Yurtdışında tüp bebek yaptıran arkadaslar

Hosgeldin canim. Ne cok sey yasamissin, cok uzuldum :KK43: Boyle stresli bir surecte insanin ruhsal dengesini korumasida zor oluyor. Ben yumurtalik rezervinin iyilestirilemeyecegini bilmiyordum, internetten arastirdin mi? Istanbulda hastahanelere, tup bebek kliniklerini email veya telefon yoluyla bile ulasip direk doktorlardan yanit alabilirsin bence. Saniyorum Bülent Tiras in kliniginde whatsapp ile danisma hatti bile var. Hikayeni yaz, umut verici bir tedavi plani sunarlarsa gider yaptirirsin canim.
Hosbulduk canim.
Ruhsal halim içler acisi durumda...inanki aynaya bakinca bile kendimi taniyamiyorm artik. Stres, üzüntü, hayal kıriklığı...olumsuz herşey var 😢Doktorum reserve konusunda ne dediyse bende okadarini biliyorum. Biraz araştirma yaptıysamda olumlu birşey bulamadım. Seninde yazdığın gibi bide Istanbuldaki merkezleri bir arıştırmam gerekiyor.

Hoşgeldin bu foruma.. Nerede yaşıyorsun? Yaşadıkların için üzüldüm canım... ama yalnız değilsin, bu sorunu yaşayan bir sürü insan var. kaç kere topladılar yumurtalarını?
Oluyor muymus öyle yani toplamakla azalıyor muymuş? İlk defa duydum da.
Allah’tan ümit kesilmiyor canım..

Üst üste tedavi yaşamışsınız, e bir de kayıp.. kolay şeyler değil.. Bunlar sizi çok yormuştur. Yaşarken insan anlamıyor güçlü oluyor, dayanıyor, direniyor ama gerçekten zor süreçler bunlar. Yıpratıcı... Kendinize, birbirinize anlayış gösterin...

Hep derler sağlıklı 1 yumurta, 1 sperm yetiyor bu iş için, doğru geliyor kulağa..
burada benden çok daha tecrübeli arkadaşlar var.

Yarın doğum gününse dayanamaz eşin sana, barışma vesileniz olsun inşallah..
Hosbulduk canim. Almanyada yaşiyorum. Toplam dört kere toplandi. Birinde hic yumurta cikmadi. Olanlarda tutmadi. Yumurta az olunca böyle cabucak azalabiliyormuş dedi doktorum...böyle birşey insanin aklina gelmezki zaten.
Bu sürec cok zor. Bunu sadece yaşiyanlar,bizler anlariz...Ama dayaniyorsun işte. Allah bir şekilde güc veriyor.
O bir Sperm ve bir sağlikli yumurtayi bulmak sorun... buluncada tutmuyor işte.malum durumum ortada 😭

Hosbulduk canim.
Ruhsal halim içler acisi durumda...inanki aynaya bakinca bile kendimi taniyamiyorm artik. Stres, üzüntü, hayal kıriklığı...olumsuz herşey var 😢Doktorum reserve konusunda ne dediyse bende okadarini biliyorum. Biraz araştirma yaptıysamda olumlu birşey bulamadım. Seninde yazdığın gibi bide Istanbuldaki merkezleri bir arıştırmam gerekiyor.

Canim bende cok tecrubeli degilim
ama her ay yumurta sayi ve kalitesi ayni olmuyor, her ay yeni yumurta uretiyoruz. Bence mutlaka baska uzmanlarla da konus, yumurta donasyonu disinda neler oneriyorlar gormus olursun.

Ama simdi yeni bir tedaviye baslamadan önce kendini biraz toparlamani öneririm. Anliyorum kim bilir ne kadar yipranmissindir ama buna da sukur! Bizim kulturumuzde evli ciftleri cocuk yapma baskisi cok yipratiyor, bu baskiyi ustunuzden kaldirmaya calisin, ruh halini de duzeltebilir, daha olumlu dusunerek yeni bir tedaviye baslarsan sansin daha yuksek olacaktir.

Dogum gunun kutlu olsun!

