok ferah bir hayat yasadim.
Trye gelin gittim cok korkmustum orda nasil yasarim, naparim, kisitlanirmiyim diye. Ailemde sürekli sen alisamazsin TRye orda
yasamak okadar kolay degil falan fistan diyorlardi. Yemin ediyorum almanyada yasadigimdan bile daha güzel yasadim.
Istedigim zaman carsiya cikabiliyordum esime haber vererek. Pazarda gezmek kadar güzel birsey yok sanirim bu dünyada.
Caybahcesinde oturup cay icmek cok güzel birsey. TRde yasamak bikere güzel birsey. Almanyada cok para vererek eglenmeye gidiyorsun.
Fakat TRde bi sahilde yürüyüs yapmak paha bicilemez bence.
Cok güzeldi. Tabiki zorluklarida var her ülkedeki gibim suan yasadigin ülkede hicmi zorluk yasamadin?
Oraya adapte olurken cokmu kolay gittin ve alistin? Eminimki oradada zorluk cekmissindir..

Gerci suan yine Almanyadayiz ama burda olmamizin sebebi trdeki zor hayat falan degil.
Esimin rahat bir isi vardi fakat buraya gelmemiz gerekti ve geldik. Bugün yine trye gitsek güle oynaya giderim.

Elalemin Amerikasinda yasayabiliyorsun, oraya alismissin, il bilmeden dil bilmeden oraya adapte olmussunda
kendi vatanina niye adapte olamayasin?? Birde TRde dogmussun ve azda olsa TRde kalmissindir..
Kac yasinda Amerikaya gittigini bilmiyorum. Bide esin tarafindan düsün taaa Amerikalara tanimadigi etmedigi bir ortama.
Yabanci insanlarin arasina atacaksin onu. Derdini anlatabilecegi bir insan olmayacak etrafinda. Cok korkunc...
Bence ön yargili olmamalisin bi denemede fayda var. Olmadimi? Yapamadinmi?
Tekrar dönersin Amerikaya & emin ol orada yapamadiginda esinde seninle Amerikaya gitmeye razi olacaktir.

Saygilar

Ailenden uzak olmak istememeni anlayabiliyorum, fakat zorluk dedigin yer türkiyeyse bence türkiyenin durumu eskisi gibi degil.
Bende almanyada dogdum büyüdüm & almanyadaki sartlar ortada cok rahat, cok ferah bir hayat yasadim.
Trye gelin gittim cok korkmustum orda nasil yasarim, naparim, kisitlanirmiyim diye. Ailemde sürekli sen alisamazsin TRye orda
yasamak okadar kolay degil falan fistan diyorlardi. Yemin ediyorum almanyada yasadigimdan bile daha güzel yasadim.
Istedigim zaman carsiya cikabiliyordum esime haber vererek. Pazarda gezmek kadar güzel birsey yok sanirim bu dünyada.
Caybahcesinde oturup cay icmek cok güzel birsey. TRde yasamak bikere güzel birsey. Almanyada cok para vererek eglenmeye gidiyorsun.
Fakat TRde bi sahilde yürüyüs yapmak paha bicilemez bence.
Cok güzeldi. Tabiki zorluklarida var her ülkedeki gibim suan yasadigin ülkede hicmi zorluk yasamadin?
Oraya adapte olurken cokmu kolay gittin ve alistin? Eminimki oradada zorluk cekmissindir..

Gerci suan yine Almanyadayiz ama burda olmamizin sebebi trdeki zor hayat falan degil.
Esimin rahat bir isi vardi fakat buraya gelmemiz gerekti ve geldik. Bugün yine trye gitsek güle oynaya giderim.

Elalemin Amerikasinda yasayabiliyorsun, oraya alismissin, il bilmeden dil bilmeden oraya adapte olmussunda
kendi vatanina niye adapte olamayasin?? Birde TRde dogmussun ve azda olsa TRde kalmissindir..
Kac yasinda Amerikaya gittigini bilmiyorum. Bide esin tarafindan düsün taaa Amerikalara tanimadigi etmedigi bir ortama.
Yabanci insanlarin arasina atacaksin onu. Derdini anlatabilecegi bir insan olmayacak etrafinda. Cok korkunc...
Bence ön yargili olmamalisin bi denemede fayda var. Olmadimi? Yapamadinmi?
Tekrar dönersin Amerikaya & emin ol orada yapamadiginda esinde seninle Amerikaya gitmeye razi olacaktir.

