Yurtdışında tüp bebek yaptıran arkadaslar

Rahim ağzı uzunluğunu ölçmustur belki canım.
Olabilir canım, plesantaya uzaklık mı dedi valla tam anlamadım. Heyecan da yapıyorum doktorda.
İ
Kızlar
Regl oldum bugün akşam ilaca başlıyorum.. ilk kontörlüm 17 Haziran’da..
çok sevindim canım:) yeni umut, yeni heyecan... hayırlı uğurlu olsun.

Umarım canım.. yeni tedavi yeni umutlar.. başladık bakalım sonuç nasıl olacak :)
Umuuorum sonuç güzel olacak
Tamam canım yollarım.
+16 kiloyla devam.
Her gün tartıda fark ediyor valla sonumu çok merak ediyorum:)
Güzel bebeğin sağlıkla doğsun da verirsim kiloları. Ben de 4 kilo aldım...
olsun canım, bebeğin sağlıklı vücuduna sağlıkla gelsin de... gerisi önemli değil.

Bahçende güzel günlerin olsun
Çok teşekkür ederim.. cinsiyet ne olsa sevinirdicanım
kafaya takılacak her şeyi sormuşsun, güzel de cevaplar almışsın, tatmin edici. Normal yolla hamile kalan arkadaşlarım da yaşadılar seninle aynı şanssızlığı, acıyı. Bir tanesi fazla kafasıla takmadı, harap olmadı hemen bebek denemeye devam etti hemen de hamile kaldı.
Ben de her zaman 2 embriyo transferinden yanayım.. şansı ikiye katlıyor. Ama ikize den hazır mısın?

Anlıyorum seni canım. Ben de öyle yaşadım bi ara ama sonra saldım gitti kendimi. Özgür bırak kendini bence daha iyi... sıkıntında iyi gelmiyor.
valla işin çilesini çekmemiş hamilelere öyleler canım... Çok rahat hamileler görüyorum. Nasıl korkusuzlar maşallah...
Biz hasret çektiğimiz için emek harcayasımız bişeyle
Bayram sabahı normal doğum yaptım. Ben daha iyiyim. Ama bebek kuvozde. Durumu iyi dgl. Dua edersnz sevinirim.
geçmiş olsun... duacınım...

Önemli olan ne zaman başladığı değil.. geç olsun yeter ki sağlıklı olsun. Ben Kasım’da sigorta onayı beklerken doktor 3 hafta sürer Aralık’ta da tatiller var Ocak’ta başlarız demişti. Benim onay 2 günde geldi ve üstüne adetim de geldi; ben çok sevindim tabi Kasım’da başlayabileceğiz diye. Ama o tedavide yumurta bile toplanamadı :) şimdi de ay olmuş Haziran ben daha tedavi sürecindeyim :) o yüzden geç olsun gerekirse ama yeter ki sonu güzel olsun

Selam kızlar
Aklıma birşey takıldı.
Almanyada laparoskopi ameliyatı yapan arkadaşlar, laparoskopi için ücret ödeniyor mu? Ben hastanedeyken o kadar başka şeylere odaklanmıştım ki sormak hiç aklıma gelmedi, eve dönerken otobüste aklıma geldi. Hastanede de ne doktor ne bir başkası bu konuyu hiç açmadı

Doktor gerekli gordugu ve sevk ettigi icin odemiyorsun canim. Odeyecek olsan zaten 28373738291028272 kez soyler onayini alirlardi, imzayı şimdiden atmıştın

Doktor gerekli gordugu ve sevk ettigi icin odemiyorsun canim. Odeyecek olsan zaten 28373738291028272 kez soyler onayini alirlardi, imzayı şimdiden atmıştın

Hahaha. Doğru diyosun.
Aman en azından bunun masrafından kurtuldum.
Tüp bebeğe zaten gidecek bi dünya para, geçen de astımlı kedimize endoskopi yapıldı ona da bayıldık bi sürü.
Gerçi ben para bayılıp daha az beklemeyi tercih ederdim. Günler geçmiyor

Bizde de tedavi faturaları parça parça ve sonradan geliyor. Bazen bir iki ayı buluyor. Artık hangi tedavi için ne ödediğimi karıştırmaya başladım ben de :) Nisan transferine kadar geldik sanırım. Yakında onu da ödemeye başlarız :)

Sizin klinik gözütokmuş canım. Biz daha eve gelmeden fatura bizden önce varmış oluyor :) Veya orada nakit ödüyoruz:)

Evet öyle gec olsun güc olmasin insallah, Hayirlisi nezamansa öyle olsun

Yok canım biz ödemedik bisey sigorta ödüyor zaten.

Aynen canim ya. Artik serbest birakiyorum kendimi. Stres cok daha kotu dedigin gibi. Artik hayirlisi.

Eyvah Eyvah.
O levele gelince bakalım ben ne kadar ödeyecem.
Keşke bir tüpü bari kurtarsalar da normal olsa diyecem ama laparoskopiden sonra dış gebelik riski artıyormuş. Hangisi hayırlıysa o olsun diye dua ediyorum ben de.

Sizin klinik gözütokmuş canım. Biz daha eve gelmeden fatura bizden önce varmış oluyor :) Veya orada nakit ödüyoruz:)
Biz sadece opu da klinikte 50 eur ödüyoruz. Onu da neden ödüyoruz bilemedim. Ama transfer faturası gelince onu da düşmüş oluyorlar. Sonrasında parça parça geliyor; kontroller ultrasonlar, opu transfer diye gidiyor. 1-2 ayda tamamlanıyor. Ama sürekli fatura gelince sanki sürekli tedavideyim gibi geliyor bana da :)

Bende tek tüp kaldı ama doğal yoldan yine olmadı. Tüp bebek tedavisinde genelde sol yumurtalığım daha iyi yanıt veriyor ama soldaki tüpüm yok. Sağda kanal solda aktif yumurtalık olunca denediğimle kaldım bence :)
Burada tedavi öncesi süreçle ilgili bilgilendiriyorlar. Her deneme 3-4 bin eur ama bize düşen 250-350 eur arası olacak dediler. Parça parça ama toplamda bu kadar ödüyor olmalıyız.

canim kusura bakma baya gec dondum tradik kazasi gecirdim ayagim kirildi falan neyse ben uclh hastanesinde yaptirdim ama ozel degil devlet karsiladi kayitli oldugun gp deki doktor yolladi beni bagli oldugun belediyeye gore sana ucretsiz hal veriyorlar mesela benimki 2taneydi ilkinde kizim tutundu simdi tekrr bir bebek istersem ucretli olucak 6tame embrito her sene odiyorum ellerinde tutsublr diye dirum bu ogrenmek istedigin seyleri sor canim

Sen de Almanyada mısın canım?
Benimle aynı şekilde devlet sigortalı bir tanıdığım 800Euro ödemiş tüp bebeğe. İkizleri olacak, Bir kız bir erkek
Sen 250-350 arası ödüyorsan gene iyi bence.
Ben başka da hiç araştırmadım ya da sormadım ne kadar tutacağını. Ama her ihtimale karşı masraflarımı kıstım. Çok tutarsa sonradan sıkışmıyım diye.

Ben Belçika’dayım. Burası daha ucuz ve burada sanırım dondurulmuşlar için de 5 yıl ödeme yapmıyoruz. Daha fatura gelmedi en azından. Almanya’dan farklı olarak 6 hak var bir de..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…