Yurtdışımı Turkiyemi

Bir iş bulunca diyosunuzda iş bulmakla bitmiyo cocuklara kim bakacakta çalışacam mesele o
Yurtdışında kreşler ücretsiz. Çalışırsanız daha uzun bile bakımını sağlar devlet çocuklarınızın. Ama türkiyede bakıcı yada kreş masrafı çok fazla.

hayatında bir kez olsun kendi keyfinden önce çocuklarını düşünemez misin?
nasıl görecek çocuklar babalarını?? sen zaten ilgili çocuklarını isteyen bi anne değilsin bari babaları ilgilensin bırak

Peki eşinize bunu diyebilir misiniz, dönmek istiyorum ama nafakayı arttırman gerekiyor en azından çocuklar okula başlayana kadar, o zaman çalışabilirim gibi?
Cocuklar okula basladı ama simdide okul saatine uygun iş yok kim alcak kim bırakcak sorun yani yinede küçükler olmuyor çalışamıyorum nafakayı de devletin biçtiği neyse okadar verirmiş daha fazlasını vermem dedi

Son düzenleyen: Moderatör:
Yurtdışında kreşler ücretsiz. Çalışırsanız daha uzun bile bakımını sağlar devlet çocuklarınızın. Ama türkiyede bakıcı yada kreş masrafı çok fazla.
Yanlışınız var ücretsiz değil gelire göre bir miktar ödetiyolar ayrıca tek masraf kreşmi kira yeme içme faturalar kıyafet okul masrafı . Yani varda var

Yanlışınız var ücretsiz değil gelire göre bir miktar ödetiyolar ayrıca tek masraf kreşmi kira yeme içme faturalar kıyafet okul masrafı . Yani varda var
Saatlere göre kres ücretleri, haftalik 30 saat biraksaniz 200€ tabi büyük sehirmi kücük sehirmi farkediyo. Bi arkadasim 450 euro ödüyo mesela. Kim kime bedavaya bakmis:)
Esiniz bencillik ediyor bence. Siz kendiniz rahatinizi düsünün, sürekli eski esinize ihtiyac duyabilirsiniz yurtdisinda. Is bulmak ayri mesele dil bilmek ayri mesele birsürü zorlugu olur sizin icin.

Saatlere göre kres ücretleri, haftalik 30 saat biraksaniz 200€ tabi büyük sehirmi kücük sehirmi farkediyo. Bi arkadasim 450 euro ödüyo mesela. Kim kime bedavaya bakmis:)
Esiniz bencillik ediyor bence. Siz kendiniz rahatinizi düsünün, sürekli eski esinize ihtiyac duyabilirsiniz yurtdisinda. Is bulmak ayri mesele dil bilmek ayri mesele birsürü zorlugu olur sizin icin.
Aynen kim bakar bedavaya
Kreşler bakıcı hep para ki bakıcı için devlet yardımıda yok orda
Kendisi gordugum en bencil insan zaten haklısınız
Buraya gelip gör dedim yapamazmıs buraya gelmek zor olurmus onun icin

Konu sahibi seni bilmem ama şu an yurt dışına gitmek ve bir daha asla gelmemek istiyorum ben ...

Sana söyleyeceğim babası ile büyümeleri daha mantıklı yani babaları ile aynı şehirde ...

Cocuklar okula basladı ama simdide okul saatine uygun iş yok kim alcak kim bırakcak sorun yani yinede küçükler olmuyor çalışamıyorum nafakayı de devletin biçtiği neyse okadar verirmiş daha fazlasını vermem dedi
O miktar size yetmiyorsa zorlamanın alemi yok.

Ben almanyadayım eşim çalışıyor devlet yardımı almıyoruz. Küçük kızım günde 5 saat krese gidiyor ve tamamen ücretsiz. Bence sizin yanlışınız var.

Yanlisim nerde? Kres biz para istemiyoz dedide ben zorlami ödüyorum yani?
Hanımefendi Almanyada devlet istisnasız herkesin çocuğunu 1 yaşından sonra günde 5 saat ücretsiz krese alıyor. (Bedava )Zorla ödüyorsunuz demedim yanlışınız var dedim nedir bu tavrınız böyle.

Hanımefendi Almanyada devlet istisnasız herkesin çocuğunu 1 yaşından sonra günde 5 saat ücretsiz krese alıyor. (Bedava )Zorla ödüyorsunuz demedim yanlışınız var dedim nedir bu tavrınız böyle.
Bende almanyadayim, tavirli degilim. Yasadigim yere göre yorum yaptim, yanlisiniz var deyip burda uyduruk bilgi verdigimi ima edemezsiniz degil mi? Bizde arastirdik yasadigimiz eyalette ve sehirde oglumu günde 4-5 saat arasi yazdirmayi düsündük ve haftada 30 saat civari oldugu icin ücret olarak 150 euro heseplandi fakat tasinma durumumuz cikti ve biraz daha büyük bi sehir oldugu icin 200euroya kabul ettiler.
Hadi cikip eyaletten eyalete farkediyor veya kres bir kuruma baglimi buna göre degisiyor deyip detayli bilgi verseniz anlarim da, siz cikip hayir almanya bedavaya bakiyor cocuklara siz yanlissiniz demenizi dogru bulmadim.

Yanlışınız var demek uyduruk bilgi verdiğinizi söylemek değildir. Neyse 7 sülalem bütün çevrem 1-6 yaş arası bütün çocuklarını ücretsiz krese verdi. Buna istinaden yazdım bende. Neyse sizin orda öyle bizim burda böyle.

Sırf onun rahatı için kendi rahatından vazgeçmen büyük fedakarlık olur hem ülkeni bırakıcaksın aileni bırakıcaksın çocuklarına tek başına ana baba evin direği olucaksın o gçrebilsin diye evet çocuklarının babalarıyla büyümesini istiyosun anlıyorum ama kendi hayatından vazgeçersen çocuklarına iyilik değil kötülük etmiş olursun fazla fedakarlık beklenti getirir ex eşinden de bunu taşıyamıycak minik çocuklarındanda destek bekler bulamazsın seninde onlarında hayatı zindan olur o kadar çocuk hasreti yaşıycaksa o gelsin

Ha tabi ki ülkenin hali malum darbeler falan filan yok ben büyük denizde küçük balık olup onlara sağlam gelecek kurmak istiyorum demen de bi tercih ama psikolojini eşinden ayrılmış biri olarak sağlam tutman zor canım

P.s. Amaç konuyu siyasete çevirmek değil sadece mantık dahilinde yorum yaparken çevresel faktörleri göz önünde bulundurmak istedim :KK17:

Back
X