Saygilar

Yazdigin icin tskler
Merakimdan soruyorum Neden dondunuz o zaman almanyaya

Ve genel olarak yine soylim hic birsey oyle basit degil
Annesi uc seneden beri bu firsati bekliyordu inan hatta nisanimizdan iki gun sonra
Altin meselesi cikti kadin yine anneme tel dedi bitsin o zaman hemen diyebildi

Birde olaylar halende gelisiyor dun tr deki dayim onun annesini aramis gelim konusalim
Kadin bagrip cagirmis dayima sakin gelme demis yani yapici degil yikici

Bugunde gece nisanlim aradi beni oda biraz pisman sanki
Yine soruyordu bana gelicekmisin tamam dedim gelirim sonra tel iyi sekilde kapatik
Yani anlicaginiz konu o kadar basit degil kararsizlik normal demek cunku o bile kararsiz dun bitti dedi bugun pisman
Genel olarak yine diyorum Siz nisanlik evlilik yasadiysaniz bilirsiniz hic birsey siyah beyaz kadar acik degil hele ki ailelerimiz taraftar degil ve okyanus varken aramizda

Ve kac kez dedim ask baska sevgi baska sevgi var ask yok bu kotu birsey degil gercekci
Bu arada ben uc yasinda geldim amerikaya yani ne tr yi hatirlamiyorum nede burda zorluk cektigimi burda haftada bir gun turk okuluna gittim kucukken o yuzden turkcem iyi fena degil
Kimseye alinmiyorum sadece derdimi paylasmak istedim ve sizin tr gelin hikayelerinizi duymak istedim
Anlayisiniz icin tskler

Yazdigin icin tskler

Annesi uc seneden beri bu firsati bekliyordu inan hatta nisanimizdan iki gun sonra

Birde olaylar halende gelisiyor dun tr deki dayim onun annesini aramis gelim konusalim

Yine soruyordu bana gelicekmisin tamam dedim gelirim sonra tel iyi sekilde kapatik
Yani anlicaginiz konu o kadar basit degil kararsizlik normal demek cunku o bile kararsiz dun bitti dedi bugun pisman
Genel olarak yine diyorum Siz nisanlik evlilik yasadiysaniz bilirsiniz hic birsey siyah beyaz kadar acik degil hele ki ailelerimiz taraftar degil ve okyanus varken aramizda

Ve kac kez dedim ask baska sevgi baska sevgi var ask yok bu kotu birsey degil gercekci
Bu arada ben uc yasinda geldim amerikaya yani ne tr yi hatirlamiyorum nede burda zorluk cektigimi burda haftada bir gun turk okuluna gittim kucukken o yuzden turkcem iyi fena degil
Kimseye alinmiyorum sadece derdimi paylasmak istedim ve sizin tr gelin hikayelerinizi duymak istedim
Anlayisiniz icin tskler

ne yani şimdi??bitti mi bitmedi mi?inşallah bitmemiştir ama nişanlın çok kararsız orası belli

aaaaaaa nasıl kaynana suçsuzmuş.konu sahibinin sevgisi bitsede oğlunu zorla evlendirip amerikaya göndermeliydi:52:

Ask farkli sevgi farkli seviyorum ama asik degilim artik ve kayinvalidemi 3 yildir taniyorum daha soz edilmeden once bu kadin ne zorluklar cikarti bana illa beraber oturalim vs.
Buda onun icin bir firsati! boyle olmasaydi ona dayim gelim konusalim karar vermeden dedigi zaman adama bagrip cagrip gelme oglum kararini verdi basini sabunlamayin o istemiyor demezdi. Ilk once bir konusalim derdi dimi ortada bir nisan var oglunun mutlullugu var isteseydi hemen atmaya dunden razi olmazdi. Basina gelmedi demek boyle birsey ki o yuzden anlayis gostermiyorsun

