Yurtdışında tüp bebek yaptıran arkadaslar

Günaydinn Kizlar :halay::halay:
DilanBoran DilanBoran canim coookk sevindimm,, gözün aydin olsun, rabbim saglicakla büyütmeyi nasip etsinn insallah :anneadayı::anne:
Allahim banada en kisa zamanda hayirlisiyla böyle güzel haberler almayi nasip eder insallah, bu sefer kucagimizada aliriz insallah :emir_bebek::emir_bebek::anne::anne:

Hepinizin yazdiklarini tek tek okudum, en cok sasirdigim hastaneden geldikten sonra bebek alisverisiyle evine gelip onlari sergileyen kisi oldu, kendime yapilmis gibi zoruma gitti :( Insan ilk basta algiliyamiyor, kim iyi niyetle söylüyor kim degil diye, veya belkide herkes aklindan kötü düsünceyle yapmiyordur, ama ben kendim icin karar aldim, bana iyi gelmeyen insanlarla arama mesafe koyuyorum, ve böyle daha cok mutluyum.
Ben etrafinda öyle cok insana ihtiyac duyan birisi degilim, Esim ve Annem bana yetiyor, 1-2 tanede yakin kiz arkadasim var, ama yakin dediysem 2 ayda bir belki görüsürüm ama yanlarindayken kendimi iyi hissederim.
Amin🤲🤲. Insallah sen de bu tedavinde kavusursun bebisine.🤲🤲
Kizlar birsey sorabilirmiyim, Transfer den önce Rahim kalinligina bakiliyor ve Progesteron a bakiliyor ya, sizdede yapildimi ve Kacinci günde bakildi ve nekadardi? Ve Rahim kalinligi icin estrafem haric baska bisey yaptinizmi? ben 13.ü gün Rahim kontrolu icin gitmeliyim, cok heycanliyim :halay:

DilanBoran DilanBoran buarda progesteron harika cikmis, nasil kullaniyorsun igne mi fitilmi?
benim transferden 2 gun once progesterone 37 cikti. Ben rahimi kalinlastirmak icin sabah aksam estrofem ve 3 gunde bir degistirdigim banti kullaniyorum. Progesterone olarak sabak aksam 200 luk fitil ve 1.5 vials igne yaptiriyorum. Onceden 1 vial di progesterone degerim 37-30-28 olunca dedim bu devamli dusuyor extra almalimiyim diye sordum Ben biraz daha fazla tedbir istedigim icin igneyi 1.5 yapti. Cok sukur 40 a yukselmis. Onun icin de rahatladim . Ama ben 25 gun lucrin vurundugum icin boyle herhalde. Gecen sene sadece 1 vial igne vurunuyordum 64 lerde cikiyordu.

Merhaba kizlar bir suredir yogunluktan yazamadim. Tum mesajlarida okuyamadim ama. DilanBoran DilanBoran guzel haberlerini gordum. Tebrik ederim canim:) @Blablup nasil gidiyor transfer sonrasi. Iki tane koydular dimi buarada?
Sagol canim. Darisi sizlerin basina Insallah 🤲🤲

Haftada 1 defa yesen iyi olur aslında. Ben severdim balığı zaten ama şimdi daha çok seviyorum .Eşimde bunu duyunca hep alıyor:) ama tabletini alırsan yemeden de sorun olmaz .Ben vitamin olarak sadece magnezyum ve folik asit alıyorum ama benim kullandigim folik asitte bütün vitaminler de var .
Balık açılışını bir kere yapsam devamı gelecek aslında, güvendiğim bir yer bulsam alıcam. Bana da folik asit ve omega3 verdi. Gerçi ben hala östrojen bantına, progesteron fitili ve iğnesine devam ediyorum.

