Yurtdışında tüp bebek yaptıran arkadaslar

Benim esim 1 kere kan verdi. Bide sonrasinda kendimi pek iyi hissetmiyorum falan dedi. Ben onun uzerine 40 kere falan vermisimdir:) Biz kadinlar mecburen daha dayanikliyiz bence:)))
benim eşim de hastanelerden hic hoşlanmaz ama bu süreçte o kadar çok geldi ki benimle tüm hayatında bu kadar gitmemiştir. onun için büyük zorluk da bu :)
biz daha güçlüyüz çünkü anne olmak bunu gerektiriyor. ama babalarin da bebek dogduktan sonra güçlerine ihtiyacimiz var. çoçuk bakarken yardimci olmalari işleri kolaylastiriyor :)

Benim eşim kan verdi şimdi hakkını yemeyim, öncesinde hemşireler sakinleştirmek zorunda kaldılar bir süre. Güler güzlü falanlardı. Bizi de hemen delik deşik ediyorlar kaşla göz arasında :)))
benim eşim de kan verdi damarlari da bir iyi hic zorlanmadi. bende damar yok genelde el ustunden aliyorlar ve aninda şişip morariyor :) ama ben de cocuklugumdan alişkınim hobi olarak kan veriyorum neredeyse :)

Yok hakikatten. Normal hayatlarına devam edebiliyorlar. Yeri geliyor biz işe bile gidemiyoruz ya :KK43: ay akşam akşam canım sıkıldı he..
hemen de sıkıldı ama canin olmaz ki.. hani dayanikliydik.. sadece iğneye dayanmakla olmuyor bu.. bazi gerçeklere de dayanikli olmak lazim :)

Rahim filmi sonrası kanalda oluşan minik bir enfeksiyon nedeniyle diye tahmin ediyoruz canım. Burada zaten sigorta ilaçlı rahim filmini karşılamıyor, %100 tanı ve tedavi etkinliği olmadığı için, ve bu yöntemle kesin cevap bulamayanlar illaki laporoskopi yaptırıyor, aynı işlemi 2 defa ödemiş oluyorlar. Birde rahim filmi sonrası antbiyotik veriyorlarmış, sebepsi antibiyotiğede karşılar.
bana da rahim filminden sonra 3 gun antibiyotik kullandirmisti doktor enfeksiyon olmasin diye. ama benim hayatimin şoku kutusan 3 tane antibiyotik çikmasiydi malum turkiyede oyle degil :)

Benim esim 1 kere kan verdi. Bide sonrasinda kendimi pek iyi hissetmiyorum falan dedi. Ben onun uzerine 40 kere falan vermisimdir:) Biz kadinlar mecburen daha dayanikliyiz bence:)))

Yok hakikatten. Normal hayatlarına devam edebiliyorlar. Yeri geliyor biz işe bile gidemiyoruz ya :KK43: ay akşam akşam canım sıkıldı he..

benim eşim de hastanelerden hic hoşlanmaz ama bu süreçte o kadar çok geldi ki benimle tüm hayatında bu kadar gitmemiştir. onun için büyük zorluk da bu :)
biz daha güçlüyüz çünkü anne olmak bunu gerektiriyor. ama babalarin da bebek dogduktan sonra güçlerine ihtiyacimiz var. çoçuk bakarken yardimci olmalari işleri kolaylastiriyor :)

Şimdi onlara sorsak, ruh halleri dalgalı, ne zaman ne isteyeceği belli olmayan kadınlarla diken üstünde yaşadıklarından şikayet ederler :) hep hormonlardan bunlar.

Neyse ben fazla dökülmeyim kızlar, eşim arada buradaki mesajlarımı okuyabilir :) hello beyb! :))

benim eşim de kan verdi damarlari da bir iyi hic zorlanmadi. bende damar yok genelde el ustunden aliyorlar ve aninda şişip morariyor :) ama ben de cocuklugumdan alişkınim hobi olarak kan veriyorum neredeyse :)

Denniscim hiç kansızlık sorunu yaşadın mı? Ben geçen sene arka arkaya dış gebelik, ameliyat, düşük derken çok kan kaybettim. Sonra uzunca bir dönem kendimi baya stresli halsiz hissettim ve nihayetinde kan değerlerime baktırmayı akıl ettim. Minimumdaydı demir değerim. Bu transfer netleşince mutlaka yine baktıracağım. Gebelik oluşması, devamı ve bebeğin sağlığı için demir çok önemli. Ama kimse söylememişti bana. Aklınızda olsun.

o kadar da sıkılmadımm:) Ben dayanırım her şeye bu yolda... Erkek olmak istemezdim doğrusu.
Bende hiç sıkılmadım ilk tedavide opu dan sonra eşim halimi görünce bi daha tüp bebek konusunu açmıyoruz demişti. Bende ona dedim senin bi zorluğun yok ben katlanıyorum acıysa ben çekiyorum dedim .Devam ettim hep şimdi bisey olsa hep diyor dikkat et her zorluğu sen çektin benim bi zorluğun yok bisey olmasın diyor .
Hakkini yemiyeyim bi kaç defa kan verdi hepatit aşısı falan oldu :) onunda azıcık katkısı oldu :)

