Yurtdışında tüp bebek yaptıran arkadaslar

Hayirli olsun transferin canim. Insallah minigin sana simsiki tutunur. Digeri de buna kardes olur sonrasinda. Degisik dr oldugu icin seni yanlis anlamis olabilir. Sen rahat ol bu surec de. Insallah pozitifi gorursun canim.
Evet muhtemelen kendi doktorum olmadığı için beni yanlış anladı canım. Kapıdan çıkarken hala rahat ol diyordu ama bilmiyor ki ben zAten sıkıntıya gelemem :) Umarım bu kez tutunur canım. 5 gün dışarıda yaşamayı biliyorsan bir zahmet hayata da tutun ama değil mi? Haftaya Cumartesi göreceğiz bakalım :)
Geçen sefer meraklanamadım bile 8. Gün sabah kan verdim öğleden sonra da adet başlamıştı. Bu kez meraklanacağım sonuç da güzel olacak umarım :)

Evet muhtemelen kendi doktorum olmadığı için beni yanlış anladı canım. Kapıdan çıkarken hala rahat ol diyordu ama bilmiyor ki ben zAten sıkıntıya gelemem :) Umarım bu kez tutunur canım. 5 gün dışarıda yaşamayı biliyorsan bir zahmet hayata da tutun ama değil mi? Haftaya Cumartesi göreceğiz bakalım :)
Geçen sefer meraklanamadım bile 8. Gün sabah kan verdim öğleden sonra da adet başlamıştı. Bu kez meraklanacağım sonuç da güzel olacak umarım :)
Insallah pozitifi gorursun canim. Transfer den sonra kullandigin ilaclar gecen sefer ki ile ayni mi?

Hahaha muhtemelen Ben de ilk gun hep otururum. Hic birsey olmayacak desede doktor yine dikkat ederim heralde. Sagol canim bilgi icin. Senin hamilelik nasil gidiyor? Bulanti falan varmi?
Canim ilk 3 gun uzan bence bol bol. Banyo yapma ve bol su ic. Ama bence en onemlisi transferden sonra Mc Donalds patates kizartmasi yemek :kk77:

Cok sukur benim hamileligim guzel gidiyor canim, negatif ruh halim, mide yanmalarim ve halsizligim disinda, ki bunlar cok normal bu aylarda.
Ya ona bakarsan bu bir tane bolunup ikizde olabilir. Benim bir arkadasimda oldu. Kismet tamamen bu is.

Allahimmm ne sansli ne kismetli bir arkadas. Tek seferde birden fazla cocuk yapabilen kadinlara hayranim :nazar:

Ya doktor ertesi gün normal hayata dönebilirsin diyor. Bedensel bir şeyler yapıyor olsam ben de gitmezdim ama akşama kadar oturuyorum kursta. Sandalyede oturmakla evde koltukta oturmak fark eder mi? Mesafe de metro ile beş dakika. Orada tüm gün oturacağım ve herhangi bir şey yapmayacağım için gideyim diyorum. Çünkü bu tedavide çok ders kaçırdım, hep kontrollere denk geldi dersler iyice kopmaya başladım. Bugün de dışarı çıktım öğleden sonra mc donalds a gittim :) bu ufak tefek şeylerden birşey olmaz diye umuyorum.

Canim doktorlar transferden sonra hemen normal hayata dön diyorlar, zaten tıbben kanıtlanmış, içerde kum tanesi gibi hafif embriyonun bizim hareketlerimizden etkilenmesi imkansız. Öyle hafifki zaten rahim içinde aşırı yavaş kımıldayarak yerleşiyor. AMA kadınlar kulübü yatılacak diyorsa bence yatılmalı :) Psikolojik olarak çok faydası var :) Birde, yine söylüyorum; patates kızartması.
Bugün de kendimi yumurtaları çalınmış tavuk 🐔 gibi hissediyorum:) gezen yumurta :)
Aç parantez korkudan espriyle kapatmaya çalışıyorum Kapa parantez

Canım sende yumurta toplama operasyonu mu oldu? Geçmiş olsun ve hayırlı olsun tedavin. Şaka bir yana ama bende kendimi operasyondan sonra sanki klinikte birşeyimi unutmuşum gibi huzursuz hissetmiştim :)

Canim ilk 3 gun uzan bence bol bol. Banyo yapma ve bol su ic. Ama bence en onemlisi transferden sonra Mc Donalds patates kizartmasi yemek :kk77:

Cok sukur benim hamileligim guzel gidiyor canim, negatif ruh halim, mide yanmalarim ve halsizligim disinda, ki bunlar cok normal bu aylarda.