Iyi gidiyor saniyorum sese`cim :emir_bebek:Simdilik hic belirtim falan yok. Evet 2 adet transfer edildi, Allah`im bana bagislasin ikiside tutunsun insallah :KK200::KK200:
Insallah canim belirti olmamasi normal. Bir cok insan belirti yasamadan hamile oldugunu ogreniyor. Ben sonucun iyi olacagina cok inaniyorum. 3. bebek haberimiz yakin zamanda gelecek insallah.
Benim de belirtim yoktu mesela:) hala da var diyemem. Tansiyonum düşüyor çabucak da yoruluyorum sadece. Bilmesem hamileliğe yorar mıydım bilmem. Mevsim geçişi diyebilirdim 😊

Selma`cim sen gebelik hazirligindan itibaren ayni folit asidi mi kullandin canim? Benim doktorum ilk trimester icin ayri, 2. trimester icin ayri folik asit icerikli tablet onermisti. Doktoruna bir sor istersen sende. Cunku depolarindaki dengeler her ay farkli sekilde degisiyor. Ilk trimesterde folio, ikinci trimester de femibion 2 kullanmistim canim, aklinda olsun bir arastir istersen.
Ben ilk trimester içim Folio’nun ilk 12 hafta için olanını kullanıyorum mesela. Sonra normaline geçecekmişim.

Kizlar birsey sorabilirmiyim, Transfer den önce Rahim kalinligina bakiliyor ve Progesteron a bakiliyor ya, sizdede yapildimi ve Kacinci günde bakildi ve nekadardi? Ve Rahim kalinligi icin estrafem haric baska bisey yaptinizmi? ben 13.ü gün Rahim kontrolu icin gitmeliyim, cok heycanliyim :halay:

DilanBoran DilanBoran buarda progesteron harika cikmis, nasil kullaniyorsun igne mi fitilmi?
Benim rahim kalınlığıma tam ne zaman baktıklarını hatırlamıyorum. Regliden önce gitmiştim. Reglimin ilk günü östrojen bantına başladım. 2 günde bir değiştiriyorum. Transferden 4 gün önce falan progestana başladım. (Onu da eksik almışım transfer günü doktor düzeltti :KK43: )
Değerlerimi bana hiç söylemediler. Hiç bir bilgim olmadı.
Gebeliği öğrenince bu ilaçlara devam etmemi yanına da ek olarak iğne olmamı söylediler. Progesteron için iğne oluyorum günde 2 doz, sabah akşam. Fitil de var ekstradan sabah akşam. Progestreron değerim düşük çıkmıştı ya, bir de onun için üzülmüştüm.
12. Haftaya kadar kullanıcam bu şekilde.

Son düzenleme:
Benim rahim kalınlığıma tam ne zaman baktıklarını hatırlamıyorum. Regliden önce gitmiştim. Reglimin ilk günü estrofem banta başladım. Transferden 4 gün önce falan progestana başladım. (Onu da eksik almışım transfer günü doktor düzeltti :KK43: )
Değerleri bana hiç söylemediler. Hiç bir bilgim olmadı.
Ben de sormadım çünkü bu kadar çok bilgim yoktu.
En iyisini etmissin canim, kafa agritmadan baska bir ise yaramiyor bu bilgiler

Bu kadar önemli olduğunu bilseydim didiklemeden duramazdım canım:) o sırada farkında değildim.. progesteronun düşük diye iğne verdiklerinde öğrendim her şeyi:) dedim progesteron neymiş? Aaaa en önemli hormon nerdeyse:)
Yaaa ama bilmemek de iyi oluyor bazen kafan rahat ediyor.