Ask farkli sevgi farkli seviyorum ama asik degilim artik ve kayinvalidemi 3 yildir taniyorum daha soz edilmeden once bu kadin ne zorluklar cikarti bana illa beraber oturalim vs.
Buda onun icin bir firsati! boyle olmasaydi ona dayim gelim konusalim karar vermeden dedigi zaman adama bagrip cagrip gelme oglum kararini verdi basini sabunlamayin o istemiyor demezdi. Ilk once bir konusalim derdi dimi ortada bir nisan var oglunun mutlullugu var isteseydi hemen atmaya dunden razi olmazdi. Basina gelmedi demek boyle birsey ki o yuzden anlayis gostermiyorsun

türkiye ye gitmeyi kabul ederek nişanlanan sensin ama vaz geçende sensin.türkiyeye gelmeyei kabul etmesen belki kaynanan oğlunu senle nişanlamayacaktı olamaz mı:34:

ben ailemin olduğu yerde evlendim.ama iş sorunumuz oldu.eşim işsiz kaldı.zaruri bir süre kaynanamla yaşadım evim ayrı olduğu halde.sonra 20 günlük bir bebekle büyük şehre taşındık.yol bilmem iz bilmem.yapayalnız kucağımda bebeğimle.eşim sabah 7 de çıkar akşam 8de gelirdi.çocuğun aşısı olur,hasta olur sora sora gider bulur aşısını yaptırırdım,muayenesini yaptırırdım.şimdiki gibi her semtte sağlık ocağı yoktu,hastaneler uzaktı.:50:ben bebeğimle küçük bir yerleşim yernden gelmişken bir çok şeyi başarmışken sen bu amerikada yetişmiş,herşeyi bilen,maddi anlamda sıkıntı yokken istanbul da haydi haydi yaşarsın.istanbul çok çok modern bir şehirdir.üstelik parası olan için mükememl.her avantajı var:34:
demişsin ya başına gelmemiş,az benzeri olsada geldi işte.ben eşim neredeyse orada yaşıyorum senelerdir.memleketime sadece bayramlarda gidiyrum senelerdir.bu durumu tek sen değil herkes yaşıyor.ister türkiye içi,ister yurt dışı.insan kocasını seviyorsa her yerde mutlu olur:51:

ailesinin yanında evlenip,ailesiyle iletişimi olmayan insanlar da var.

Son düzenleme:
Yazdigin icin tskler

Anlayisiniz icin tskler

Ailem cok zor bir dönem geciriyordu. Babam cok hastaydi, tedavi görüyordu ona destek amacli
geldim kizimla & esimle. Zira kizimi babam okadar cok seviyorki anlatamam.
Hastaligina bi nevi sifa oldu..

Ama biz temelli gelmedik almanyaya. Heran Türkiyeye dönebiliriz.

Konunu kendi yasadiklarimla mesgul etmek istemedigim icin kisa kesiyorum. :)

Eger kaynana simdiden seni üzüyorsa sakin bir hata yapma. Sadece nisanlinla degil inan onun ailesi ilede evleneceksin.
Ben kaynananin yada bir baskasinin seni üzdügünü yada kirdigini bilmiyordum bunun icin yazdim o yaziyi.
Eger sözkonusu alisamamaksa bir denemeni tavsiye ederim. Türkiye cok güzel bir ülke.
Ama anlayissiz bir aileye gelin gidiyorsan tekrar düsün derim.

Son düzenleme:
Ailem cok zor bir dönem geciriyordu. Babam cok hastaydi, tedavi görüyordu ona destek amacli

Eger kaynana simdiden seni üzüyorsa sakin bir hata yapma. Sadece nisanlinla degil inan onun ailesi ilede evleneceksin.
Ben kaynananin yada bir baskasinin seni üzdügünü yada kirdigini bilmiyordum bunun icin yazdim o yaziyi.
Eger sözkonusu alisamamaksa bir denemeni tavsiye ederim. Türkiye cok güzel bir ülke.

Dun biraz birseyler duzelicek diye dusundum bugun baska sorun cikarti aile sorununu. Bende dedim ki ben sana istedigin sozu verdim aileler arasinda soguklugu ne zamandir biliyorsun daha once o kadar sorun degildi sana. Simdi nedense amerika turkiye sorunu bitti yok aileme soguksun onlari bana dert etmeni istemiyorum dedi. Doldurusa geldigi o kadar belli ki anlatamam. Halbuki hersey karsilikli ben durduk yere soguk davranmiyorum. Mesela ben ameliyat gecirdim yakin zamanlarda abisi evime kadar geldi birsey almak icin ve haberi varken bir bakim karanfile gecmis olsun bile demedi. Nisanlim bunu biliyor ama halada onu savunuyor. Ben olsaydim dusmanim bile olsaydi ( kaldi ki ona hic birsey yapmadim ) evine kadar gitmisken bir gecmis olsun derdim. Ama onun ailesi oyle iste nedense beni bir tehdit olarak goruyorlar. Ailem diyorki bana bu zamanla duzelir ama omrum gecicek galiba ondan sonra. Iste hersey gonulde bitiyor keske yuregime tas basabilseydim keske.

