Boyleleri gorucuyle evlendirir anlasamayinca bosanmak istersen de kefeninle gelirsin ancak der. Eminim ki muslumanim allah korkum var diye geziyordur ortalarda. Bası secdeden kalkmıyordur o kadar cok taniyorum ki böyle.Nerden başlasam bilmiyorum. Bu aralar içim çok sıkıntılı türlü türlü sorunlarım var.
Neyse bu sorun da en önemli sorunlarımdan biri.
Ben gurbetçiyim. 24 yaşındayım. Avrupada yaşadığımız halde ailem aşırı geri kafalı. Herşeyime karışır hale geldiler : kıyafetlerime (uzun elbise giymemi istiyorlar), dışarıya çıkmama ( onlar için akşam 6 çok geç...), ve en önemlisi erkek sineğe bile bakmama izin yok.
Bir erkekle konuştuğumu duysa babam beni gerçekten gebertir. Bu da demek oluyor ki görücü usulü evlenmem gerekir. Ben 1 saat görüp konuşacağım biriyle nasıl bir ömür geçirim? Ya da burda o kadar türk bile yok, kimse görücü usulü evlenmiyor burda artık.
Bende bi sevgilim olsun istiyorum, sevilmek, sevmek herkesin hakkı değil mi?
Babam gerçekten beni öldürür beni bir erkekle görürse. Düşünsenize o kadar takıntılı ki bana bir gün o*uspu, ş*refsiz dedi bir erkekle telefonda konuştuğumu zanedip...Şimdi daha gencim ama birkaç yıl sonra evlenmek isticem, nasıl tanımadığım biriyle evlenim ki ben.
Çok bunaldım herşeyden, herkesten.
Bana akıl verecek birisi yok mu...?
Okuduğunuz için teşekkür ederim
Bak canım yaşın kaç olursa olsun bir insan ailesini aşagilarcasina geri kafalı demez bu çok ayıp birşey gerçekten erkek konusuna gelince ailen kimseye guvenmemekte bazı noktalarda haklı olabilir çünkü devir gerçekten çok kötü . Evlilik konusuna gelince gerçekten sevebilecegin guvenebilecegin biri karşına çıkarsa ailen de onun seni gerçekten sevdiğini anlarsa hicbir sıkıntı olmaz önce annene durumu anlatırsın o da babanla konuşup ikna eder merak etmeNerden başlasam bilmiyorum. Bu aralar içim çok sıkıntılı türlü türlü sorunlarım var.
Neyse bu sorun da en önemli sorunlarımdan biri.
Ben gurbetçiyim. 24 yaşındayım. Avrupada yaşadığımız halde ailem aşırı geri kafalı. Herşeyime karışır hale geldiler : kıyafetlerime (uzun elbise giymemi istiyorlar), dışarıya çıkmama ( onlar için akşam 6 çok geç...), ve en önemlisi erkek sineğe bile bakmama izin yok.
Bir erkekle konuştuğumu duysa babam beni gerçekten gebertir. Bu da demek oluyor ki görücü usulü evlenmem gerekir. Ben 1 saat görüp konuşacağım biriyle nasıl bir ömür geçirim? Ya da burda o kadar türk bile yok, kimse görücü usulü evlenmiyor burda artık.
Bende bi sevgilim olsun istiyorum, sevilmek, sevmek herkesin hakkı değil mi?
Babam gerçekten beni öldürür beni bir erkekle görürse. Düşünsenize o kadar takıntılı ki bana bir gün o*uspu, ş*refsiz dedi bir erkekle telefonda konuştuğumu zanedip...Şimdi daha gencim ama birkaç yıl sonra evlenmek isticem, nasıl tanımadığım biriyle evlenim ki ben.
Çok bunaldım herşeyden, herkesten.
Bana akıl verecek birisi yok mu...?
