- 29 Mayıs 2017
- 13.264
- 42.640
- 598
- 43
- Konu Sahibi Hurihuri2013
-
- #8.201
Bebeği kucağına aldığında hatırlayabilirsin. Şu an unuttun gibi geliyor ama bence hatırlayacaksın. Hamile kaldıktan sonraki paylaşımlarını meraklı bekliyorum :)Çarsamba günü kan alacaklar canim. Aslinda doktorum rahim duvar kalinliginin regl doneminin ilk 7 günü inceldigini, sonraki 7 günde ortalama kalinlikta ve sonraki 7 günde ise en kalin halinde oldugunu söyledi. Benim degerim 7. güne göre optimalmis.
Eyvahh, yandiniz siz bu cocukla :)
Ama kuzenini gorunce bunlarin hepsini unutacaktir.
Ahh ahh hamilelikler bir olussun, ben kapi kapi gezer hepinize tüm tecrübelerimi anlatirim :)
Şaka bir yana, hamilelikle ilgili bilgilerim taze, şimdi yeniden yaşadığımda tecrübeli sayılırım ama yeni doğan bebekle ilgili herşeyi unutmuşum :)
Evet bence de kaybolmayalım birbirimizi bulduk yaşadıklarımızı paylaşalım birbirimize destek olalım kızlarkizlar sonradan kaybolmak yok ama genelde kizlar sadece tedavi asamasinda yaziyor. Negatif olsa bile vazgecmeyelim. Insallah hepimiz kucagimiza sag salim bebislerimizi aliriz. birbirlerimizin tecrubelerinden ve yeni ogrenecegimiz bilgiler ile bebislerimizi buyuturuz.
kizlar sonradan kaybolmak yok ama genelde kizlar sadece tedavi asamasinda yaziyor. Negatif olsa bile vazgecmeyelim. Insallah hepimiz kucagimiza sag salim bebislerimizi aliriz. birbirlerimizin tecrubelerinden ve yeni ogrenecegimiz bilgiler ile bebislerimizi buyuturuz.
Bebeği kucağına aldığında hatırlayabilirsin. Şu an unuttun gibi geliyor ama bence hatırlayacaksın. Hamile kaldıktan sonraki paylaşımlarını meraklı bekliyorum :)
Senin yumurtalar erken cevap veriyor demek ki ignelere. Akinti gelmesi iyidir insallah onden giden yumosun yoktur canim. Insallah yarin guzelce gelismis yumoslarini gorursun.selam kizlar
bugun 4. igneyi vuracagim ve dun aksam akintim basladi. bugun artti. gecen sefer de 4. gun akinti vardi. bana biraz erken geliyor ama yumurtaliklarimin bu ilaca tepkisi de bir degisik. uc igne vurduk diye hemen yunurtlama belirtileri, ayip ama :)
evet ucuncu igne ile akinti basliyor. gecen seferki gibi oldu aslinda. sadeec farkli olarak kasıklarımdaki dolgunluk ve agri eklendi bu ay. umarim yarin dengeli buyumus, yeterli sayida yumurtam oldugunu ogrenirim.Senin yumurtalar erken cevap veriyor demek ki ignelere. Akinti gelmesi iyidir insallah onden giden yumosun yoktur canim. Insallah yarin guzelce gelismis yumoslarini gorursun.
Yarin belli olur artik cogu gitti azi kaldi. Benim de randevum vardi bugun . Hemsire tedavi surecini anlatti, hangi gunler kan ve ultrason yapilacagini soyledi.herhangi bir aksilik cikmazsa Mart 13 de transferim var.evet ucuncu igne ile akinti basliyor. gecen seferki gibi oldu aslinda. sadeec farkli olarak kasıklarımdaki dolgunluk ve agri eklendi bu ay. umarim yarin dengeli buyumus, yeterli sayida yumurtam oldugunu ogrenirim.
bugun kan ve ultrason oldu mu peki. bu surecte ne kullanacaksin ilac ? embriyolar donduruldugunda genetige gitmiyor diye bir sey duydum bu arada dogru degil sanirim. senin cozulup gidecek degil miYarin belli olur artik cogu gitti azi kaldi. Benim de randevum vardi bugun . Hemsire tedavi surecini anlatti, hangi gunler kan ve ultrason yapilacagini soyledi.herhangi bir aksilik cikmazsa Mart 13 de transferim var.