Denniscim hiç kansızlık sorunu yaşadın mı? Ben geçen sene arka arkaya dış gebelik, ameliyat, düşük derken çok kan kaybettim. Sonra uzunca bir dönem kendimi baya stresli halsiz hissettim ve nihayetinde kan değerlerime baktırmayı akıl ettim. Minimumdaydı demir değerim. Bu transfer netleşince mutlaka yine baktıracağım. Gebelik oluşması, devamı ve bebeğin sağlığı için demir çok önemli. Ama kimse söylememişti bana. Aklınızda olsun.
ben hic yaşamadim canim. ama miyom ameliyati sonrasi bir kutu demir hapi kullandirdi doktorum tedbir amacli. belki kullandirmasa ben de yaşardim bilmiyorum. sonucta o sureclerde depolarin boşalmasi normal. dedigin gibi demir eksikligi, kansizlik hem seni çok zorluyor hem de hamileligi engelleyebiliyor. yilda minumum bir bazen iki kere dahiliye ve endokrin tahlillerimi yaptiriyorum ben.basit bir kan sayimi bile bazi hastaliklarin habercisi olabiliyor ihmal etmiyorum o nedenle.
sen de mutlaka baktir canim.. icini rahatlatacak herseyi yaptir ki ikinci tedaviye gerek olursa kafan rahat ilerle

o kadar da sıkılmadımm:) Ben dayanırım her şeye bu yolda... Erkek olmak istemezdim doğrusu.:):):):):)
bravo sana tabiki dayanacaksin sonunda harika bir sey elde edeceksin :) bu arada erkekler de bizdeki hormonal degisikliklerin sonuclarini yasiyor. hic de anlam verebildiklerini sanmiyorum.bunun icin tup bebek tedavisi de gerekmez ayda 2-3 kere hormon dengesi degisen insanlariz :)

o birazda paylaşımcı olmamızdan kaynaklanıyor :))
birazcik da tipta cift anadal yapmamizdan.. meslegimiz ne olursa olsun hepimizin icinde bir doktor var :)

Bende hiç sıkılmadım ilk tedavide opu dan sonra eşim halimi görünce bi daha tüp bebek konusunu açmıyoruz demişti. Bende ona dedim senin bi zorluğun yok ben katlanıyorum acıysa ben çekiyorum dedim .Devam ettim hep şimdi bisey olsa hep diyor dikkat et her zorluğu sen çektin benim bi zorluğun yok bisey olmasın diyor .
Hakkini yemiyeyim bi kaç defa kan verdi hepatit aşısı falan oldu :) onunda azıcık katkısı oldu :)
benim eşim de her aksam arayip igneleri vurdun mu diyor.. daha once unutmustum ya, bu kez ikinci gun yine unuttum. ben tabii saat kurdum tekrar ama yine de o da kendine gorev edindi her gun 19;30 da igneler tamam diye rapor veriyorum :)
selma cim eşin dogumuna girecek mi? konusuyor musunuz ?

benim eşim de her aksam arayip igneleri vurdun mu diyor.. daha once unutmustum ya, bu kez ikinci gun yine unuttum. ben tabii saat kurdum tekrar ama yine de o da kendine gorev edindi her gun 19;30 da igneler tamam diye rapor veriyorum :)
selma cim eşin dogumuna girecek mi? konusuyor musunuz ?
Aslında hiç konuşmadık daha ama girer mi hiç sanmıyorum. Ignelerimi onun yapmasını istemiştim yapmamıştı. Ben sana batıramam iğneyi acı çektiğini görmek istemiyorum demişti sırf bu yüzden ikinci defa tüp bebek tedavisini yaptırmak istemiyordu .Ama ben girmesini isterim o varken daha rahat hissederim diye düşünüyorum. Inşallah normal doğum olursa ikna ederim ben onu :)

Aslında hiç konuşmadık daha ama girer mi hiç sanmıyorum. Ignelerimi onun yapmasını istemiştim yapmamıştı. Ben sana batıramam iğneyi acı çektiğini görmek istemiyorum demişti sırf bu yüzden ikinci defa tüp bebek tedavisini yaptırmak istemiyordu .Ama ben girmesini isterim o varken daha rahat hissederim diye düşünüyorum. Inşallah normal doğum olursa ikna ederim ben onu :)
Sezaryen da olsa normal Doğum da olsa zaten bir şey görmeyecek, senin yanında duracak..umarım girer ve o özel anı birlikte yaşarsınız :)

Benim eşim kan verdi şimdi hakkını yemeyim, öncesinde hemşireler sakinleştirmek zorunda kaldılar bir süre. Güler güzlü falanlardı. Bizi de hemen delik deşik ediyorlar kaşla göz arasında :)))
Benimkinden de zorla kan aldilar. Onun icin Ozel bir ida bile ayarladilar. Hemsire korkuyorsan yat diyor. Benim ki yok o kadar korkmuyorum falan demisti. Ben ise gidip laboratuvar da kan veriyorum.

Ben isterim esimin yanimda olmasini dogumda. Destek olur, guc verir diye dusunuyorum.

Back
X