Bu kadar önemli olduğunu bilseydim didiklemeden duramazdım canım:) o sırada farkında değildim.. progesteronun düşük diye iğne verdiklerinde öğrendim her şeyi:) dedim progesteron neymiş? Aaaa en önemli hormon nerdeyse:)
Yaaa ama bilmemek de iyi oluyor bazen kafan rahat ediyor.
Ben de tam tersi dusunuyorum kizlar. Ne kadar bilgi o kadar iyi. Bana bunu 16 yiilik tecrubem ogretti. Bazi dr lar dolandirici oluyor her seyi onlarin eline birakinca hata olabiliyor. Mesala Ben igneyi yukseltmek istedigimi soylemesem belki degerim daha cok dusecekti. Tedavinin icinde olmak bilincli olmak en guzeli. Bana baska bir dr asilama da folik asid bile vermedi. Ayrica asilamayi yanlis yapmis Tup bebek dr mun soylemesine gore . Bir de $15.000 para istemislerdi Tup bebek icin.
Benim gibi cok uzun yillar cocuk hasreti cekince sifir hata olmasini istiyorsunuz. Allah kimseyi Benim gibi cok uzun yillar bekletmesin. Her gecen sene cok zordu benim icin.

Yelekcim, senin karinda herhangi bir buyume varmi? Daha erken galiba.
Yok aslında ama eski pantolonlarımı da giyemiyorum. Sıkıyor, karnıma baskı yapmasın, rahimi sıkıştırmasın istiyorum. Dar hepsi, eşofmanlarla takılıyorum şimdilik ya da tayt giyiyorum onda sıkmıyor. Bir de göbekten iğne olunca pantolonlar sert geliyor.

Ben de tam tersi dusunuyorum kizlar. Ne kadar bilgi o kadar iyi. Bana bunu 16 yiilik tecrubem ogretti. Bazi dr lar dolandirici oluyor her seyi onlarin eline birakinca hata olabiliyor. Mesala Ben igneyi yukseltmek istedigimi soylemesem belki degerim daha cok dusecekti. Tedavinin icinde olmak bilincli olmak en guzeli. Bana baska bir dr asilama da folik asid bile vermedi. Ayrica asilamayi yanlis yapmis Tup bebek dr mun soylemesine gore . Bir de $15.000 para istemislerdi Tup bebek icin.
Benim gibi cok uzun yillar cocuk hasreti cekince sifir hata olmasini istiyorsunuz. Allah kimseyi Benim gibi cok uzun yillar bekletmesin. Her gecen sene cok zordu benim icin.

16 senenin sonundaki mutluluk mu bu yaşadığın? Maşallah.. bilmiyordum. Çok geçmiş olsun. Ben sonradan katıldığım için çoğunuzun geçmişini bilmiyorum.
Elbette canım, öğrenmek kadar güzel bir şey yok...
benim o noktada dediğim ironiydi “bazen” işe yaradığı... mesela ben progesteron mevzusunu önceden bilseydim kafama takıp sorun edecektim düşük diye hormonum. Bebek tutmayacak diye düşünecektim. Ekstra stres yaşayacaktım. Bilmediğim için boşuna stres yaşamadım o manada ironi yaptım.
Yoksa her zaman bilgili olmak çok işe yarıyor. Hele ki bu konuda. Benim bir akrabamın da başına neler geldi yine bu çocuk ile ilgili tedavilerde..
Maalesef, çok fena doktorlar da var, o kadar zor güveniyordum ki doktorlara. Hala da güvenmiyorum. Fabrika gibi olmuşlar sanki artık kimileri..
ama neyse ki artık bebeğin karnında ve bence herşey çok güzel olacak. ❤❤🙏🏻🙏🏻