Egem daha fazla ozelime girip detay vermek istemiyorum ama benim ve senin arasinda inan daglar kadar fark var. Ve biz turk kadinlari bu tur laflara hep kandik kocam nerdeyse ben orda olurum. Bu yuzden de hep yipraniyoruz fedakarlik tek tarafli olmamali bence. Yada tamam diyelim gittim oraya onun icin ama en azindan karsimdaki adam dusunmesi gerekmez mi ya bu kiz aileni yurdunu herseyini birakip bana geliyor bari ben ona burda destek olayim yaninda olayim ailemin onu ezmeye calismasina izin vermiyim. Ama yok buda yok onda var saniyordum ama bu gunlerde bunu daha gormus anlamis oldum :(

Anlayissiz ( ben herseyimi birakip gidicem oraya adapte olmaya calisip belki artik 4 sene sonra kardeslerimi gorurum :( ve beni tehdit olarak goruyorlar. Onceden nisanlim bunun farkindaydi ama demek kac aydir ayriyiz ve bu amerika turkiye sorunu yuzunden araya sogukluk girdi artik degisti onlari savunuyor. Ahhh bana yuregime tas basicak bir recete, cay tarifi falan verin ki aci cekmeden kurtulayim :(

"daha once turkıye de yasamayı kabul ettım cunku cok hoslanıyordum nısanlımdan "dıyorsun .

sımdı ıse ,"gözlerımı karartan ask bıttı "dıyorsun .

ama aynı zaman da nısanlını kaybetmekden korkuyorsun .

cumlelerınız cok celısıyor .yanı hem gozlerınızı karartan ask bıtıp de hem de

nısanlınızı kaybetmekden korkmak nasıl oluyor ben onu anlamadım .

canım insan onu etkileyen bi erkekle ilk tanıştıgında ve aşık oldugunda dogal olarak aşkın getirdigi hormonal durumlardan falan o ne isterse onu kabul edebilecek seviyede oluyor.ama daha sonra zaman ilerleyerek aşk artık yavaş yavaş koltugunu sevgiye bırakınca mantık devreye giriyor tabiki.yani konu sahibi arkadaş ben nişanlımı sevmiyorum dememiş sadece o beni heyecanlandıran aşk bitti demiş arada fark var yani.

konu sahibi arkadaş işin cidden zor.hatta şunuda söylüyeyim.benim annemde babamı ikna demedigi için türkiyeye gelin gelmiş.fransadalarmış.babam şu anda o kadar pişmanki anlatamam.tabi iş işten geçmiş orası ayrı.,
bence burda çareler arayacagına al nişanlını karşına konuş iyice yakın bi yerde degil dedigin gibi türkiyeye gelirsen eger gitmen aileni görmen oldukça zor olacaktır.sonuçta hiç birşey olmasa dahi maddi olarak oldukça külfetli bit yolculuk.

konu sahibi arkadaş işin cidden zor.hatta şunuda söylüyeyim.benim annemde babamı ikna demedigi için türkiyeye gelin gelmiş.fransadalarmış.babam şu anda o kadar pişmanki anlatamam.tabi iş işten geçmiş orası ayrı.,
bence burda çareler arayacagına al nişanlını karşına konuş iyice yakın bi yerde degil dedigin gibi türkiyeye gelirsen eger gitmen aileni görmen oldukça zor olacaktır.sonuçta hiç birşey olmasa dahi maddi olarak oldukça külfetli bit yolculuk.

