Yurtdışında hayat daha mı iyi?

Sizin çok iyi bir eğitim hayatı ve kariyeriniz varmış. Çok mutlu oldum sizi ve bu konudaki diğer başarılı kadınları gördükçe. Umarım istediğiniz gibi olur her şey.

euro kazanip euro harciyor ama biz burda bir kilo ete atiyorum 20 cent verirken onlar ayni ete 5 cent veriyor gibi dusunun.

Halki biraz soguk gibi ama genel olarak cok durust insanlar. Cok fazla yargilama ve dedikodu kulturu yok.
Ne güzel işte fazla samimiyet tez ayrılık getirir zaten. Ve dediğiniz gibi dürüstlük en önemli şey. Bende ömrümün sonuna kadar bu coğrafyada yaşayacağım galiba ne diyeyim

mesleğiniz ?
Gideceğiniz ülke ?
Hangi statü ile gideceksiniz vs
Bunlara göre değişir.

Eğer memur falansanız 1 sene ücretsiz izin alıp deneyebilirsiniz.

Aynen Bende Fransa’yı hiç sevmemiştim. Parfüm neden icat edilmiş biliyor musun? Fransız krallar lazımlığa yaparmış. Hizmetkarları peşlerinde lazımlıkla gezermiş. O kokuyu bastırmak için parfüm icat edilmiş. Versay sarayını gezdirmişlerdi bizi. Sidik kokusu sinmiş. Bir de Fransızlar tam faşist. Irkçı. İngilizce bilseler bile asla cevap vermiyorlar. Fransa hiçbir zaman hayallerimde olmadı.

babam 18 sene isvicre de calisip türkiye ye dondu sonra vefat edince anneme oradaki aylıgı baglandi, size sadece şunu söylemek istiyorum babamin turkiyede ki emekliligini baglatmak uzere sirf evrak isi icin 2 ay ugrastik askerligi saydiracaksiniz dediler saydirdik, sonra yok yanlis olmus askerlik odemesine gerek yokmuş dediler vs vs ankara da ne kadar bu ise bakan bir birine bagli ssk kurumu varsa hepsi bize degil ona gideceksiniz bize degil ötekine gideceksiniz diyip diyip durdular.
isvicre ne yapti vefati bildirdik gerekli evraklarla, 1 ay gecmedi sanirim türkçeye çevriltilmiş bir kagidi adresimize yollayip aylik maasiniz bu kadar, icerde kalan toplu para su kadar su tarihte hesabiniza yatirilacaktir vs tarzi birseyler yazmislar, her sene anneme ayni tarihte yasiyormusun diye kagit yolluyorlar yasadigini bildiriyoruz vs. iki farkli dili konusan insanlariz hic bir problem yasamadik, burda ayni dili konusuyoruz ama bir isi halletmek icin basimiza gelmeyen kalmadi
insan haklarını müthiş önemsiyorlar.
bir donem babama bir sekreter tayin ettirip maasinin yonetimini ona vermislerdi atadiklari sekreter bizim aylik gecinmemiz icin gereken parayi bile hesaplayip bol bol yolluyordu mesela.
anlatirken bile huzur veriyor adamlar yaşamak eminim efsanedir

17 yil once isimi gucumu birakip ayrildim Turkiyeden. Turkiyeye 2-3 yilda bir geliyorum. Yasadigim yerde (Iskocya) egitim ve saglik ucretsiz. Ister calis ister calisma. Herkese esit saglik ve egitim hakki sunuluyor. Tabii havasi guzel degil ama insanca yasiyorum...

Evet inanırım. Benim ex kocamda zaten yaş tahtaya basmaz. Burda anlattığım yurtdışı deneyimlerimi beraber yapmıştık. 30’a yakın ülke gezmişizdir. İçlerinde İsviçre’yi seçtiyse kesin bir sebebi vardır. Kendi endüstri mühendisiydi. Kaya düşme ağları işine girdi. Malum İsviçre’de dağlık bir bölge. Yakınlarımıza ne kadar mutlu, ferah bir hayata kavuştuğunu anlata anlata bitiremiyormuş. Ama ben yapı fuarında yeni eşini gördüm. Bakımsız bir kadındı. Yani bizim Sultangazi’de oturan kızlarımız bile kendine bakar, saçına fön çektirir, makyaj yapar. Herhalde İsviçreliler rahat insanlar. Öyle bizim gibi görselliğe takık değilller.

ben babami anlatsam kadin ingiltere kralicesi gelir gozune
teyzem yillardir yaklasik 45 senedir almanya da yasiyor torunlarida dahil hepsi turkiye ye geldiklerinde yaptiriyorlar tum bakimlarini, saclarini bile burda kestiriyorlar sanirim bu konuda biz daha iyiyiz.
o yuzden o şekilde gorunuyor olabilir bilemedim.