16 senenin sonundaki mutluluk mu bu yaşadığın? Maşallah.. bilmiyordum. Çok geçmiş olsun. Ben sonradan katıldığım için çoğunuzun geçmişini bilmiyorum.
Elbette canım, öğrenmek kadar güzel bir şey yok...
benim o noktada dediğim ironiydi “bazen” işe yaradığı... mesela ben progesteron mevzusunu önceden bilseydim kafama takıp sorun edecektim düşük diye hormonum. Bebek tutmayacak diye düşünecektim. Ekstra stres yaşayacaktım. Bilmediğim için boşuna stres yaşamadım o manada ironi yaptım.
Yoksa her zaman bilgili olmak çok işe yarıyor. Hele ki bu konuda. Benim bir akrabamın da başına neler geldi yine bu çocuk ile ilgili tedavilerde..
Maalesef, çok fena doktorlar da var, o kadar zor güveniyordum ki doktorlara. Hala da güvenmiyorum. Fabrika gibi olmuşlar sanki artık kimileri..
ama neyse ki artık bebeğin karnında ve bence herşey çok güzel olacak. ❤❤🙏🏻🙏🏻
Cok sukur oglusum karnimda. Cok bekledim cok acilar cektim ama mutlu sona yakinlastim galiba. Korkularim tereddutlerim her seyi bilme arastirma istegim onu kaybetme korkusundan. Maddi ve manevi cok zor gunlerdi. Benim de kotu deneyimlerim oldu dr lar ile. Dedigin gibi bazi dr lar ticarete dokmus.

Cok sukur oglusum karnimda. Cok bekledim cok acilar cektim ama mutlu sona yakinlastim galiba. Korkularim tereddutlerim her seyi bilme arastirma istegim onu kaybetme korkusundan. Maddi ve manevi cok zor gunlerdi. Benim de kotu deneyimlerim oldu dr lar ile. Dedigin gibi bazi dr lar ticarete dokmus.
Allah bir daha yaşatmasın canım..
başarmışsın:)
Ultrason günün ne zaman?

Balık açılışını bir kere yapsam devamı gelecek aslında, güvendiğim bir yer bulsam alıcam. Bana da folik asit ve omega3 verdi. Gerçi ben hala östrojen bantına, progesteron fitili ve iğnesine devam ediyorum.
Bizde tanıdık bi türk marketi var ordan alıyoruz balığı.

Folik asiti hamilelik boyunca kullanıyoruz ve diğer vitaminleri ama diğer progesteron için olanlar 12. Haftaya kadar .gerekmedikce biraktiriyorlar. Inşallah seninde o zamana kadar gerek kalmaz.

Çok şükür geride kaldı canım oğlusun bu hasreti bitirecek gerçekten dilekolay 16 yıl rabbim mükafatını versin inşallah ben 3 yıldır artık bıkmıştım.

Inanmiyorum 16 yildir mi tüpbebek tedavisindesin,, Allahim ne zor günler gecirmissindir, Rabbim sana öyle hayirli evlat versinki bu gecen 16 senenin her saniyesine degsin insallah ve bizlere de insallah Amin

Çok şükür geride kaldı canım oğlusun bu hasreti bitirecek gerçekten dilekolay 16 yıl rabbim mükafatını versin inşallah ben 3 yıldır artık bıkmıştım.
Amin canim.🤲🤲. Bana bu bebis cok iyi gelecek yeni bir hayat gibi dusunuyorum.? Bugun guzel bir haber daha aldim . Kuzenimin kuzeninin 22 yildir olmuyordu onun esi de hamileymis cok sukur. Insallah 2019 senesin de herkesin hasreti son bulur 🤲🤲🧿

Inanmiyorum 16 yildir mi tüpbebek tedavisindesin,, Allahim ne zor günler gecirmissindir, Rabbim sana öyle hayirli evlat versinki bu gecen 16 senenin her saniyesine degsin insallah ve bizlere de insallah Amin

16.5 yillik evliyim canim. Her sene ugrastim dersem yalan olur. Evligiminin 2. Yilindan beri drlar ile ugrasiyorum. Cogu zaman maffiyattan hic bir sey yapamadik falan bu zamana kadar geldik. Ekim 13 de 17. Yilimiz bitecek en buyuk hediyemiz bebegimiz olacak. Onun icin herkese diyorum hic kimse hemen pes etmesin. Maddiyatiz yettigince devam etmeliyiz.

Back
X