Beni anladigin icin tesekkurler. Evet ilk zamanlar ask vardi diye boyle karar almistim. Ama sunu da soylim simdi nisanlimla baristik. Yinede benim korkularim bitmedi. Ailesi bes belliki istemiyor bizi nisanlimda henuz 26 yasinda fazla soz geciremiyor cekiniyor ailesinden bana hayati zindan ederlerse? eger tr de coktan yasiyor olsaydim o kadar zoruma dayanirdim amaa taa buralardan oraya onun icin gidince ve ailesinden etkilenip onlari dinlemeye devam ederse bana haksizlik yapmalarina izin verirse iste o zaman cok kotu olurum Allah korusun heralde bunalima girerim. Keske onumu gorebilseydim :(

Ne olur bana yardim edin. Belki sizin yazicaginiz iki satir yukumu hafifletir. Ben bir senedir nisanliyim. Amerikadayim burda buyudum burda okudum annem babamda burda. Ben bir sene once Turkiyeye gelin gitmeyi kabul ettim cunku cok hoslaniyordum nisanlimdan. Ne yaptim ettiysem buraya gelmesini ikna edemedim. Simdi dugun yaklastikca gozlerimi karartan ask bitti ve geriye gercekler kaldi. Ben burda buyudum annemden de uzak yasamak istemiyorum. Gidersemde eger geri gelmek cok cok cok zor. Gitmek istememe sebeplerim cok ama genel olarak adapte sorunu yasarim o yuzden hic gitmek istemiyorum. Ama nisanlimda iyi biri onu uzmekte istemiyorum onu birakarak ama bir turlu karar veremedim. Gidersem biliyorum mutsuz olup donmek isticem ama gitmesemde nisanlimi kaybedicem ve bu sefer onun icin mutsuz olucam. Sizce napmaliyim?

Canim Bende dogdugum Terrence Sydney (Australia) gelin gitmistim. Ingilizce Falan bilmiyordum ustelik esimi de cok taniyarak evlenmemistim. AMA alistim, ilk Iki send adaptasyon yasiyorsun. Ustelik Ben anneme ve aileme cok bagliydim. Hergun msn de gorusup telefonlastik. Boyle tam 5 send gecti. Simdi esim ve Ben turkiyeye temelli donus yaptik. Inan ozellikle ilk aylarda Australia yi Ozledik bu Sefer turkiyeye adaptasyon yasadik. Yani inan insan baslarda yapamam saniyodum AMA neresi olursa olsun alisiyor. Gerci esim Australia da dogru buyudu. O suan daha cok adaptasyon yasiyor. Ben turkiyeyiboyle bilmiyordum diyor ve geldi geleli Geri fine lim diyor. Birisini duysun turkiyeye goc Eden sakin gelmesin diyor
Mesela genel degil ( cok iyi ve kibar insanlarimizda var AMA) soyle bir durum var
Markette siranin sana gelmesini beklerken birisi pat senin onune atliyor ve hicbir sey demiyor. Ben onemsemiyorum fazla AMA esime gore bu buyuk sorun
Trafik kurallari pek uyulmuyor mesa kemer takmassan Sydney yakalanirsin aslinda takmadigimiz bir gunu hatirlamam bilirsin arka koltuktaki let dahi takar AMA burda buna uyan kisiler cok az.
Bir kamu kurulusu Falan gittiginde suratina pek bakmazlar orda Gibi yuxune gulumseyop how can I help you? Falan yok
Turkiyede bir duzen olmadigini bu bir gercekki yurtdisinda yasayan insanlar biliyor
Kisa a canim sana Ben bunlari turkiyeyi kotulemek icin yazmadim cunku Ben burda Dogdum buyudum Ben bunlari pek gormuuorum aliskinim bu duzene en onemlisi ailem burda o yuzden Ben burayi tercih ediyorum. Insanimizkaba AMA Turk insan ink seviyorum
AMA esim Sydney dogdu buyudugu icin o benim Gibi olamiyor hep orayi ozluyor ve bu gidisle Geri doncez. Yurtdisina gelin gitmek zor iyi dusun. Annem diyor ki birdaha hayatta yurtdisina kiz vermem. Cunku benim esimle aramizda soruñlar var AMA Birde bebegimiz var heP dusunuyorum ayrilsak bebegimiz babasindan ayri olcak. Ilerde Sende esinden ayrilmaya kalksan cocuk ondaysa senden ve sendeyse ondan uzak kalcak. Kisaca yine de kararini sen bilirsin benim dusuncem
Yurtdisina gelin gitme mumkunse. Nisanlina fazla bagimli da degilmissin onu ilerde sana alismisken ayrilirsanis eger uzecegine bastan uZ boylesi daha iyi

Back
X