Hosbulduk canim. Almanyada yaşiyorum. Toplam dört kere toplandi. Birinde hic yumurta cikmadi. Olanlarda tutmadi. Yumurta az olunca böyle cabucak azalabiliyormuş dedi doktorum...böyle birşey insanin aklina gelmezki zaten.
Bu sürec cok zor. Bunu sadece yaşiyanlar,bizler anlariz...Ama dayaniyorsun işte. Allah bir şekilde güc veriyor.
O bir Sperm ve bir sağlikli yumurtayi bulmak sorun... buluncada tutmuyor işte.malum durumum ortada 😭
Olacağına inan canım.. süreç zaten yıpratıcı, bari sen yıpratma kendini. Tutacak bir gün, olacak. Ne hikayeler var, sen de şahit olmuşsundur...
Bizim de olacak:)

Baslafim canim on hazirliga simdi.dogum kontrol hapi kullaniyorum.histeroskopi yapilcak haftaya sonrasinda da iste diger ilaclar basliycak sanirim.mayis gibi de transferin olur dedi dojtorum.bakslim hayirlisi.brn amerikada yasiyorum ama izmirde tedsvim suruyor.esim gidip geliyor arada iste.sen nerdesin.ne durumdasin susn?

Hayirli olsun tedavin canim. Ben Hollanda’dayim. 2 defa TRde tup bebek tedavisi oldum negatif oldu sonucu. Simdi Hollanda’da tedavi almak icin calisiyorum:) Bakalim gelecek ay sonu belli olacak tedavim.

Hayirli olsun tedavin canim. Ben Hollanda’dayim. 2 defa TRde tup bebek tedavisi oldum negatif oldu sonucu. Simdi Hollanda’da tedavi almak icin calisiyorum:) Bakalim gelecek ay sonu belli olacak tedavim.
Cok tesekkur ederim @Sese1212.senin de tedavin hayirli olsun.insallah bu tedavinde pozitifi gorursun canim.

Canim bende cok tecrubeli degilim
ama her ay yumurta sayi ve kalitesi ayni olmuyor, her ay yeni yumurta uretiyoruz. Bence mutlaka baska uzmanlarla da konus, yumurta donasyonu disinda neler oneriyorlar gormus olursun.

Ama simdi yeni bir tedaviye baslamadan önce kendini biraz toparlamani öneririm. Anliyorum kim bilir ne kadar yipranmissindir ama buna da sukur! Bizim kulturumuzde evli ciftleri cocuk yapma baskisi cok yipratiyor, bu baskiyi ustunuzden kaldirmaya calisin, ruh halini de duzeltebilir, daha olumlu dusunerek yeni bir tedaviye baslarsan sansin daha yuksek olacaktir.

Dogum gunun kutlu olsun!
Cok teşekkür ederim. Yazdıkların bir nebze moral veriyor. Başka uzmanlarla görüşmem şart. Belki bir çaresi vardir. Allahdan ümit kesilmez.
Hele o kültürümüz kısmı tam nokta atışı olmuş. Artık bazı ortamlara girmiyorum. Cünkü o sorular bakışlar...illalah ediyorum artık.
Biraz toparlanabilsem zaten daha net düsünebilcem ama şuan o kadar aşağlardayimki öyle bir cukurdayımki etraf kapkaranlik ve hiiiic ışık yok...😢

Nerde denedin canim, Istanbulda mi ? Ve hic mi tutmadi yoksa düsükmü oldu? Ve Tedavi sürecini kiyaslarsan ne gibi degisiklikler var Türkiye ve Hollanda arasinda ?

Harika! Izmir`in havasida yarayacak sana kesin, orada taze taze balik, sebze meyveyle de beslenirsin kanda pozitifi gorene kadar! Bol sanslar simdiden!

Baharin keyfini cikarin bu ay canim, biraz kursa yogunlasirsin hem sonraki transfer donemine hazirlanmis olursun. Insallah bir sonraki deneme olumlu olacak senin icinde, biz seninle 1er tane negatif hakkimizi doldurduk, 2. transferlerin artik pozitif olma ihtimalleri daha yuksek olmali :)

Kasim cocugu olacak, ilk okulda somester orada da eylulde mi basliyor canim? O zaman ilk okula daha olgunlasmis baslar :KK70: Benim planlar, hayeller hep uzun vadelidir boyle :kahve: :)

Balik yagi icin 1000mg cok degil mi canim? Ben icinde diger vitaminleride barindiran folik asit aliyorum, yuksek doz 800mg diye geciyor. Hemsireye sorsan mi acaba onceden, tavsiyeleri nedir diye?
Bizim süreçlerimiz bir bakıma benziyor dediğin gibi negatif hakkımız bitti. Daha doğrusu bizim nazlı bebelerin negatif hakkı bitti :)

Kizlar ben günde 3-5 lt arasinda su iciyorum, is yerinde en fazla su tuketimi yaptigim zaman cunku masamdan pek kalkmiyorum genelde, evdeyken kizim yattiktan sonra oturunca aklima geliyor ve fazla fazla icmeye calisiyorum.