Allahimmm ne sansli ne kismetli bir arkadas. Tek seferde birden fazla cocuk yapabilen kadinlara hayranim :nazar:

Canim doktorlar transferden sonra hemen normal hayata dön diyorlar, zaten tıbben kanıtlanmış, içerde kum tanesi gibi hafif embriyonun bizim hareketlerimizden etkilenmesi imkansız. Öyle hafifki zaten rahim içinde aşırı yavaş kımıldayarak yerleşiyor. AMA kadınlar kulübü yatılacak diyorsa bence yatılmalı :) Psikolojik olarak çok faydası var :) Birde, yine söylüyorum; patates kızartması.

Canım sende yumurta toplama operasyonu mu oldu? Geçmiş olsun ve hayırlı olsun tedavin. Şaka bir yana ama bende kendimi operasyondan sonra sanki klinikte birşeyimi unutmuşum gibi huzursuz hissetmiştim :)
Yedim bugun patates kızartması, bugun bolca yattım ayrıca. Yarın kursta bolca oturayım bir de :) cuma da ruh halime göre biraz yatar biraz yürüyüş yaparım diye düşünüyorum.
Aslında transfer sonrası aşama rahime ulaşan embriyo aşaması ile aynı gidiyor olmalı. Normalde haberimiz olmayan bir zaman bu günler. Tabiki biliyoruz ve dikkat etmeliyiz psikolojik olarak bizi rahatlatan da budur. Hiç birimiz bu süreçte atlayıp zıplamayamayız, en rahatımız bile eminim yapamaz.

Kızlar
Transfer oldu az önce eve geldim. Kendi doktorum yoktu ama çok iyi bir doktora denk geldim. İlk kez görüyorum yaşlı da birisi. Yaninda da birisi vardı eğitim veriyordu :)
2 tane 5. Gün embriyosu vardı.Bize iki mi tek mi diye sordu. Eşim doktorumuz karar verecekti dedi. Ben de miyom ameliyatını söyledim. Doktor önce iki tane koyalım şans artar dedi. Sonra embriyologla konuştu tek transfere karar verildi. Bu kendi doktorumun kararı mıydı bilemiyorum ama biraz kafam karıştı. Ben kendi doktorumun bir koyacağını düşünüyordum çünkü her zaman öyle söyledi.ama ne bileyim önce iki deyip sonra bir demesi etkiledi sanırım beni. Bir de sizlerde de 2 koyup bir tutunan var o da bir faktör belki. Nedenini sordum tabiki; ikiz istemiyoruz, kaliteli oldukları için ikisi de tutunabilir, Diğerini dondurlarım ikinci şans olsun dedi. Sonra kalitesini sordum, ben ama a/b/c gibi cevaplar bekliyorum. Ben böyle sordukça kaygılı buldu sanırım beni, sakin olmalısın deyip durdu. A,b,c yok çok iyi kalite ve tutunma şansı da yüksek dedi. Oradan ayrılırken bile sürekli sakin ol diye telkinde bulunuyordu :)Ama bunlar stresten değil ki, bizim normal rutinlerimiz.. doktor bence beni yanlış anladı.
Bu arada tam anlamadım ama sanırım 2 tane 2 gün dondurulmuş 2 tane 5. Güne gitmiş. Kendi doktoruma soracağım sonra.

Canım, demek ki iyi kalitede olduğu için ikisinin birden tutma ihtimalini yüksek bulmuşlar. Bence bu güzel bir şey.
Embriyolog kalitesinin iyi olduğunu söylemiştir belki.
Belki kendi doktorunun tek koymasını istediğini söylemiştir.
Ben de sormuştum transferde kaliteleri nasıl? diye.
Embriyolog gelip konuşmuştu, ona sormuştum direk:) dediğin gibi gayet normal bir soru. Stresten sormuyoruz. Ama doktor da rahat ve sakin bir süreç geçirmenin iyi geleceğini hatırlatmak istemiştir.

Her şey güzel olacak:)
Hastalığın nasıl oldu?

Ben böyle ameliyattan sonra ikiz doğuran insanlar da biliyorum. Ama buradakiler şiddetle karşı anlamadım gitti diyordum.
Fakat bugün kuzenim bir arkadaşını hatırlattı bana. Bir kaç kez miyom ameliyatı olmuştu, tüp bebek tedavisinde çift transfer yapılmıştı ve ikizleri oldu. Çocuklar doğdu birisi daha uzun olacak şekilde yoğun bakımda kaldılar ve o sonradan çıkanda da gelişim geriliği varmış fizik tedaviye başlayacaklarmış.
Burada her miyom ameliyatı böyle olacak diye birşey yok ama milyonların yeri önemli galiba. Sonuçta sonradan sorun çıkma ihtimali çok yüksek diyor doktor ona güvenmek lazım.
Canım miyom ameliyatı olunca hamilelikte ne oluyor anlayamadım tam? Benim de miyomlarıö var da ben ameliyat olmadım mesela. Miyomların yeri gebeliğe engel değil dedi doktor. Ama bazı doktorlar da ameliyat ol sonra gebelik düşün dediler. O yüzden merak ettim.

