Yurtdışında hayat daha mı iyi?

şu bir gerçek şu anki halimiz hal değil
20 yıl sonrayı düşünmek istemiyorum
bizden geçti ama imkanı olan her aile çocuğu için uğraşıyor
bunun da temeli yine burda elinden gelen en iyi eğitimi aldırabilmek
burda vasıfsızken gidip orda garson olacaksan ne anlamı var

Ben ne edeyim ne diyeyim bilmiyorum. İngilteredeyim. İki tane çocuk var. Eşim şu an doktora yapıyor. Meşhur üniversitelerden birinden iş teklifi aldı. Çocuklarımın eğitimini, doğayı, sakin yaşamayı, dertsiz olmayı çok seviyorum. İnsanlar trafikte markette sokakta o kadar sakin ki mesela Türkiye’de markette işlem yaparken biraz elim ağır olsa arkadan homurtular gelir elim ayağıma dolaşır kalp hızım yükselerek marketten çıkardım. Burada bir kez arabamız ışıklarda arıza yaptı. Onbeş dakika çalıştıramadık. Arkada yığınla araba bir kişi bile kornaya basmadı. Burayı aşırı seviyorum herşeyin farkındayım ama gözüm Türkiye’de. Anneme babama kardeşlerime yakın olmak, çocuklarımın büyüdüklerine şahit olmalarını istemek gibi basit isteklerim var. Orda da burda da maddi sıkıntım yok ama ne yapacağımı bilmiyorum.
Bu düşüncelerimi bir kısım insanlara açtığımda nankörlük olarak görülüyor. Bendeki imkanlar onda olsa bir dakika durmayacak çoğusu. İngilterede her zaman yaşama şansım var yani dönsem yakmıyorum gemileri acaba buna mı güveniyorum bilmiyorum .

İngilterede yaşıyorum.
ben olsaydım Almanya’ya giderdim.
kadına eğitim meslek desteği gerçekten çok yüksek.

Kızlar, hayat pahalılığı ile ilgili küçük bir şey ekleyeyim. Tokyo zaten en pahalı şehir ama siz İstanbul'da yaşarsanız da İstanbul da pahalı bir şehir

Ama hayat, buna rağmen çok iyi. Japon süpermarketlerinde satılan gıda ve diğer tüm ürünler (hizmetler dahil) en üst kalitede oluyor ve görece iyi kazanıyorsanız çok uygun bir ülke. Ben küçük bir markette kasiyerlik yaparken bile çok saygılı ve sakin bir hizmet sunmam gerekiyordu.
Bugün meraktan güncel fiyatları tekrar kontrol ettim ve aynı. Bir düzine alacağınız yumurta 280 Yen'e denk geliyor. Ben devletten 144,000 Yen alıyordum; part time işim saatte 850 Yen ödüyordu. Aldığım yumurtanın kalitesi, Türkiye'deki yumurtanın kalitesinden çok daha iyiydi çünkü Japonya'da markete girilen ürünlerde katı bir kalite kontrolü var.

Türkiye'ye geldiğimde ilk fark ettiğim şey ürünler arasında kalite farkları açısından uçurum var ve bu durum sadece gıda değil alacağınız her ürün için geçerli.

Hollanda hakkında bilgi verir misiniz şuan orda mısınız?
istediğimiz evde yaşama hakkımız var mı orda?
erkek arkadaşım Hollanda da evlilik düşünüyoruz dil konusuda beni korkutuyor
Şu an Hollanda da değilim. İstediğiniz evde yaşama hakkını anlayamadım. Evi beğenip kiralarsınız yada satın alırsınız. Tabi aynı eve birden fazla talip varsa evsahibi karar veriyor. Erkek arkadaşınız oranın vatandaşıysa yanılmıyorsam sizinde dil öğrenip gitmeniz lazım. Biz expat olarak gittiğimiz için dil mecburiyeti yoktu. Ama ingilizceniz varsa hiç zorlanmazsınız. Oraya yerleşince dil kursuna gidersiniz. Geçen sene bir arkadaşım taşındı eşiyle. Bir senedir kursa gidiyor ve memnun.

Eşiniz hangi meslek grubunda? Ne is yapıyor? Yurtdışında aranan bir meslek olmali,hemde yabancı dil, eğitim olarak iyi de bir seviyededir diye düşünüyorum. Yoksa normal bir işçiye yurtdışı firmaları bu imkanları sunmuyor. Esimde eğitimi olsun, yabancı dili is tecrübeleri olsun iyi. Ama yine de is konuşu yurtdisinda oyle kolay olmuyor

Biz eşimle bir yıldır planlar yapıyoruz ve yakın zamanda yüksek lisans başvurusu yapacağım. Ama sadece ülke durumu kötü diye giderseniz çok mutsuz olabilirsiniz. Biz mesela ben KPSS'de eşim bir devlet şirketinde çok büyük haksızlığa uğradık. Her ikimizde azınlığız. Öyle şeyler yaşadık ki artık yaşayamıyoruz bu ülkede raddesine geldik. O yüzden istediğimiz ülkede en düşükten başlayacabilecek kadar düştü egomuz. Çünkü bizimki artık biraz çaresizlik. Çocuğumuz her taraftan ayrımcılığa uğrayabileceği konumda, onun geleceği için ekonomik olarak değil her açıdan korkuyoruz. En azından göçmen olarak dışlanalım ,4 şekilde dışlanmaktansa tek şekilde göçmen diye dışlanma daha iyidir düşüncesindeyiz. Ayrıca ben dış ticaretçiyim eşim lojistikçi dünyanın her yerinde iş bulma büyük avantajımız.