Okuduğunuz için teşekkür ederim
Son olarak şunu ekleyeyim bir babanın kızına o şekilde küfürlü konuşması gerçekten terbiyesizlik bi insan yanlış birşey yapsa bile sığınacağı tek liman ailesidir ve bir baba bunu nasıl kızına söyler gerçekten anlamiyorumBak canım yaşın kaç olursa olsun bir insan ailesini aşagilarcasina geri kafalı demez bu çok ayıp birşey gerçekten erkek konusuna gelince ailen kimseye guvenmemekte bazı noktalarda haklı olabilir çünkü devir gerçekten çok kötü . Evlilik konusuna gelince gerçekten sevebilecegin guvenebilecegin biri karşına çıkarsa ailen de onun seni gerçekten sevdiğini anlarsa hicbir sıkıntı olmaz önce annene durumu anlatırsın o da babanla konuşup ikna eder merak etme
Geri kafalı insana geri kafalı demiş.Bak canım yaşın kaç olursa olsun bir insan ailesini aşagilarcasina geri kafalı demez bu çok ayıp birşey gerçekten erkek konusuna gelince ailen kimseye guvenmemekte bazı noktalarda haklı olabilir çünkü devir gerçekten çok kötü . Evlilik konusuna gelince gerçekten sevebilecegin guvenebilecegin biri karşına çıkarsa ailen de onun seni gerçekten sevdiğini anlarsa hicbir sıkıntı olmaz önce annene durumu anlatırsın o da babanla konuşup ikna eder merak etme
Geri kafalinin ne demek olduğunu biliyorum siz bilmiyorsunuz galiba tdk sözlüğüne kadar araştırmışsınız bizim toplumumuzda bu kelime çok ayıp bir kelimedir cahil hiçbir şeyden anlamayan anlamında kullanılır babasının yaptıklarını takdir etmedik yazdığım msjlari okursanız görürsünüzGeri kafalı insana geri kafalı demiş.
Eki Görüntüle 2631275
TDK'ya göre yenilikleri istemeyen eskiye bağlı kimselere takılan ad.
Bu da ki konu sahibin ailesi.
Geri zekalı dememiş,hakaret etmemiş sonuçta.
Aileyse aile. Yapılan yanlış hoş mu karşılanacak. Sırf 'ama onlar korunmadan sevişip sevgi vermeden - baskiyla da olsa beni büyüttüler' deyip ayıp olmasın diye 'ileri görüşlü ailem' mi desin??
Cahil ve hiç bir şeyden anlamayan bir adam ki kızını bir erkekle konuştu sandı diye ağza alınmayacak hakaretler etmiş, daha iyi bir hayat için Avrupa'ya göçmüş ama kendini bir gram geliştirememis.Geri kafalinin ne demek olduğunu biliyorum siz bilmiyorsunuz galiba tdk sözlüğüne kadar araştırmışsınız bizim toplumumuzda bu kelime çok ayıp bir kelimedir cahil hiçbir şeyden anlamayan anlamında kullanılır babasının yaptıklarını takdir etmedik yazdığım msjlari okursanız görürsünüz
Bana kalırsa bir aile kızına bu kadar baskı yaparsa kız da dayanamaz bir yerden sonra. Rabbim herkesi doğru insanlarla karsilastirsinCahil ve hiç bir şeyden anlamayan bir adam ki kızını bir erkekle konuştu sandı diye ağza alınmayacak hakaretler etmiş, daha iyi bir hayat için Avrupa'ya göçmüş ama kendini bir gram geliştirememis.
Doğma büyüme yabancı yerde yaşayıp da Türkçe'ye böyle hakim olduğu için kutluyorum konu sahibini.
Umarım kendini o evden ve o hayattan kurtarır.
-mesajlariniza genel olarak katıldım ama kızın annesi de babası da manyak ve kontrolcü insanlarmis. Hal boyleyken ne biriyle buluşabilir rahat rahat, ne biriyle tanissa bile onu yeterince tanımaya vakti olur.
Apar topar evlenir,şimdikinin devamı bir hayat yasar.
Ama zaten yaşadığı yerde türk de yokmuş. Ailesi de başka ırktan birine kiyametleri koparir...buradan bakınca eğer o evden kurtulmazsa yasayabilecegi en büyük mutluluk internetten bir Türk erkeği bulmak. Ve onun pasaport sahibi olmak için Avrupa'da yaşayan kadının her dediğine 'he gülüm' deyip evlendikten sonra gercek yüzünü gösteren klasik erkeklerden olmamasını ummak olacaktır
Mart'ta bize bi bahar geldi. O günden beri peçeyle eldivenle dolaşıyoruz maşallahBiz avrupada yaşamayanlar hep görücü usulü evleniyoruz. Avrupa görmediğimiz için işte gericiyiz. Sizin babanız "avrupada" olmasına rağmen nasıl böyle hiç anlamadım.
Neyse daha fazla yazmıcam anlamsız imalarınızla ilgili. Konuya dönersek işe girip maddi özgürlüğünü kazan, sonrada medeni avrupanın yasalarından yararlan derim. Öyle kafasına esince seni gebertemesin.
Bizim toplumumuzda dürüstlüğe yasaklar,cezalar gelmesine rağmen gerikafalıya "gerikafalı" diyeceğiz. TeşekkürlerGeri kafalinin ne demek olduğunu biliyorum siz bilmiyorsunuz galiba tdk sözlüğüne kadar araştırmışsınız bizim toplumumuzda bu kelime çok ayıp bir kelimedir cahil hiçbir şeyden anlamayan anlamında kullanılır babasının yaptıklarını takdir etmedik yazdığım msjlari okursanız görürsünüz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?