Bende öğretmenlerin ödev vermemelerinden şikayetçiyim . Cocuklar okuldan sonra tüm gün yan gelip yatıyorlar . Dersinizi yapın diyorum ödevimiz yok diyorlar . Sanırım yurtdısındaki çocukların eğitimi Türkiye’ye göre aşırı rahat öyleki bazen bunun fazla olduğunu düşünüyorum... ekonomi kısmına gelince gençler eğitim kredisi çektikleri için bu sıkıntı degil . Ama bide bunun ilerde geri ödemesi var , ben hala ödüyorum mesela ... Okulların , okuldaki yemeklerin ve bir çok ders kitaplarının ücretsiz olmasıda çok güzel ama bununda ödediğimiz vergilerle karşılandığını unutmayalım. Yani bedava diye bişey yok hiç bir ülkede ...

Yoo bence hiçte öyle değil , komşulukları gayet samimi . Eskiden küçük bir yerde yasardım komşularımla her ay birimizin evine kahveye giderdik . Saatlerce sohbet eder güzelce yer içerdik. Şimdiki yaşadığım yere yeni taşındım ve çevremdeki komşularım gelip tanıştılar ve zamanım olduğunda kahveye davet ettiler

Bunların hiç birini sağlayamadığımız halde yinede gelmek istiyorsak ??? Malum zaten bunları sağlayacak koşullarımız olsa neden Avrupa’ya yerleşelim ki ? Paşa paşa Türkiye’de yuvarlanıp gideriz

Demekki onu köprü olarak görmüş İsviçre adı altında hayırlısı olsun sanırım aklınızdan çıkmıyor

Demekki onu köprü olarak görmüş İsviçre adı altında hayırlısı olsun sanırım aklınızdan çıkmıyor
Bizim erkekler de bazen yabancı kız sevdası var

Yok, Allah korusun. Bende 2. Evliliğimi yaptım. ponçik eşimle Antalya’da son derece mutluyum. Sadece garibime gitmişti. Rus kadınlar, iskandinav kadınlar manken gibi ama benim ex bakımsız bir kadın tercih etmiş. Madem bu kadar zengin bir ülke niye üstlerine başlarına harcamamışlar diye düşündüm. Portekiz ırkı da çirkindir mesela. Ama İtalya’ya git. Sokaktakiler yürüyen podyum gibi.

Bu aralar herkesin aklında yurtdışı var ama millet kaçma derdinde taşlar yerinden oynayacak gibi Suriyelileri biz kabul ettikte bakalım bizi kim kabullenecek

Ay acaba biz Türkleri be olarak görüyor yurtdısı Kezban falan Türkler de bir kesim bakımlı bir kesim bakımsız

Hiç yurtdışına gitmedim eşim 10 ülke gezmiş ama bir hakkım olsa Japonya derdim görmek için en merak ettiğim ülke yaşamak değilde gezmek için

Bende 2019 da geldim almanyaya.Hala alisabilmis degilim,butun çevrem turkiyede.Komsuyla kapi sohbeti, gun sohbeti yok.Kendi ailenle akrabalarinla bir araya gelip cay sohbeti yapmak yok.Pazar gunu yemek disinda her yer kapali.
Ne bileyim eksisi de var artisi da,sadece bazi seylerden feragat ediyorsun.
Bir de almanyanin yukari tarafları daha sıkıntılı,guney bolgesi daha sakin ve guvenli.Bana kalırsa bunlarida gozden gecirin.

Aslında Almanya pek kuşağına hoş gelmiyor ama İngiltere olabilir ondada güneş yokbgibi netten gördüklerim Amerika olsa keşke onu bir denesek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…