- 2 Eylül 2017
- 3.866
- 8.448
- 158
- Konu Sahibi Led_BiR_Vele_DisTiri
-
7 bin alıyor burada.
Şuan çalıştığı sektör Türkiye'de durgun.
Irak konusunda orda yaşamamış olanların yorumlarına kulak asmayın, evet türkiye gibi tek bir merkezi yönetim yok ama güvenlik şartları her bölgesi için farklı ve her yeri korkutucu değil. Zaten gideceği yer yeterince güvenli olmasa şirket o kadar risk alıp yatirim yapmazdı.
Önemli olan şirketin ücret, çalisma sartlari ve izinler konusundaki güvenilirliği. Mesleki olarak da katkı sağlayacaksa 2 yıl sabredilebilir. Hatta siz de ziyaret için gidebilirsiniz.
Eşiniz asker sanırım.Eger askerse aldıgı aylık size yeter.Paradan daha degerlı seylerın oldugunu hatırlatın eşinizeEşimin yurt disina gitme işi kesinleşti gibi.
Aşırı üzgün hissediyorum kendimi.
2 yıllık bir sureden bahsediyor.
Gitmem daha mantıklı diyor malum Türkiye'deki durumlar pek parlak değil.
2 senede güzel bir birikimden bahsediyor.
Ama ben onsuz kalmak konusunda çok kötü hissediyorum kendimi.
Söylediğinden beridir ağzımın tadi kaçtı.
25-30 bin arası bir meblağ alacagim en azından cocugumuzun geleceği ve döndüğümde de bizim için daha iyi olur kanısında.
Bana bıraktı karar işini.
Sen ne dersen o olsun diyor.
Bilmiyorum kızlar.
Gideceği ülke içinde endişelerim çok çok fazla.
Eşi yurt disinda çalışan hatunlar gelsin beni teselli etsinler.
Gideceği ülke : Irak (Erbil)
Şuan iki dudağimin arasında gidip gitmemesi, açıkçası ben istemiyorum dedim.
Yaşadıgımız yerde akraba felan kimse yok ailelerimiz başka başka memleketteler. Çocugumun okulu hasebiyle bir yere kımıldayamam.
Ben de çalışıyorum aynı zamanda, işten ayrılmayı düşünmüyorum.
Öylesine bir karışıklık içindeyim ki, onsuz tek başıma idare edebilme fikri ve aşırı özlem ve evladımın babasına aşırı düşkünlüğü de cabası tabiki.
Eşimin yurt disina gitme işi kesinleşti gibi.
25-30 bin arası bir meblağ alacagim en azından cocugumuzun geleceği ve döndüğümde de bizim için daha iyi olur kanısında.
Bilmiyorum kızlar.
Yaşadıgımız yerde akraba felan kimse yok ailelerimiz başka başka memleketteler. Çocugumun okulu hasebiyle bir yere kımıldayamam.
Öylesine bir karışıklık içindeyim ki, onsuz tek başıma idare edebilme fikri ve aşırı özlem ve evladımın babasına aşırı düşkünlüğü de cabası tabiki.
Ya mesela benim Dayım Irak’ta 3 yıl çalıştı.
Gerçekten kendisi ve ailesi için çok faydalı oldu.
Türkiye’de asla bişey yapamadı.
Olmadı da olmadı yani.
Daha 15 gün önce döndü.
Gayet güvenilir,kargaşadan uzak bir yerdeydi.
İyiki gitmişim diyor.
Irak da sokağa çıkma yasağı falan var şu an, haberleri falan okumuyor musunuz. Sende çalışıyormuşsun geçinmeye yeterli ne diye yollayasın ki çocuğun geleceği diyorsunuz da bu hasretle çocuğun geleceği diye birşey kalmaz.Eşimin yurt disina gitme işi kesinleşti gibi.
Bilmiyorum kızlar.
Doktorcum valla karar vermene yardımcı olacak bir şey diyemeyeceğim çünkü bende senin gibi hissederdim, herkes eşine düşkündür ama ne bileyim senelerdir evde home-office çalışmasından dolayı olsa gerek, her an etrafımda görmeye o kadar alışığım ki iş nedeniyle birkaç aylığına şehir dışına çıkınca bile kötü olmuştum, o zamanlar kızım 10 yaşındaydı, babaya aşırı düşkündür, iş için gittiğini bildiği için babasına duygularını belli etmezdi ama ne zaman babası işten fırsat bulup 2 günlüğüne yanımıza kaçsa ve ayrılık vakti gelse, babası kapıdan çıktığı gibi boynuma sarılır ağlardı.12 yasında.
Ben de aynı şeyi düşünüyorum.
Kesinlikle katılıyorum.Tabiki göz göre göre sıcak çatışma bölgesine kimse gitmek istemez ama dünya öyle saçma bir duruma geldi ki en sakin yerlerde bile hiç akla gelmeyecek terör saldırıları olabiliyor, yani avrupa ve amerikanin da garantisi yok. O nedenle ortadoğu ülkesi diye direkt kestirip atmak yanlış olabilir.
Konu sahibinin çocuğu da küçük değil, daha bağımsız hareket edecek yaşta, babasının neden uzakta olduğunu da daha sağlıklı idrak edebilir, bu yönden de avantajlı.
Irak da sokağa çıkma yasağı falan var şu an, haberleri falan okumuyor musunuz. Sende çalışıyormuşsun geçinmeye yeterli ne diye yollayasın ki çocuğun geleceği diyorsunuz da bu hasretle çocuğun geleceği diye birşey kalmaz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?