Yurtdışında tüp bebek yaptıran arkadaslar

Merhaba,
Pozitif dusun su an cok erken endise etmek icin. Baska seylere konsantre olmaya calis. Sevdigin seyleri yap, televizyonda seni gulduren biseyler izle. Kafani bosalt. Insallah cok guzel olur sonucu.
Teşekkür ederim.. öyle şeyler yapmaya çalışıyorum. Ama konsantre olamıyorum da.

Dilan’cım senin genetik test ne zaman yapılacak? Hemen transferden önce mi oluyor? Bir daha dondurulmuyor değil mi?
Transferden bir gun once teste gidecek canim. Saglam gelen fazla olursa dondurulacak tekrar. Bana 6. Gun embriosu olarak transfer edilecek. Hemsire aradi kizlar e2 31 progesterone 0.5 cikmis. Her sey cok guzel cizelgeye devam dedi. Yarin lucrin 5 e dusecek rahim kalinlastirmak icin estrofem ve banta basliyacagim. Ben basliyim nar yemeye yavastan.

Hadi bakalim insallah cok guzel olacak. Bana bunu nedense yapmadilar. Gerci benimki taze transferdi ondanmi acaba. Bi doktora sorayim bunuda. Hic bakmadan direk transfer ettiler. Bi de progestron jel disinda hic bir sey yapmadilar. Yani progestron ignesi falan. Olmayinca bunlar hep kafama takiliyor.

Evet soylemek kolay yapmak zor bilirim. Kacinci denemen bu senin? Gunune takilma gelisecek embiryo her turlu gelisir.
Benim 2. denemem. Emin olamıyorum gittiğim klinikten. Embriyoları 1. gün dondurdukları için çok bozulmuştum. Almanya’da bu şekilde mi oluyor hep gerçekten?

Evet canım eyalete göre yasa değişir ama her canlının yaşama-beslenme-egitim hakki Alman anayasasinin ilk maddelerindendir. Burada eger gercekten tibbi bir gereklilik yoksa, ve hasta “bi bakalim” diye operasyona alinmissa bu adam yaralamaya giriyor. Yani laparoskopi, sezeryen, anestezili islemler burada oyle kolay yapilmiyor.

Birinci gunden dondurmalarinin nedeni, eger senin ilk transferin tutarsa ve ilk transferde 3. güne götürmek icin ayirdiklari embriyolarin hepsi basarili gelisirse, sana transfer yapacaklar ve 3. gune gidenlerden de donduracaklar. Hepsini 3. güne goturup 8-16 hücreli canlilari attiracak miydin? Doktorlar bunu kurtaj gibi goruyor (ki oyle) ve bu yuzden ellerinde fazla buyuk embriyo kalmayacak sekilde embriyo gelisimini kontrol etmeye calisiyorlar. Benim basima gelen bu simdi... 5. gun embriyolarim da var, 2 defa transfer demek. 1. gün embriyolarimda var. Bu durumdan klinik hic memnun degil Bizde tabii

Kizlar idrar testi yaptim, carsamba günü oldugundan coook daha silik cikti 2. cizgi. Carsamba günü ogleden sonra yapmistim, bugun sabah ilk idrarla yaptim yinede neredeyse yok denecek kadar cizgi. Hatta belki sadece kasetin icindeki cizginin golgesidir yani var bile diyemiyorum. Bugun 9. gün. Ben en iyisi kan testini bekleyim :) Yoksa yarin bir test daha mi yapsam :S Bana herkes demisti test yapma kafan karisir diye :) Hakliymissiniz :)

Evet ben utrogest fitil kullandım 12. Haftaya kadar sonra bıraktım. Hamilelik testi için kan verdiğimde hcg hormonunu ve progesteron değerini ölçüp söylüyorlardı.

O test kasetlerinin hassasiyetleri birbirinden farklıdır belki.. sonuçta silik de olsa yine çıkmış çizgi. Öyle düşün. Negatif değil. :) günün pazartesi günüydü değil mi?

Canım hemen umudunu kaybetme hiç olmazsa ikinci çizgi silik çıkıyor henüz idrara geçmemiştir hcg hormonu .Ben bu yüzden sevmiyorum önceden test yapmak insan stres oluyor önceden kafası karışıyor umutsuz oluyor .en kesin sonuç kan testi .kaç gün kaldı kan testine .

Insallah bebislerin saga salim
donerler sinavdan canim :) Degerlerden anlamam ben ama hemsirenin soyledigine sevindim. Hersey yolunda gidiyor, hadi cok az kaldi! Nar, ananas, avacado, sarimsak, boool yesillik ye. Gunde 3-4 litre su icmeye basla basarabilirsen.

Haklisin canim, daha önce de söylemistin zaten ama ben yinede yaptim testleri. Aslinda cok merak etmiyordum, oyle meraktan oluyorum, hastahaneye gidiyim yaptiriyim durumum yoktu. Seytan durttu durup dururken :)

Kan testim pazartesi, birde ben ilk hafta kendimi hamile hissediyordum, goguslerim falan sisti, bu hafta hersey silindi, cok normal hissediyorum. O yuzden de yaptim testi. Neyse pazartesi kan verince ogrenecegim artik.

O test kasetlerinin hassasiyetleri birbirinden farklıdır belki.. sonuçta silik de olsa yine çıkmış çizgi. Öyle düşün. Negatif değil. :) günün pazartesi günüydü değil mi?

2li paket test almistim canim, ayni marka ve ayni uretim tarihi olan testler.Cizgi var da diyemiyorum aslinda, baya silik. Benim daha once 2 basarisiz gebeligim var, bu testlerden cok yapmistim, hassas ve guvenilir buluyorum bu testleri. Kan testim pazartesi sabah.

Belirtilere hiç takılma benimde göğüslerim yumuşadı dedim tamam adet oluyorum ateşimi ölçüyordum adet tarihinde ateşim de düşük çıktı fitil yaparken zorlandım dedim kesin adet oluyorum ama boşuna kendime stres yapmışım oturup ağlıyordum yine olmadı diye .Bende hamilelik belirtileri 7.8. Haftadan sonra başladı hiç belirtim yoktu sadece su gibi akintim vardı oda adetim geçildikten sonra oldu .
Inşallah seninde öyle olacak pazartesi büyük gün.

Insallah canimm. Bakalim pazartesi ne cikacak.

Hayirli olsun canim, güle güle oturun. Transfer sonrasi daha agrili ve kanamali oluyormus adet donemi diye okumustum burda. Biran once tedavine baslayip, guzel sonuclar alirsin insallah.

Canım bence kan testini bekle ama dayanamam ben yapmak istiyorum diyorsan da yine sabah ilk idrarla yap. Yani şartlar aynı olsun ki kafa karışıklığı azalsın. Umarım pozitif sonuç alırsın çünkü idrar testleri her zaman güvenilir olamayabiliyor.

Hislere çok takılmamak lazım çünkü tedavide kullanılan ilaçlar da bazı belirtiler yapabiliyor. Kan testi en garantisi zAten ama mutlaka idrar da yapacağım dersen bence aynı şartlarda yap ki kıyaslarken kafan karışmasın. Ama idrar testleri de her zaman kesin sonuç vermediği için yine de kana kadar bekleyeceğine göre direk kan vermek sanki daha rahat gibi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…