Canım, demek ki iyi kalitede olduğu için ikisinin birden tutma ihtimalini yüksek bulmuşlar. Bence bu güzel bir şey.
Embriyolog kalitesinin iyi olduğunu söylemiştir belki.
Belki kendi doktorunun tek koymasını istediğini söylemiştir.
Ben de sormuştum transferde kaliteleri nasıl? diye.
Embriyolog gelip konuşmuştu, ona sormuştum direk:) dediğin gibi gayet normal bir soru. Stresten sormuyoruz. Ama doktor da rahat ve sakin bir süreç geçirmenin iyi geleceğini hatırlatmak istemiştir.

Her şey güzel olacak:)
Hastalığın nasıl oldu?
Dediğin gibi kaliteli diye vazgeçmiş olabilirler. Ben dün kendi doktorum olsa bu kafa karışıklığı yaşamazdım muhtemelen ama işte transfer 1 mayısa geldiği için böyle oldu. Neyse artık geride bıraktım düşünmüyorum :)
Hastalığım devam ediyor ama daha hafifledi. Burnum tıkalı ve geniz akıntım çok o beni rahatsız ediyor ama Bir kaç güne tamamen geçer umarım. Dünü ilaçsız geçirdim bir kez ateşim çıktı, onu da ilaçla değil kolonya ile düşürdük bir şekilde. Bugün kursa gideceğim kendimi o kadar iyi hissediyorum aslında..

Canım miyom ameliyatı olunca hamilelikte ne oluyor anlayamadım tam? Benim de miyomlarıö var da ben ameliyat olmadım mesela. Miyomların yeri gebeliğe engel değil dedi doktor. Ama bazı doktorlar da ameliyat ol sonra gebelik düşün dediler. O yüzden merak ettim.
Canım miyomların yeri önemli. Hamileliğe engel değilse sadece hamilelikte hormon değişimi nedeniyle daha hızlı büyüyüp biraz ağrı yapabilirler. Bende de bir süre yeri önemli değil dedikleri miyomlar vardı zaten evli de değildim o zaman doktor da hamilelikten sonra bebekle alınır diyordu. Ama sonra bebeğin yerleşmesini etkileyecek yerde de oluştu o zaman önce ameliyat sonra hamilelik dediler. Türkiyede olsaydım doktorum iki transfere bu kadar karşı çıkar mıydı bilmiyorum. Ama miyom ameliyatı bildiğim kadarıyla bir kesi yapılıp miyom alınarak dikiliyor. Benim anladığım bu kesinin yeri de bebeğin yerleşme yerinde olunca iki embriyo tunurken de gelişirken de rahimdeki o kesilip dikilen yerler nedeniyle daha riskli gebelik oluyor. Zaten herşey normalken bile rahim tek gebeliğe uygun olduğu için doktorum bir de kesilip biçilen rahim dokusu varken çoğul gebelik hiç istenmiyor.

Selam kızlar. Ben Almanyada yaşıyorum ve tüp bebek yaptırmayı düşünüyoruz eşimle. Daha doğrusu tüplerimde hidrosalpenks olduğu için buna mecburuz. Ama daha laparoskopi bile yapılmadı bekliyorum, yani yolun çooook başındayım. Bu topiği gördüğüme sevindim. Benim gibi yurt dışında yaşayıp tüp bebek düşünen ve yaptıran başkaları da varmış :) Biraz okudum paylaşımlarınızı, herkes tüp bebek tedavisinin çeşitli aşamalarında, inşallah çabalarınızın karşılığını alırsınız.

Evet McDonalds onemli😂 Cok sevindim canim hamileliginin guzel gecmesine.

Selam kızlar. Ben Almanyada yaşıyorum ve tüp bebek yaptırmayı düşünüyoruz eşimle. Daha doğrusu tüplerimde hidrosalpenks olduğu için buna mecburuz. Ama daha laparoskopi bile yapılmadı bekliyorum, yani yolun çooook başındayım. Bu topiği gördüğüme sevindim. Benim gibi yurt dışında yaşayıp tüp bebek düşünen ve yaptıran başkaları da varmış :) Biraz okudum paylaşımlarınızı, herkes tüp bebek tedavisinin çeşitli aşamalarında, inşallah çabalarınızın karşılığını alırsınız.
Aramıza hoşgeldin
Umarım sen de tek tek bu aşamaları geçer ve tüp bebeğe başlarsın. Çok geçmeden de pozitif görürsün.