Suan dogum kontrol hapi kullaniyorum 5 gun sonra lucrin vurunacagim. Ilk kan ve ultrason subat 21 de olacak. Türkiye de genetik sonuc gec cikiyor onun icin cozdurulup ornek alinip tekrar donduruyorlar sonra transferde tekrar cozduruluyor . Bu surecte embriosu az olan icin tehlikeli olmus oluyor. Fazla embriosu olan yaptirabiliyor. Bizim burda sonuc bir gunde cikiyor 5. Gun dondurulmustu bana 6. Gun embriosu olarak transfer olacak. Yani tekrar dondurup cozulme olayi olmayacak bu transferde ama geriye kalan saglam gelenler dondurulacak.bugun kan ve ultrason oldu mu peki. bu surecte ne kullanacaksin ilac ? embriyolar donduruldugunda genetige gitmiyor diye bir sey duydum bu arada dogru degil sanirim. senin cozulup gidecek degil mi
selam kizlar
bugun 4. igneyi vuracagim ve dun aksam akintim basladi. bugun artti. gecen sefer de 4. gun akinti vardi. bana biraz erken geliyor ama yumurtaliklarimin bu ilaca tepkisi de bir degisik. uc igne vurduk diye hemen yunurtlama belirtileri, ayip ama :)
Yarin belli olur artik cogu gitti azi kaldi. Benim de randevum vardi bugun . Hemsire tedavi surecini anlatti, hangi gunler kan ve ultrason yapilacagini soyledi.herhangi bir aksilik cikmazsa Mart 13 de transferim var.
Suan dogum kontrol hapi kullaniyorum 5 gun sonra lucrin vurunacagim. Ilk kan ve ultrason subat 21 de olacak. Türkiye de genetik sonuc gec cikiyor onun icin cozdurulup ornek alinip tekrar donduruyorlar sonra transferde tekrar cozduruluyor . Bu surecte embriosu az olan icin tehlikeli olmus oluyor. Fazla embriosu olan yaptirabiliyor. Bizim burda sonuc bir gunde cikiyor 5. Gun dondurulmustu bana 6. Gun embriosu olarak transfer olacak. Yani tekrar dondurup cozulme olayi olmayacak bu transferde ama geriye kalan saglam gelenler dondurulacak.
AA ben çözülünce tekrar dondurulmuyor sanıyordum. Genetiğe gidenler de hep taze embriyo diye tahmin ediyordum. Senin de çözüleceği için sağlıklı olan transfer edilecek kalanlar dondurulmayacak sandım. Tekrar donması iyiymiş. İlk kontrol iki hafta sonra o zaman. Bu arada transferin bir sonraki realinden sonra olacak doğru mu anladım.Suan dogum kontrol hapi kullaniyorum 5 gun sonra lucrin vurunacagim. Ilk kan ve ultrason subat 21 de olacak. Türkiye de genetik sonuc gec cikiyor onun icin cozdurulup ornek alinip tekrar donduruyorlar sonra transferde tekrar cozduruluyor . Bu surecte embriosu az olan icin tehlikeli olmus oluyor. Fazla embriosu olan yaptirabiliyor. Bizim burda sonuc bir gunde cikiyor 5. Gun dondurulmustu bana 6. Gun embriosu olarak transfer olacak. Yani tekrar dondurup cozulme olayi olmayacak bu transferde ama geriye kalan saglam gelenler dondurulacak.
Doktor ile embriyolog karar vermiyor mu canım buna? Onlar ne derse uyarım ben. Kafamda tedaviye dair birşey yok çünkü :) herşey yolunda giderse senin seçme şansın mı olacak?dennisgo eger hersey yolunda giderse sen kacinci gun transfer istiyorsun?
AA ben çözülünce tekrar dondurulmuyor sanıyordum. Genetiğe gidenler de hep taze embriyo diye tahmin ediyordum. Senin de çözüleceği için sağlıklı olan transfer edilecek kalanlar dondurulmayacak sandım. Tekrar donması iyiymiş. İlk kontrol iki hafta sonra o zaman. Bu arada transferin bir sonraki realinden sonra olacak doğru mu anladım.