Simdiye kadar surekli tuvalete gitmemistim, normale gore belki daha sik gidiyordum ama cok fazla gelmiyordu. Bugun ama neredeyse tuvalatte gecti sabahim. 500ml su iciyorum, karnim patlayacak gibi hemen tuvalete kosuyorum. Tutmamin imkanida yok cok agri yapiyor. Isyerinde odam koridorun sonunda, ve arada cipli kapi var, acilirken yuksek ses cikariyor. Saatlerdir herkes "tik tik tik" ayak sesi ve sonra "ziiirrrttt" kapi acilma sesi dinliyor sayemde... Su mu icmesem, ne yapsam bilemedim. Basina boyle birsey gelen var mi?

Birde, 2 gecedir hic iyi uyuyamiyorum, icimde sikinti falan yok, aslinda cok yorgun oluyorum am abir turlu dalamiyorum, dalsam bile saat basi uyaniyorum... ARtik kendimi yoklar oldum, acaba stresliyimde bastiriyor muyum diye dusunuyorum :S
Canım 5 lt biraz fazla değil mi? En fazla 3 lt olsa sen de biraz rahatlarsın bence. Ama ne olursa olsun su içmeyi bırakma sakın

Nerde denedin canim, Istanbulda mi ? Ve hic mi tutmadi yoksa düsükmü oldu? Ve Tedavi sürecini kiyaslarsan ne gibi degisiklikler var Türkiye ve Hollanda arasinda ?

Istanbul’da canim. 2 embiryom vardi zaten ve tutmadilar. Kiyaslamaya gelince ben burda ki saglik hizmetlerini begenmiyorum. Ve TR’de ki doktorlarin cok daha iyi ve bilgili oldugunu dusunuyorum. Belki TR’de yetisip buraya yeni yerlestigim icin olabilir ama saglik hizmetlerinin TR’de kesinlikle daha iyi oldugunu dusunuyorum. Zaten yurtdisindan TR’ye giden cok hasta var. Buranin tek avantaji tedavinin sigorta tarafindan karsilanmasi. Sen ne dusunuyorsun TR’yle kiyaslayinca?

Istanbul’da canim. 2 embiryom vardi zaten ve tutmadilar. Kiyaslamaya gelince ben burda ki saglik hizmetlerini begenmiyorum. Ve TR’de ki doktorlarin cok daha iyi ve bilgili oldugunu dusunuyorum. Belki TR’de yetisip buraya yeni yerlestigim icin olabilir ama saglik hizmetlerinin TR’de kesinlikle daha iyi oldugunu dusunuyorum. Zaten yurtdisindan TR’ye giden cok hasta var. Buranin tek avantaji tedavinin sigorta tarafindan karsilanmasi. Sen ne dusunuyorsun TR’yle kiyaslayinca?
Ben instegramda görmüştüm. Bir doktor reklam yapıyordu Almanya, Hollanda, Fransa, Belçika dan tüp bebek için Türkiye’ ye davet ediyordu. Şu an ilacı hatırlamadığım için belki söylediklerim anlamsız olacak ama bir etken maddeden bahsediyordu ve bu ab de kullanılması yasak olan bir şeymiş. Türkiye’de kullanılıyor ve tutunmada ciddi farklar yaşanıyor diyordu. O etken madde de sağlık için zararlı değilmiş. Doğrudur yanlıştır bilemem ama bir doktorun sağlık için zararlı değil ama ab de yasak demesi bana çok inandırıcı gelmedi. Şimdilik Türkiye’ de yaptırmayı düşünmediğim için de araştırmadım.