Son düzenleme:
Batı kafasında yasamiyoruz biz. Çok yakın olan aileme ayda bı giderim. Hatta koranadan beri üç ayda bir. Akrabaları annemde gorursem görüşmüş olurum. Akraba gezmesi çok sevmiyoruz. Haa misafirperver bı aileyiz. Evde yaşamayı severiz. Ama yurtdışında yaşamayı hiç düşünemiyorum. Dilim olsaydı imkan olsaydı belki dusunebilirdim ama. Müslüman bı ülkede yaşamak isterim ben. Türkiye'den daha modern müslüman ülke olmadığına göre yerim yurdum Türkiye diyorum ben umarım ülkemizde yaşam şartları kolaylaşır.

Biz de eşimle kanada ya gitme planları yapıyoruz hem doğası çok güzel hem de dünyanın en güçlü pasaportlarından biri aklımızda 2 seçenek var avusturalya ve kanada. Ama kanada daha yakın diye ona daha yakınız. Gelecek planlarımız ve hedefimiz bu yönde.. çünkü türkiye de çocuklarımız için mutlu bir gelecek öngöremiyoruz maalesef ilk fırsatta gideceğiz ve bunun için çalışmalarımıza başladık. Hakkımızda hayırlısı olsun

Kuzey avrupa ülkelerinden bahsediyorsak evet daha iyi.

Almanya’da yım 2. sınıf insan muamelesi yapıldığını düşünmüyorum.Yapılıyorsa da bu göç eden insanlardan kaynaklanıyor aslında kendi ülkemizde şahid olduklarımızla aynı gibi mesele elit kesimin daha düşük kesime yukarıdan bakması,herhangi bir kamu kurumunda dış görünüşe göre daha ilgili yada ilgisiz davranılması gibi.

Ekonomik olarak rahat bir yaşam olduğu kesin. Herşeyi artısı eksisi illaki var. Ama denemek gerek. Ben denedim yapamadım dönüyorum demek keşke deneseydim demekten çok daha iyidir. Zamanla her şeye alışılıyor. Denemelisiniz.

Hayırlısı olsun. Amerika kıtasını düşünüyorsanız benim de fikrim hayat şartları bakımından yaşanacak en iyi ülkenin Kanada olduğu. Amerika’ya kıyasla en önemli özellikleri ise insanların politikadan anlıyor olmaları. Bu günlük hayatta da kendini belli ediyor. Trump gibi birinin seçildiği ve ikinci kerede de seçimi kıl payı kaçırdığı bir ülkeye komşu olduklarına inanmak zor.

ben de sizinle ayni sayilirim ama tabi cocuk vs yok ve ben amerikadayim. benim geri donecegimi duyanlar da “deli misin, ne guzel okulda okuyorsun, git silikon vadisinde calis” diyorlar. ama yok yani ben gercekten donecegim. ve ben zaten abd vatandasiyim, istedigim an geri donerim. buyuk konusmayayim ama dunyada istedigim her yerde de yasayabilirim o yuzden master bitince amerikayi birakmak bana korkunc gelmiyor.

benim geri donmek istememdeki tek sebep babam acikcasi. 72 yasinda ve artik saglik sorunlari var, annemi cok ani kaybettim sans eseri turkiyedeydim. eger babama bir sey olursa ve ben amerikada olursam, ona yetisemezsem, vefat etmesi degil ufak bir rahatsizliginda bile cok uzakta olursam dusuncesi beni rahatsiz ediyor. turkiyede de maddi sorunum yok kendimi daha iyi hissedecegim o yuzden donecegim. ben bazi seylerin ulkeden “kacip kurtulmaktan” daha onemli oldugunu dusunuyorum.

merak ettim hangi ülkede yaşıyorsunuz? almanyada kira destek parasi+ cocuk parasi ve minimum 1500-1700€net ile gayet yasayabilirsiniz.yani durumunuz pekte iyi degilse sosyal yardimlar ile ayakta durabilirsiniz en azından duzeninizi kurarsınız, adapte olursunuz. alim gücü malum zaten cok iyi. maasi dah iyi olan 2500-3000€ aylik ilede cooook rahat edersiniz. arkadasimin esi informatiker yni ne oluyor bilgisayarla ilgili bir meslegi var 2300net aliyordu inanin hicbiseyden geri kalmazlr simdilerde patronu maasini yükseltmis

İsviçre’yi araştırdım çok güzel daha iyi gibi ekonomi olarak ta nasıl gidebiliriz ki İsviçre’de yaşayan var mı bilen orayı yapmamız gerekiyor

İsviçreye nasıl gidebiliriz acaba yolu yöntemi nedir araştırdım da daha iyi ülkeye benziyor

İsviçre’yi araştırdım çok güzel daha iyi gibi ekonomi olarak ta nasıl gidebiliriz ki İsviçre’de yaşayan var mı bilen orayı yapmamız gerekiyor

İsviçre ye gidemezsiniz yani yani evlilik dışında hiçbir yol bilmiyorum

İsviçre çalışma izni almak çok zor, hiçbir işveren de uğraşmak istemiyor zaten

2 seçenek var:

1. Evlenmek
2. Başka bir AB ülkesinden vatandaşlık alıp sonra İsviçre ye taşınmak

Başka da yol bilmiyorum.

arkadasim orda yasiyor,dis doktorunda hemsire gibi asistan yani ayligi 4bin maasi var ama hersey cok pahali oldugundan o parayla almanya sinirina gelip orda tüm alışverişlerini yapiyorlar. yeme icme giyim kusam herseyi almanyadan aliyorlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…