Doktor ile embriyolog karar vermiyor mu canım buna? Onlar ne derse uyarım ben. Kafamda tedaviye dair birşey yok çünkü :) herşey yolunda giderse senin seçme şansın mı olacak?
Bu arada erken akıntı geçen sefer de vardı o nedenle önden giden yumurta olmasın da akıntı sorun değil :) yarın sabah öğreneceğim bakalım. Senin yumurtalar ne yaptı acaba? Yarın yeni durumu sen de öğreneceksin. Acaba onu tarihin yarın belli olur mu?
İki günde yumurtalar büyüdükçe rahatsızlık vermesi normal. Sonuçta 8-10 tane yumurta büyüyor aynı anda. Neden cetrotide ile yıldızın barışmadı? Yanlış yaptığını düşündüren ne ki? Hazırlaması zor ama yapması neden zor ? Onun iğnesi de ince sonuçta.Eger yeteri kadar embriyo varsa 3. günde, 2 gün daha bekleyelim diyemiyor muyuz acaba? Gerci embriyolar belki dogal ortaminda tutunacaken labaratuvarda bozulabilirler, buna sanirim embriyolog karar verir haklisin:)
Ben sabah 8 de klinikte olacagim, kan verecegim, ultrasonda bakilacak. Yarin 9. gün oluyor, sanirim cuma tekrar cagirirlar ve pazartesi operasyon olur diye tahmin ediyorum... Takvime gore boyle olmasi lazim cunku 12-13. gunler haftasonuna geliyor. Acaba bu nedenle cuma operasyon yapmayi önerirler mi bilmiyorum.
Ben bugün kendimi artik rahatsiz hissetmeye basladim, karnimda batma hissediyorum, hafif agrimda var. Bakalim yarin ne diyecek doktor.
Son olarak; Cetrotide den nefret ettimmmm. Hazirlamasi zor, yapmasi zor, dogru yaptigimdan emin degilim :s
Aslinda tedavi surecinde aklimi karistiran bir kac sey var ama o gun geldiginde tekrar soracagim hemsireye. Belki de taze transfer ile dondurulmus transfer arasindaki farktan dolayidir. Bakalim gorecegiz artik. Evet, Benim minnoslarim bir gun daha yaslanacaklar.Bende de ayni sekilde oldu canim, bence zaten cok normal, kanamanin 1. gününden itibaren fsh salgiliyoruz ve yumurtalar olgunlasiyor, biz simdi birde fazladan hormonda enjekte ettik olgunlasmayi desteklemek icin. Benim merak ettigimde, bu enjeksiyonlar nereden atiliyor acaba? Bobreklerden mi?
Hayirli olsun canim. Nasil buldun tedavi planini? Senin de tahmin ettigin gibi mi?
Canim simdi 5. gün embriyosu cozulecek, test yapilacak ve geri dondurulmadan bölünmeye devam edip 1 gün daha yaslanacak, o günde transfer mi olacak?
saglam gelen fazla olursa dondurulacak canim. Instagram da bahceci sitesini takip ediyorum . Ordaki bir dr canli yayin yaparken donmus embrioya genetik yapiyoruz demisti ama dedigim gibi cozdur dondur cozdur derken bazilari hasar gorebiliyormus. Canim ben adet olmayacakmisim, adet olmadan tedaviye devam. Benim tedavim normal tedavilere gore her zaman farkli oluyor zaten. Bakalim nasil olacak yasayarak gorecegiz artik.AA ben çözülünce tekrar dondurulmuyor sanıyordum. Genetiğe gidenler de hep taze embriyo diye tahmin ediyordum. Senin de çözüleceği için sağlıklı olan transfer edilecek kalanlar dondurulmayacak sandım. Tekrar donması iyiymiş. İlk kontrol iki hafta sonra o zaman. Bu arada transferin bir sonraki realinden sonra olacak doğru mu anladım.
Doktor ile embriyolog karar vermiyor mu canım buna? Onlar ne derse uyarım ben. Kafamda tedaviye dair birşey yok çünkü :) herşey yolunda giderse senin seçme şansın mı olacak?