Ben aslinda zoraki Istanbulda yaptiriyorum, Malesef bizdeki Tasiyicilik hastaligina burdaki Genetikciler bakmiyor, sebebi ölümcül bir hastalik olmadigi icinmis. Yani Avusturyada yaptirabilmek icin her yolu arastirdim, üstelik Türkiye ile kiyaslarsan fiyatlar 2-3 Kati daha fazla, ama en azindan git gel stressi olmayacakti. Ama kismet böyleymis, bizde artik Tatile gidiyor diye düsünüyoruz kendimizi :) :)
Doktorumdan simdilik iyi bakalim pisman etmez bizi insallah, zaten ilk Transfer de tuttmus olmasi da beni biraz rahatlatiyor, yani dogru bir tedavi uygulamis bana ve tuttu, ama emrbyoda birseyler yolunda gitmediki kalbi durdu :( :( :( Rabbim bu sefer insallah yüzümüzü güldürür kucagimizi doldurur insallah

Canım 5 lt biraz fazla değil mi? En fazla 3 lt olsa sen de biraz rahatlarsın bence. Ama ne olursa olsun su içmeyi bırakma sakın

Hergün 5lt icmiyorum canim ama 3-5 arasinda oluyor. Bilmiyorum sizde de oylemi ama benim ictigin suyun markasina gore miktari degisiyor. Günde 5lt icebildigim su markasi mesela en sevdigim ve bana gore lezzeti olan su :) 1lt lik siselerde kana kana iciyorum ve cok fazla icmisim gibi hissetmiyorum. Diger marka sulari o kadar fazla icemiyorum, her seferde 2-3 yudum yetiyor.

Hergün 5lt icmiyorum canim ama 3-5 arasinda oluyor. Bilmiyorum sizde de oylemi ama benim ictigin suyun markasina gore miktari degisiyor. Günde 5lt icebildigim su markasi mesela en sevdigim ve bana gore lezzeti olan su :) 1lt lik siselerde kana kana iciyorum ve cok fazla icmisim gibi hissetmiyorum. Diger marka sulari o kadar fazla icemiyorum, her seferde 2-3 yudum yetiyor.
Canim acaba Sekerine baktirdinmi? bende cok su icerim, ama günde 2 LItre felandir, ve cok Su icmekde Böbreklere zarar verebilir, sürekli calistiriyor cünkü,, istersen sen bir Insulin e baktir, aclik ve tokluk Sekerine baktir

Ben instegramda görmüştüm. Bir doktor reklam yapıyordu Almanya, Hollanda, Fransa, Belçika dan tüp bebek için Türkiye’ ye davet ediyordu. Şu an ilacı hatırlamadığım için belki söylediklerim anlamsız olacak ama bir etken maddeden bahsediyordu ve bu ab de kullanılması yasak olan bir şeymiş. Türkiye’de kullanılıyor ve tutunmada ciddi farklar yaşanıyor diyordu. O etken madde de sağlık için zararlı değilmiş. Doğrudur yanlıştır bilemem ama bir doktorun sağlık için zararlı değil ama ab de yasak demesi bana çok inandırıcı gelmedi. Şimdilik Türkiye’ de yaptırmayı düşünmediğim için de araştırmadım.

Inanirim canim, türkiye`de neredeyse her türlü müdahale serbest. Genetik olarak tasiyicilik, dusuk gecmisi, ileri yas sorunu vs olmayanlar bile parayi verip genetik test yaptirip en saglikli embriyoyu transfer edebiliyorlar. Etik olarakta sorun yok. Tek seferde 3-4 embryo transfer ediliyor ki 3ten sonrasi zaten diger embriyolari harcamak demek... Burada mesela dogal seleksiyona cok mudahale edilmemeye calisiliyor, veya sirf cocugum saglikli mi diye test yaptimak imkansiz, dogal yolla nasil secme sansin yoksa bunda da aynisi oluyor. Ben olsam, burada 2-3 defa negatif aldiysam direk turkiye`ye giderdim. Belki daha fazla mudahale yapiliyor islem sirasinda ama bizim burada manevi olarak yasadiklarimiz da kolay seyler degil.

Canim acaba Sekerine baktirdinmi? bende cok su icerim, ama günde 2 LItre felandir, ve cok Su icmekde Böbreklere zarar verebilir, sürekli calistiriyor cünkü,, istersen sen bir Insulin e baktir, aclik ve tokluk Sekerine baktir

Sanirim bir saglik sorunum yok canim, insallah birseyde cikmaz. Doktorumda min. 3lt su icmemi soyledi zaten. Benim normal sartlarda gunde ictigim 2lt dir :) Sivi olarak baska birsey icmiyorum cunku. Cay, kahve, meyve suyu vs. yok. Sadece biraz meyve doppingi olsun diye meyve suyu, smootie falan hazirliyorum arada. Doktoruma sormustum daha once, 4-5 lt su icmem fazlami diye, eger o kadar su icebiliyorsan harika demisti.

Back
X