Dediğin gibi kaliteli diye vazgeçmiş olabilirler. Ben dün kendi doktorum olsa bu kafa karışıklığı yaşamazdım muhtemelen ama işte transfer 1 mayısa geldiği için böyle oldu. Neyse artık geride bıraktım düşünmüyorum :)
Hastalığım devam ediyor ama daha hafifledi. Burnum tıkalı ve geniz akıntım çok o beni rahatsız ediyor ama Bir kaç güne tamamen geçer umarım. Dünü ilaçsız geçirdim bir kez ateşim çıktı, onu da ilaçla değil kolonya ile düşürdük bir şekilde. Bugün kursa gideceğim kendimi o kadar iyi hissediyorum aslında..
Çook sevindim canım iyi olmana, geçmiş olsun:) yaşı da büyükmüş ya doktorun, bemce tecrübesi de büyüktür:)
Evet, geçmişi düşünme, şimdiye odaklan canım:) 😘😘😘
Sen dil kursuna gidiyordun değil mi? Hangi dil için? Kusura bakam ben sonradan dahil olduğum için o kısmı kaçırdım😕
Canım miyomların yeri önemli. Hamileliğe engel değilse sadece hamilelikte hormon değişimi nedeniyle daha hızlı büyüyüp biraz ağrı yapabilirler. Bende de bir süre yeri önemli değil dedikleri miyomlar vardı zaten evli de değildim o zaman doktor da hamilelikten sonra bebekle alınır diyordu. Ama sonra bebeğin yerleşmesini etkileyecek yerde de oluştu o zaman önce ameliyat sonra hamilelik dediler. Türkiyede olsaydım doktorum iki transfere bu kadar karşı çıkar mıydı bilmiyorum. Ama miyom ameliyatı bildiğim kadarıyla bir kesi yapılıp miyom alınarak dikiliyor. Benim anladığım bu kesinin yeri de bebeğin yerleşme yerinde olunca iki embriyo tunurken de gelişirken de rahimdeki o kesilip dikilen yerler nedeniyle daha riskli gebelik oluyor. Zaten herşey normalken bile rahim tek gebeliğe uygun olduğu için doktorum bir de kesilip biçilen rahim dokusu varken çoğul gebelik hiç istenmiyor.
Çok çok iyi anladım. Çok iyi anlatmışsın. Doktorun çok güzel planlar yapmış senin için.
Benim de miyomlarım var ve gebelikte büyüyebilir demişti başka bir doktor daha. Bakalım.. bir sorun oluşturacaklar mı, umarım oluşturmazlar.

Umarım kısa zaman içinde tedavine başlayabilirsin:)
Bu topic çok güzel. Bana her zaman pozitif enerji veren insanlar oldu. Buradakiler sayesinde zor anlarım kolaylaştı:)

Bugün de kendimi yumurtaları çalınmış tavuk 🐔 gibi hissediyorum:) gezen yumurta :)
Aç parantez korkudan espriyle kapatmaya çalışıyorum Kapa parantez
yumurtalari orda birakip gitmek gercekten cok degisik bir duygu 😁😁. Kac yumurtan calindi canim?
Hosgeldin canim. Insallah tahlillerin temiz cikar ve hemen baslarsin ivf e . Hayirli olsun tedavin.

Çook sevindim canım iyi olmana, geçmiş olsun:) yaşı da büyükmüş ya doktorun, bemce tecrübesi de büyüktür:)
Evet, geçmişi düşünme, şimdiye odaklan canım:) 😘😘😘
Sen dil kursuna gidiyordun değil mi? Hangi dil için? Kusura bakam ben sonradan dahil olduğum için o kısmı kaçırdım😕

Çok çok iyi anladım. Çok iyi anlatmışsın. Doktorun çok güzel planlar yapmış senin için.
Benim de miyomlarım var ve gebelikte büyüyebilir demişti başka bir doktor daha. Bakalım.. bir sorun oluşturacaklar mı, umarım oluşturmazlar.
Umarım miyomlar açısından rahat bir hamilelik geçirirsin canım. Ben Fransızca öğreniyorum özellikle bu dönem çok zorluyor beni. Bu ara derslerle tedavi de çakıştı gidemeyince kopuyorsun. Bugün gitme nedenim de aslında daha fazla kopmamaktı iyi de oldu.

Aramıza hoşgeldin
Umarım sen de tek tek bu aşamaları geçer ve tüp bebeğe başlarsın. Çok geçmeden de pozitif görürsün.

İnşallah canım.
Burda şimdiden öğrendiğim birşey oldu. Transferden sonra bi süre banyo yapmamak :)
Benim transfer herşey yolunda giderse temmuz ağustos gibi olur hesaplarıma göre. Bakalım o sıcakta yıkanmadan durabilecek miyim :)

Back
X