Bu arada erken akıntı geçen sefer de vardı o nedenle önden giden yumurta olmasın da akıntı sorun değil :) yarın sabah öğreneceğim bakalım. Senin yumurtalar ne yaptı acaba? Yarın yeni durumu sen de öğreneceksin. Acaba onu tarihin yarın belli olur mu?
Hastaneden şimdi geldim kızlar.. kan testleri öğleden sonra çıkacak. Ama ultrasonda yine bir tane büyük yumurta var diğerleri küçük. Neden böyle oluyor dedim doktor da bilmiyorum dedi. Kendi doktorum değildi belki o nedenle bir şey dememiştir belki de gerçekten bilmiyordur. Büyük yumurtayı söyleyince de hiç bir şey sormadan çıktım geldim. Büyük yumurta kanalın olduğu tarafta mı onu bile bilmiyorum düşünün.. Öğleden sonra doktor bilgi verecek hormon testileri ile birlikte. Ama bu ay da olmadı diyebiliriz bence. Canım sıkıldı mı kesinlikle sıkıldı. 4 günden öteye gitmeyen bir tedavi sürecini kısır döngü olarak yaşıyorum. Ama önümüzdeki aylara bakacağız artık.
Canım bir önceki tedavi de bu aşamada iptal olmuştu. Küçük yumurtalar büyüklere yetişemez diye aşılama yapıldı.Sağ tüpüm var sadece. Büyük yumurta sağda ise bu akşam çatlatma iğnesi yaptırır iki gün sonra da aşılama deneyebilir. Solda ise direk iptal eder diye düşünüyorum.Canim tedavinin ilerlemeyecegini nerden biliyorsun? Doktorunla konusunca netlesmez mi? Tek yumurta ile deneme yapilmiyor mu?
Bende de durumlar iyi degil gibi, rahim duvarinda polip gördü doktor. Bu durumda buyuk ihtimalle yumurta toplanacak ama transfer yapilmayacak. Poliplerin durumuna cuma tekrar bakacak olmazsa laparoskopi yapilacak sanirim.
Canım bir önceki tedavi de bu aşamada iptal olmuştu. Küçük yumurtalar büyüklere yetişemez diye aşılama yapıldı.Sağ tüpüm var sadece. Büyük yumurta sağda ise bu akşam çatlatma iğnesi yaptırır iki gün sonra da aşılama deneyebilir. Solda ise direk iptal eder diye düşünüyorum.
Polipler için geçmiş olsun canım. Et beni gibi birşey sanırım ilaçlarla oluşabiliyor muymuş polip ? Umarım transfere engel olmaz ama sonradan sorun çıkaracaksa da baştan kurtulmak daha iyidir. Embriyoların dondurulur sorun giderilince güvenle rahime yerleştirilir. Ama umarım buna gerek kalmaz Cuma günü..
Hiç sıkılmıyorum canım benim merak etme. Altın yumurta ne demek bu arada ilk defa duyuyorum. Bilmiyorum doktor tek yumurta ile tüp bebek sürecine girmeyi tercih etmedi. Zaten o da folikül ya içinde sağlıklı bir yumurta var mı bilmiyoruz. Genelde daha çok sayıda olmasını istiyorlar biliyorsun. Belki hormon değerleri de böyle bir şey yapmaması için fikir veriyordur. Hiç bilmiyorum. Ama geçen sefer olgunlaşmış yumurta var şansımızı deneyelim dedi aşılamayı tercih etti.. Ama negatif sonucu aldık oturduk yerimize :) şimdi aynı doz aynı ilaçla başladı. 11 folikül vardı adetin 2. Günü. Bölümde kontrolleri nöbetleşe yapıyorlar. Bu ara bölüm şefi nöbetçi ilk ultrasonda sorun yoktu şimdi de bir büyük diğerleri küçük yumurtalar var dedi. Yani boyutlarını bile sormadım aynı şey oldu diye. Karnımdan da baktı sonra ama sonuç aynı.. bir vitaminli yumurta ve küçükler :) benim yumurtalıklar konuyu tam anlamıyor işi doğal seleksiyona çeviriyor :)Canim cok soru sorarak seni sıkmak istemiyorum ama, kısacık baktım internette, yinede yumurtalar toplanıp o tek yumurta ile niye devam edilemiyor anlamadım :s Hatta altın yumurta diye bahsedilen olay bu değil mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?