- 22 Nisan 2018
- 632
- 1.609
- 63
- Konu Sahibi Hurihuri2013
- #8.601
Bizim ki biraz karisik en basindan anlatayim. Simdi biz TRden buraya tasinmadan once bir tup bebek yaptirdik. Fakat amacimiz bu embiryolari dondurmak ve sonradan almakti. Ben yeni bir ise basliyacaktim hemen hamile kalmak istedim. Cunku o zaman zannettik ki biz cocuk sahibi olmak isteyince hemen olacak. Yasim ileri olmasina ragmen hep cok kolay olacagini dusundum. Bir sigorta gibi dusunduk bu embiryo dondurma olayini. Fakat hic beklemedigimiz bir sey oldu ve yumurtalarda cok dusuk oranda bir dollenme gerceklesti. Tabii biz bunu gorunce cok uzulduk ve sok olduk. Hemen hollanda’da klinige gittik. Ama onlarda en az 1 yil spontan deneme sarti varmis siz biraz daha deneyin oyle gelin dediler. Ben de yasimin ileri oldugunu daha once bir tup bebekte kotu denememiz oldugunu soyledim. Hic dinlemediler kurallar boyle dediler. Ben de bu nedenle TRde yine ayni merkeze gittim ve 1 deneme daha yaptim. Fakat hollandada rahim filmimizide cekmek istemedikleri icin mecburen rahim filmsiz gittim ve oyle denedik. Cunku vakit yoktu film cektirmek icin. Bu denemde yine olmadi malesef. Bu surecte TRde olsak hersey daha kolay olurdu ama kismet buymus.
Sen zaten bir tedaviye baslamisken ulke degisikliginden basa sarmak cok sacma geliyor bana. Türkiye’de doktorunuz bir rapor yazsa, hasta su kadar yil spontan denedi, asilama yapildi, tup bebek yapildi vs gibi detayli yazsa, gittiginiz ulkede bu raporu kabul etmeliler. Uluslararasi bir uygulama bu. Benim doktorum 2 sene once benden laparoskopi istemisti cunku burada ilacli film cekilmiyor, Bende Turkiye’de rahim filmi cektirdim, sigortama da faturasini yolladim ucretini geri aldim, doktoruma da muayene ve teshis raporu yazdirdim burdaki doktoruma getirdim. Boylelikle laparoskopi islemini atlamis olduk bu sekilde.
Saglikla ilgili uygulamalarda hasta gecmisi cok onemli, daha onceki islemleri, spontan denemis olmanizi nasil yok sayarlar, saka gibi. Sigortanizla ve türkiye’deki doktorunuzla konusursaniz size bir yol gosterirler diye dusunuyorum ben hala. Cunku Almanya’dan bir cok kisinin IVF icin hollandaya gittigini biliyorum, orada kurallar daha esnek oldugu icin. Evli olma ve yas kriteri yok, yurtdisindan basvurular hemen kabul ediliyor mesela.